ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ: Κλείνουν 4 στα 10 Αστυνομικά Τμήματα

· Κατοχικά Νέα

Ραγδαίες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ φέρνει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης του Νίκου Τόσκα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με το συγκεκριμένο σχέδιο μπαίνει «λουκέτο» ή συμπτύσσεται περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα, πολλές παραμεθόριες περιοχές της χώρας να μείνουν χωρίς ουσιαστική ή με τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.

Οι αριθμοί… τρομάζουν. Στην περιοχή της Αττικής από τα 91 τμήματα Ασφαλείας θα μείνουν τα 71, ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα θα μείνουν 87 και 11 Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ τα τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15.

Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των υπηρεσιών κυμαίνεται στο 35-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, αφού συνολικά στη χώρα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας και 105 αστυνομικοί σταθμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο στόχος της εξοικονόμησης πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα κτηρίων και τη σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνεται λύση στις 7.000 κενές οργανικές θέσεις και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών από τα 22 Τμήματα θα λειτουργήσουν 20 και στον Πειραιά από τα 25 θα λειτουργήσουν 16 τμήματα και 5 αστυνομικοί σταθμοί.

 

iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κρυπτονομίσματα, θεματική εικόναΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Κύκλωμα κρυπτονομισμάτων με κέρδη εκατομμυρίων: 17 συλλήψεις – Ανάμεσά τους 9 στρατιωτικοί

Αθήνα, θεματική εικόνα για το σχολικό συγκρότημα ΓκράβαςΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Συναγερμός στη Γκράβα: Εκκενώθηκαν σχολεία λόγω έντονης οσμής αερίου – Οι γονείς λένε ότι το πρόβλημα υπήρχε από τις 16 Σεπτεμβρίου

Ρόδος, θεματική εικόνα κακοκαιρίαςΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή 58χρονη τουρίστρια από κεραυνό κοντά στη Λίνδο

2 απαντήσεις στο “Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ: Κλείνουν 4 στα 10 Αστυνομικά Τμήματα”

  1. οσο κλεινουν αστυνομικα τμηματα τοσο αυξανουν τις πιθανοτητες σε ομαδες τζιχαντιστων να σκοτωσουν περισσοτερους αστυνομικους γιατι αλλο στα 100 τμηματα να παει 1 τζιχαντιστης και αλλο στα 50 τμηματα να πανε 2 τζιχαντιστες πχ ξερουν τι κανουν αυτοι του συριζα

    • Και να μην τα εκελιναν, ο μεσος βουλευτο-διορισμενος, ανεκπαιδευτος και ψωνισμένος νεο-ελληνας «μπατσακος» των 800€/μηνα, δεν εχει καμία ελπιδα απενατι σε εναν αποφασισμενο τζιχαντιστή!

      Η ΕΛ.ΑΣ. εχει 55.000 περίπου προσωπικο σε όλο το Ελλάντα, το οποιο καποια στιγμή θα «στρατιωτικοποιηθεί»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *