Ρεπορτάζ του BBC «καρφώνει» την Ελλάδα – Τους ξέφυγε από την Αθήνα ο μακελάρης του Παρισιού

tzixa1_442_355Ρεπορτάζ του BBC «καρφώνει» την Ελλάδα – Τους ξέφυγε από την Αθήνα ο μακελάρης του Παρισιού

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο  BBC κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης στην Αθήνα τον Ιανουάριο, οι Έλληνες αστυνομικοί δεν τα κατάφεραν να τον συλλάβουν, αλλά επισημαίνει πως ο τρόπος με τον οποίο ο μακελάρης κατάφερε να ξεφύγει από την Ελληνική Αντιτρομοκρατική παραμένει άγνωστος.

Το ΒΒC μεταδίδει πως οι ελληνικές αρχές είχαν εντοπίσει το σήμα του κινητού τηλεφώνου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Παγκράτι.

Οι έρευνες των ελληνικών αρχών, σύμφωνα με το ξένο δίκτυο, έγιναν σε συντονισμό με τις βελγικές αστυνομικές αρχές, καθώς υπήρχαν ενδείξεις πως ο μακελάρης της Γαλλίας έδινε οδηγίες μέσω κινητού τηλεφώνου από την Αθήνα στον ισλαμιστικό πυρήνα στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως οι ελληνικές αρχές έκαναν ντου σε δύο πιθανά κρυσφύγετα του Αμπαούντ στην Αθήνα, δύο ημέρες μετά τις αντίστοιχες εφόδους των Βέλγων στην πολη Βερβιέ στις 15 και 17 Ιανουαρίου του 2015.

Για το θέμα του Αμπαούντ, σύμφωνα με το BBC είχαν έρθει στην Αθήνα Βέλγοι αξιωματικοί προκειμένου να συνεργαστούν καλύτερα με τις ελληνικές αρχές.

Πάντως, και στα δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας που ερεύνησε η ελληνική αστυνομία, τα δείγματα DNA που βρέθηκαν εν συνεχεία ταυτοποιήθηκαν με τη σορό του Αμπαούντ στο Παρίσι, αφού πρώτο το είχε αιματοκυλήσει.

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία για το ρεπορτάζ του ΒΒC.

 

bloko.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *