in

Χα χαΧα χα

Σχολεία: Πώς θα γίνει η επάνοδος στην κανονικότητα τον Σεπτέμβριο

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τις προϋποθέσεις επανόδου στην κανονικότητα για τα σχολεία και τις κατασκηνώσεις περιγράφει διεθνή έρευνα, η οποία παρουσιάζεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τον δρόμο της επανόδου στην κανονικότητα για τα σχολεία και τις κατασκηνώσεις, μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού, περιγράφει έρευνα των καθηγητών Joshua Sharfstein και Christopher Morphew, τα βασικά συμπεράσματα της οποίας συνοψίζουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης, Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος.

Ειδικότερα, η έρευνα σταχυολογεί τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των κατασκηνώσεων από τον προσεχή Σεπτέμβριο:

-Δημιουργία προϋποθέσεων για ασφαλή λειτουργία των σχολείων μέσω ελέγχου της λοίμωξης COVID-19 στην κοινότητα
-Διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής αποστασιοποίησης στο σχολικό περιβάλλον
-Προτεραιότητα επιστροφής στο σχολείο για τα παιδιά που υφίστανται τις περισσότερες επιπτώσεις, όπως τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ή όσα δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Καθώς και:

-Προετοιμασία ισχυρού συστήματος δημόσιας υγείας με άμεση ανταπόκριση και αντιμετώπιση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών στο σχολικό περιβάλλον συμπεριλαμβανομένης της ιχνηλάτησης των επαφών
-Δημιουργική αξιοποίηση των ανησυχιών των οικογενειών και των εκπαιδευτικών
-Διασύνδεση προγραμμάτων σπουδών, στρατηγικών διδασκαλίας και τεχνολογιών τηλεκπαίδευσης

Από την πλευρά του, το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ έχει εκδώσει τις εξής οδηγίες:

-Τήρηση των ορθών πρακτικών υγιεινής
-Συστηματικός καθαρισμός, απολύμανση και εξαερισμός των χώρων
-Εφαρμογηή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης
-Περιορισμός της κοινής χρήσης αντικειμένων

Όπως και:

-Εκπαίδευση όλου του προσωπικού
-Έλεγχος για ύποπτα σημεία και συμπτώματα
-Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό ή μέλος του προσωπικού ή μαθητή ή επισκέπτη
-Πρόβλεψη για διαδικασίες κλεισίματος σχολείων και κατασκηνώσεων για μικρό χρονικό διάστημα (1-2 ημέρες) για καθαρισμό και απολύμανση όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Σημειώνει δε τρία βασικά βήματα:

Βήμα 1: Πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα διαδικτυακής μάθησης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές όταν θα χρειαστεί τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Θα πρέπει να υποστηρίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους μαθητές στο σχολικό περιβάλλον. Η φυσική παρουσία των μαθητών είναι εντελώς απαραίτητη μόνο στην περίπτωση εργαζομένων που πρέπει υποχρεωτικά να εργάζονται πχ επαγγελματίες υγείας και θα πρέπει να αποφεύγεται η μετακίνηση μαθητών σε περιοχή διαφορετική από τον τόπο κατοικίας.

Βήμα 2: Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά με ενισχυμένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και μόνο για τα παιδιά που έχουν μόνιμη κατοικία στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Βήμα 3: Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά με ενισχυμένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επιτρέπεται η μετακίνηση μαθητών σε περιοχή διαφορετική από τον τόπο κατοικίας τους εφόσον η δραστηριότητα της λοίμωξης COVID-19 παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει προαναγγείλει την πρόωρη έναρξη της νέας σχολικής σεζόν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

sputniknews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Ετοιμαζουν την νεα γενια, η οποια θα εκπαιδευεται εκ περιπτροπης και θα εργαζεται το ιδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Dr. Joe Dispenza: Η ζωή δεν σου συμβαίνει. Η ζωή, σου ανταποκρίνεται σε ό,τι έχεις μέσα σου

Τα γουρούνια του πολέμου…