ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σάμος: Αύριο το πρωί φτάνουν στον Πειραιά οι 700 αιτούντες άσυλο

· Κατοχικά Νέα

Στις 7.00 το απόγευμα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σάμου το επιβατηγό καταμαράν «Paros jet» προκειμένου να παραλάβει τους 700 πρόσφυγες/μετανάστες αιτούντες άσυλο, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από τη Σάμο αργά το βράδυ και να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά αύριο περίπου στις 8.00 το πρωί.

Οι μετανάστες – πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Στη Σάμο ζουν σήμερα περισσότεροι από 6.500 αιτούντες άσυλο, δηλαδή μεταφέρονται περισσότεροι από το 10% του σχετικού πληθυσμού του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου στήθηκαν σκηνές, οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ και έμεναν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μετρό Θεσσαλονίκης – επέκταση προς ΚαλαμαριάΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σήμερα ανοίγει η επέκταση προς Καλαμαριά – 5 νέοι σταθμοί, Μίκρα–κέντρο σε 15 λεπτά

ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο Περσικός Κόλπος κρατά τις αγορές σε επιφυλακή – Στο επίκεντρο η Motor Oil

Πυρκαγιά στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Στεφάνη – Παραμένουν δυνάμεις στον Άγιο Βλάσιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά