ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σε έξαρση ο κορονοϊός και η γαστρεντερίτιδα – «Πάνω από 100 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία»

· Κατοχικά Νέα

Ιδιαιτέρως αυξημένα φαίνεται πως είναι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κορονοϊού και γαστρεντερίτιδας με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στο «κόκκινο». Όπως επισημαίνει η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, έχουμε πάνω από 100 εισαγωγές την ημέρα, εξηγώντας πως όλοι πρέπει να προσέχουμε.

«Έχουμε αύξηση των περιστατικών του κορονοϊού εδώ και αρκετές εβδομάδες. Αυτήν την στιγμή, και με τα λύματα που βλέπουμε, υπάρχει μια επιπέδωση. Τα νοσοκομεία έχουν αρκετά περιστατικά, πάνω από 100 εισαγωγές την ημέρα και δυστυχώς έχουμε και κάποιους θανάτους, ηλικίας 60 ετών και άνω και με προβλήματα υγείας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας 5/8 η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε, υπάρχει ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε και εστίασε στους κανόνες ατομικής προστασίας, που περιλαμβάνουν χρήση μάσκας και αποφυγή χώρων με συνωστισμό. «Πρέπει να ακολουθούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδιαίτερα από άτομα τα οποία βρίσκονται σε ευάλωτες κατηγορίες, όπως ηλικιωμένοι και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα» διαμήνυσε.

«Είναι πολύ σημαντικό το τεστ, από την άποψη ότι όσο πιο γρήγορα διαγιγνώσκονται, τόσο πιο εύκολα μπορούν, παίρνοντας ειδικά αντιικά φάρμακα, να μειώσουν την πιθανότητα για κάποια σοβαρή νόσηση» υπογράμμισε η γιατρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την κα Ψαλτοπούλου: «Εκτός από τον κορoνοϊό, μπορεί να έχουμε και άλλες, απλούστερες ιώσεις που εξίσου μπορούν να μας οδηγήσουν σε έναν πυρετό, μια καταβολή. Οι γαστρεντερίτιδες είναι βασικό πρόβλημα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι σημαντικό στο φαρμακείο των διακοπών μας να πάρουμε φάρμακα με τα οποία γρήγορα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο νόσημα».

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Νέκρα δίδυμα βρέφη λόγω πρόωρου τοκετού – Στο νοσοκομείο η μητέρα

Tech

Κρήτη: Δύο ηλεκτρονικές απάτες 650.000 ευρώ σε έξι ημέρες – Το κόλπο με τις 55 μικρές μεταφορές

Κέντρα δεδομένων και υποδομές τεχνητής νοημοσύνηςTech

Δυτική Μακεδονία: Έρχεται νέος υπερυπολογιστής AI και κόμβος υδρογόνου – Επένδυση για την επόμενη μέρα μετά τον λιγνίτη

Μία απάντηση στο “Σε έξαρση ο κορονοϊός και η γαστρεντερίτιδα – «Πάνω από 100 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία»”

  1. 1)to test einai axrhsto etsi opws ginetai (apo ton dimiourgo toy )
    2)psaltopouloy (kainoyrio frouto )
    3)sta lymata DEN mporeis na breis fortio epidimiologiko (an kapoios kserei pws as moy pei ton tropo )

    4)100 korysmata gantrenetritidas kai gripis kai penymonologikwn pathisewn poy vaftizontai kobid?

    kalimera kai kali ebdomada

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά