Προσηλυτισμός παιδιών από παραθρησκευτική οργάνωση στη Γλυφάδα;

 
Πρόσφατα αναφερθήκαμε σε μια παραθρησκευτική ομάδα που υποστηρίζει πως μεταφέρει θεϊκά μηνύματα. Η γυναίκα
επικεφαλής (Χριστίνα Μανουηλίδου), υποστήριζε πως ήταν έγκυος στο νέο Μεσσία, ενώ το έταιρών της ήμισυ (Άρης – «Δαυίδ» Μπαντέλης), ισχυρίζεται πως είναι μετενσάρκωση του πρωτόπλαστου Αδάμ. Σήμερα επανερχόμαστε για να εξετάσουμε μια ανησυχητική πτυχή που έχει να κάνει με το πιθανό προσηλυτισμό παιδιών και γονέων.

Πρόσφατα, διαβάσαμε την παρακάτω ανάρτηση στο προφίλ του «αρχηγού» της οργάνωσης:

Ο κ. Μπαντέλης, παραδέχεται πως από το 2006, διδάσκει και κάνει διαλογισμούς. Όταν λέει διδάσκει, δεν εννοεί πως διδάσκει μαθηματικά που είναι η εξειδίκευσή του, αλλά τη «θεολογία» της παραθρησκευτικής του ομάδας (OVERMIND).
Τουλάχιστον μέχρι το 2012, ο Μπαντέλης ήταν συνιδιοκτήτης των φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», υποκατάστημα του οποίου, λειτουργούσε στη σημερινή έδρα της OVERMIND, στη Γλυφάδα.

Οι «διδασκαλίες» λαμβάνουν χώρα στο χώρο του φροντιστηρίου, τουλάχιστον από το 2006, έως τα τέλη του 2012. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Μπαντέλης, «για να καλυφθεί η αλήθεια από το φόβο, τα ονόμαζα σεμινάρια» (εννοεί τις «διδασκαλίες»). Στις μέρες μας, το «άγιο» ζεύγος πλαισιώνεται από μερικές δεκάδες «πιστών» που παρακολουθούν τακτικά τις «προσευχές» στον ίδιο χώρο.
Στην ιστοσελίδα των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, υπάρχει μέχρι σήμερα ιστορικό των σεμιναρίων που διοργάνωνε ο κ. Μπαντέλης. Το ανησυχητικό είναι πως αυτά απευθυνόντουσαν σε γονείς και μαθητές.

Σε αυτά τα «σεμινάρια», εισηγητής είναι ο Μπαντέλης και όπως μπορείτε να δείτε, το περιεχόμενό τους, κάθε άλλο παρά εκπαιδευτικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2012, έλαβε χώρα σεμινάριο με τίτλο «Οι φόβοι μας με ονοματεπώνυμο», στο οποίο οι συμμετέχοντες έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό της τάξεως των 10 ευρώ. Η θεματολογία, ξεφεύγει από αυτά που θα περίμενε να ακούσει κάποιος γονιός σε ένα φροντιστήριο και πραγματεύεται έννοιες όπως «ασυνείδητη συχνότητα», «νοητικά μοντέλα», ο φόβος και η διαχείρισή του κτλ. Οι ομοιότητες με τη σημερινή διδασκαλία της οργάνωσης, είναι πασιφανής. Αναλυτικά το σεμινάριο εδώ: 2sem2012

Ένα ακόμη παράδειγμα «εκπαιδευτικού» σεμιναρίου:

Όπως βλέπουμε, το περιεχόμενο των «σεμιναρίων» δεν έχει καμία σχέση με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά επικεντρώνεται περισσότερο σε «μεταφυσικές» έννοιες. Προσοχή: Μιλάμε για ομιλίες που απευθύνονταν σε παιδιά – μαθητές του φροντιστηρίου.
Σε ανάλογο μοτίβο κινούνταν και τα σεμινάρια που απευθύνονταν σε γονείς.

Από τα ανωτέρω και κυρίως από τις παραδοχές του ίδιου του κ. Μπαντέλη, είναι προφανές ότι στο χώρο ενός φροντιστηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λάμβαναν χώρα «διδασκαλίες» που πιθανότατα στόχευαν στο προσηλυτισμό παιδιών και γονέων.
Ο Δαυίδ και η Χριστίνα, φορώντας πάντα λευκά ρούχα έχουν φτιάξει μια ιδιόμορφη κατάσταση όπου υποστηρίζουν πως βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Θεό όλη την ώρα και πως μεταφέρουν τα λεγόμενά του στο ποίμνιό τους. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο «Δαυίδ», χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης, για να κάνει «διδασκαλίες» σε μαθητές και γονείς.
Αν και η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, υπάρχει σοβαρό ζήτημα όταν παρέχονται ψευδή και απατηλά στοιχεία σε ανυποψίαστους πολίτες και ειδικά σε νέους και ανήλικα παιδιά που εκ των πραγμάτων δεν έχουν συναίσθηση, ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη ζωή τους, στην περίπτωση που θα ενταχθούν σε παραθρησκευτικές οργανώσεις όπως αυτή των Μπαντέλη – Μανουηλίδου.

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Loading...

14 thoughts on “Προσηλυτισμός παιδιών από παραθρησκευτική οργάνωση στη Γλυφάδα;

 1. ΠΕΤΡΟΣ says:

  Προστατεύεται και η βλακεία από το Σύνταγμα; γιατί τους αφήνουν και κυκλοφορούν ελεύθεροι; χρειάζονται άμεσα ψυχίατρο!

 2. κατα της ηλιθιοτητας says:

  το καθε λαμογιο προσηλιτιζει αμορφωτους μιας και δεν υπαρχει τιμωρια σε τουτο τον τοπο για τιποτα…

 3. κατα της ηλιθιοτητας says:

  το καθε λαμογιο προσηλιτιζει αμορφωτους μιας και δεν υπαρχει τιμωρια σε τουτο τον τοπο για τιποτα…

 4. ANEFIX says:

  Ρε τι μαλάκες είναι αυτοί ρε… Άντε ρε μαλάκα που είσαι μετενσάρκωση τού Αδάμ, λες και υπήρχε Αδάμ παλιό μαλάκα. Άντε μην τα πάρω τώρα…γεμίσαμε με Σωτήρες, Γκουρού και φωτισμένους μαλάκες… Δόξα, αναγνώριση, προβολή, προσέλκυση τού γυναικείου φύλου, λεφτουδάκια…τέτοια θέλετε όλοι παλιό κουφάλες και ούτε ξέρετε να γράψετε σωστά το όνομά σας. Η άλλη τι είπε; Είναι έγκυος και κυοφορεί τον Μεσσία; Να σού ρίξω εγώ έναν πούτσο μωρή να κάνεις εφτάδυμα; Να κυοφορήσεις εφτά εξωγηινάκια; Άι σιχτίρ μαλακισμένοι! Και πιο μαλακισμένοι είναι εκείνοι που σάς ακούν και σάς ακολουθούν. ΟΥΣΤ κοπρίτες!

 5. Ανώνυμος says:

  Αυτά τα λαμόγια δεν είναι βλάκες, βλάκες είναι όλοι αυτοί που τους πιστεύουν. Κατάλαβαν ότι η σημερινή εκπαίδευση βγάζει ανθρώπους αμόρφωτους, που δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τίποτε άλλο στη ζωή τους και έτσι τους εκμεταλλεύονται οικονομικά, πνευματικά και ψυχολογικά. Τα ίδια δεν κάνουν άραγε τα μέντιουμ, οι χαρτορίχτρες κλπ κλπ;

 6. Ο Μπούφος says:

  Αιρετικός ο «Αδάμ» θα έλεγα! Εγώ θα του έδινα μια μούτζα, οι δε Εβραίοι θα μαζεύονταν στη βουλή του κράτους του Ισραήλ για να επαναφέρουν τον λιθοβολισμό. Αλλά ποιος χέστηκε! Ας πάει να διδάξει στη Σαουδική Αραβία!

 7. ΔΠ. says:

  Η συγκεκριμενη ‘Ευα’ παντως,αποκλειεται να κοπηκε απο το πλευρο του ‘Αδαμ’.Μαλλον απο δυο τρεις.

 8. GTP says:

  Ολοι οι Εβραίοι εκει μαζεμένοι είναι οπως και στην Γιαχβεμπουγατσοσαλονίκη με τις τίμιες βρωμοεπιχειρίσεις τους το βράδυ που γυρνάνε σπιτάκι προσκυνάνε σατανά και που και που εξαφανίζουν και κανενα παιδάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *