To προφητικό τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

To προφητικό τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Δεκέμβριος του 2007! Εμφανώς καταβεβλημένος από την ασθένεια του, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απευθύνεται για τελευταία φορά στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμά του στο Ελληνικό Ορθόδοξο Εθνος σε μία ομιλία που έμελλε να μείνει στην Ιστορία…

Και το μήνυμά της ομιλίας συγκλονιστικό και τόσο επίκαιρο ειδικά σήμερα που το Εθνος βάλλεται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς: «Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση.

Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών.
ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας«.

Ολόκληρο το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα είχε ως εξής:

Αγαπητά μου Παιδιά,


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ που δεν τιθασεύεται, αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου. Το σήμερα γίνεται χθες εν ριπή οφθαλμού, και το αύριο σήμερα και χθες. Κι εμείς παρασυρόμεθα προς το τέρμα της πορείας μας, εκόντες άκοντες, παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, χωρίς αναστρέψιμη ελπίδα.

Αυτή είναι η μοίρα των θνητών. Κι αλλοίμονο σ” εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρη την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου. Την απάντηση τη δίδει μόνο η χριστιανική πίστη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Κι εμείς συμπράττουμε σ” αυτό, άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό. Η ελευθερία μας είναι το κριτήριο της ευθύνης μας. Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους. Αλλοιώς είναι σάρκες, έκδοτοι σε πάθη ατιμίας, πρόθυμοι για κάθε τι που ευτελίζει την ύπαρξή μας.

Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει.

ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζη σ” ένα κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρουομένων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού.

Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση.
Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών.

ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας.
Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του.

Το έχει κατ” επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2008 – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Με πατρική αγάπη και ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε σημειώσει μεταξύ άλλων στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του:
«ΣΑΝ ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ακούεται και πάλι σήμερα η φράση του Αγγέλου. Είναι σαν να καλεί τον άνθρωπο του 21ου αιώνα να ξυπνήσει από τον λήθαργο της χρησιμοθηρικής υλοφροσύνης και την κραιπάλη της πλασματικής αυτάρκειάς του. «Ξύπνα, άνθρωπε του 21ου αιώνα».

Ο Σωτήρας προκαλεί αλλά και προσκαλεί τον καθένα μας να αναθεωρήσει την πορεία του, να ξαναβρεί την ελευθερία του, να ξαναδεί το φάσμα της ζωής του μέσα από το λαμπρό φως της Αλήθειας Του.

«ΞΥΠΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ». Τα επιτεύγματά σου σε απεκοίμησαν και νόμισες ότι κατέκτησες τον κόσμο. Ευτέλισες και αυτά τα ιερά και όσια. Τα θεώρησες μύθους και θρύλους που τρέφουν τη φαντασία των μικρών παιδιών, χωρίς αντίκρυσμα στην προσωπική υπαρκτική οντότητά σου.

Κύτταξε όμως γύρω σου. Πόλεμοι αδελφοκτόνοι, πείνα και ασθένειες για τους αδύνατους, καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διαφθορά, σκάνδαλα, διάσπαση της ενότητος του ανθρώπινου γένους, απουσία αγάπης, κυριαρχία των συμφερόντων.

Ένα τέτοιο κόσμο ετοίμασες για τα παιδιά σου, όπου και αυτή ηφύση συστενάζει και διαμαρτύρεται για τις καταχρήσεις σου. Δεν απέλιπαν βέβαια νησίδες ελπίδας. Είναι όμως τραγικά ολίγες, επιδεικτικά ανεπαρκείς».

pisoapothnkoyrtina

Loading...

13 thoughts on “To προφητικό τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

 1. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ says:

  Ένας πραγματικός ορθόδοξος Έλληνας. Ένας πραγματικός παπάς. Ένας ευπατρίδης χριστιανός. Μονό ένας τέτοιος άνθρωπος θα μπορούσε να δώσει ένα τοσο αληθινό και ισχυρό μήνυμα στους συμπατριώτες του αλλά και σε όλους τους χριστιανούς. Τότε λίγοι τον κατάλαβαν… σήμερα όμως τον καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ οι χριστιανοί και ΟΛΟΙ οι πραγματικοί Έλληνες… Και αυτό από μόνο του τον κάνει αξιομνημόνευτο και αθάνατο. ΑΘΑΝΑΤΟΣ !

  • Κ says:

   EIΣAI ENAS ΗΛΗΘΙΟΣ?ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ?Η΄ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ?
   ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ ΠΑΝΗΒΛΑΚΑ

   • ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ says:

    ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ … ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ …ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ…

    • ΜΑΣΟΝΑΤΟΣ says:

     Οι σκατομασόνοι σαν εσένα έφεραν τη χωρα σε αυτά τα χάλια αλλά οι ελληνορθόδοξοι θα επαναφέρουν την τάξη. Πολύ σύντομα… Κοίτα λοιπόν να πηγαίνεις τοίχο τοίχο γιατί εσύ την ηπατίτιδα ξέρεις από πού θα την αρπάξεις…. όπως και ο μασόνος πατρινός ‘’αρχιμανδρίτης’’ σου…

     • ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ says:

      ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΣΟΥ … ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ … ΧΑΧΑΧΑΧ ΥΠΟΥΛΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΑ ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ … ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΝΤΡΙΓΚΑ … ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟ 2025 ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ… ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΕ ΣΩΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΣΙΟΣ

     • Ανώνυμος says:

      ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ

      Αυτοι που αναφέρεις γνωρίζουμε ότι είναι μασόνοι και γνωρίζουμε πως τους έβαλαν οι δικοί σου για να υποδομήσουν την εκκλησία. Είσαι τοσο ηλίθιος που το παραδέχεσαι κιόλας! Οπότε αυτοι δεν λογαριάζονται ούτε για παπάδες ούτε και χριστιανοί…. Άρα λοιπόν τους δικούς σου βρίζεις. Αυτοι που κρύβονται δεν είναι οι χριστιανοί αλλά οι μασόνοι σαν εσένα. Ο χρόνος σας όμως λιγοστεύει. Και εκεί θα δούμε ποιοι είναι τα παλικάρια και ποιοι οι σαλιάρηδες… Όσον αφορά τον φόβο θα τον καταλάβεις τη στιγμη που πρεπει. Θα είναι έντονος και πρωτόγνωρος…

    • Κ says:

     απο IATRONET
     ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ

     ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Α
     Μεταδίδεται:
     -Από το πεπτικό σύστημα όταν το νερό είναι μολυσμένο, ή από ωμή τροφή που είναι μολυσμένη, ή από άτομα που παρασκευάζουν τις τροφές, και δεν διατηρούν καλή προσωπική υγιεινή ή είναι μολυσμένα.

     ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β
     Μεταδίδεται:
     -Από μολυσμένο αίμα ή άλλα υγρά του σώματος π.χ σάλιο, σπέρμα,κολπικά υγρά.
     -Από μολυσμένα αντικείμενα που μπορούν να μας τραυματίσουν π.χ. σύριγγες, ξυραφάκια, βελόνες, οδοντόβουρτσες.
     -Από μολυσμένη μητέρα στο νεγνό κατά τον τοκετό.
     -Από μολυσμένο άτομο μέσα στην οικογένεια.

     ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C
     Μεταδίδεται:
     -Από μολυσμένα αντικέιμενα που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό.
     -Από μολυσμένο άτομο μέσα στην οικογένεια.
     -Με την σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό.
     -Σπανιότερα από μολυσμένη μητέρα στο νεογνό κατά τον τοκετό.
     ΦΥΣΙΚΑ
     Κ α π ο ι οοοοοοοοοοοοοοοοςςς καποιοςςςςς αρχιμανδριτης στην Πατρα (ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤ΄ ΕΣΕΝΑ……………)τα ηξερε ολα αυτα και τα εβγαλε στην φορα εε?
     ουτε τον καραγκιοζη δεν πειθεις .

     • Μπουρκίνα Φασο says:

      Από ξυραφάκι κολησε μου είπε ο παισιος…Κόπηκε ο καημένος στο ξυρισμα

     • Φασο Μπουρκίνα says:

      Μπουρκίνα Φασο

      Εμείς πάλι μάθαμε ότι μια νεοταξίτικη λούγκρα σαν εσένα του πήρε πίπα την ώρα που κοιμόταν…

 2. Νικητας says:

  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ !!! Και ξανα ρωτω. Υπηρχε περιπτωση αν ζουσε, να περνουσαν τα καθηκια της Ν.Τ.Π. ολα τα ανθελληνικα μετρα; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!! να γιατι και πως..’ΑΡΩΣΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ’ !!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *