Πρώτη φορά φασιστερά -Η Θεανώ Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ εντός των capital controls και έλεγε στους Έλληνες να τρώνε γεμιστά ενώ έκοβε συντάξεις (Ντοκουμέντο)

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω των «πενιχρών» δημόσιων οικονομικών, που οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες καταβολής των εφάπαξ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε σε προσωπικό επίπεδο η υπουργική θητεία της τέως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίας Θεανώ Φωτίου, αφού, πριν αποχωρήσει από τη θέση της και εν μέσω capital controls, πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ.

Και αυτό, ενώ χιλιάδες είναι οι Έλληνες συνταξιούχοι, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω των «στενεμένων» δημόσιων οικονομικών, που οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες καταβολής των εφάπαξ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της ιδιαίτερα τυχερό, αφού η καταβολή εφάπαξ έχει «παγώσει» από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλους μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας να είναι της τάξης των 62.000.

Παράλληλα, ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν πληρωθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις ξεπερνούν πολλές φορές τα δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια.

Απάντηση με ύβρεις από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στο δημοσίευμα για τη Θεανώ Φωτίου απάντησε με τις συνήθεις ύβρεις και συκοφαντίες το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το «Πρώτο ΘΕΜΑ» για ψεύδη. Από το περιεχόμενο, όμως, της ανακοίνωσης, δεν προκύπτει κανένα ψευδές στοιχείο, αλλά ούτε και καμία κατηγορία, στο δημοσίευμα. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός πήρε το εφάπαξ στις 21/7/2015, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο που έχει στην κατοχή του και δημοσιεύει το «Πρώτο ΘΕΜΑ». Προφανώς, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναζήτησε την ευκαιρία, για να υπενθυμίσει τα σημαντικά «επιτεύγματα» της κυρίας Φωτίου. Καθώς φαίνεται, έχουν αρχίσει να χάνουν την ψτχραιμία τους…

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: Οι θύλακες της διαπλοκής, με μπροστάρη τον πρωταθλητή του κιτρινισμού ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βρήκαν άλλο στόχο: τη Θεανώ Φωτίου, την τέως αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κατηγορία; Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή. Πληροφορούμε δε τον συντάκτη του “αποκαλυπτικού άρθρου” ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους.

Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls. Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου, των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο. Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου, δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων, αυτός είναι ο στόχος. Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη… Δείτε εδώ την απόφαση για το εφάπαξ της κυρίας Φωτίου

Πρώτη φορά φασιστερά -Η Θεανώ Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ εντός των capital controls και έλεγε στους Έλληνες να τρώνε γεμιστά ενώ έκοβε συντάξεις (Ντοκουμέντο) - Εικόνα0Πρώτη φορά φασιστερά -Η Θεανώ Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ εντός των capital controls και έλεγε στους Έλληνες να τρώνε γεμιστά ενώ έκοβε συντάξεις (Ντοκουμέντο) - Εικόνα1Scoops.gr

Loading...

7 thoughts on “Πρώτη φορά φασιστερά -Η Θεανώ Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ εντός των capital controls και έλεγε στους Έλληνες να τρώνε γεμιστά ενώ έκοβε συντάξεις (Ντοκουμέντο)

 1. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. says:

  ΚΥΡΙΑ ΦΡΩΤΙΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ ΠΑΙΔΙ, ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΗΔΗ 33,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΣΑΚΑΤΑΜΕΝΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΤΩΠΙΣΕΙΣ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΩΝ ΔΙΣΚΩΝ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΦΑΠΑΞ ΘΑ ΠΑΡΩ; ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΔΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ 46,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 67 ETH ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΩ, Η ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣTΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ; KAI EXOYME KANEI ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ; ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΟΞΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΤΑ ΚΟΠΡΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΟΞΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ, ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, ΔΗΛΑΔΗ, Η ΜΟΥΤΖΑ Η ΕΠΑΙΤΕΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΘΛΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ.

  • BLIM BLOM says:

   Αγαπητε ολοι στο τελος θα παρουμε τον …ξερεις ποιον αν συνεχισεις να εμπιστευεσαι λαμογια .Το θεμα ειναι ομως γιατι οι λιγοι να πληρωνουν τις μαλακιες των πολλων μια ζωη γιατι αυτοι (οι πολλοι) τους αξιζει να τιμωρηθουν για την ηληθιοτητα και την απληστια τους , τους υπολοιπους ομως…………?

 2. Spartacus says:

  Οαο ο σωστος ελληνας την ωρα της καλπης πινει φραπε και αφηνει τον καθε ξεπλενη να βγαζει τη καθε φωτιου τοτε ειναι αξιος τξε μοιρας του….δεν υποστηριζω κανενα κομα απλα παω κι τραβαω στη τυχη. Βγαλε 100 κομματα τυχαια και ας τους να σφαζονται για τις μεριδες. Κατσε πιες καφε κσι δες τη καθε φωτιου το καθε πολακη και ξερνα….αν εισαι ανθρωπος και οχι ζομπι….

 3. BLIM BLOM says:

  Βρε τελικα μηπως εχουμε οτι μας αξιζει?ποσο τοις εκατο πιστευετε οτι ειναι αξιοι να ειναι συμπατριωτες σας?και αν ειναι κατω του 50% τοτε γιατι μαλακα ελληνα ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι το 51% επιβαλλει -σωστα η΄λαθος αυτο δεν εχει σημασια-την αποψη του στο υπολοιπο 49%????
  για προβλημαισου λιγουλακι καιασε στην ακρη το καθε μπλε, πρασινο, ροζ και παρδαλο λαμογιο που αφηνεις εσυ (εε λιγουλακι και η SINGULAR LOGIC….) να σε πηδαει καθημερινα.
  σκεψου ΒΛΑΚΑ ΣΚΕΨΟΥ

 4. Ανώνυμος says:

  ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ ΜΟΥ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ.

  ΕΙΣΤΕ ΑΤΟΜΟ

  ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ.

  ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ.

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ.
  ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΩ.

 5. ....... says:

  Εγώ βλέπω ότι η γυναίκα είχε 477 (39,75 χρόνια)μήνες ασφάλισης και λίγο πριν την συνταξιοδότησή της έχασε το 40% του δικαιούμενου ποσού λόγω των νόμων 4024/11 και 4093/12.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *