09:32 - 09/11/2015

Προειδοποίηση σοκ: 100 εκατ. άνθρωποι απειλούνται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Σχόλιο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός : Ως γνωστόν τα Κατοχικά Νέας πιστεύουν ακράδαντα ότι η “κλιματική αλλαγή” αποτελεί ένα τεράστιο ψέμα και ουσιαστικά από το 1990 και μετά αποτέλεσε τον τρόπο για την οικονομική αφαίμαξη των λαών των ανεπτυγμένων χωρών. Η ΓΗ εδώ και κάτι εκατομμύρια χρόνια ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ και πολύ απλά τώρα είναι η εποχή της αυτορύθμισης. Αν θα γίνει βίαια ή σιγά σιγά είναι κάτι που ΚΑΝΕΝΑΣ επιστήμονας δεν μπορεί να προβλέψει, για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς μέχρι πρότινος δεν είχε κάτσει να σκεφθεί και να βρει τους μηχανισμούς αυτορύθμισης. Σήμερα σιγά σιγά και μέσα από την πίεση που ασκούν ιστολόγια όπως τα Κατοχικά Νέα, πολλοί επιστήμονες (από αυτούς που δεν τα παίρνουν από τις εταιρείες για να πουλάνε τα παραμύθι της κλιματικής αλλαγής) διατυπώνουν πλέον απόψεις συναφής με τις δικές μας, φυσικά εμπλουτισμένες με τα απαραίτητα επιστημονικά στοιχεία. Αυτά τα χαιρετίζουμε και πιστεύουμε ότι ίσως σε μερικές δεκαετίες κάποιοι επιτέλους θα βγουν και θα  πουν την αλήθεια…

000 xiona athina

Προειδοποίηση σοκ: 100 εκατ. άνθρωποι απειλούνται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Εκατό εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι στον κόσμο θα οδηγηθούν στην ακραία φτώχεια μέχρι το 2030, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα.

“Χωρίς μία ‘κλιματο-ευφυή’ ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια μέχρι το 2030”, αναφέρει η έκθεση η οποία δίνεται στη δημοσιότητα είκοσι ημέρες πριν από τη διάσκεψη του Παρισιού.

Οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα σφοδρές για την αφρικανική ήπειρο, όπου η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε εκτόξευση των τιμών των τροφίμων μέχρι και κατά 12% το 2030. Θα πρόκειται για “ένα πολύ σκληρό πλήγμα για μία περιοχή όπου η κατανάλωση των φτωχότερων νοικοκυριών σε τρόφιμα αποτελεί το 60% των συνολικών δαπανών τους”, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Η Νότια Ασία θα υποστεί επίσης τις επιπτώσεις. Στην Ινδία, οι αγροτικές κρίσεις και η ταχύτερη διάδοση των ασθενειών που προέρχονται από την κλιματική απορρύθμιση μπορεί να οδηγήσει στην ακραία φτώχεια 45 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι θα ζουν με λιγότερο από 1,90 δολάρια ημερησίως. Αλλά θα υπάρξουν επιπτώσεις και στον τομέα της υγείας.

Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2 ή 3 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προ-βιομηχανική εποχή- σε επίπεδο μεγαλύτερο του στόχου των 2 βαθμών που έχει θέσει η διεθνής κοινότητα- μπορεί να αυξήσει κατά 5% τον αριθμό των ανθρώπων που θα είναι εκτεθειμένοι στην ελονοσία, που μεταφράζεται σε έναν πληθυσμό 150 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα κρούσματα διαρροϊκών νόσων απειλούν επίσης να αυξηθούν κατά 10% στα 15 επόμενα χρόνια, προειδοποιεί η έκθεση που απευθύνει έκκληση για την εφαρμογή μίας “ταχείας και αλληλέγγυας ανάπτυξης που θα λαμβάνει υπ’ όψιν το κλίμα”.

“Περισσότερο μακροπρόθεσμα, μόνο μία άμεση και σταθερή διεθνής δραστηριοποίηση με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα επιτρέψει την προστασία εκατομμυρίων ανθρώπων από τη φτώχεια”, αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία η Παγκόσμια Τράπεζα καλεί τις πλούσιες χώρες να βοηθήσουν τις χώρες του Νότου να χρηματοδοτήσουν μέτρα που αμβλύνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading...
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Όλα είναι πρόγραμμα. Όλα περνούν τον φόβο στην σκέψη και από εκεί ο Νους μολύνει όλο το σύστημα. Ολόγραμματα, προφητείες, οργανικές πύλες στα ΜΜΕ, εμβόλια, ψεκασμοί…Το μέλλον δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Χρειάζονται την δική σου φαντασία για να δημιουργήσουν την Δυστοπία που ονειρεύονται. Κλείστε τις TV, σταματήστε να γράφεται και να διαβάζεται οιοδήποτε site, blog, και ότι προβάλλει το πρόγραμμα στο Νου. Κάθε μέρα κάντε το σαν άσκηση και φαντάστηκε τον κόσμο που θα θέλετε να ζήσετε εσείς και τα παιδιά σας. Στην αρχή θα είναι δύσκολο γιατί οι προβολές από το matrix μετά από τρισεκατομμύρια επαναλήψεις γίνονται μυική μνήμη και κάτι σαν βιωμένο παρελθόν. ΑΓΝΟΗΣΤΕ το επίμονα, και κάποια στιγμή θα ξανάσεταριστήτε στην προ φόβου κατάσταση. Θυμηθήτε πιο ταλέντο είχατε σαν παιδιά και έφηβοι και δώστε χρόνο πάλι σε αυτό. Θα σας φέρει χαρά και ενέργεια. Φάτε λιτά και προσεκτικά αποφεύγοντας συντηρητικά. Πίνεται κατά το δυνατόν καθαρό νερό, και κάθε φορά που φέρνεται το ποτήρι στα χείλια σας προσευχηθείτε ευγνωμονόντας την πηγή της ζωής και ζητήστε με όλη σας την καρδία το νερό να ελευθερώσει μέσα σας τις αρχέγονες μνήμες της δημιουργίας και της Θείας νόησης. Κάντε μια τελική και αποφασισμένη προσπάθεια να βγήτε από το Σπήλαιο του Πλάτωνα. Οι υπερσυμπαντικές δυνάμεις της δημιουργίας τέμνονται και διέπονται σε ένα και μόνο πλάσμα. Τον Άνθρωπο.
    Μην κρίνεται και μην λοιδορείται κανέναν. Έχουν τον δικό τους δρόμο.
    Μην ξεχνάτε ποτέ ότι όλα είναι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ..ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΑ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*