in

«Πράκτορες» ανάμεσά μας; Τεράστιο θέμα στην Πολεμική Αεροπορία – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακατάλληλα καύσιμα που εντοπίστηκαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Π.Α στην Ελευσίνα.

Σημειώνεται πως το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα από την στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, η οποία έγραψε ότι βρέθηκε νερό σε αεροστεγή δεξαμενή καυσίμων στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Η 112 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) έχει ως αποστολή την διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, με την κατάλληλη οργάνωση, την εκπαίδευση του προσωπικού και τη συντήρηση των μέσων και των συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σε αυτή, για την ανάληψη και την επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, οποτεδήποτε απαιτηθεί. Είναι στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στην Ελευσίνα, στο νομό Αττικής. Ιδρύθηκε το 1946 και υπάγεται στην Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως υπογραμμίζει το OnAlert, το ακατάλληλο καύσιμο εντοπίστηκε στα πλαίσια τακτικού ελέγχου σε μεταγωγικό αεροσκάφος, τύπου C-130, ενώ αφαιρέθηκε αμέσως η κηροζίνη από το αεροσκάφος, όπως συνέβη και με όσα πτητικά μέσα είχαν εφοδιαστεί με το ίδιο καύσιμο. Φυσικά δόθηκε εντολή για έλεγχο της δεξαμενής, από την οποία αντλήθηκε το καύσιμο.

Ο αρχηγός του ΓΕΑ,αντιπτέραρχος, Γιώργος Μπλιούμης απαίτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ, ενώ το καύσιμο ελέγχεται από χημικούς της μονάδας, με σκοπό να εξακριβωθεί η αιτία της ακαταλληλότητας του.

Με τον εντοπισμό του νερού στην δεξαμενή με την κηροζίνη, έπρεπε να ελεγχθούν όλα τα αεροσκάφη της μονάδας (εκεί εδρεύουν τα μεταγωγικά, τα πυροσβεστικά και τα ιπτάμενα ραντάρ), προκειμένου να καθαριστούν από καύσιμα.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην βάση της Ελευσίνας, εδρεύουν και τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη (ένα Gulfstream και δύο Εμπραέρ), τα οποία χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα αεροσκάφη αυτά, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ελέγχθηκαν, προτού μάλιστα αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία ο Πρωθυπουργός. Το ερώτημα όμως παραμένει. Πώς βρέθηκε νερό μέσα στην κηροζίνη;

el.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κορονοϊός: «Θα έχουμε κρούσμα στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες»

“Δεν αγόρασα καθόλου τρόφιμα για ένα χρόνο και είμαι πιο ευτυχισμένος και υγιής από ποτέ”