ΡΑΕ: Η επικίνδυνη αμέλεια στην ολομέλεια…

ΡΑΕ: Η επικίνδυνη αμέλεια στην ολομέλεια…

Η χώρα εδώ και καιρό προσπαθεί να ανακάμψει. Αλλά δεν της φτάνει η οικονομική κρίση, τα χτυπήματα -συχνά με τη μορφή «αυτογκόλ»- έρχονται από παντού κι έτσι δεν την αφήνουν να σηκώσει κεφάλι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τομέας της ενέργειας, που θα μπορούσε να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης στη χώρα. Κι όμως κι εκεί τα πράγματα είναι αφημένα στην τύχη τους.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας μας για τα ενεργειακά θέματα, ενώ τρέχουν ένα σωρό ζητήματα, που αφορούν στο άνοιγμα της αγοράς αλλά και μια σειρά από εκκρεμότητες με την τρόικα, ο Ρυθμιστής της αγοράς που παίζει αποφασιστικό ρόλο σε όλα αυτά… είναι κυριολεκτικά υπό διάλυση, αφού τις επόμενες μέρες ξεμένει από μέλη!

Πρακτικά, η Ανεξάρτητη Αρχή που έχει στο ΔΣ της συνολικά 7 μέλη που λαμβάνουν τις αποφάσεις, χάνει από 1/12 τέσσερα από τα στελέχη της, λόγω λήξης της θητείας τους. Αυτό σημαίνει ότι η ΡΑΕ δεν θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις, αφού θα είναι ελλιπής σχεδόν κατά τα 2/3 της!!!

Τι έκανε γι αυτό το αρμόδιο Υπουργείο, κι ενώ έχουν κρούσει τα καμπανάκια από την αγορά εδώ και εβδομάδες; Έβγαλε μόλις αυτές τις μέρες τη σχετική προκήρυξη! Πού το κακό θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς. Πράγματι δεν είναι επιλήψιμο, αν αυτή η προκήρυξη δεν ερχόταν με εβδομάδες καθυστέρησης. Στους …παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι η διαδικασία επιλογής των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών είναι μια πολύ βραχυχρόνια διαδικασία. Τα μέλη που θα προταθούν πρέπει να περάσουν από συνέντευξη από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Δηλαδή, αν τα βάλουμε κάτω, θα περάσει ένα δίμηνο τουλάχιστον: οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να υποβάλουν την αίτηση τους. Μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις, σίγουρα θα περάσουν κάποιες μέρες. Βάλτε και τις γιορτές των Χριστουγέννων που όλα υπολειτουργούν κι η Βουλή κλείνει, πιάνουμε Γενάρη. Μέχρι να οριστεί η συνεδρίαση της Βουλής, να γίνει η συνέντευξη, να δημοσιευθούν τα ΦΕΚ, ήρθε ο Φλεβάρης. Κι ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει… και η αγορά ακόμα θα ψάχνεται!


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Combat Fighter

Μάθε πώς να αμύνεσαι σε καταστάσεις ωμής βίας στο δρόμο

Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή είναι γυμνασμένοι η επειδή έχουν κάποια μυική δύναμη ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μία ξαφνική επίθεση η οποία δεν θα έχει κανόνες και θα είναι βάναυση όσο ποτέ. Η εμπλοκή σε μάχη του δρόμου είναι το πιο δύσκολο πράγμα και δεν έχει να κάνει τίποτα με οποιεσδήποτε τέχνες μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε. Η ωμή βία είναι τελείως διαφορετική από μία κατάσταση κινήσεων σε μία προπόνηση. Μπορεί σύντομα να χρειαστεί να αμυνθούμε για τη ζωή μας, μπορεί σύντομα να βρεθούμε σε περιβάλλον όπου Η ωμή βία θα είναι ικανή να σοκάρει και τον πιο εκπαιδευμένο. Μάθε σήμερα πως μπορείς να αμυνθείς σε όλες τις συνθήκες, με ανορθόδοξους τρόπους, σε μία μάχη άνευ κανόνων που ο μόνος στόχος ειναι η νίκη και η επιβίωσή σου..

ΤΙΜΗ 32€ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο μεταξύ, τα θέματα θα τρέχουν, αλλά κανείς δεν θα μπορεί να αποφασίσει τίποτα. Την κύρια ευθύνη βέβαια για μια ακόμα φορά φέρει η κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστεράς, που φαίνεται ότι έχει βάλει ως στόχο την πλήρη απαξίωση των Ανεξάρτητων Αρχών. Σχεδόν όλες πλέον είναι πια ακέφαλες ή υπολειτουργούν.

Για να αποδώσουμε όμως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, οι ευθύνες βαραίνουν και την ίδια τη ΡΑΕ που έδωσε στο ΥΠΕΝ αυτό το περιθώριο αντίδρασης. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος της ως Ανεξάρτητη Αρχή, καθώς έπρεπε όταν εντόπισε το πρόβλημα να θέσει με όλους τους τρόπους το Υπουργείο προ των ευθυνών του και με δημόσια τοποθέτηση να το εγκαλέσει στην τάξη και όχι να λειτουργεί σαν δημόσια υπηρεσία. Βέβαια, ο νέος της πρόεδρος κ. Μπουλαξής δεν μας έχει δώσει μέχρι στιγμής δείγματα ανεξαρτησίας… Αντ’ αυτού, μόλις σηκώθηκε το θέμα από τα media, έσπευσε να βγάλει μια ανακοίνωση που απλά θόλωσε τα νερά… (http://www.rae.gr/site/categories_new/about_rae/factsheets/2015/gen/1711.csp) ότι καλύφθηκαν οι κενές θέσεις!!

Νισάφι πια με την μετάθεση ευθυνών, ας αναλάβει κάποιος σοβαρά να αντιμετωπίσει την αγορά, διαφορετικά θα πέσουν και οι ίδιοι μαζί με αυτή στον λάκκο που της σκάβουν… Και είτε το πλήρωμα είναι πλήρες, είτε ελλιπές, το ναυάγιο δεν παύει να είναι ναυάγιο…

Νικ. Αρ. 

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *