Πόσοι είναι οι Χριστιανοί ορθόδοξοι στην Ελλάδα;

Χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Ελλάδα από θρησκευόμενους το επιχείρημα, ότι ο χριστιανοί είναι το 99% των Ελλήνων (το ποσοστό αλλάζει ανάλογα με τον Χριστιανό συνομιλητή όμως είναι πάντα πάνω από 90%), και ότι γι αυτόν τον λόγο ο Χριστιανός δικαιούται κάποιον έξτρα σεβασμό έναντι των θρησκευτών των άλλων θρησκειών καθώς και των άθρησκων και των άθεων γιατί έκανε το μεγάλο επίτευγμα του να ακολουθεί την θρησκεία που του δίδαξε το κράτος να ακολουθεί, από 5 χρονών μέχρι να τελειώσει το σχολείο. Και εγώ όταν τα ακούω είμαι σε φάση (γουατ δε φακ).

Η συλλογιστική αυτή κατ αρχάς είναι προβληματική, γιατί στις δημοκρατίες ακόμα και ένα άτομο αξίζει τον ίδιο σεβασμό που αξίζει το σύνολο. Κοινώς αν έχεις απέναντι σου έναν αλλόθρησκο ή μη θρησκευόμενο, αυτός έχει το ίδιο δικαίωμα με τους υπόλοιπους που είναι ας πούμε ΧΟ στην κριτική και την ισηγορία.

Δεν μπορείς λοιπόν να του αφαιρέσεις αυτό το δικαίωμα γιατί είσαι πλειοψηφία. Γιατί με αυτήν την λογική καλά κάνανε και δίνανε τους νοητικούς σας προγόνους στα λιοντάρια γιατί οι παγανιστές Ρωμαίοι πλειοψηφούσαν. Φυσικά αυτή η λογική είναι λάθος γιατί είναι παράδειγμα του πως η πλειοψηφία καταπατούσε τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Παρ όλο που το θέμα λοιπόν της πλειοψηφίας είναι προβληματικό θα πω ότι τα περί 95% πιθανότατα να βγαίνουν από τα αρχεία των βαφτισθέντων. Ότι δηλαδή πόσοι σημερινοί ενήλικες βαφτίστηκαν όταν ήταν παιδιά; σου λέει ότι βαφτίστηκε το 95% του πληθυσμού άρα τόσοι είναι χριστιανοί.

Η προβληματική αυτού είναι

Α) Δεν ξέρουμε αν όλοι όσοι βαφτίσανε τα παιδιά τους την δεκαετια του 80 εως 90 ήταν χριστιανοί ή αν το κάνανε πολλοί για κοινωνικούς λόγους (να μην κοροϊδεύουν το παιδί του ως αβάπτιστο και να κλείσουν τα στόματα όσων στην κοινωνία θα είχαν πρόβλημα με την μή-βαπτιση).

Β) Βαφτίστηκαν ως βρέφη χωρίς δικαιοπρακτική ικανότητα, άρα δεν ξέρουμε αν ασπάζονται την ίδια θρησκεία σήμερα.

Για τους παραπάνω λόγους το να συμπεράνουμε τα ποσοστά από τις βαπτίσεις είναι προβληματικό.

Θα μπορούσαμε να τα συμπεράνουμε από το πόσοι συμμετέχουν ενεργά στα μυστήρια αλλά συνήθως το κάθε καφενείο μιας ενορίας στις πόλεις είναι πιο γεμάτο την ώρα της λειτουργίας από την εκκλησία της ενορίας η οποία είναι μία.

Για να μην είμαστε άδικοι όμως γιατί οκ, «το ότι δεν θέλεις να χάσεις τον καφέ σου για την εκκλησία και θέλεις να τον πιεις ακριβώς εκείνη την ώρα ή να θέλεις να βρίσεις Χριστοπαναγίες στο καφενείο αντί να εκκλησιαστείς, δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού». Ως εκ τούτου θα πρέπει να κοιτάξουμε το θέμα από την οπτική των δημοσκοπήσεων.

Πόσοι λοιπόν προσδιορίζονται χριστιανοί ορθόδοξοι;
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του 2005, το 81% των Ελλήνων πολιτών πιστεύουν πως υπάρχει Θεός, το 16% πιστεύει στην ύπαρξη κάποιου είδους πνευματικής δύναμης, ενώ το 3% δεν πιστεύει στην ύπαρξη κάποιου είδους Θεού ή πνευματικής δύναμης (εδώ λέει ότι το πολύ 81% είναι ένθεοι), δεν μπορείς να είσαι ΧΟ αν δεν πιστεύεις στον θεό, οπότε δεν μπορεί βάσει αυτής της δημοσκόπησης να είναι πάνω απο 81%), απο αυτούς θα πρέπει να αφαιρέσουμε, μουσουλμάνους, αλλόθρησκους θεϊστές αγνωστικιστές κλπ και να βγάλουμε τον αριθμό των ΧΟ που είναι σαφώς λιγότεροι.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2011 από την Καπα Research ύστερα από παραγγελία της εφημερίδας Το Βήμα, ρωτώντας τους Έλληνες αν πιστεύουν στον Θεό ή όχι, το 56,3% απάντησε «ναι», το 20% «μάλλον ναι», ενώ το 7,7% των ερωτηθέντων απάντησε «μάλλον όχι» και 13% «όχι».

Από την άλλη
Διαφορετικά είναι τα ευρήματα για τη θρησκευτική πίστη της πανελλαδικής έρευνας Metron Forum της Metron Analysis που δημοσιεύθηκαν το Δεκέμβριο του 2011. Στην έρευνα αυτή, το 95% δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, το 1,5% δηλώνει ότι ανήκει σε κάποια άλλη θρησκεία, ενώ άθρησκοι ή άθεοι δηλώνει το 2,8% του πληθυσμού, ποσοστό από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη

Τον Απρίλιο του 2015 σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα, το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι ανήκουν στο Χριστιανικό Ορθόδοξο δόγμα (ανεξάρτητα από το αν είναι θρησκευόμενοι ή όχι) είναι στο 81,4%, αυτών που δηλώνουν άθεοι είναι στο 14,7% ενώ αυτών που ανήκουν σε άλλο δόγμα ανέβηκε στο 2,9%. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 49,9% δήλωσε ότι η θρησκεία είναι καθόλου (27,1%) ή λίγο (22,8%) σημαντική στην ζωή του ενώ το 49,5% δήλωσε ότι η θρησκεία είναι αρκετά (29,9%) ή πολύ (25,6%) σημαντική

Βλέπουμε λοιπόν ότι κατά την τελευταία δημοσκόπηση του 2015 τα ποσοστά των ΧΟ είναι 81,4 εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι λάιτ χριστιανοί (δεν παίζει η θρησκεία σημαντικό ρόλο στην ζωη τους).

Λάιτ χριστιανός στην ουσία μεταφράζεται ότι οκ δηλώνω Χριστιανός γιατί είναι μέρος της παράδοσης μου αλλά δεν πιστεύω απαραίτητα στο δόγμα του Χριστιανισμού.

Η κατακλείδα από τα παραπάνω είναι:

Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει αλλά και να λέει τα όσα θέλει. Η πλειοψηφία δεν επιβάλλει την γνώμη της σε θεολογικά θέματα ή σε θέματα αλήθειας (η αλήθεια είναι αλήθεια είτε την πιστεύει ένας είτε όλος ο πλανήτης).

Τα ανθρώπινα ατομικά  δικαιώματα δεν μπαίνουν σε πλειοψηφικές διαδικασίες. Είναι as is.

Μην μας τα πρήζετε με την πλειοψηφία για΄τι δεν είστε και τόσοι. Δεν εκπροσωπείτε καν όσους δηλώνουν ΧΟ, μιας και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι η θρησκεία δεν τους είναι τόσο σημαντική και σίγουρα δεν θα ήθελαν να ανακατεύονται οι παπάδες στα των ανθρώπων και στα του κράτους.

-Απρεπή και ανάγωγα  σχόλια δεν θα εγκρίνονται.

Loading...

191 thoughts on “Πόσοι είναι οι Χριστιανοί ορθόδοξοι στην Ελλάδα;

   • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

    Foti_Fox: Γουατ δε φακ – Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία..: Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι…:ΠΟΝΟΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΦΟΡΑΣ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΛΑΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΛΙΓΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ! ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ. ΠΟΝΑΣ. ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΟΝΗΜΟ ΚΕΝΟ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΠΟΝΑΣ. ΨΑΧΝΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΟΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΧΜΗΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΟΣΟ ΕΛΕΝΧΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΗΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ. ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ. ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΙΝΕ. ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΚΙΖΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. Ο ΠΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΩΘΕΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΣ. Η ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑΚΙΑ. ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΒΓΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ! ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΣΑΙ. ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ. ΝΙΩΘΕΙΣ ΥΡΕΜΙΑ ΚΑ ΓΑΛΗΝΗ. ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΕΙ…. ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΕΣΗ, ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ! ΥΠΟΣΧΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΦΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΝΟΥΝ, ΤΟ ΚΕΝΟ ΒΑΘΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ, ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΙΚΡΟ! ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ…

    Foti_Fox

     • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

      Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2017 @ 16:05
      4
      0
      Χρηστος(Χ) εξομολογησου και δευτε τελευταιο ασπασμο.Σεντονι εδωσες σεντονι θα λαβεις.

      Αφιερωμένο σε όλους όσους θέλουν να… ξεγράψουν την Ελληνική γλώσσα!
      http://2.bp.blogspot.com/-9hioWyFsU24/TaA34LKrW-I/AAAAAAAAD5Q/-lWfHKORlro/s1600/Calabria.jpg

      «Γεννήθηκα στο βουνό το 1770 Απριλίου 3, τη Δευτέρα της Λαμπρής…»

      «Γεννήθηκα στο βουνό το 1770 Απριλίου 3, τη Δευτέρα της Λαμπρής σ’ ένα δένδρο από κάρου, στην παλιά Μεσσηνία ονομαζόμενο «Ραμοβούνι». Ο πατέρας μου ήταν αρχηγός των αρματολών και επήγε στην Μάνη. Έβγαινε από τη Μάνη και κυνηγούσε τους Τούρκους». Απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, γραμμένα από το Γεώργιο Τερτσέτη.

      Μετά τήν αποτυχημένη επανάσταση του Ορλώφ, οι Τούρκοι άρχισαν να περνούν από μαχαίρι τους Έλληνες του Μωριά. Στην Τρίπολη οι δρόμοι γέμισαν κορμιά Ελλήνων και το αίμα έτρεχε σα νερό. Η τρομερή αυτή σφαγή έγινε τη Μεγάλη Εβδομάδα του 1770. Αξίζει στο σημείο αυτό να δώσουμε θέση σ’ ένα απόσπασμα από το περίφημο βιβλίο του Σπύρου Μελά, με τίτλο: Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ.

      Η «καπετάνισσα» πονούσε. Αλλες γυναίκες τη βαστούσαν στ’ ανηφόρι, της δίνανε καρδιά. Ξημέρωσε Δευτέρα της Λαμπρής. Η γυναίκα δεν κρατούσε πια. Της στρώσανε χαμόκλαδα, μιαν αντρομίδα, κάτω από ένα δέντρο και τη βάστηξαν να γεννήσει. Στον θυμαρομυρισμένον αέρα του βουνού πήρε την πρώτη ανάσα ο Κολοκοτρώνης. Οι φλόγες της Τρίπολης (που έκαψε ο Οσμάν μπέης) ήταν το πρώτο φως π’ αντίκρυσε· η βουή των αρμάτων το νανούρισμά του, τα κλάματα και οι κατάρες στον Τούρκο η πρώτη ανθρώπινη φωνή π’ άγγιζε τ’ αυτιά του· το γάλα της μάνας του είχε κόψει, από τη λύπη· ο μικρός έκανε να πιει και τ’ άφηνε με κλάματα· δε δέχτηκε αυτό το γάλα της σκλαβιάς και της τρομάρας, παρά όταν τον θέρισε η πείνα· τα δάκρυα της «καπετάνισσας» έβρεχαν τα τρυφερά του μάγουλα. Όταν πήγαν τα συχαρίκια στον παππού, για τ’ αγοράκι, ο γερο-Γιάννης Κολοκοτρώνης, πούχε πολεμήσει μ’ όλη την ηλικία του και σε τούτο τον ξεσηκωμό, βαθιά πικραμένος, απελπισμένος από την -αποτυχία δεν έδειξε καμιά χαρά. Έβλεπε τη γέννηση καινούργιου ραγιά. «Τούτο το παιδί θα παντρευτεί τους είπε στενάζοντας, και θα κάμει παιδιά κι αγγόνια και πάλι λευτεριά δε θα ιδούμε».
      Νέος ακόμα ο Κολοκοτρώνης αγάπησε και παντρεύτηκε την κόρη ενός προεστού από το Λεοντάρι της Αρκαδίας, την Κατερίνα Καρούσου. Δημιούργησε οικογένεια μα δεν άφησε το κλαρί. Θα μπορούσε να ζήσει ήσυχος σε κάποια γωνιά της Αρκαδίας, άρχοντας ανάμεσα στους σκλάβους, κοντά στη γυναίκα του και τα παιδιά του. Μα δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή κάτι τέτοιο. Είχε αφιερώσει τη ζωή του στην Πατρίδα. Θα πολεμούσε τους Τούρκους όπου κι όπως μπορούσε, ώσπου θα τους διώξει μακριά από το Μωριά και την Ελλάδα.

      πηγή Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2017 @ 16:05
      4
      0
      Χρηστος(Χ) εξομολογησου και δευτε τελευταιο ασπασμο.Σεντονι εδωσες σεντονι θα λαβεις.

     • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

      Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2017 @ 16:05

      Μόνος καθώς ήταν, αναλογίσθηκε τις αμαρτίες του και θρηνούσε γοερά, γιατί έφερνε στον νου του τη φοβερά ώρα της Κρίσεως. Έξαφνα βλέπει να αποτραβιέται το στερέωμα του ουρανού σαν σεντόνι. Και να παρουσιάζεται ο Κύριος Ιησούς Χριστός σε πελώριες διαστάσεις. Στεκόταν στους αιθέρες περικυκλωμένος απ’ όλες τις ουράνιες στρατιές: άγγελοι, αρχάγγελοι, τάγματα φοβερά και εξαίσια, παραταγμένα με κάθε συστολή.

      Ο Κύριος ένευσε στον στρατηγό του ενός τάγματος και εκείνος πλησίασε λαμπρός, φοβερός, μα και συνεσταλμένος:

      «Μιχαήλ, Μιχαήλ, άρχοντα της διαθήκης, παράλαβε με το τάγμα σου τον πυρίμορφο θρόνο της δόξης μου και πήγαινε στην κοιλάδα του Ιωσαφάτ. Εκεί θα τον εγκαταστήσεις σαν πρώτο σημάδι της παρουσίας μου. Γιατί πλησιάζει η ώρα που θα λάβει καθένας κατά τα έργα του. Κάνε γρήγορα, έφτασε η στιγμή. Θα δικάσω αυτούς που προσκύνησαν τα είδωλα κι αρνήθηκαν Εμένα τον δημιουργό τους. Αυτούς που λάτρεψαν τις πέτρες και τα ξύλα που τους έδωσα για τις ανάγκες τους. Όλοι τους θα συντριβούν ως σκεύη κεραμέως. Καθώς και οι εχθροί μου οι αιρετικοί που τόλμησαν να με χωρίσουν από τον Πατέρα μου. Που τόλμησαν να υποβιβάσουν σε κτίσμα το Παράκλητον Πνεύμα. Αλλοίμονό τους, ποια κόλαση τους περιμένει!.

      Τώρα θα εμφανισθώ και στους Ιουδαίους που με σταύρωσαν και δεν πίστεψαν στην θεότητά μου. Mου δόθηκε κάθε εξουσία, τιμή και δύναμη. Είμαι δικαιοκριτής. Τότε που ήμουνα πάνω στον Σταυρό έλεγαν: Ουά! Ο καταλύων τον ναόν… σώσον σεαυτόν. Τώρα, εμοί εκδίκησις, εγώ ανταποδώσω. Εγώ θα κρίνω, θα ελέγξω και θα τιμωρήσω σκληρά το πονηρό και διεστραμμένο γένος, γιατί δεν μετάνοιωσε. Τους έδωσα ευκαιρίες να μετανοήσουν, αλλά τις περιφρόνησαν. Θα λάβω λοιπόν τώρα την εκδίκηση.

      Το ίδιο θα κάνω και στους Σοδομίτες, που βρώμισαν τη γη και τον αέρα με την δυσωδία τους. Τους έκαψα τότε. Και πάλι θα τους ξανακάψω, γιατί μίσησαν την ηδονή του Αγίου Πνεύματος και αγάπησαν την ηδονή του διαβόλου.

      Θα τιμωρήσω και τους μοναχούς, τους άφρονες και σκοτισμένους, που μοιάζουν σαν θηλυμανή άλογα. Δεν αρκέσθηκαν στη νόμιμη συζυγία τους, αλλά στράφηκαν ανόητα στην μοιχεία και ο σατανάς τους έριξε δεμένους στην άβυσσο του πυρός. Δεν άκουσαν ότι φοβερό το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος; Δεν φοβούνται το εγώ το εμβρίμημά μου αποτελέσω εις αυτούς; Τους κάλεσα να μετανοιώσουν κι όμως δεν μετάνοιωσαν.

      Θα καταδικάσω και τους κλέφτες που έκαναν ένα σωρό κακά, ακόμη και φόνους! Και όλους όσοι έπραξαν πλήθος αμαρτιών. Εγώ τους χάρισα ευκαιρίες για να αλλάξουν αλλά δεν έδωσαν καμιά σημασία. Που είναι τα καλά τους έργα; Τους έδειξα τον άσωτο σαν τύπο και υπογραμμό – και πολλούς άλλους – για να μην αποθαρρύνονται στις αμαρτίες τους. Αλλ’ αυτοί καταφρόνησαν τις εντολές μου και με αρνήθηκαν. Αποστράφηκαν Εμένα και υποδουλώθηκαν στην αμαρτία. Ας πορευθούν λοιπόν στη φλόγα που οι ίδιοι άναψαν.
      «Ω πανέμορφη και πολύτιμη Νύμφη! Πόσοι αισχροί πάσχισαν να σε μολύνουν! Μα δεν πρόδωσες Εμένα το Νυμφίο σου!… Αμέτρητες αιρέσεις σε απείλησαν, αλλά η πέτρα που πάνω της είσαι θεμελιωμένη δεν σαλεύθηκε, γιατί πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής».

      Πιο κάτω ήταν γραμμένες όλες οι αμαρτίες των ανθρώπων, όσες βρήκε ο θάνατος να μην έχουν ξεπλυθεί στη μετάνοια.

      Κι ήταν τόσες πολλές, σαν την άμμο της θάλασσας!… Τις διάβασε ο Κύριος δυσαρεστημένος και κουνούσε το κεφάλι του αναστενάζοντας.

      Το αμέτρητο πλήθος των αγγέλων στεκόταν περίτρομο από το φόβο της δίκαιης οργής του Κριτού.

      Όταν ο Κύριος έφτασε στη μέση του Αιώνα αυτού, παρατήρησε:

      «Τούτο το έσχατο βιβλίο είναι γεμάτο από τη δυσωδία των αμαρτιών, από τ’ ανθρώπινα έργα, που είναι όλα ψεύτικα και βρωμερά: Φθόνοι, φόνοι, ψεύδη, έχθρες, μνησικακίες. Φθάνει πια! Θα το σταματήσω στη μέση. Να πάψει η κυριαρχία της αμαρτίας.

      Και λέγοντας αυτά τα οργισμένα λόγια ο Κύριος έδωσε στον αρχιστράτηγο Μιχαήλ το σύνθημα για την Κρίση. Αυτοστιγμεί εκείνος με το τάγμα του πήραν τον υπέρλαμπρο και απερίγραπτο θρόνο κι έφυγαν. Ήταν το τάγμα τόσο πολυπληθές, ώστε η γη δεν το χωρούσε. Φεύγοντας βροντοφωνούσαν:

      «Άγιος, άγιος, άγιος, φοβερός και μέγας, υψηλός, θαυμαστός και δεδοξασμένος ο Κύριος στους αιώνες των αιώνων.»

      Έπειτα αποχώρησε ο Γαβριήλ με το τάγμα του ψάλλοντας:

      «Άγιος, άγιος, άγιος Κύριος Σαβαώθ, πλήρης πάσα η γη της δόξης αυτού»!

      Και απ’ αυτούς τους φοβερούς όρκους συγκλονίζονταν ο ουρανός και η γη. Ακολούθησε ο τρίτος μέγας αρχιστράτηγος, ο Ραφαήλ, με το τάγμα του αναπέμποντας τον ύμνο:

      «Εις άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.»

      Τέλος ξεκίνησε και η τέταρτη παράταξη. Ο άρχοντάς της ήταν λευκός και λαμπερός σαν το χιόνι, με όψη γλυκειά. Φεύγοντας άρχισε κι αυτός να ψάλλει δυνατά:

      «Θεός θεών Κύριος ελάλησε και εκάλεσε την γην από ανατολών ηλίου μέχρι δυσμών. Εκ Σιών η ευπρέπεια τη ωραιότητος αυτού. Ο Θεός εμφανώς ήξει, ο Θεός ημών και ου παρασιωπήσεται. Πυρ ενώπιον αυτού προπορεύσεται και κύκλω αυτού καταιγίς σφόδρα.»

      Και συνέχεια τον υπόλοιπο ψαλμό. Ενώ οι αξιωματούχοι του αποκρίνονταν:

      «Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις έθνεσι.»

      Ο αρχηγός αυτού του τάγματος ονομαζόταν Ουριήλ.

      Σε λίγο έφεραν ενώπιον του Κυρίου τον δοξασμένο Σταυρό του, που έλαμπε σαν φοβερή αστραπή και σκόρπιζε άρρητη ευωδία. Τον συνόδευαν με εξαιρετικές τιμές δύο τάγματα Εξουσιών και Δυνάμεων. Το θέαμα ήταν συγκλονιστικά μεγαλόπρεπο. Οι πολυάριθμες δυνάμεις έψαλαν αρμονικά.

      Άλλοι έλεγαν με μεγάλο δέος:

      «Υψώσω σε ο Θεός μου ο Βασιλεύς μου και ευλογήσω ο όνομά σου εις τον αιώνα».
      13 Και όταν ο Ιησούς ήρθε στα μέρη τής Καισάρειας του Φιλίππου, ρωτούσε τους μαθητές του, λέγοντας: Για ποιον με λένε οι άνθρωποι ότι είμαι εγώ ο Υιός τού ανθρώπου;

      14 Και εκείνοι είπαν: Άλλοι μεν για τον Βαπτιστή Ιωάννη· άλλοι δε για τον Ηλία, και άλλοι για τον Ιερεμία ή για έναν από τους Προφήτες.

      15 Λέει σ’ αυτούς: Εσείς, όμως, για ποιον με λέτε ότι είμαι;

      16 Και αποκρινόμενος ο Σίμωνας Πέτρος, είπε: Εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός τού ζωντανού Θεού.

      17 Και αποκρινόμενος ο Ιησούς είπε σ’ αυτόν: Μακάριος είσαι, Σίμωνα, γιε τού Ιωνά, επειδή αυτό δεν σου το αποκάλυψε σάρκα και αίμα, αλλά ο Πατέρας μου, που είναι στους ουρανούς. 18 Και εγώ, μάλιστα, σου λέω ότι: Εσύ είσαι ο Πέτρος, και επάνω σ’ αυτή την πέτρα θα κτίσω την εκκλησία μου· και πύλες άδη δεν θα υπερισχύσουν εναντίον της. 19 Και θα σου δώσω τα κλειδιά τής βασιλείας των ουρανών· και ό,τι αν δέσεις επάνω στη γη, θα είναι δεμένο στους ουρανούς· και ό,τι αν λύσεις επάνω στη γη, θα είναι λυμένο στους ουρανούς.

      20 Τότε, παρήγγειλε στους μαθητές του να μη πουν σε κανέναν, ότι αυτός είναι ο Ιησούς, ο Χριστός.
      Έτσι άνοιξε η πόρτα της Βασιλείας των Ουρανών και για τους Εθνικούς. Όμως η πόρτα αυτή, δεν άνοιξα «αυτόματα». Χρειαζόταν ο «πορτιέρης», ο «κλειδούχος» αυτής της Βασιλείας, για να υποδεχθεί τη νέα αυτή πληθυσμιακή ομάδα. Και φυσικά δεν ήταν αυτός άλλος από τον Πέτρο!

      Δεν μπορούσε άραγε ο Θεός να ανοίξει αυτή την πόρτα χωρίς τον Πέτρο; Δεν μπορούσε να τους κηρύξει ο άγγελος;

      Κι όμως! Τα κλειδιά της Βασιλείας, δόθηκαν στους Αποστόλους. Και ο Κύριος Ιησούς Χριστός, έταξε το ξεκλείδωμα της Βασιλείας στον Πέτρο! Γι’ αυτό και χωρίς αυτόν, δεν ολοκλήρωσε κανενός την είσοδο στη Βασιλεία. Πριν τους καλέσει ο Πέτρος, οι Ιουδαίοι ΔΕΝ βαπτίσθηκαν. Πριν μεταδώσει ο Πέτρος μαζί με τον Ιωάννη το Άγιο Πνεύμα στους βαπτισμένους Σαμαρείτες, αυτοί ΔΕΝ αναγεννήθηκαν με Πνεύμα Άγιο. Και πριν ο Πέτρος κηρύξει τον λόγο του Ευαγγελίου στον Κορνήλιο, ο Θεός δεν έδωσε σε Εθνικό το Άγιο Πνεύμα. Και ακόμα και χωρίς την προσταγή του Πέτρου να βαπτισθεί το σπιτικό του Κορνήλιου, χωρίς το βάπτισμα αυτό, η αναγέννησή του θα παρέμενε μισή, και η πόρτα της Βασιλείας κλειστή.

      Ο Πέτρος, πρώτος ομολόγησε ότι ο Χριστός είναι «Ο Υιός του Θεού του Ζώντος». Και ο Χριστός, ως ανταμοιβή, του έταξε ότι εκείνος πρώτος, θα ανοίξει τη Βασιλεία σε κάθε πληθυσμιακή ομάδα της ανθρωπότητας. Και ο Κύριος, κράτησε την υπόσχεσή Του! Δεν του έταξε καμία υπέρτερη εξουσία, μεταξύ των Αποστόλων. Αλλά του έταξε «κλειδιά», και πράγματι, ο Πέτρος ήταν εκείνος που ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ τη Βασιλεία των Ουρανών για πρώτη φορά. Και ο Θεός, κανέναν δεν έβαλε στη Βασιλεία αυτή, πριν δώσει γι’ αυτό τη συγκατάθεσή του ο Πέτρος, με την Αποστολική εξουσία του «Δεσμείν και Λύειν».

     • Ανώνυμος says:

      Χρηστο Χ με καλυψες πληρως.Τα σεντονια σου με τυλιξαν και κείτομαι νεκρος σαν τον λαζαρο περιμενοντας τον Ιησου Χριστο να με ελευθερωσει απο τα δεσμα του θανατου.Αν ανεβασεις και αλλα σεντονια θα θρηνησουμε θυματα και θα πολλαπλασιαστει το εργο του Κυριου μας Ιησου Χριστου.Οχι αλλο καρβουνο.

 1. ROMAN WILDERNESS says:

  Δηλώνω ευθαρσώς Χριστιανός Ορθόδοξος Καθολικώς Διαμαρτυρόμενος για το ανορθόδοξο φαινόμενο της εξουσίας μιας ολιγαρχίας που παραπλανητικώς πρεσβεύει την ελεύθερη βούληση.

 2. Σπίθα says:

  Η λογικοφανής κριτική σου στο θέμα της θρησκείας με βρίσκει αντίθετο στο γεγονός ότι η ανεξιθρησκία εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Θα με ενδιέφερε όμως να ακούσω την άποψη σου για το τέμενος στον βοτανικό .

 3. Foti_Fox says:

  Το σχόλιο του χρήστη «Φησέας» δεν εγκρίθηκε. Αν θελει το διατυπώνει χωρίς χαρακτηρισμούς. Αλλιώς δεν πειράζει. θα συνεχίσει να μην εγκρίνεται.

  • Ανώνυμος says:

   Ωραίος ο δημοκρατικος λόγος σου! Φοβάσαι να αντιμετωπίσεις αυτό που προκαλείς; Κρύψου για λίγο ακόμα… Σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς ούτε εσύ ούτε οι ομοιδεατες σου.Σημείωσε το αυτό.

   • Foti_Fox says:

    Δημοκρατία ΔΕΝ ειναι να χαρακτηρίζεις τον συνομιλητή σου. Για καφρίλες μπορείς να πας στο τουίτερ. Εδω υβριστικά σχόλια θα σβήνονται.
    Εγω να κρυφτώ; Να η φάτσα μου στα σχόλια. Η δικιά σου ποια είναι; Ποιός κρύβεται απο τους δυό μας;

 4. ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ says:

  ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΑ [ΠΡΗΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ??
  ΤΙ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ???
  ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ???

  • Foti_Fox says:

   Έχεις πάντα την επιλογή να μην διαβάζεις τα άρθρα μου. Με κόφτει οτιδήποτε επηρεάζει την ζωη και την ευημερία μου και της πατριδας μου. και μιας και καταγομαι απο εδω εχω το ιδιο δικαιωμα να λεω αυτα που λεω με εσενα.

 5. Ανώνυμος says:

  Είμαι αβαπτηστος όπως και η σύζυγος μου όπως και τα παιδιά μου… Αθεος και Αθρησκος.. Δεν λέω ότι είναι το σωστό αυτό που κάνω εγώ. Όμως εάν τα παιδιά μου μεγαλώνοντας θέλουν να ακολουθήσουν κάποια θρησκεία δεν θα έχω πρόβλημα.. Η πίστη δεν είναι το πρόβλημα το δόγμα, η θρησκεία είναι κατά την άποψή μου το πρόβλημα και η άποψη ότι η κάθε θρησκεία λέει ότι μόνον αυτή είναι η αληθινή..

 6. filarianna says:

  Το άρθρο είναι ξεκάθαρο και την απλή απάντηση την βρίσκουμε στην έννοια της Ανεξιθρησκίας έτσι όπως ορίζεται από το Ελληνικό Σύνταγμα hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-13/ Ο προβληματισμός όμως και η ανησυχία, κατά τη δική μου πάντα άποψη, είναι ευρύτερος. Ποιος ονομάζεται Έλληνας και πόσοι Έλληνες υπάρχουν στην Ελλάδα; Πλειοψηφούν; Τελικά τι συνιστά ένα έθνος; Τι πρέπει να γίνει ώστε να μην χάσει την συνοχή του;

  • Ανώνυμος says:

   Να διαφυλαχθει με καθε τροπο και θυσια το «ΟΜΑΙΜΟΝ»,το «ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ»,το «ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ»!
   «το ελληνικόν εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα» (Ηρόδοτος, Ουρανία 144). Δηλαδή: «υπάρχει και το ελληνικό έθνος από το ίδιο αίμα και με την ίδια γλώσσα , με κοινά ιερά των θεών και κοινές θυσίες και ήθη κοινά» .
   Αθηνα

   • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

    TO OMAIMON ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΙΑ, ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΚΑΝΙΣΜΟΥ. Ο ΜΕΣΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΡΑΒΒΙ ΕΡΕΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΟΥ ΤΟΥΡΟΥ ΘΑ ΑΣΠΑΣΘΟΥΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΑΚΙΑ, ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΩΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΒΡΑΙΣΜΕΝΟΣ…

   • filarianna says:

    «ΟΜΑΙΜΟΝ» «ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ» «ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ» «ΟΜΟΗΘΟΝ». Προσπαθούν να στρέψουν τον έναν Έλληνα εναντίον του άλλου, καταστρέφοντας αυτό το τετράπτυχο. Βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου. Πνευματικού και υλικού. Εάν δεν ήμαστε μονοιασμένοι, εάν δεν κρατήσουμε την συνοχή μας, θα χαθούμε. Ο Αλέξανδρος Α’ ο Μακεδών πριν από τη μάχη των Πλαταιών απευθύνεται στους Αθηναίους …….«Δεν θα μιλούσα αν δεν ενδιαφερόμουν διακαώς για ολόκληρη την Ελλάδα• γιατί κι εγώ στην καταγωγή ανέκαθεν είμαι Έλληνας και δεν θα ήθελα να βλέπω την Ελλάδα να χάσει τη λευτεριά της και να γίνει σκλάβα.» (Ηρόδοτος 9,45) Να είσαι καλά Αθηνά.

    • Foti_Fox says:

     Ομοτροπον λεει. Οχι οτι ειναι ιδιαίτερα έξυπνο να επικοινωνούμε με τους ορισμούς που έδωσε ο ηρόδοτος πριν χιλιάδες χρόνια. Δηλαδη cmon

     • filarianna says:

      ….ήθεά τε ομότροπα… και ομότροπα ήθη …. και ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΙΔΙΕΣ…. Κατά τα άλλα εάν κάτι είναι έξυπνο ή όχι, κατά τη δική μου άποψη, πάντα το δείχνει ο χρόνος και η ιστορία. Οι έννοιες των Ελληνικών λέξεων είναι αέναες. Δυστυχώς όμως, αντί να διδαχθούμε αφήνουμε το χρόνο να κυλά θεωρώντας πεπερασμένο το αέναο. Δεν μου δίνεις νέους ορισμούς Φώτη, μόνο μία λέξη δικτυακής αγγλικής αργκό.

 7. Ανώνυμος says:

  Σχετικα με τους ορθοδοξους χριστιανους αυτοι κατηγοριοποιουνται σε δυο ομαδες.Η πρωτη και πολυπληθεστερη ομαδα δεν εχει διαβασει ποτε την Αγια Γραφη ,ενιοτε βριζει τον Χριστο και την παναγια χωρις τυψεις, στην εκκλησια παταει μονο κατα την τελεση των μυστηριων ,και στο βαθος πιστευει οτι ο Θεος ειναι καλος και θα συγχωρει παντα την παραβατικοτητα τους. Αυτη η ομαδα των χριστιανων οδευει προς την τελειοτητα εχοντας καποια στοιχειωδη λογικη και μια ελπιδα να τους συντροφευει στις δυσκολες στιγμες,απλα πραγματα δηλαδη. Στην δευτερη ομαδα ανηκουν οι φανατισμενοι θρησκοληπτοι με τα μυαλα στα καγκελα. Το φαινόμενο παρατηρείται σε άτομα με νοσηρή ευαισθησία και ευφάνταστα, τα οποία υποβάλλουν στη συνείδησή τους φανταστικές παραστάσεις, που δε σχηματίστηκαν στην ψυχή τους από εξωτερικούς ερεθισμούς και ούτε δικαιολογούνται από την πραγματικότητα. Εκδηλώσεις αυθυποβολής είναι η κατά φαντασία ασθένεια, η μελαγχολία, η ονειροπόληση και οι ΟΠΤΑΣΙΑΣΜΟΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΩΝ . Η καρτερία στα μαρτύρια, τα οποία δέχονται με πραγματική ευχαρίστηση οι οπαδοί μιας ιδέας, θρησκευτικής ή πολιτικής, προκειμένου να φανούν πιστοί και συνεπείς σ` αυτήν, είναι και αυτή αποτέλεσμα αυθυποβολής» Όπως έχει πει όμως και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, «Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Αν και για το πρώτο, δεν είμαι και τόσο βέβαιος…». Η βλακεία λοιπόν, όταν συνοδεύεται και με μια ελάχιστη δόση θρησκοληψίας (βασικό χαρακτηριστικό αμορφωσιάς και χαμηλού πνευματικού επιπέδου), δεν είναι καθόλου δύσκολο να οδηγήσει στην αυθυποβολή, καθώς ο θρήσκος έχει ανάγκη να πιστέψει, ακόμη και σε πράγματα, με τα οποία θα γελούσε κι ένα μικρό παιδί…..Αυτη η ομαδα χρηζει ιατρικης περιθαλψης.

  • Έλεος! says:

   Γιατρέ μου, πόσο καιρό έχω να διαβάσω, πόσο μάλλον να απαντήσω στις μαλακίες σου 🙂
   Ο χρόνος είναι περιορισμένος λυπάμαι..
   Δηλαδή η πρώτη περίπτωση Χριστιανών που πιστεύουν σε κάτι που ποτέ δεν έχουν μελετήσει και θεωρούν δεδομένο κάτι με το οποίο ποτέ δεν έχουν ασχοληθεί έχει ελπίδες?
   Και η δεύτερη κατηγορία που έχει δει και έχει ζήσει και έχει νιώσει, βιώνει τα αποτελεσματα της αυθυποβολης? Και όλα αυτά εξαιτίας της έλλειψης μόρφωσης?
   Χαχαχα
   Μου έλλειψες ρε φίλε..
   Πόσο δίκιο έχει ο Αϊνστάιν..

   • Ανώνυμος says:

    Αν θελεις να βιωσεις τον χριστο ελα απο το Ιατρειο μου να τοποθετησω δυο ηλεκτροδια κατω απο τις μασχαλες σου και να τα πυροδοτησω με 10000 βολτ χαμηλης χαμηλης εντασης σε αμπερ,και αμα δεν δεις τον Χριστο φανταρο να παρεις μια σακοραφα και να μου τρυπησεις την μυτη.Αυτη ειναι η μονη και αποτελεσματικη μεθοδο που θα σε συνδεσει με τον δημιουργο σου Ιησου Χριστο.Εγγυημενα πραγματα θα σου πατησω και την σφραγιδα μου στο μετωπο σου για να γινεις πεπονι με την βουλα.Μην φοβασαι δεν θα ειναι το χαραγμα.

 8. dim says:

  οσο περιληπτικα μπορω για να μην γραψω «σεντονια» 1ον …. Κακως αναφερεσαι σε δημοκρατιες, δεν εχουμε δημοκρατια αρα απο αρχης δειχνεις να αντιλαμβανεσαι λαθος τα πραγματα … 2ον … στο οποιο πολιτευμα μας εχουμε ανεθρησκεια επομενως ο οποιοσδηποτε πιστευει το οτιδηποτε θελει, οι λιγοι ειναι μειοψηφια οι πολλοι πλειοψηφια, τα νομικα σου δικαιωματα σου δεν περιοριζονται. Κοινωνικα ομως λογικο ειναι οτι η κοινη θεικη αντιληψη δενει τους ανθρωπους μεταξυ τους περισσοτερο απο ανθρωπους που δεν αντιλαμβανονται το ιδιο … 3ον … Αλλο πραγμα η πιστη και αλλο πραγμα η θρησκεια … 4ον … ο διαχωρισμος κρατους εκκλησιας δεν αφορα μονο τους ΧΟ αλλα ολες τις θρησκειες. Νομικα εαν αυτο ειχε εφαρμοσθει εσυ σημερα δεν θα μπορουσες να γραψει αυτο το αρθρο γιατι αυτο ουσιαστικα σημαινει. Απλα μας το εχουν «πασαρει» διαφορετικα. Προτιμω λοιπων να συνυπαρχω με εναν μουσουλμανο και να ακουει τις καμπανες μου και εγω τα καλεσματα του παρα να σωπασουν τα απαντα και να υπαρξει πνευματικη ξηρασια … 5ον … Εμπιστευσαι ακομα τις δημοσκοπικες εταιριες που εναποθετεις την αξιοπιστια σου και το κυρος σου σε αυτες ? Γιατι βλεπω οτι τις ερευνες τις αποδεχεσαι χωρις ιχνος αμφιβολιας … 6ον … Τι εννοεις απαντησαν λαιτ χριστιανοι. Το ερωτημα ποιο ηταν ? Γιατι αλλο πραγμα να εισαι καλος/κακος χριστιανος και αλλο πραγμα να εισαι/μην εισαι χριστιανος … 7ον … να μην στα «πριζουμε» αλλα τα απρεπη σχολια δεν θα εγκρινονται ? κτλ κτλ κτλ

  • Foti_Fox says:

   Δεν εναποθετω την πιστη μου στις δημοσκοπικες εταιριες αλλα ειναι το μονο μετρο που υπαρχει μετα τον γυμνο οφθαλμο. Εισαι σιγουρος οτι σε συμφερει περισσοτερο; Η μηπως να πιστεψω τις αιτιάσεις τις εκκλησίας γιατί οι δημοσκοπικες εταιρίες ειναι μεροληπτικές ενω η εκκλησια ειναι ας πουμε τι; Αμεροληπτη; Η εμπειρια σου λεει οτι σημερα υπαρχει καποιο εντονο θρησκευτικο αισθημα; Λαϊτ χριστιανός είναι αυτός που θεωρεί ότι η θρησκεία δεν παίζει κάποιον σπουδαίο ρόλο στην ζωη του. Δεν εχει να κανει με το «κακος χριστιανος» μιας και ολοι κακους θεωρειτε τους εαυτους σας (ουδείς αναμάρτητος κλπ).

  • Ανώνυμος says:

   Την πνευματικη ξηρασια dim την βιωνεις τωρα.Οταν σταματησουν να ηχουν μεσα σου οι καμπανες του χριστιανισμου τοτε θα εξελθει και το σκοταδι που εχει φωλιασει μεσα στην ψυχη σου.

  • Ανώνυμος says:

   Ανθρωποι σαν και σενα dim που προτιμουν να συνυπαρχουν με τους μουσουλμανους δεν θα φερουν καμια αντισταση στα σχεδια της Νεας Ταξης Πραγματων για την ατζεντα της πολυπολιτισμικοτητας.Ευχομαι συντομα εσυ και οι υπολοιποι του ειδους σου να αλλαξετε μυαλα πριν να ειναι αργα.

 9. Νικητας says:

  Αφου ειναι ετσι οπως τα λες, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΙΝΕΙ ΚΕΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ; ΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ; τι θα αλλαζε ; ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ;…’Η ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (ρατσισμος), οπως ηταν και το βασικο επιχειρημα αυτων που το αποφασισαν; Γιατι ρατσισμος ειναι να με ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ να γραφω στην ταυτοτητα μου και την θρησκεια μου ,οπως γραφω και το γεννος και την εθνικοτητα μου ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!! Η λογικη του…πρεπει να το γραφεις για να εισαι ;…..ΝΑΙ!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ !!! π.χ. Γιατι πρεπει να γραφω αρρεν…ενω με βλεπουν ; Γραφοντας το θρησκευμα μου ,(οποιο ειναι ), σεβεται αλλος και τις ιδιαιτεροτητες του!!! Διαφωνεις ; πρεπει να το λεω φωναχτα ;

    • Ανώνυμος says:

     Την ιδια πνευματικη καλλιεργεια εχουμε εμεις οι ορθοδοξοι χριστιανοι με αυτην των ισλαμιστων? η των αλλων 20000 χιλιαδων αιρεσεων του χριστιανισμου? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .

     • Foti_Fox says:

      Ειναι θεμα ανθρωπολόγων και ατόμων που έχουν συναναστραφεί με τις φυλές αυτές. Πραγματικά αποφεύγω να εκφέρω άποψη για ότι δεν εχω μελετήσει εστω στον βαθμό που δύναμαι να μελετήσω.

 10. ??? says:

  Η ιδεολογία των άθεων είναι γενικά οτι δεν υπάρχει θεός, δεν πιστεύω σε τίποτα πνευματικό κτλ, κι όμως οι άθεοι είναι αυτοι που με κάθε ευκαιρία θα ανοίξουν συζήτηση σχετικα με το αν υπάρχει ή όχι θεός, οι άθεοι είναι αυτοι που φαίνεται να αναζητούν παντα την επιβεβαίωση στην ίδια την ιδεολογία τους. Δεν λέω οτι θα πρεπει να ακολουθούν κάτι χωρίς να το θελουν, αλλά αφού οι ίδιοι πιστεύουν οτι δεν υπάρχει τίποτα πνευματικο τοτε γιατί είναι παντα αυτοι που ανοίγουν τέτοια θέματα. Εφόσον όπως λες υποστηρίζεις τη δημοκρατια, δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πόσοι είναι οι χριστιανοί στην Ελλάδα ουτε τι πιστεύουν διότι η πίστη είναι κάτι προσωπικό και δεν πρεπει να κρινεις τους αλλους σύμφωνα με τις απόψεις τους. Θα μου πεις που εκρινα εγώ κάποιον; Το έκανες επειδή ειπες οτι οι χριστιανοί πιστεύουν οτι αξίζουν περισσότερο σεβασμο επειδή είναι πλειοψηφία που φυσικά είναι μεγαλο λάθος, δεν έχω ακούσει ποτε κάποιον μα λέει οτι αξίζει περισσότερο σεβασμο επειδή είναι χριστιανός. Προσπαθείς να δημιουργησεις ενα πρόβλημα εκεί που δεν υπαρχει, τώρα αν το ακουσες αυτό απο εναν άνθρωπο δεν σημαίνει οτι όλοι οι άλλοι πιστεύουν το ιδιο. Προτιμας να πιστεύεις στην λάθος ιδέα, αφού το είπε ένας τοτε το πιστεύουν ολοι, που ειναι λάθος και θα έλεγα καθόλου δημοκρατικη, γιατί δεν δίνεις τις ίδιες ευκαιρίες σε ολους. Τέλος πάντων εδώ έχουμε ανεξιθρησκία και κανένας δεν σε σέβεται λιγοτερο αν είσαι αθεος, τώρα αν εσύ θες να τους βάζεις ολους στο ίδιο σακί για κάτι που είπε ένας, παραβιαζεις τη δημοκρατία στην οποία λες οτι πιστευεις.

   • Ανώνυμος says:

    Έχεις χάσει την μπάλα κοριτσάκι fotifox. Όλοι οι μηδενιστές ενοχλούνται με τους χριστιανούς ορθόδοξους. Γιατί δεν γράφεις κάτι και για τους γκει;;;; Γιατί δεν γράφεις κάτι και για τους φανατικούς ισλαμιστες;;;;;;;;;
    Γιατί σε χαρακτηρίζει ένας μηδενισμός;;;;;; Μην ξεχνάς ότι το μηδέν από μόνο του δεν είναι αριθμός. Το μηδέν συμπληρώνει τους αριθμούς, Προσπάθησε περισσότερο και μην γίνεσαι κολαούζος της νέας τάξης με αυτά τα λογύδρια που γράφεις. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα παραπάνω από το να βλέπεις τις αρνητικές σου ψήφους να αυξάνονται.

    • Foti_Fox says:

     Και γιατί δεν γράφω για την καρέτα καρέτα.
     Α) γιατί έτσι γουστάρω.
     Β) θα γράψω και περι ισλαμισμού αλλα δεν θα μου πεις εσυ ποτε και πως.
     Γ) Τι να γράψω για τους γκεϊ; Το να ειναι κάποιος γκεϊ δεν ειναι ιδεολογία αλλά σεξουαλική κατεύθυνση. Ενας γκεϊ μπορεί να είναι συντηρητικός, προοδευτικός ακομα και … παπάς.

     • Ανώνυμος says:

      Είδες που έχω δίκιο για τον μηδενισμό;;;;;;
      Με το να είναι κάποιος γκει αυτομάτως δεν μπορεί να κάνει παιδιά κάνοντας χρήση της καταφανώς ανώμαλης σεξουαλικης του τοποθέτησης μιας και παιδιά μπορούν να κάνουν μόνο οι έτεροφιλοι – ζευγάρια δηλαδή άντρας -γυναίκα. Οι ομοφυλόφιλοι με την σεξουαλικη τους προσέγγιση δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν οπότε ευτυχώς που δεν είναι πλειοψηφίες γιατί η ανθρωπότητα θα είχε εξαλειφθεί από τον πλανήτη Γη. Ίσως αυτό θέλουν και οι νεοταξίτες που φοβούνται με την αύξηση του πληθυσμού στην γη μην χάσουν τον έλεγχο που έχουν, και προμοτάρουν οτιδήποτε μηδενιστικο, αφαιρετικό, κατα της αύξησης των γεννήσεων, κατα της δημοκρατίας, κατα της θρησκείας που λέγει αυξανεσθε και πληθυνεσθε.

     • Foti_Fox says:

      Αν υποθεσουμε οτι η ομοφυλοφιλια ειναι επιλογη (που δεν ειναι αλλα εχει γενετικά αίτια και εξηγείται ο δαρβινικος σκοπος της για την εξέλιξη των ειδών) με την ιδια λογικη θεωρεις οτι σε πολεμαει και ενας στρεϊτ που για τους ΧΨ λογους δεν γουσταρει να αναπαραχθει; Ειναι δηλαδη κακο για σενα οτι ο αλλος δεν αναπαράγεται.
      BTW οι bisexual μπορουν να κανουν παιδια αρα δεν εχεις προβλημα μαζι τους ή με όσους πάνε περιστασιακα με αντρες. Αφου αναπαραγονται ολα καλα κατα την αποψη σου 🙂

     • Ανώνυμος says:

      Δεν είναι θέμα πολέμου. Πέστο όπως θες, εγώ το λέω Θεό, εςυ μπορεί να το λες φύση, το σύνολο αναφοράς που επιτρέπει την τεκνοποίηση. Σε όλο το φάσμα της ζωής υπάρχει η ορθή προσέγγιση και η εσφαλμένη που δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα της διαιώνισης του ανθρώπινου είδους. Ευτυχώς υπάρχουν οι στρειτ οπότε η ανθρωπότητα δεν κινδυνεύει από εξαφάνιση!

     • Foti_Fox says:

      Ευτυχώς που υπάρχουν γκεϊ και αντι να ειμαστε 9 δίς είμαστε 7 δις.
      Τελικα δεν μου ειπες.
      Εχεις το ιδιο θεμα με εναν στρεϊτ που δεν τεκνοποιει;
      Ενας αμφιφυλοφιλος που τελικα θα τεκνοποιησει με γυναίκα παρ όλο που πηγάινει και με άντρες,ειναι πιο φυσικος απο τον στρεϊτ που βαζει παντα προφυλακτικο; Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να αναπαράγονται; ειναι θέμα ποσότητας ή ποιότητας;

     • Ανώνυμος says:

      Δεν έχω κανένα θέμα διότι δεν ορίζω ούτε εγώ αλλά ούτε και εσυ την τεκνοποίηση. Οι προδιαγραφές ορίζονται όπως σου ανέφερα και προηγουμένως από τον Θεό, η την φύση για τους άθεους. Η παραφύσιν ενέργεια πάντα αποβαίνει άκαρπη. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να ανοίξει μια κλειδωμένη πόρτα κάνοντας χρήση μόνο στο πόμολο. Είδες και μόνη σου το είπες πιο πριν ότι ένας γκει θα πρέπει να συνευρεθεί με μια γυναίκα για να πετύχει το σκοπό της τεκνοποίησης. Όσο επιλέγει τον τροπο της ομοφυλοφιλίας θα τρώει πόρτα. Όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή η επιλογή του είναι λάθος. Για να τεκνοποιησει λοιπόν ο άνθρωπος που λειτουργεί με ανωμαλο τροπο θα πρέπει τουλάχιστον μια φορά να λειτουργήσει με την ομαλότητα της ετεροφυλίας εάν θέλει να επιτευχθεί τεκνοποίηση. Όσο η προσέγγιση του είναι ανώμαλη δεν θα επιτυγχάνεται. Είτε χρησιμοποιεί προφυλακτικό, είτε είναι ομοφυλόφιλος είτε είναι αμφιφιλοφιλος κλπ.

     • Ανώνυμος says:

      Φωτεινή τι σχέση έχει τώρα αυτό που με ρωτάς;;;;
      Στην φύση του Θεού που ζουν οι μέλισσες την αναπαραγωγη την έχει αναλάβει η βασίλισσα με τους κηφήνες. Έχεις δει ποτέ εργάτριες μέλισσες να αναπαράγουν με τους κηφήνες;;;;;;
      ΟΧΙ ! Και ξέρεις γιατί;;;;;
      Γιατί κατι τέτοιο είναι ανωμαλία! Πρόσεξε η ανωμαλία δεν είναι κάτι το οποίο ορίζεται από εμένα η εσένα. Αυτό είναι θέμα της ορθότητας που ορίζει ο Θεός. Η η φύση για τους άθεους.

     • Foti_Fox says:

      Εχει απόλυτη σχεση. Οπως η εργάτρια παρ όλο που είναι θηλυκή, δεν αναπαράγεται (δεν ειναι άφυλη), έτσι στα θηλαστικα τα ομοφυλόφιλα όντα εξυπηρετουν εξελλικτικό σκοπό χωρίς απαραίτητα να αναπαράγονται τα ίδια. Γι αυτο και η φυση την οποια επικαλεισαι, δεν τα έχει εξαλείψει σε κανένα είδος θηλαστικού ή πτηνού.
      Λέγεται Kin selection κατα την ορολογία της βιολογίας.
      Παρακάτω ο βιολόγος Richard dawkins εξηγει τον εξελικτικό ρόλο που παίζει η ομοφυλοφιλία
      https://richarddawkins.net/2015/03/darwin-day-2015-questions-4-how-does-evolution-explain-homosexuality/
      Επίσης πέφτεις στην λεγόμενη «φυσιοκεντρικη πλάνη». Οτι ειναι φυσικό (βλέπε μανιτάρια) δεν ειναι απαραίτητα καλο, και ότι ειναι «αφύσικο» δεν ειναι απαραίτητα κακο (βλέπε βηματοδότη).
      Οσον αφορά την τεκνοποίηση, αυτή ναι υπάρχει ως ένστικτο αλλά ο άνθρωπος έχει και νόηση και ως εκ τουτου αποφασίζει αν θα τεκνοποιήσει ή αν έχει άλλες προτεραιότητες. Πχ η μαρία κιουρι δεν τεκνοποίησε αλλά ανακάλυψε τα ραδιενεργά ισότοπα. Α την αφύσικη.

     • Ανώνυμος says:

      Η φύση του Θεού ποτέ δεν κάνει λάθος. Γι αυτό τον Richard Dawkins μου μιλάς που οι περισσότεροι συνάδελφοι του τον έχουν κράξει;;; http://www.independent.co.uk/news/science/richard-dawkins-atheism-criticism-atheist-study-rice-university-science-scientists-a7389396.html
      Οι μέλισσες δεν αποφασίζουν να προσχωρήσουν στην ανωμαλία, απλά γιατί δέχονται την ομαλότητα της φύσεως τους.
      Η Μαρία Κιουρι δεν ήταν ανώμαλη ως προς τις επιλογές της μιας και ήταν παντρεμένη με άνδρα. Τώρα εάν δεν τεκνοποίησε δεν οφειλόταν στην σεξουαλικη της προτίμηση η ανωμαλία.
      Ένας εγωιστικά φερόμενος άνθρωπος που επιλέγει την ανώμαλη προσέγγιση έχει τεράστια διαφορά από έναν ο οποίος απλά δεν δύναται να τεκνοποιησει.
      Σε κάθε περίπτωση η προσέγγιση ορισμένων ανθρώπων είναι λάθος. Κάποιοι παίρνουν το σωστό δρόμο με κριτήριο την φύση του Θεού, και κάποιοι τον λάθος δρόμο. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή, οποίος νυχτοπερπατεί λάσπες και σκατα πατεί λέει μια λαϊκή ρήση. Οποίος δεν θέλει φως στην ζωή του τότε ζει με το σκοτάδι του που τον οδηγεί στις λάθος επιλογές.

 11. damofon says:

  Είναι χριστιανοί όσοι υπέγραψαν για τις ταυτότητες, επί εποχής Χριστοδούλου, ο οποίος ξεκαθάρισε προς τιμή του άλλο χριστιανός και άλλο Έλληνας, όσο για ανεξιθρησκία δεν έχουμε , ο χριστιανισμός επιβλήθηκε στους πολίτες αυτής της χώρας, εξού και όταν αναφέρονται στην Ελλάδα, λένε πάντα επικρατούσα θρησκεία ! επικράτησε παντοίοι τρόπο, δείτε που ορκίζονται στην βουλή η στα δικαστήρια .κ.λ.π. !

  • Σπίθα says:

   Damofon ευτυχώς η δυστυχώς αυτοί που δημιούργησαν αυτό το κράτος ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι αν θέλει τώρα η πλειοψηφία να το αλλάξει το συζητάμε αλλά όλος αυτός ο νεοτερισμός είμαι άθεος και τα σπάω γιατί είμαι πιο έξυπνος και έχω καταλάβει τι γίνεται στον κόσμο και άλλες τέτοιες ανοησίες απλά πρέπει να διαβάσουν μερικές αυτοβιογραφίες πραγματικά έξυπνων ανθρώπων για να δουν τι γνώμη είχαν στα έσχατα της ζωής τους και όχι στην νεαρή τους ηλικία

   • damofon says:

    Θείο αν εσύ αυτό νομίζεις, όταν έρθουν τα δύσκολα, υπερασπίσου το δημιούργημα σου, με την ζωή σου, όπως έκαναν οι δικοί μου πρόγονοι για την Ελλάδα!

 12. GLADIATOR says:

  Oρθόδοξος πιστός είναι αυτός που έχει στενό δεσμό με την Oρθόδοξη Eκκλησία, ζει τη λατρευτική ζωή της Eκκλησίας, αγιάζεται υπό των μυστηρίων και των ιερών ακολουθιών της Eκκλησίας, ξεπλένει τις αμαρτίες του με το μυστήριο της μετανοίας και τής εξομολογήσεως, μετέχει στο μυστήριο της Θείας Eυχαριστίας, που τελείται κάθε Kυριακή, κοινωνεί με μετάνοια και ευλάβεια το σώμα και το αίμα του Xριστού και ενσωματούται στο μυστικό σώμα του Xριστού. Oρθόδοξος πιστός είναι εκείνος που αγωνίζεται τον καλό αγώνα της πίστεως, προσεύχεται συχνά, προσπαθεί να αποκόπτει τα ελαττώματά του, προσπαθεί να εναρμονίζει τη ζωή του με το πνεύμα της διδασκαλίας του Kυρίου, προσπαθεί να ζει με εντιμότητα, με ειλικρίνεια, με αγάπη, με δικαιοσύνη, με εγκράτεια, με πνεύμα διαρκούς μετανοίας, πνεύμα σεβασμού αγάπης και θυσίας προς τον συνάνθρωπο.Και μισ ερωτηση αγαπητε FOTI.Γιατί Fox;Σημαίνει κάτι;

 13. GRTE says:

  ΚΑΙ ΣΤΟ 70% ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΛΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 20%-30% ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΣΑΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ

  • Foti_Fox says:

   Σε θέματα που απτονται της δημοκρατίας φυσικα και σεβομαι την πλειοψηφια. Σε θεματα που άπτονται ατομικων δικαιωματων κάθε παπά που θα προσπαθήσει να τα περιορίσει και να εμποδίσει την νομοθέτη να τα θεσμοθετήσει, κάθε παπά που θα προσπαθήσει να εμποδίσει την λειτουργία ενος κτιρίου (όπως είχε γίνει με το βουδιστικό μοναστηρι στην Χαλκιδικη) θα τον κατακρινω γιατι πολυ απλα δεν ειναι η δουλεια του.

 14. Τρελός του χωριού says:

  Ορθοδοξοι είναι οι περισσότεροι Έλληνες και όσοι δεν είναι ή είναι αναποφάσιστοι σε 1 δευτερόλεπτο με τα κατάλληλα επιχειρήματα αλλάζουν γνώμη όπως τον κύριο στο βίντεο. Δεν είναι δύσκολο, απλά ο Έλληνας θέλει διαφορετική μεταχείρηση, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
  https://www.youtube.com/watch?v=ZMg89GhgxAs

 15. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Η επίσημη θρηςκεια της Ελλαδας εδω και πολλες εκατονταετίες ειναι η Ορθοδοξία. Ειτε αυτο αρεσει σε κάποιους ειτε οχι. Ουτε σε μένα αρεσει, επειδη ουτε κι εγω ειμαι πλεον Χριστιανη. ΑΛΛΑ….η Ορθοδοξία ειναι ενας συνδετικός κρικος του Ελληνικού εθνους. Καποιοι…πονηροί…προσπαθούν να σπάσουν και αυτον τον κρίκο που ενώνει το εθνος μας, αφου κατάφεραν να σπαςουν Ολους τους αλλους. Το βρίσκω λαθος η ιςως κατι χειρότερο, σκόπιμο λαθος. Η ωρα αυτη δεν ειναι κατάλληλη για να ανοίξουμε τετοια θεματα, αυτην την κρίσιμη ωρα κάτι τετοιο ειναι πολυτέλεια που δεν εχουμε. Τωρα πρεπει να ψάχνουμε να βρουμε τι μας ενώνει και οχι τι μας χωρίζει.
  Μέγα λαθος να σπέρνετε την διχόνοια μεταξύ των Ελληνων.
  Εδω χάνουμε την πατριδα μας, η θρηςκεια σας μάρανε;;;; Εξ αλλου χωρις πατριδα δεν εχουμε και θρηςκεια, αφου ο κατακτητής σχεδόν παντα επιβάλει την δικη του θρηςκεια. Σήμερα κινδυνεύουμε να ισλαμοποιηθουμε κι εσεις τσακώνεστε για τον Χριστιανισμό;;;;
  Ο καθένας πιςτευει οτι θέλει, δικαιωμα του. Σταματήστε τις βλακείες ρεεε, εδω χανόμαστε.
  Κοιτάξτε την πατριδα που χάνουμε κι αφήστε ολα τα αλλα.

  • I'm not a robot says:

   Ηλέκτρα, είσαι Χριστιανή Ορθόδοξη. Το βαπτιστικό σου όνομα ίσως δεν είναι αυτό που χρησιμοποιείς. Επάνω σου εχρίσθη ο Σταυρός. Μην Τον αρνείσαι τον Χριστό, για κάποια νεοεφευρήματα του πονηρού.
   Μπορεί να είσαι ολιγόπιστη, αλλά μέσα σου σιγοκαίει κάποιο καρβουνάκι! Τιμή και καμάρι σου!

   • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

    I M NOT A ROBOT
    Απο τον Χριστιανισμό εχω κρατήσει μονο,οτι εχει σχέση με την Ελλαδα και τον Ελληνικό πολιτισμό. Πιςτευω καταλαβαινεις τι θελω να πω, τι ακριβως απορρίπτω.
    Αρνουμαι να πιστεψω πως πρόγονοι μου ειναι ο Αβρααμ, ο Ισαακ, ο Ιάκωβ, η Σαρα η Μαρα και το κακό συναπάντημα.
    Εκνευρίζομαι αφάνταστα οταν στον γάμο ο ιερέας λέει στην νύφη να μοιάσει στην πορνη Σαρα και στον άντρα να αποκτήσει τα αγαθά του νταβατζή, της ίδιας του της γυναίκας, του Αβρααμ. Θυμώνω οταν ακούω στην τελετή του γάμου ολα εκείνα τα ονοματα, που ουτε ενα εξ αυτών δεν ειναι Ελληνικό.
    Πιςτευω πως πάνω κατω καταλαβαινεις τι θελω να πω.
    Τωρα οςο για την Ορθοδοξία, την στηρίζω για εθνικούς λόγους και αν χρειαστεί θα παλέψω γι αυτην, γιατι πραγματικά πιςτευω πως ειναι κατι που κράτησε, κραταει και θα κραταει την Ελλαδα και το Ελληνικό εθνος ενωμένο.

    • I'm not a robot says:

     Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδελφοί κατά σάρκα. Οι Ορθόδοξοι είμαστε και κατά πνεύμα. Μην κολλάς στην Παλαιά Διαθήκη που εγράφη ειδικά για τους Εβραίους, από τους οποίους εγεννήθη ασπόρως ο Ιησούς Χριστός, ο αληθινός σαρκωθείς Θεός. Κράτα την Καινή Διαθήκη, που εγράφη για όλους μας, εγράφη στα Ελληνικά, και πρώτοι οι Έλληνες την ασπάσθηκαν, την εφάρμοσαν και την διέδωσαν. Δια του Χριστού δοξασθήκαμε και πάλι. Και για μία ακόμη φορά, ο Χριστός μας ετοιμάζει δόξα, ως φορείς Ορθοδοξίας. Από την δόξα της Αρχαίας Ελλάδος κράτα μόνο τα καλά της επιστήμης, της τέχνης, της φιλοσοφίας. Αυτά από εμένα με αληθινή εν Χριστώ αγάπη.

    • Foti_Fox says:

     Κι όμως αυτά είναι μέρη της θρησκειας. Η παίρνεις όλο το πακέτο ή ψάχνεις για κάτι καλύτερο. Δεν είναι κέτερινγκ ξενοδοχείου.

 16. I'm not a robot says:

  Τώρα µια µπόρα θα είναι, µια µικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει µετά µια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσµο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός µια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσµα Του. Θα αφήσει το πλάσµα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Πονηρού. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει µια πνευµατική γαλήνη σε όλη την οικουµένη για πολλά χρόνια.

  ∆εν θα είναι η ∆ευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά µια επέµβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόµη. Θα επέµβει ο Χριστός, θα δώσει µια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστηµα, θα πατάξει όλο το κακό, και θα βγάλει απ’ αυτό, καλό τελικά. Θα γεµίσουν οι δρόµοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουµένη και µετά (αργότερα), ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής, να κρίνει τον κόσµο. Άλλο Κρίση, άλλο µια επέµβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσµα Του.

  Από το βιβλίο: «Πνευµατική Αφύπνιση», Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, (έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος – Σουρωτή Θεσσαλονίκης).

  • Ανώνυμος says:

   Ετσι ακριβως αδερφε μου ο Χριστος θα δωσει μια σφαλιαρα στο συστημα και οσοι ειναι ρομποτ θα γινουν ανθρωποι.Ολοι οι απιστοι σε αυτον θα πιστεψουν.Ακομα και ο Foti_Fox ο οποιος θα φανατιστει και θα μπει στην πρωτη γραμμη ωστε να αποθανει απο τις σφαιρες του αντιχριστου.

 17. ΝΗΡΕΑΣ says:

  ΕΙΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ…ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ,ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΤΛ.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ..

 18. ΠΔ. says:

  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝIΚΟ ΡΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΒΡΥΣΤΙΚΟ ;ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ .ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ;ΣΟΥ ΕΣΤΗΣΑ ΔΟΚΑΝΟ ΑΛΕΠΟΥ,ΣΤΟ ΠΡΟ-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕΣ ΜΕΣΑ.ΚΑΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΟΛΟΣΣΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΥ.

  • Foti_Fox says:

   Δεν εσβησα κανενα σχόλιο εξαιτίας αρχαιου ρητου. Εβρισα ενα σχολιο το οποιο με ελεγε εβραιο (μιας και τυγχανει να μην ειμαι) κατι αλλα τα οποια ηταν εντελος χυδαια τυπου «νεοταξικο σκουπιδι κλπ». Ανθρωπος που χαρακτηριζει σκουπιδι όποιον διαφωνει μαζι του δεν εχει θεση σε μια συζητηση αλλα στην σπηλιά να κανει «ουγκ ουγκ».

   • ΠΔ. says:

    ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ‘ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ’,ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ.ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ(ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ),ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟ.ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΟΥΓΚ-ΟΥΓΚ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΩ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.

   • Ανώνυμος says:

    Foti_Fox απο εγκυρες πηγες εμαθα οτι στο Κατοχικα κυκλοφορει ενας αρχαιοελληνικος μεγαλοσαυρος με γουρλωμενα ματια και τεντωμενη ουρα και δαγκωνει χριστιανους σαν τον ΠΔ.Θα τον αφησεις να δαγκωσει μερικους, η θα τον ΦΑΕΙ και αυτον η λογοκρισια σου ?

   • Ανώνυμος says:

    ΠΔ ο γιατρος ειναι μαζι σου και θα πολεμησει στο πλευρο σου για την ελευθερια του λογου κατατροπωνοντας εξαπαντος και δια παντος την αυτοβουλη και ηθικη αρχη ητις ενεργωντας προκλητικα κερδισε την αντιπαθεια ολων.

 19. Ανώνυμος says:

  Το να αποδεχτει καποιος την Υπαρξη Του Θεου προϋποθετει πνευματικη ωριμοτητα,κατι που δεν βλεπω σχεδον σε ολους οσους δηλωνουν αθεοι.Αυτο δεν ειναι κατακριτεο ,ο καθενας βαδιζει το δικο του μονοπατι αλλωστε.Στο παραπανω αρθρο διακρινω μια επιθετικη και προσβλητικη διαθεση για τους ενθεους, την ιδια στιγμη που το αρθρο διαμαρτυρεται για ανιση μεταχειριση.Προτου λοιπον απαιτησεις σεβασμο μαθε να τον προσφερεις κιολας.Ολοι σχεδον οι αθεοι αντιμετωπιζουν τους ενθεους σαν να ειναι ανοητοι κι εκεινοι φερονται λες και μεσα στο μηδεν ανακαλυψαν τον τροχο!Πιστεψε οτι θελεις κι αφησε και τους αλλους να κανουν το ιδιο χωρις κατακριση.Αυτο ειναι και το συνταγματικο μας δικαιωμα που κατοχυρωνει την ανεξιθρησκεια.Για μενα οποιος θελει να δει Τον Θεο θα Τον δει παντου γυρω του κι οποιος δεν θελει δεν θα βρει τιποτα.Κι εμεις που βλεπουμε εχουμε ματια μα να θυμασαι κι οι τυφλοι το ιδιο…

  • Foti_Fox says:

   Δεν θελει πάντα πνευματική ωριμότητα. καμια φορά αρκει η προσκόληση στην ζωη. δεν θελει ο αλλος να πιστεψει οτι τελειωνει μετα θάνατον οπότε φτιάχνει ιστορίες.

   • GRTE says:

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΛΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ

   • Ανώνυμος says:

    Το διάστημα ζωής που μεσολαβεί μεταξύ του θανάτου κάθε ανθρώπου και της δευτέρας παρουσίας και της καθολικής κρίσης λέγεται μέση κατάσταση των ψυχών. Είναι το μεσοδιάστημα μέχρι τον δεύτερο ερχομό του Χριστού στον κόσμο. Η μερική κρίση δεν είναι λόγος κενός, κάτι που λέμε ρητορικά και σχηματικά, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Είναι κατάσταση πραγματικής ζωής, που εμείς που ζούμε εδώ δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Αλήθεια, πως ζει η ψυχή απαλλαγμένη από το σύνοικο σώμα με το οποίο πλάστηκε κι έζησε τόσα χρόνια στη γη; Αυτή μονάχα το γνωρίζει και ο Θεός. Θα το μάθουμε βέβαια κι εμείς, όταν έρθει η ώρα μας. Να μη βιαζόμαστε λοιπόν.Εν πάση περιπτώσει η ζωή δεν θα είναι ίδια για όλες τις ψυχές. Όσες έζησαν καλά στην κάτω ζωή, αγάπησαν τον Θεό και τον συνάνθρωπο και πέθαναν ειρηνικά στους κόλπους της Εκκλησίας, θα πάνε στο φωτεινό μέρος της μέσης κατάστασης, τον παράδεισο, κοντά στον θεό, απολαμβάνοντας ένα μέρος της χαράς της θείας ευλογίας και περιμένοντας με λαχτάρα τη δεύτερη παρουσία του Χριστού για να λάβουν το πλήρες μέτρο της ευτυχίας του ουρανού, για το οποίο έζησαν στον μοχθηρό τόπο της επίγειας ζωής.
    Αντίθετα, όσες έζησαν μακριά από τον Θεό, κομμένες από τη σωστική χάρη του, αδιάφορες για το τι έκανε ο Χριστός με το λυτρωτικό έργο της θείας του ενανθρώπισης, όσες έζησαν για την σάρκα μόνο και τις ορέξεις της και ήσαν σκληρές και απάνθρωπες για τον συνάνθρωπο, θα ριφθούν στην κόλαση, στο μέρος των κολαστηρίων (πάντοτε στην μέση κατάσταση), όπου θα τιμωρούνται μερικώς για την αντίθετη και απάνθρωπη διαγωγή τους, τρέμοντας την έλευση της δευτέρας παρουσίας του Κυριου.

   • Ανώνυμος says:

    Δεν αμφιβαλλω οτι συμβαινει και αυτο,ομως ο τροπος και ο λογος που προσεγγιζει κανεις το θεμα» Θεος» εχει να κανει με το συνειδησιακο επιπεδο που βρισκεται κανεις στην εκαστοτε στιγμη,κι αυτο εννοω πνευματικη ωριμοτητα.Σπανια μπαινω σε συζητηση με αθεους, γιατι πιστευω πως η μηδενιστικη αυτη σταση τους δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια αρνηση και μια βολικοτητα στο να μην ερθουν αντιμετωποι με τον εαυτο τους κατω απο ενα πρισμα που θα φοβοντουσαν οτι θα τους μηδενιζε.Με τον φοβο, ουτε Τον Θεο βρηκε κανεις,ουτε τον εαυτο του.

   • ΠΔ. says:

    ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!

 20. Ανώνυμος says:

  αν μόνο γνωρίζατε κάποιοι ΤΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…μόνο την Πατρολογία να μελετήσει κανείς θα καταλάβει…αν γνωρίζατε τί θησαυρός είναι η ορθόδοξη πίστη μας και τί σημαίνει χριστιανός, θα ντρεπόσασταν κάποιοι που από βασιλιάδες θελήσατε να γίνετε δούλοι και ζητιάνοι που τρέφονται με τα χαρούπια του ασώτου, δίνοντας γη και ύδωρ σε ανθρώπινες θεωρίες και ρεύματα και ανθρώπινα κατασκευάσματα ΄΄θρησκείες΄΄, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από την σκοτεινή πλευρά, η οποία γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον πλούτο που έχασε!…έχουμε άπειρα παραδείγματα Μαρτύρων και Αγίων μέσα στην εκκλησιαστική μας ιστορία, εσείς τί νομίζετε ότι όλοι αυτοί οι Αγιοι ήταν χωρίς παιδεία, αμόρφωτοι ή φτωχοί, ή δεν ασπάζονταν θεωρίες της εποχής τους ή δεν ήταν άθεοι ή κάτι άλλο μέχρι να πιστέψουν στον Τριαδικό Θεό;;;; πόση άγνοια έχετε κάποιοι…τί ήταν αυτό που τους έκανε να εγκαταλείψουν πλούτη, δόξες, ανθρώπινες φιλοσοφίες και θεωρίες και τόσα αγαθά και να πιστέψουν και να βαφτιστούν και να ακολουθήσουν την στενή και τεθλιμμένη οδό;; για σκεφτείτε! Τι είναι αυτό που σε κάνει να εγκαταλείπεις τα πάντα και να λατρεύεις τον Χριστό; Η απάντηση μέσα σας…
  γι αυτό ακριβώς ο διάβολος ωθεί τα υπαλληλάκια του να πολεμούν ιδιαιτέρως τους ορθοδόξους και μην ισχυριστεί κανείς ότι δεν συμβαίνει αυτό μέσα στην ιστορία του κόσμου έως τώρα…
  ένα τραγικό λάθος είναι ότι πολλοί θεωρούν την ορθοδοξία θρησκεία (όπως τις γνωστές θρησκείες…)
  ΛΑΘΟΣ
  ψάξτε ζητήστε από τον Εσταυρωμένο Ιησού και θα λυθούν όλες οι απορίες, χτυπήστε την πόρτα, αυτεξούσιο…
  το να είναι κανείς χριστιανός ορθόδοξος είναι ένας ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και ακριβώς γι αυτόν τον λόγο δεν τον ακολουθούν βιωματικά, παρά μόνο λίγοι…
  γιατί όμως πολεμούν την ορθοδοξία γιατί δεν το λένε κάποιοι; γιατί είναι ο μεγάλος πλούτος! γιατί τόσο μίσος στους ορθοδόξους; γιατί πήδηξαν το χαντάκι και πήγαν στην άλλη πλευρά και βαδίζουν οδό Κυρίου, επειδή κάποιοι αρνούνται ή δεν μπορούν να το κάνουν είναι ευνόητες και οι αντιδράσεις και επιθέσεις.. το ισλάμ πχ δεν βάζει περιορισμούς, μην τρως χοιρινό σου λέει, νήστεψε όλη τη μέρα νηστικός και μετά τις 9 φάε δέκα γουρούνια ψητά
  για μελετήστε πόσα δύσκολο είναι να είναι κάποιος ορθόδοξος χριστιανός, σε μια διαρκή πάλη να γίνει όπως θέλει ο Χριστός και ως προς τον εαυτό του και ως προς τον συνάνθρωπο του και ως προς τις καταβολές και τα κληρονομικά του χαρακτηριστικά και ως προς τον κόσμο ολόκληρο και ως προς τους αδερφούς που έφυγαν από τον κόσμο αυτό…όπως θέλει ο Χριστός Ο Τριαδικός Θεός, όχι όπως θέλει η γιόγκα ο βούδας ή κάποιος άλλος άνθρωπος…
  ο πλούτος αυτός πολεμάται λυσσωδώς γιατί γνωρίζουν πως ο βαφτισμένος χριστιανός αποκτά απο νηπιακή ηλικία την πρόσβαση σε αυτόν τον πλούτο που τον καθιστά δυνατό, το αν αγωνιστεί στην συνέχεια σωστά, είναι άλλη υπόθεση που σηκώνει μεγάλες κουβέντες, επομένως όσο λιγότεροι βαφτίζονται σωστά τόσο καλύτερα για τον άρχοντα αυτού του κόσμου γι αυτούς τα ποσοστά έχουν σημασία, για τον Κύριο όμως αρκούν οι ελάχιστοι για να αποτελέσουν την μαγιά του…
  ΠΛΟΥΤΟΣ παιδιά, και είναι για όλους, αρκεί να τον θελήσετε αυτόν τον πλούτο, με το ζόρι δεν πιέζει κανέναν ο Θεός, αφήνει το πλάσμα του ελεύθερο να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει
  Από μας εξαρτάται…μελετήστε την Καινή Διαθήκη, τους Πατέρες και τους Αγίους και δεν θα μείνει ΚΑΝΕΝΑ ερώτημα ή απορία αναπάντητο σε κανέναν, από κει και πέρα ο καθένας διαλέγει δρόμο που θα ακολουθήσει, πλάστηκε ελεύθερος…το πώς θα διαχειριστεί αυτήν την ελευθερία είναι υπεύθυνος ο άνθρωπος όχι ο Θεός

 21. Ανώνυμος says:

  Π αλαια Δ διαθηκη …Καλούμε λοιπόν τους ορθοδόξους πιστούς μας να κλείσουν ερμητικά τα αυτιά τους στους διαφόρους πλάνους, είτε αυτοί παρουσιάζονται με το μανδύα του χριστιανού, είτε του αλλόθρησκου. Κι αυτό διότι η εθελούσια αποκοπή μας από την πηγή της ζωής, την καθάρια και ανόθευτη ορθόδοξη αυτοσυνειδησία μας, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την πνευματική μας πορεία και πολύ πιθανόν για αυτή την ίδια την βιολογική μας ύπαρξη. Διότι, είναι γνωστό, ότι στο χώρο της παραθρησκείας υπάρχουν δυστυχώς και οι λεγόμενες καταστροφικές λατρείες (σέκτες), οι οποίες έχουν δώσει πάμπολλα δείγματα ολέθρου και καταστροφής σε πλειάδα συνανθρώπων μας.«Στώμεν» επομένως «καλώς», διότι αυτό είναι το πραγματικό μας συμφέρον!

 22. Ανώνυμος says:

  Για την ορθόδοξη πίστη μας όμως δεν υπάρχουν πολλές «εκκλησίες» και πολλές αλήθειες. Υπάρχει η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, η οποία δεν είναι άλλη από την Ορθοδοξία μας, διότι μόνη αυτή έχει όλα τα στοιχεία της αγιογραφικής και αγιοπατερικής Παραδόσεως. Μόνη αυτή δεν παρέκλινε από την αρχέγονη διδασκαλία της Αγίας Γραφής και των αγίων και θεοφόρων Πατέρων. Μόνη αυτή δεν πρόσθεσε και δεν αφαίρεσε το παραμικρό από την δισχιλιόχρονη πίστη της μιας Εκκλησίας του Χριστού. Πιστεύουμε ως Ορθόδοξοι, (πρέπει να πιστεύουμε), πως ό, τι αυτοχαρακτηρίζεται ως «εκκλησία» εκτός της αληθινής Εκκλησίας, της Ορθοδοξίας μας, είναι αίρεση και σχίσμα. Πιστεύουμε πως η Εκκλησία, ως σώμα Χριστού, δεν σφάλει και δεν διαιρείται. Πιστεύουμε επίσης πως η σωτηρία μας συντελείται εν Χριστώ και μόνο μέσα στην αληθινή Του Εκκλησία, ως αποκλειστική ταμειούχος της Θείας Χάριτος. Αντίθετα εκτός της Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία, όπως ορθά δογμάτισε ο μεγάλος Πατέρας και διδάσκαλος της αρχαίας Εκκλησίας άγιος Κυπριανός

 23. Foti_Fox says:

  Αθηνά το σχόλιο σου δεν ήταν κόσμιο και εχει διαγραφεί. Αν θεωρείς τον εαυτό σου αρχαιοΕλληνίστρια ή whatever θα πρέπει να στέκεσαι σε αυτό το πολιτιστικό ύψος και να μην είσαι αναιδής.
  Αν θέλεις ξανασχολιάζεις όμορφα.

 24. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΑΛΕΠΟΥ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΗΖΟΥΜΕ… ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΡΗΖΟΥΜΕ ΠΟΙΑ;;; ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟ, Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟΥ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ, ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ…
  ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ «ΚΟΦΤΕΙ» ΠΟΣΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ; ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ Η…. ΜΗΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ;;; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ…… ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ «ΕΣΕΙΣ» ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΛΕΩ «ΕΣΕΙΣ» [ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ] ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙΣ. ΛΕΣ «ΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΕΤΕ» ΟΧΙ «ΜΗ ΜΟΥ …….». ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ «ΜΠΑΜ»…

  • Foti_Fox says:

   Βασικά δεν εχεις επιχειρήματα και κάνεις ad hominem με μια δόση strawman επίθεση (αν δεν ξέρεις τι σημαίνει google is your friend). Δεν θελω τους δικούς σας μουλάδες, λες να θεωρώ καλύτερους τους πακιστανούς;

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

    ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΞΑΤΑΞΙΟ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 18. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΕΚΦΟΒΙΣΩ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ» ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΛΛΑ….. «HOMO HOMINI, LUPUS EST» – «O AΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΣ» [ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ «ΔΟΥΛΕΥΕΙ» ΕΠΙ ΜΙΣΘΩ]……………………………………….. ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΚΑΚΑ ΑΡΝΑΚΙΑ ΑΛΕΠΟΥ, ΔΕΙΧΝΑΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΤΕΛΑΛΗΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΟΝΗΡΕΨΑΜΕ, ΟΙ ΤΕΛΑΛΗΔΕΣ ΦΤΑΙΝΕ… ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ…………………………….. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ «ΒΟΔΙ» ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;; ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ «ΜΟΥΛΑ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΧΤΑΡΜΑ. ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ.

    • Foti_Fox says:

     Αν θεωρείς οτι τα παίρνω χωρίς να μπορείς να αποδείξεις τίποτα και μαλιστα χωρίς να βάζεις την φάτσα σου μπροστα όπως εγω τοτε εισαι ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ. Ελα πασάκαμ να μας το αποδείξεις οτι τα παίρνω απο κάποιον και κατονομασε και απο ποιον αμα σε βασταει. Οσον αφορα το τι υποστηριζω. Αυτό που σιγουρα ΔΕΝ υποστηριζω είναι την βαλκανοποίηση της χώρας που γέννησε την κριτική σκέψη. Ξέρεις αυτή κατα την οποια όποιος σου λέει ότι είναι ο θεός ή οποιος σου λέει ότι ο θεός του είναι αληθινός πρέπει να το αποδείξει; Ε αυτον τον τρόπο σκέψης δημιουργησε η χώρα μου. Οχι οι βαλκανιοι, οι σλαοσερβοβουλγαροι που είναι και αυτοι (Ω τυχαιο ορθοδοξοι) και εχουμε γίνει σαν κι αυτους. Ακομα και οι αντιδράσεις σου δεν θα διέφεραν απο αυτές ενός σέρβου αν του θίγαμε την εξ ανατολάς θρησκεία του.

     • ]+[ says:

      Φώτη έγραψες!!!!!!!
      Αυτός ο συλλογισμός αποδεικνύει γιατί ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ=ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑ
      Και κάποτε όλοι οι παραπάνω πρέπει να καταλάβουν την διαφορά του άθεου από τον άθρησκο

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

      ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ, ΑΝ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΛΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΣ. ΡΙΧΝΕΙΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΗΠΙΩΤΕΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΔΩΣΩ. ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΩΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΜΠΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ. ΝΕΡΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.

     • Ανώνυμος says:

      ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ [ΕΞ ΑΛΛΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ]. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΒΑΤΗΡΑ. ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 85 ΚΑΙ 90 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ… ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΡΧΟΝΤΑ» ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ…. Α!!! ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ. ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΧΩΡΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ; ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΠΑΠΠΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΘΕΟΥΣ, ΑΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. ΛΕΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΕΕΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΟΠΤΕΣ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ……. ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑ ΔΕΣ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΛΠΟ ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΑΝ.

    • Foti_Fox says:

     Δεν εχω μελετησει το θεμα του τζαμιου. Οποτε δεν παιρνω θεση ουτε υπερ ουτε κατά. Ευκολες λύσεις και «μαγικά» καθρεφτακια δίναν οι λευκοι στους ζουλου. Εγω νομιζω οτι μιλαω σε λευκους. όχι σε ζουλου.

 25. Ανώνυμος says:

  Η χριστιανική ζωή είναι στην βάση της ασκητική. Η άσκηση είναι πράξεις περιορισμού της δικής μου απόλαυσης με σκοπό την προσφορά της στους άλλους. Ασκητικό είναι το εγώ που προσφέρεται θυσιαστικά στον Θεό, τον άνθρωπο, την Δημιουργία. Αγάπη είναι η παραίτηση από τις δικές μου επιθυμίες και εγκόλπωση των επιθυμιών του Θεού, του άλλου εν Θεώ, της κτίσης εν Θεώ.
  Η αγάπη είναι ένας μεγάλος σταυρός. Ο αγαπών εγκολπώνεται τον Εσταυρωμένο Χριστό. Ο Σταυρός είναι η ύψιστη μορφή θυσίας του ανθρωπίνου εγώ για τον Θεό και τον άλλο. Ο Σταυρός είναι η ύψιστη μορφή αγάπης. Ο χριστιανός που δεν εγκολπώνεται βιωματικά τον Σταυρό, είναι χριστιανός ξένος σταυρού, δηλαδή αντίχριστος. Ακόμη κι αν φορά τον σταυρό στο στήθος. Όταν η βιωτή μου δεν είναι Σταυρός, ο σταυρός στο στήθος μου είναι ένα απλό κόσμημα.
  Η άσκηση είναι ύψιστη υποχρέωσή μου. Δεν απλώς μια επιλογή μου.
  Το πρώτιστο χριστιανικό καθήκον μου είναι να περιορίσω τις ανάγκες και απολαύσεις μου, διότι αυτό το χρωστώ στον Θεό ως τήρηση του «εργάζεσθαι και φυλάττειν», το χρωστώ στους αδελφούς μου απ’ τους οποίους τις στερώ, το χρωστώ στην κτίση που την βιάζω για να απολαμβάνω εγώ.
  Δεν μπορώ να καλούμαι άνθρωπος κι ακόμη περισσότερο χριστιανός, τη στιγμή που βιάζω τα πάντα για να θρέφω ηδονιστικά το εγώ μου ή την όποια προέκταση του εγώ μου.

  • . says:

   αρα πρωτον: υπαρχουν ελαχιστοι πραγματικοι χριστιανοι_________και δευτερον: το μεγαλυτερο εμποδιο για την βιωση του αληθους χριστιανισμου ειναι η χριστιανικια εκκλησια και η τερατωδης διεστραμμενη ανάπτυξή της

 26. Ανώνυμος says:

  Επιθυμούμε να δοξολογήσουμε Εκείνον για τις πλούσιες δωρεές Του που δεχθήκαμε. Για τα αγαθά Του που άφθονα απολαύσαμε, υλικά και πνευματικά. Εκείνον θα ευχαριστήσουμε για το δώρο της ζωής, της υγείας που μας χάρισε, για την οικογένεια, για την εργασία, ακόμη και για τη δυσκολία που συναντήσαμε, τον πειρασμό που ξεπεράσαμε. Μας φώτισε στην ώρα του σκοτασμού του νου, μας στήριξε στην ώρα του πειρασμού, μας παρηγόρησε στη δοκιμασία και σήκωσε μαζί μας τον δικό μας σταυρό. Αναζητά η ψυχή μας την παρουσία του Θεού στην ημέρα και τη βρίσκει παντού και συνεχίζει να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της, διότι μας διαφύλαξε από σωματικούς και ψυχικούς κινδύνους, μας ευεργέτησε με ποικίλους τρόπους.

 27. Ανώνυμος says:

  Όπως ακριβώς το σώμα καθαρίζεται με το νερό, έτσι και η ψυχή καθαρίζεται με την προσευχή. Πολλά είδη κακίας υπάρχουν στην ψυχή. Αυτά ας τα απομακρύνουμε με την προσευχή μας.Έτσι τελειώνει μια ακόμη μέρα που μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο τέλος της ζωής μας. Ας το σκεφτόμαστε και ας αγωνιζόμαστε να τη ζούμε όσο γίνεται πιο θεάρεστα. Για να μας βρίσκει το τέλος της κάθε μέρας μας με τη συνείδησή μας ήρεμη πως προσπαθήσαμε να πράξουμε αυτό που μπορούσαμε, πως αγωνισθήκαμε με τη χάρη του Θεού. Και τώρα με ειρήνη ψυχής θα κατακλιθούμε, για ν’ αντλήσουμε δυνάμεις για την επόμενη μέρα, την επόμενη μάχη, «τον υπόλοιπον χρόνον της ζωής ημών…

 28. ΦΩΤΗΣ says:

  Η αγάπη οδηγεί τον άνθρωπο στο «καθ’ ομοίωσιν», στον προορισμό του, στη σωτηρία του. Αυτή είναι το κριτήριο της πνευματικής ζωής, της προσπάθειας την οποία καταβάλλουμε για να συναντήσουμε τον Αναστημένο Χριστό.

 29. Ανώνυμος says:

  Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε υγιής από το Θεό για να εχει και να διατηρεί μια σχέση, σχέση με το Θεό, σχέση με τους αλλους ανθρώπους και σχέση με ολόκληρη την κτίση. Αυτό το είχαν επιτύχει οι πρωτόπλαστοι γιατί είχαν την ζωοποιό σχέση με το Θεό, είχαν τη Χάρη του Θεού. Μετά την πτώση, όμως ο άνθρωπος αρρώστησε, έχασε τον προσανατολισμό του προς το Θεό, απώλεσε τη Θ. Χάρη με αποτέλεσμα να διαταραχθούν ολες οι σχέσεις του με το Θεό, τους ανθρώπους, την κτίση και τον ίδιο τον εαυτό του.Επομένως η θεραπεία, όπως την βλέπει η Ορθόδοξη Παράδοση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αποκατάσταση των σχέσεων αυτών και η επαναφορά της ανθρώπινης ύπαρξης στην προηγούμενη δόξα της.

 30. ΤΣ says:

  Η αγάπη στον αδελφό μας προετοιμάζει ν’ αγαπήσομε περισσότερο τον Χριστό.Ας σκορπίζομε σε όλους την αγάπη μας ανιδιοτελώς, αδιαφορώντας για τη στάση τους.Όταν έλθει μέσα μας η χάρις του Θεού, δεν θα ενδιαφερόμαστε αν μας αγαπάνε ή όχι, αν μας μιλάνε με καλοσύνη. Θα νιώθουμε την ανάγκη εμείς να τους αγαπάμε όλους.Είναι εγωισμός να θέλομε οι άλλοι να μας μιλάνε με καλοσύνη.

 31. Ανώνυμος says:

  Να δοκιμάσουμε να γίνουμε ένα με το Χριστό. Αρχίζοντας σήμερα, αρχίζοντας τώρα. Τώρα να βάλουμε μια αρχή για τη σωτηρία μας, να πάρουμε την απόφαση: «Κύριε εγώ αμάρτησα μέχρι τώρα. Είπα ψέματα, έκανα κακό στους άλλους, κατέκρινα, υπερηφανεύτηκα, πόρνεψα- τώρα Χριστέ βοήθησέ με να κάνω μια νέα αρχή. Πιστεύω σε εσένα και ότι με θέλεις κοντά Σου» Γιατί ο Χριστός λέει: «Κάνε σήμερα το πρώτο βήμα προς Εμένα! «Και ο διάβολος λέει: «Κάνε το, κάνε το αλλά όχι σήμερα! Μετανόησε, μετανόησε αλλά όχι σήμερα! Αύριο!
  Κάποιος έλεγε ότι τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα. Δε θα ζήσουμε αιώνια σ’ αυτόν τον κόσμο. Ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε : «Μην αναβάλλεις τη μετάνοια για αύριο! Αυτό το αύριο δεν έχει τελειωμό».Μέχρι το τέλος της ζωής θα υπάρξει ακόμη ένα αύριο, αύριο, αύριο και ίσως χιλιάδες αύριο να έχεις, αλλά ίσως να μην τα πιάσεις. Αλλά τα αύριο δεν τελειώνουν και εσύ ίσως αύριο να πεθάνεις αμετανόητος. Ν’ αφήσουμε το αύριο στα χέρια του Θεού. Εμείς γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σήμερα, εδώ και τώρα.

 32. Ανώνυμος says:

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ .ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ .

 33. Ανώνυμος says:

  Στην Π αλαια Δ ιαθηκη προφητευεται ο ερχομος του Κυριου μας Ιησου Χριστου.Ολες οι μεσσιανικες προφητειες βρηκαν εκπληρωση στο προσωπο του.Ο Κυριος ειπε οτι οποιος πιστευσει σε μενα θα σωθει.Αυτος ειναι η ζωη και το φως μακρια απο αυτον το σκοτος. Τωρα οσον αφορα τις μειονοτητες εύχομαι ο Κυριος να τους φωτισει ωστε να βρουν την αληθεια που θα τους ελευθερωσει.

 34. Ανώνυμος says:

  ΠΔ ευχομαι ο Κυριος μας Ιησους Χριστος να δωσει φωτιση στον φιλο μας chaoskampf και στον Foti_Fox.. κατα βαθος ειναι καλα παιδια και τους θελουμε μαζι μας

 35. Ανώνυμος says:

  Ελληνισμός και Ορθοδοξία, δύο ιδέες πανανθρώπινες, δύο έννοιες αλληλένδετες (συγκοινωνούντα δοχεία) όπου όμως χωρίς την Ορθοδοξία αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε ελληνισμός.
  Τα τελευταία χρόνια διάφοροι πράκτορες, συμπλεγματικοί (κομπλεξικοί), δήθεν άθεοι διεθνιστές υπέρμαχοι όλων των θρησκειών (οι οποίοι κατά περίεργο τρόπο όμως καταδιώκουν μετά μανίας ΜΟΝΟ την Ορθοδοξία) και λοιποί βλάκες προσπαθούν να διαχωρίσουν τον Έλληνα από την θρησκεία

  • Foti_Fox says:

   Η επανασταση ειχε εμπνευστει απο την γαλλικη επανασταση η οποια ήταν απόρροια του διαφωτισμου. μαλιστα η επανασταση ηταν χαμένη πριν επέμβουν οι Αγγλογάλλοι. Και ναι θα υπηρχε Ελληνισμος γιατι ο Ελληνισμος δεν ειναι κατι το στατικό αλλά κάτι που προσαρμόζεται. Σε αντίθεση με τον Αλβανισμο τον βουλγαρισμο, Τον Σερβισμο και γενικότερα τον Βλακανισμό

 36. Αρτεμης says:

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ το ΑΡΝΙ ΕΦΑΓΩΘΕΙ … και η προβατοποιημένη ανθρωπότητα εξακολουθεί να κοιμάται και να τρώγεται !!

 37. Ανώνυμος says:

  Ο σπόρος της αμφισβήτησης έχει βλαστήσει σε πολλούς, το έργο είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα επαναφέρουμε αρκετό πλανεμένο κόσμο στα νάματα της πίστεως και της ιστορικής μας μνήμης.

 38. Ανώνυμος says:

  Foti_Fox ΓΡΑΦΕΙΣ [ο Χριστιανός δικαιούται κάποιον έξτρα σεβασμό έναντι των θρησκευτών των άλλων θρησκειών καθώς και των άθρησκων και των άθεων γιατί έκανε το μεγάλο επίτευγμα του να ακολουθεί την θρησκεία που του δίδαξε το κράτος να ακολουθεί] Εμεις δεν ακολουθουμε την θρησκεια που μας διδαξε το κρατος.Για μας η ορθοδοξη ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ αλλα η θεια αποκαλυψη του ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΛΟΓΟΥ ητις προϋπηρχε της ορατης και αορατης κτισις .Προς κολοσσαεις 1.15 [ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ Θεοῦ τοῦ ἀοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως] Τα λεω καλα ΠΔ ? Τυφλα να εχει ο chaoskampf..

 39. PANDAROS says:

  Δυσκολο θεμα ,παντως η γνωμη μου ειναι ,πως οποιος ζει στην ελλαδα να πιστευει οπου γουσταρει και να πηγαινει στους ναους της θρησκειας του……….ΘΕΛΕΤΕ ΡΕ ΔΩΔΕΚΑΘΙΣΤΕΣ ΝΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΝΑΟ?….ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΘΕΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΑΙ………ετσι θα παψετε να μας τα πρηζεται και θα τα λετε μεταξυ σας στον Ναο σας και ολα θα ειναι κομπλε………….ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟΠΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ….εδω ρε σεις εχουν δικο τους χωρο λατρειας αυτοι οι μαλακες οι χιλιαστες, τα νουμερα οι πεντηκοστιανοι,οι μασονοι ακομη και αυτα τα μαστουρια οι βουδιστες…….Πως σας πιασανε ρε κοτσους και σας εχουν στην απεξω?…………….τι κανετε ρε και ειστε στην απεξω?…..και μετα τα χωνετε στους ΟΕΑΔΕΣ…τα ιδια σκατα με αυτους ειστε ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ?…ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ-ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ.!!!!!,…….ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΜΠΕΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΤΑΙ ….ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΝΑΟ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!!!!!δεν σας φταιει κανεις η κεφαλα σας φταει……..!!!!!……..ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ας παμε στο θεμα μας….χαχαχχαχαχχα …ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΩ,ΑΝ ΜΕ ΠΡΗΖΟΥΝ…………..δηλαδη τι θα κανω να αφησω αυτα τα μαστουρια τους βουδιστες να μου λενε πως ο χριστιανισμος δεν εχει πνευματικη αξια??-ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΦΟΥΜΑΡΟΥΝ 100 ΤΣΙΓΑΡΑ ΦΟΥΝΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ?χαχαχαχαχαχαχαχαχ ,οι να μου λενε οι σαμανοι της αμερικης και οι οπαδοι του ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ κλπ . πως ο χριστιανισμος ειναι μια μαλακια…….οταν αυτοι μαστουρουν με τα τρελομανιταρα?-ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΡΕ ΕΝΑ ΠΡΕΖΟΝΙ….?-ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ -ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ?…………………..ο χριστιανισμος ειναι η θρησκεια των πατεραδων μας και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΑΤΟΣ…..Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ….

 40. πρακτωρ says:

  Καλημέρα αδελφέ

  Δεν συμφωνώ με το άρθρο σου σε πολλά σημεία…….κυρίως με το δογματικό μπλέντερ………………………………..
  Τίμιο θα ήταν να ξεκινήσεις και να πείς ………….καλημέρα σας .. πιστεύω στα είδωλα η είμαι Άθεος ………………………………….και βάση αυτού σας παραθέτω την γνώμη μου …..την άποψη μου ,,,,,,,..κλπ κλπ και να καταλήξεις με το πόσοι είναι οι χριαστιανοί ………….
  Όταν ξεκινάς με το πόσοι είναι οι χριστιανοί …. τότε κάνεις την εμμονή σου άρθρο ……….
  Πρέπει να καταλάβεις οτι ακόμη και πέντε χριστιανοί να υπάρχουν θα είχες το ίδιο πρόβλημα ……………………………..
  Βέβαια κάθε πόλεμος πρέπει να έχει και μιά αρχή ………………………………………..
  και μάλλον αυτό διάλεξες για την εισαγωγή σου …

  Καλη σου ημέρα ……..
  Να προσέχεις και να είσαι αντικειμενικός …………………………………..
  Καλη δύναμη

  • Foti_Fox says:

   Οταν λες οτι σου κανω πολεμο; ας πουμε το άρθρο μου είναι το ίδιο σοβαρό με ένα ξεκοίλιασμα; ειναι κάποιου είδους βια στην οποια έχεις δικαίωμα να απαντήσεις με φυσικη βια; και γιατι να αποκαλύψω εδω ενα προσωπικο δεδομενο και γιατι θα πρέπει είτε να είμαι είτε ένα άθεο προσωπο είτε να ασπάζομαι κάποια γνωστη θρησκεια; Το ενδεχόμενο να είμαι ενα ένθεο άτομο που φιλοσοφεί πέρα απο τις θρησκειες; Ξέρω ότι σας φαίνεται ξένο σε μερικους ενας συνάνθρωπος σας να μην ανήκει σε κανένα καλούπι και σε καμία στάνη (ή έστω να προσπαθεί συνειδητά να μην ανήκει), αλλά δεν μπορώ να κάνω δήλωση για κάτι που δεν υπάρχει.

  • πρακτωρ says:

   ΚΑι αφού σου εγραψα κατάρχας τι πιστεύω για το άρθρο σου και την αιτία που το έγραψες θα μπώ στο θέμα……………………………………….
   Ολοι οι εξουσιαστές σήμερα δεν πιστεύουν στον Χριστό……….. Με τις παρεμβάσεις τους και τα νομοθετικά τους κόλπα παραθέτουν νέες λατρείες και αιρέσεις με σκοπό να χτυπήσουν τον χριστιανισμό…..την ορθοδοξία κυρίως διότι αυτή έχει αναδείξει αγίους και τους είναι μπελάς …… ………………………………………..
   Και δεν διστάζουν να αλλάξουν την ιστορία γιατί την ιστορία την γράφει η την αλλάζει πάντα ο δυνατός. του κόσμου τούτου………………………………….

   Υπάρχουν λοιπόν καταγραφές το 1821 που δείχνουν οτι οι Έλληνες για την θρησκεία και την ελευθερία ξεσηκώθηκαν…………………….
   Αυτό στις μέρες μας δεν διδάσκετε ….. είναι έμμεση αναφορά/…………………….
   Οταν το βυζάντιο έπεσε όλοι οι χριστιανοί με προσευχη προσπάθησαν να την κρατήσουν …………………………………………
   Οταν έπεσε χολέρα στην Αθήνα σταμάτησε με την μεγάλη λειτανία και προσευχή που έγινε στους δρόμους της ……………………………………….
   Ούτε αυτό θα το μάθεις απο πηγές δεν διδάσκετε τα θαύματα είναι τσαρλατανισμός ………………………………

   Ετσι λοιπόν κάπως ξαναγράφετε η ιστορία με παραλείψεις σε ότι δεν μας συμφέρει και παρερμηνείες σε αυτό που τους συμφέρει…..

   Δεν είναι όμως εκεί η ουσία…. Η ουσία είναι να έχεις καθαρή καρδιά ……..τίποτε άλλο ……
   όλα τα άλλα θα σου φανερωθούν……
   Καλη δύναμη λοιπόν και καλή μελέτη ………………………………………….

 41. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  Foti_Fox : Δικαίωμα σας…:: Τα λέει η ποιήτρια μας αυτά και δείχνουν ότι ο κόσμος μολονότι αγνοεί την Εκκλησία –την έχει απωθήσει στο περιθώριο, όσο μπορεί να την απωθήσει-, είναι σε θέση, βλέποντας από μέσα από τον κόσμο, από μέσα από τη φθορά που παθαίνει, να βρεθεί στην καλύτερη φάση για την μετάνοια· και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι όσο πιο πολύ κοσμική ζωή ζει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ κοντά είναι στη δυνατότητα να έχει την καλύτερη πληροφόρηση για την ματαιότητα του κόσμου.

  Αυτά όλα δεν είναι τυχαία· είναι δώρα του Θεού. Γιατί οι άνθρωποι φτάνουν να υπηρετούν την φαντασία της ευτυχίας τους με τρόπο που είναι μαρτυρικός. Υποβάλλουν σε μαρτύριο την ύπαρξή τους είτε με τις καταχρήσεις κάθε λογής, είτε διακινδυνεύοντας είτε με την παραίτηση είτε με τις αρρώστιες στις οποίες πέφτουν με τις καταχρήσεις είτε με τις μάχες που δίνουν για να κερδίσουν και να επικρατήσουν, με τα έξοδα που κάνουν, για όλα αυτά γίνονται μάρτυρες. Πώς γίνονται άλλοι μάρτυρες για τη σωτηρία της ψυχής και τη δόξα του Θεού; Εδώ γίνονται μάρτυρες του κοσμικού φρονήματος και βλέποντας όλα να συντρίβονται μπροστά τους, όχι μόνον όταν φτάσουν σε μια προχωρημένη ηλικία και δουν τον θάνατο να τα σβήνει όλα και να λέει ο Θεός «σχολάσατε και γνώτε ότι εγώ ειμί ο Θεός», αλλά συνήθως, πολύ πρόωρα, οι άνθρωποι του κοσμικού φρονήματος χάνουν το παιχνίδι της ζωής. Έτσι λοιπόν έχουν ισχυρότατη ειδοποίηση για το ότι ο κόσμος «κείται εν τω πονηρώ» και ότι ο κόσμος δεν έχει ελπίδα να σωθεί. Ο κόσμος δεν έχει ελπίδα να συντηρήσει για πολύ αυτήν την απάτη: ότι δεν υπάρχει θάνατος, μην το σκέφτεσαι τον θάνατο, δεν υπάρχει φθορά, δεν υπάρχει παρακμή.

  Βλέπετε, πολλές φορές, ηλικιωμένες γυναίκες σε μεγάλη ηλικία να στολίζονται, να βάφονται, να ντύνονται περίεργα, μοντέρνα κλπ. και λέω, κοίταξε τι προσπάθεια καταβάλλει ο άνθρωπος να συντηρήσει την απάτη, όσο γίνεται περισσότερο, ξέροντας ότι αυτή η απάτη είναι τα τελευταία του χαρτιά. Αυτός όμως είναι ο κόσμος.

  Ύστερα από αυτήν την τραγική γελοιοποίηση, που υφίσταται ο άνθρωπος στην προσπάθειά του να συντηρήσει την απάτη, είναι τόσο κοντά στο να πει: «Κύριε κουράστηκα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Κύριε κουράστηκα να απατώ τον εαυτό μου και τους άλλους» και είναι πολύ κοντά στην μετάνοια ο κόσμος.

  Ή ο ομιλών αυτή τη στιγμή, ως ένα σημείο, επειδή μελετώ τα αστροφυσικά βιβλία χωρίς τους τύπους, (μένω στο περιεχόμενο, στη θεωρία δηλαδή), και κάποια πράγματα συμβαίνει να τα ξέρω. Δεν σημαίνει ότι είμαι Αστροφυσικός, έτσι;

  Αλλά, το ίδιο και οι πατέρες. Γιατί αυτοί είχανε λαμπικαρισμένο μυαλό. Ξέρετε, η αμαρτία συσκοτίζει το μυαλό. Ενώ η καθαρότης τής καρδίας, δίνει λαμπρότητα και στη διάνοια τών ανθρώπων.

  Είπα πριν, εψέλισα κάτι, το ξανατονίζω: «Βλάκας άγιος δεν υπάρχει!»

  Εδώ πηγαίνατε στον π. Παϊσιο, που δεν είχε σπουδές ανώτατες, ή στον π. Πορφύριο, ή σήμερα στον π. Ευφραίμ. Για πηγαίνετε στην Αριζόνα, που λάμπει το μάτι του, (όχι όπως στον Βενιζέλο, έτσι με κακία, αλλά λάμπει με πνευματική χάρη. Δεν σημαίνει ότι ψηφίζω Παπανδρέου, το λέω χάριν αστείου. Έχει μάτι γάτας, που λαμπυρίζει μέσα στη νύχτα. Ή τίγρεως. Το μάτι! Ο άνθρωπος μπορεί να είναι άγγελος. Δεν ξέρω. Μην παρεξηγηθώ. Το είπα γι’ αστείο, αλλά θα βρεις το μπελά σου καμιά φορά παπά- Γιώργη.

  Λοιπόν, δέστε τον π. Ευφραίμ. Βλάκας άγιος, ή πνευματικός άνθρωπος δεν υπάρχει.

  Γι’ αυτό τα παιδιά που κάνουν Πνευματική ζωή, οι νέοι, είναι οι πρώτοι μαθητές στο σχολείο. Και ως φοιτηταί, λέμε «Τα σπαστικάκια». Άλλο να το κάνει από αρρώστια και άλλο να το κάνει από φιλομάθεια. Καταλάβατε; Αντί να περνάει την ώρα του σε ότιδήποτε άλλο, να μη πω τώρα, περνάει την ώρα του μελετώντας.

  Έτσι λοιπόν, οι άγιοι ξέρουν τη γλώσσα τής εποχής τους, επομένως επιστημονικά λάθη, συναντάμε. Που δεν είναι λάθη. Είναι τα προηγούμενα τής δικής μας εποχής. Δεν μπορεί να θεωρηθεί λάθος ο Αϊνστάιν, αν σε 100 χρόνια ανατραπεί πλήρως η θεωρία του και μας πουν άλλα. Θα πούμε ότι ήταν βλάκας ο Αϊνστάιν; Αυτό μπορούσε να πει, και αυτό είπε. Τέτοια λάθη υπάρχουν.

  Πνευματικά λάθη, όσον αφορά στη σωτηρία τού ανθρώπου, δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό οι άγιοι, οι άγιοι που έχουν φτάσει στον φωτισμό και στη θέωση, ονομάζονται «απλανείς» οδηγοί εις τη σωτηρία. Όχι «αλάθητοι». Αλάθητος δεν υπάρχει. Μόνο ο Θεός είναι αλάθητος. Απλανής οδηγός.

  Είχαμε πάει σ τον π. Παϊσιο κάποτε. Και έλεγε κάτι ιστορικές ανακρίβειες. Μπορεί να τό ‘κανε για να μας παγιδέψει.

 42. Art says:

  Fotis σύμφωνα με την τελευταία γραμμή του κειμενου σου -Απρεπή και ανάγωγα σχόλια δεν θα εγκρίνονται.- το άρθο σου δεν θα επρεπε να εγκριθεί.Γιατί το <> και το <> ειναι και απρεπές και ανάγωγα! Οσο για το υπόλοιπο κειμενο ειναι γεματο αντιφάσεις. Οι εταιρίες κοι οι οργανισμοί απο τις οποίες αντλείς τα συμπεράσματα σου ειναι γνωστό σε όσους διαβάζουν site σαν το katohika.gr υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα συμφέρονται της ελίτ και οχι για προβάλουν αλήθειες. Οπότε στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο μέτρο για έρευνα πανω στο θέμα. Για το κατα πόσο ειναι κάποιος πολυ ή λίγο χριστιανός ορθόδοξος η κατι άλλο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο κριτήριο γιατι κριτής σε αυτο ειναι ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ!!Επίσεις θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι ο σεβασμός δεν δίνεται κερδίζεται!Οι παπάδες δεν φυτρώνουν στις εκκλεισίες και στα μοναστίρια προέρχονται απο την σάπια κοινωνια που ζούμε όλοι αρα ειναι το ίδιο σαθροί οπως εγω και εσυ, μήπως θα πρέπει να κοιταχτούμε λοιπον ξανα στον καθρέφτη?Δυστυχώς σε μια εποχή που προσπαθούμε απεγνωσμένα να βρουμε κοινό έδαφος να ενωθούμε εσυ προσπαθείς να διχασεις!Δυστυχώς εχουμε μπερδέψει την ελευθερία του λόγου με την ασυδοσία του λόγου!Δυστυχώς αυτο που ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει το χλευάζει το καταδιώκει ή το φοβάται!Δυστυχώς όποιος βρει ένα λάθος στον διπλανό του αμέσος τα δικά του εξαφανίζονται! Σου εύχομαι να βρεις το φως που τόσο απεγνωσμένα ψαχνεις.

 43. Art says:

  Fotis σύμφωνα με την τελευταία γραμμή του κειμένου σου -Απρεπή και ανάγωγα σχόλια δεν θα εγκρίνονται.- το άρθρο σου δεν θα έπρεπε να εγκριθεί. Γιατί το –Μην μας τα πρήζεται- και το –βρίζω χριστοπαναγίες- είναι και απρεπείς και ανάγωγα! Όσο για το υπόλοιπο κείμενο είναι γεμάτο αντιφάσεις. Οι εταιρίες και οι οργανισμοί από τις οποίες αντλείς τα συμπεράσματα σου είναι γνωστό σε όσους διαβάζουν site σαν το katohika.gr υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα συμφέρονται της ελίτ και όχι για προβάλουν αλήθειες. Οπότε στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο μέτρο για έρευνα πάνω στο θέμα. Για το κατά πόσο είναι κάποιος πολύ ή λίγο χριστιανός ορθόδοξος η κάτι άλλο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο κριτήριο γιατί κριτής σε αυτό είναι ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ!! Επίσης θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο σεβασμός δεν δίνεται κερδίζεται παπάδες δεν φυτρώνουν στις εκκλησίες και στα μοναστήρια προέρχονται από την σάπια κοινωνία που ζούμε όλοι άρα είναι το ίδιο σαθροί όπως εγώ και εσύ, μήπως θα πρέπει να κοιταχτούμε λοιπόν ξανά στον καθρέφτη? Δυστυχώς σε μια εποχή που προσπαθούμε απεγνωσμένα να βρούμε κοινό έδαφος να ενωθούμε εσύ προσπαθείς να διχάσεις !Δυστυχώς έχουμε μπερδέψει την ελευθερία του λόγου με την ασυδοσία του λόγου! Δυστυχώς αυτό που ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει το χλευάζει το καταδιώκει ή το φοβάται! Δυστυχώς όποιος βρει ένα λάθος στον διπλανό του αμέσως τα δικά του εξαφανίζονται! Σου εύχομαι να βρεις το φως που τόσο απεγνωσμένα ψάχνεις.

  • Foti_Fox says:

   To να βρίσω χριστοπαναγίες είναι ανάγωγο. το να πω οτι καποιος το έκανε είναι απλα γεγονός.
   Το μην μας τα πρήζετε (τα συκώτια) διαφέρει απο τα βρισίδια και επιθέσεις επι προσωπικου, που συνηθίζεται να υπάρχουν κάτω απο τέτοια άρθρα.

 44. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ. ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΕΣ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ. ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΦΗΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΒΑΘΕΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ
  ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ’21. ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ «ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΗΣ» ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
  https://www.youtube.com/watch?v=i2IdlxVj-vw
  ΤΩΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». ΕΛΑ ΜΩΡΕ …. ΙΣΩΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΤΟΣΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, Η ΜΙΣΗ ΣΥΡΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ, ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΝΟΝ, ΑΛΛΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΑ Η ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ;;;………………………….. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΝ ΝΑ «ΠΙΑΣΤΟΥΝ» ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ. Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

  • Foti_Fox says:

   Ολα μπορουν να χρησιμοποιηθουν κατα το δοκουν, αναλογα με το πολιτικο προσημο και τις προθεσεις εκεινου που το χρησιμοποιει; αυτο τι σημαινει; οτι δεν θα λεμε αλήθειες και θα χαϊδεουμε αυτια; θα κραταμε ζωντανο το παραμυθι μην τυχον η αλήθεια χρησιμοποιηθεί εναντίον μας; Προτιμω να αντιμετωπισω τον «κακοβουλο» με την αληθεια και οχι με εξιδανικευσεις.

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

    ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ…. ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣ ΧΑΡΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ «ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΛΕΙΨΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ… ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ». ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΝΤΑΙ. ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΠΙ ΜΑΟ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ, Ο ΚΙΜ ΙΛ ΣΟΥΓΚ. ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ «ΒΑΡΑΤΕ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ».

    • Foti_Fox says:

     Οτι δηλαδη οι ξενοι περιμεναν το αρθρο το δικο μου να δουν το τι ισχυει (λες και κατα τα άλλα εφαρμόζουμε την κρύπτεια). Εγω τα λεω στους Ελληνες οχι στους ξενους. Οι ξενοι τα βλεπουν καλυτερα ως πιο αντικειμενικοι παρατηρητες.
     Βtw η κορέα δεν διορθωσε τιποτα καθ αυτον τον τρόπο. Εσυ θέλεις να μένουμε στάσιμοι και να θάβουμε τα θέματα κάτω απο το χαλάκι ή να τα πραγματευτούμε για να τα λύνουμε;

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

      ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ, ΟΝΟΜΑΤΙΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ «ΜΑCEDONIA», ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΔΙΚΟΙ» ΜΑΣ, ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ Ο ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΤΗ ΘΕΩΡΕΙΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΑΣΥΝΕΧΕΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΛΗΓΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ [ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ] ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΞΕΨΥΧΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ. Τ Ε Λ Ο Σ.

     • Foti_Fox says:

      Noμίζω πως δεν λεμε το ίδιο πράγμα. Ναι υπήρχαν ήρωες της επανάστασης που δεν ξέρανε Ελληνικα (απο οσο ξερω αν και δεν εχω μελετησει το θεμα και μπορει να κανω λαθος) αν ο παγκαλος ειπε αληθεια καλως την ειπε, αν οχι τοτε να κριθει αναλογα. Το θεμα με τα σκοπια νομιζω ειναι ακυρο. Το γεγονος οτι η μακεδονια ειναι ελληνικη ειναι κατι που το γνωριζουμε. Δεν ειναι οτι αλλα λεμε προς τα εξω και αλλα λεμε μεταξυ μας οπως μας ζητας να κανουμε. το ιδιο που πιστευουμε (οτι η μακεδονια ειναι Ελληνικη) το λεμε και προς τα εξω και μεταξυ μας. Οσον αφορα την θρησκεια ομως δεν μπορει να μου ζητας να πω κατι το οποιο δεν το πιστευω.

 45. vasoula2908 says:

  Δεν διάβασα όλα τα σχόλια (ακόμα) και ειδικά του έξυπνου που γράφει τον Χριστό με Η (παλιά τον έγραφε με ΕΙ) δεν υπάρχει περίπτωση να τα διαβάσω. Θα πω όμως τις αρχικές μου σκέψεις. Πρώτον, καλά θα κάνουμε να μην επικαλούμαστε τη Δημοκρατία, γιατί έχει ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ τελείως η έννοια πια. (Το ίδιο βέβαια θα έλεγα και στους θρησκευάμενους όταν μιλάνε διαρκώς και επί ματαίω πολλές φορές για θεό, Χριστό κλπ… τέλος πάντων, άλλη συζήτηση αυτή). Δεύτερον, δε μ’ενδιαφέρει το επακριβές ποσοστό των ΧΟ και δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ΑΚΟΜΑ παραμένει η πλειονότητα των Ελλήνων σ’αυτό το θρήσκευμα. Τρίτον… θα σταθώ σ’αυτόν τον ρημάδη τον ΣΕΒΑΣΜΟ. Ο σεβασμός ως γνωστόν δεν επιβάλλεται αλλά ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ. Και πρέπει να τον έχει η προσωπική σου παιδεία και καλλιέργεια, αλλιώς η λέξη από μόνη της δε λέει τίποτα στους (νοητικά) βαρβάρους. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι μια έννοια που η Ελλάδα μας διέδωσε πρώτη στον κόσμο, και σήμερα η ίδια η Ελλάδα (εννοώ πολλοί Ελληνες ή ελληνόφωνοι) τον ευτελίζει. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι επίσης πράγμα αμφίδρομο. Δεν μπορείς να παροτρύνεις να σέβονται οι ΧΟ Ελληνες στην προκειμένη τους αλλόθρησκους, όταν εκείνοι δεν κάνουν το ίδιο. Οι μουσουλμάνοι (μετανάστες) βεβηλώνουν εκκλησίες, αφοδεύουν σε εικονες, ρίχνουν σταυρούς και οι εθνικοί/παγανιστές κλπ, βρίζουν τους ίδιους τους συμπατριώτες τους (συνέλληνες) αποκαλώντας τους ΙΟΥΔΑΙΟχριστιανούς. Οταν/ΑΝ ξεκολλήσουμε απ’αυτές τις ανοησίες, Οταν/ΑΝ μάθουμε να σεβόμαστε τα προσωπικά πιστεύω του απέναντι, όταν/ΑΝ εστιάσουμε στην πατρίδα κι όχι στο τομάρι μας, τότε και μόνο τότε μπορεί να ενωθούμε και να δούμε προκοπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *