ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

«Πυρά» ΟΕΝΓΕ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: Εν μέσω τραγωδίας προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού

· Γιώργος Μαριόλης

Τέσσερις μόλις ημέρες μετά την ασύλληπτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίστασε να καταθέσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

«Άλλη μία απόδειξη ότι όταν πρόκειται να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια προς όφελος των επενδυτών και των επιχειρηματικών ομίλων είναι αποτελεσματικοί, αλλά επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τη ζωή μας και την ασφάλεια μας, όπως στην περίπτωση του κέντρου ασφάλειας των τρένων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2010», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ.

Παράλληλα, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν όλες και όλους στην 24ωρη απεργία μεθαύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. Για να μη μείνει ποτέ ξανά αναπάντητο το μήνυμα “στείλε όταν φτάσεις”», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει τη στημένη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής που με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και χημικά επιχείρησαν να επισκιάσουν και να αμαυρώσουν το σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο που συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι.

Ιδιαίτερα σήμερα μέρα πένθους και ταφής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος η επίθεση επιβεβαιώνει τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στη λαϊκή οργή που ξεχειλίζει για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ότι και αν κάνουν το έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων του και της Hellenic Train δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Δε θα αφήσουμε να περάσει η σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Η διαχρονική πολιτική που εξειδικεύει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση και την εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών και έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων από το 2009 έως και σήμερα, έστρωσε το έδαφος για το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν πρόκειται για “τραγικό ανθρώπινο λάθος” ούτε για “ελληνική ιδιαιτερότητα” η μη “συμμόρφωση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο”. Στην ΕΕ το 2021 καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 683 νεκρούς και 513 τραυματίες, και 97 από αυτά αφορούσαν συγκρούσεις τρένων. Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη σκοτώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η πολιτική που φέρνει αντιμέτωπο το λαό με το εγκληματικό ζύγι του κόστους – όφελους, όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του στην παιδεία, στην υγεία, στις μεταφορές, παντού.Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία δε δίστασε το Σάββατο, τέσσερις μόλις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας. Άλλη μία απόδειξη ότι όταν πρόκειται να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια προς όφελος των επενδυτών και των επιχειρηματικών ομίλων είναι αποτελεσματικοί αλλά επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τη ζωή μας και την ασφάλεια μας, όπως στην περίπτωση του κέντρου ασφάλειας των τρένων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2010».

fonaklas.blogspot.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Νέο 112 για εκκένωση δύο περιοχών, επιχειρούν 18 εναέρια

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Νέκρα δίδυμα βρέφη λόγω πρόωρου τοκετού – Στο νοσοκομείο η μητέρα

Tech

Κρήτη: Δύο ηλεκτρονικές απάτες 650.000 ευρώ σε έξι ημέρες – Το κόλπο με τις 55 μικρές μεταφορές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά