Η Rothschild επιμένει για έκδοση 5ετούς ομολόγου τον Ιούλιο με επιτόκιο 4,6% – 4,8% – Μαξίμου: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση

Η Rothschild επιμένει για έκδοση 5ετούς ομολόγου τον Ιούλιο με επιτόκιο 4,6% – 4,8% – Μαξίμου: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση

Οι τράπεζες ως γνωστό καταγράφουν αξιόλογα κέρδη από τα έντοκα γραμμάτια οπότε δεν είναι διατεθειμένες να μειώσουν δραστικά τα επιτόκια.
Παρ΄ ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδος στις αγορές τον Ιούλιο του 2017 έχει σχεδόν ατονήσει η Rothschild επιμένει θεωρώντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές έως τις 26 Ιουλίου με έκδοση 5ετούς ομολόγου.

Να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τις πληροφορίες και τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για έξοδο στις αγορές το επόμενο 10ήμερο.
Πηγή που μίλησε στο bankingnews αναφέρει τα εξής:
«είναι αληθές ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδος στις αγορές έχει ατονήσει.
Ωστόσο ορισμένοι και μεταξύ αυτών και η Rothschild θα ήθελε να βγει η Ελλάδα στις αγορές με 5ετές ομόλογο και όχι 3ετές.

Το 3ετές για λόγους εντυπώσεων προσφέρεται καθώς θα έχει χαμηλότερο επιτόκιο.
Όμως όλοι συστήνουν στην Ελλάδα να βγει στις αγορές με ρεαλιστικό τρόπο, όχι για εντυπώσεις αλλά με στόχο να στείλει ένα μήνυμα.

Το πιο σημαντικό θα ήταν όχι reopening αλλά νέα έκδοση παρά τους περιορισμούς.
Μια δημοπρασία με 5ετές ομόλογο, ύψους 2 δισ. ευρώ και επιτόκιο 4,6% με 4,8% θα ήταν μια καλή επίδοση».
Οι έλληνες τραπεζίτες πάντως συνεχίζουν να είναι πολύ επιφυλακτικοί με τα σχέδια εξόδου της Ελλάδος στις αγορές.

Το spread μεταξύ 6μηνων εντόκων και 2ετούς ομολόγου
Το 2ετές – πρώην 5ετές – ελληνικό ομόλογο εμφανίζει απόδοση μεταξύ 3,56% με 3,30%.
Η απόδοση του 6μήνου εντόκου διαμορφώθηκε στο 2,78% από 2,97% μειώθηκε όπως είχε προβλέψει το bankingnews χωρίς όμως την ουσιαστική συμμετοχή των ξένων.
Με όρους spread η διαφορά 2ετών ομολόγων και 6μήνου εντόκου είναι 0,65% που είναι ίσως…ίσως λογική διαφορά απόδοσης για δύο ομόλογα με διαφορά 1,5 έτους περίπου.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις το 2ετές ομόλογο θα μπορούσε να μειωθεί στο 3% σε μέση απόδοση και το 6μηνο έντοκο γραμμάτιο στο 2,50%.
Οι τράπεζες ως γνωστό καταγράφουν αξιόλογα κέρδη από τα έντοκα γραμμάτια οπότε δεν είναι διατεθειμένες να μειώσουν δραστικά τα επιτόκια.

Μαξίμου: Δεν υπάρχει καμία απόφαση για έκδοση ομολόγου
Φρένο στη φημολογία για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές στο τρέχον έτος (2017) προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έκδοση ομολόγου του ελληνικού δημοσίου εντός του επόμενου 10ημέρου τονίζουν ότι «δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση».
Μάλιστα, τονίζουν ότι όπως έχουν δηλώσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για μία επιτυχή έξοδο στις αγορές με κύριο γνώμονα την προετοιμασία του εδάφους ώστε από τον Αύγουστο του 2018, το ελληνικό δημόσιο να είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα.
www.bankingnews.gr

Loading...

4 thoughts on “Η Rothschild επιμένει για έκδοση 5ετούς ομολόγου τον Ιούλιο με επιτόκιο 4,6% – 4,8% – Μαξίμου: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση

  1. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. says:

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΑΧΟΡΤΑΓΕ ΑΠΛΗΣΤΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΕ ΕΓΚΗΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ , ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΕΤΕ ΤΟΥ ΤΟΚΟΦΛΥΦΟΥ 5ΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.

  2. ο βλαξ says:

    …και ομως τα προηγουμενα χριστουγεννα τους ειπα τα καλαντα και με εδωσαν 5 δολαρια και 2 ευρω!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *