in ,

Πόσο μέγας ήταν ο Κωνσταντίνος ?

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

“Ο Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος, ο Ιλλυριός είναι ο κτίστης της Κωνσταντινούπολης – Νέας Ρώμης. Οταν θέσπισε ως αργία την Κυριακή την αφιέρωσε στον Ηλιο. Ο πεθερός του Μαξιμιανός, που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κωνσταντίνο ενώ εκείνος κοιμόταν, συνελήφθη και λίγο καιρό αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του. Ο Κωνσταντίνος υποστήριζε σταθερά ότι ο πεθερός του αυτοκτόνησε, ενώ ο Μαξέντιος, ο γιος του Μαξιμιανού, κατηγορούσε τον Κωνσταντίνο για το θάνατο του πατέρα του. Το γιο του τον σκότωσε επειδή πίστευε ότι έχει σχέση με τη μητριά του Φαύστα την οποία με συμβουλή της επίσης Αγίας Ελένης -μητέρας του- δολοφόνησε πετώντας την σε καυτό νερό στα λουτρά. Υστερα σκότωσε το γαμπρό του Μαξιμίνο και τον αντίπαλό του Λικίνιο που είχε καταφύγει ικέτης στη Θεσσαλονίκη.


Το βασικό επιχείρημα των θεωρητικών της Εκκλησίας, που τον τιμά ως άγιο, είναι πως τα εγκλήματά του τα έκανε ως ειδωλολάτρης. Αλλά είχε δει το περίφημο όραμα που τον οδήγησε στο χριστιανισμό -από διώκτης του στο πλάι του Διοκλητιανού- όταν ανέσυρε το πτώμα του Μαξέντιου από τον Τίβερη, το αποκεφάλισε και το κάρφωσε σε ένα παλούκι για να το περιφέρει στους δρόμους της Ρώμης. Ο Μαξέντιος ήταν ο αδελφός της γυναίκας του Φαύστας.

Το περίφημο διάταγμα των Μεδιολάνων, που προέβλεπε ανεξιθρησκία και σταματούσε τους διωγμούς των χριστιανών, υπογράφηκε το 313 μ.Χ. Ο Λικίνιος -που ήταν γαμπρός του- νικήθηκε το 325 μ.Χ. από τον Κωνσταντίνο και το γιο του Κρίσπο. Χάρη στην κόρη του Κωνσταντία, την οποία είχε παντρέψει δεκαοκτάχρονη ακόμη με τον 45άχρονο αντίπαλό του, αρχικά χάρισε στον Λικίνιο τη ζωή του. Στη συνέχεια διέταξε την εκτέλεσή του. Μαζί με το γαμπρό του εκτέλεσε και τον εντεκάχρονο γιο του Λικινιανό.

Πέθανε το 337 και η Ρωμαϊκή Σύγκλητος τον θεοποίησε, ενώ η Εκκλησία τον ονόμασε άγιο, μέγα και ισαπόστολο. Είχε διώξει χριστιανούς -«αρειανούς»- και είχε συλήσει αρχαίους ναούς κι αγάλματα αφαιρώντας το χρυσάφι κα το ασήμι. Η μνήμη του με τη μητέρα του Αγία Ελένη γιορτάζεται στις 21 Μαΐου. Η Καθολική Εκκλησία δεν τον αναγνωρίζει ως άγιο.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου ήταν κόρη ξενοδόχου από το Δράπανο Βιθυνίας. Παντρεύτηκε τον ερωτευμένο μαζί της Ιλλυριό αξιωματικό Κωνστάντιο Χλωρό. Μερικές πηγές την αναφέρουν ως «κοινή γυναίκα» που εργαζόταν σε πανδοχείο.

Μετά το γάμο της ακολούθησε το σύζυγό της στις εκστρατείες και το 274, στη σημερινή Νίσσα της Σερβίας, η Ελένη γέννησε το γιο τους, Κωνσταντίνο. Ο γάμος οδηγήθηκε τελικά σε διαζύγιο και ο Κωνσταντίνος μετά το θάνατο του πατέρα του ανακηρύσσεται από τους στρατιώτες στο Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας Καίσαρας. Η μητέρα του ανακηρύσσεται Αυγούστα.

Οι αλλεπάλληλοι φόνοι -γιου, εγγονού, γαμπρού, νύφης- έγιναν με τη συμμετοχή της, αλλά εκείνη έγινε χριστιανή μετά τα εξήντα κι ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία χτίζοντας πτωχοκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία. Το ταξίδι της στην Παλαιστίνη, οι ανασκαφές εκεί και οι πολλές εκκλησίες που έχει χτίσει στην Κύπρο, την Πάρο και τα Ιεροσόλυμα μαζί με την ανεύρεση του Τίμιου Ξύλου την έχουν μυθοποιήσει ως ισαπόστολο και αγία.

Οι ιστορικοί διατηρούν επιφυλάξεις για την ανεύρεση του Τίμιου Σταυρού. Ο Ευσέβιος δεν αναφέρει την ανακάλυψη και ο άγιος Κύριλλος, πατριάρχης Ιεροσολύμων, περιγράφει ότι ο Τίμιος Σταυρός βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα το 351 μ.Χ., ενώ η Αγία Ελένη πέθανε το 331 μ.Χ. και δεν αναφέρει ποιος τον βρήκε.

Η Εκατονταπυλιανή χτίστηκε αργότερα από τον Ιουστινιανό, αν και υπήρχε εκεί ένα εκκλησάκι από την Αγία Ελένη. Η κυπριακή θρησκευτική παράδοση θέλει την Ελένη να παγιδεύει σε λάκκο σαράντα διαβόλους και να χτίζει η ίδια εκκλησία στο όνομά της. Μια άλλη εκκλησία στη μονή Τιμίου Σταυρού υπήρχε ήδη όταν έφτασε στην Κύπρο η Ελένη, αλλά αποδίδεται σ’ αυτήν επειδή άφησε ένα κομμάτι από το ιερό σχοινί με το οποίο είχαν δέσει τον Χριστό πάνω στο Σταυρό.
Οι δολοφονίες του εγγονού της του Κρίσπου, της νύφης της Φαύστας ξεχάστηκαν. Μερικοί λένε πως η μία από αυτές, της Φαύστας, έγινε κατ’ εντολήν της ενώ άλλοι εξετάζουν αν ήταν τότε στη Ρώμη ή όχι. Τα κίνητρά της και η προσχώρηση του γιου της στο χριστιανισμό δεν θεωρούνται από όλους ευγενή και αθώα. Η νέα θρησκεία εξελίσσεται σε μια θρησκευτική βιομηχανία, στην οποία η Αγία Ελένη διαπρέπει ως χορηγός και όχι για την αρετή της.”

ΠΗΓΗ : http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=444281

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ : ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ , ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ? ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ) , ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΣ Ή ΑΓΙΟΣ ? … ΞΥΠΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ

Report

What do you think?

Written by Μάντις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ : mantiskatohika@mail.com

38 Comments

Leave a Reply
 1. Η προσωνυμία “Μέγας” δεν οφείλεται στην αρετή, στο ήθος και την προσφορά τους αλλά στους πολεμικούς θριάμβους κατά τη διάρκεια κατακτητικών εκστρατειών που στοίχισαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και προκάλεσαν ανήκουστες συμφορές στους λαούς. Και το πιο τραγικό: Η φήμη τους παραμένει ζωντανή και διαιωνίζεται, ακόμα και μετά την πτώση τους, ακόμα και μετά τα ολοκαυτώματα και τα τρομακτικά δεινά που άφησαν πίσω τους. Την καλλιεργούν και την ωραιοποιούν οι κατοπινές απολυταρχικές και εξαχρειωμένες εξουσίες. http://www.biblionet.gr/book/153429/Σιμόπουλος,_Κυριάκος/Ο_μύθος_των_μεγάλων_της_ιστορίας

 2. Μπορούμε κύριε ή κυρία Μάντις να ανακηρύξουμε και εσένα Αγιο ή Αγια μετά την κοιμηση σου,εξάλλου δεν διαφέρεις και πολύ απο τον Κωνσταντίνο που εσυ παρουσιαζεις εδω,αρκει βεβαια να μετανοησεις και εσυ οπως ο Μέγας Κωνσταντίνος.

  Τον τρόπο θα τον μάθεις εδω:
  http://www.saint.gr/1685/saint.aspx

  Καλή μετάνοια!!! Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα!

  • ΚΥΡΙΕ Ή ΚΥΡΙΑ ΦΦ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝ ΔΙΑΦΕΡΩ , ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ , ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ , ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

   • AN ο Μεγας Κωνσταντινος επεπεσε σε εγκληματικες ενεργειες αυτο εγινε οταν ηταν Εθνικος και Αυτοκρατορας.
    Η εκκλησια τον γιορταζει για την ΜΕΤΑΝΟΙΑ του το μετεπειτα εργο του,το διαταγμα των μεδιολανων κ.ο.κ.
    Δεν γιορταζει καποιον για τις “αμαρτιες” του αλλά για τα ΘΕΤΙΚΑ του.
    Ο ίδιος ΔΙΩΚΕ τους χριστιανούς και μετεπειτα έχουμε την μεταστροφη του!Εκτός των άλλων κάνε τον κόπο να μας αναφέρεις πόσοι χριστιανοί θανατωθήκανε και διώχθησαν απο τους Εθνικους και όχι μόνο;
    Όταν διώκεις είναι καλά ε;Το παραβλέπεις.Για τα εγκλήματα κατά των Χριστιανών ποιοί θα μιλήσουν;Ποιοί θα μιλήσουν για τους δολοφόνους τους;
    Για τα εγκλήματα του Ιερατείου της πατρωας δηθεν θρησκειας;Για τον πελλοπονησιακό πόλεμο(έλληνας εναντίον ελλήνων κ.α?αυτή ήταν φυσική κατάσταση?δικαιολογείται?),οι κατατσροφές των ναών ήταν ελάχιστες απο ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΥΣ που παντα υπηρχαν και συνεχιζουν να υπαρχουν ανα τους αιώνες σε όλες τις κοινωνικές τάξεις,η πλειοψηφία της καταστροφής ήταν απο επιδρομές άλλων φυλών,σεισμούς,φυσικές φθορές κλπ.αν ψάξεις σε σωστά μέρη με πηγές και σωστή ανάλυση όχι προπαγανδιστική θα τα εντοπίσεις.
    Μην επικεντρώνεστε στις θερμοκέφαλες ενέργειες των δήθεν κάποιων χριστιανών.ο Χριστιανισμός δεν διδάσκει το μίσος,την καταστροφή και άλλων λοιπών Νεοπαγανανιστικών παραμυθιων.Ο καθένας φέρει την ευθύνη των πράξεων του.Αυτό είναι η προυπόθεση για τον καθένα.Σίγουρα υπήρξαν κάποιοι που εντάσονταν μέσα στο πλαίσιο “Χριστιανισμός” αλλά ΔΕΝ ήταν χριστιανοί.Αυτό ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    • Ανώνυμος 21 Μαΐου 2016 @ 15:04
     Οι χριστιανοι ηταν το νεο κυμα τον τοτε ζομπι που ανερχονταν… μιας και γινονταν ολο και περισσοτεροι… ηταν μια καλη ευκαιρια να τους χρησιμοποιησει… Τροπο θελει δεν θελει κοπο… Απλα…

    • Πόσο πολύ σας έχουν ΗΛΙΘΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ώστε να αναμασάτε τις μαλακίες που σας έμαθαν;
     Ένας σφαγέας των λαών που όχι μόνο συγχωρήται για τα εγκλήματα γιατί τότε ήταν “ειδωλολάτρης”, αλλά μετά ανακυρήσεται και… “Άγιος” γιατί έγινε χριστιανός και οδήγησε στην ανεξιθρησκία ώστε να ανοίξει την πόρτα στον χριστιανισμό!
     Στα @ρχ!δ!@ μας οι μαζικές σφαγές ανθρώπων μόνο να γίνει χριστιανός;;;;
     ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΟΙ, ΣΚΑΤΟΗΛΙΘΙΟΙ, ΚΟΥΡΑΔΟΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!
     ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΟΥ ΒΛΑΚΟΣΑΤΑΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΠΥΡΟ!!!
     Αντε στην έρημο ΒΟΔΙΑ!!!

     • Πιστεψε σε ότι θέλεις.Κανεις δεν σε υποχρεώνει όπως και εμένα.Δεν έχω σκοπό να σου αλλάξω γνώμη γιατί δεν ειναι αυτός ο σκοπός μου.Απλα σου δείχνω ότι υπάρχει και μια άλλη πλευρά.Γνωμη μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις στον εαυτό σου που φαντάζομαι ότι εσύ είσαι ο πρώτος αναμάρτητος που μπορεί να κρίνει τον Χριστιανισμό και τους πιστούς του.Δες πρώτα τα του οίκου σου και των δικών σου πιστεύω και θα δεις ότι ο Κωνσταντίνος ως ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ήταν πολύ lite μπροστά στους δικούς σου.
      Αν βέβαια όπως είπε ένας φίλος κάτω ο Κωνσταντίνος ξεπαστρευε τους χριστιανούς εικόνα θα τον είχατε εσείς.Αλλα το προσπερνάμε έτσι;
      Σίγουρα θα εύχεσαι να μην υπήρχα να μην υπήρχαμε αλλά λυπάμαι που σε απογοητεύσω.Εμαθα να σκέφτομαι πολύ βαθειά σε σχέση με τους Νεοπαγανιστες.
      Ύβρις και μόνο ύβρις.Για όλα φταίει ο άλλος και ποτέ εμείς.
      Για τους θερμοκέφαλους Χριστιανούς τύποι σαν εσένα φταίγαμε που δεν αφήνανε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν την πίστη τους.

    • Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ Κ.Τ.Λ.ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

   • Εκείνος που μας παρουσιάζεις πήρε στο λαιμό του ψυχές,το ίδιο και εσύ και ολοι οσοι παίζουν με τις ψυχές ανθρώπων που διαβάζουν άρθρα τέτοιου είδους,καλό θα ήταν πριν κρίνουμε κάποιον να σκεφτόμαστε ποιοι είμαστε πρώτα.
    Αυτά απο εμενα,καλή συνέχεια!

  • Σωστά αδελφέ, ίδιος με το βρωμιάρικο ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ που τον γιορτάζει σήμερα, την ΙΟΥΔΑΙΟ δήθενΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ, το κωλομάγαζο των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΩΝ με τις μάξι φούστες!
   Αϊ στα διάλα απο δω η πνευματική χολέρα!

   • Τέτοια αγάπη θα την βρεις μπροστα σου.Ειναι ο νόμος της ζωής.Ξεχνας να μας πεις την δίκη σου πνευματική χολέρα.
    Τον Χριστο δεν τον φτάνετε ούτε στο τέλος του σύμπαντος να οδηγηθείτε.Αν εγώ σε συγχωρώ είμαι σίγουρος οτι σε συγχώρησε ήδη και αυτός.
    Αγάπη Αδερφή…Αδερφέ.

  • EIMAI AΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ “ΜΕΓΑ ΕΘΝΙΚΟ ΙΕΡΕΑ”.
   Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ.

   • “ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ” και”ΑΝ” νομίζω ότι δεν έχουν καμιά σχέση.
    Αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ έχει σχέση είναι ότι εκτός της ΞΥΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ και της ΤΑΜΑΤΟΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ, σας έχουν κάνει και ΠΡΟΦΗΤΟΛΑΓΝΟΥΣ.
    Ούτε η Μπάμπα Βάνγκα να ήσουν ή ο… Γέροντας Ιεροβοάμ του Όρεγκον (ή της Αριζόνα, δεν θυμάμαι καλά) που ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΣ τι θα γινόταν ΑΝ!!!

 3. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΘΕΟΣΟΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΥΞΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑ!!!!

 4. καλησπερα αδελφα

  Μερικοι απο σας κανετε σαν τις σπουδαστριες παρθεναγωγειου!!!
  Ωωωω μα ποσο κακος ειναι ο ανθρωπος ,τι εκανε ο ανθρωπος..μα γινονται αυτα?
  Και αλλα τετοια…

  Τι θελετε ρε να κανει ο Κωνσταντινος, αυτοκρατορας ηταν..
  και τον γιο του θα σφαξει και τους εχθρους του θα σφαξει και οποιον του κουνηθει θα σφαξει…Αυτα πρεπει να κανει ο αυτοκρατορας..

  Ξερει κανεις καναν αλλον αυτοκρατορα να κανει τιποτα το διαφορετικο?

  Μιλατε ρε, πες τε μου εστω και εναν…

  εδω που γελαει ο κοσμος ειναι οτι χρησιμοποιουν τον κωνσταντινο να πληξουν τον χριστιανισμο…!!!χαχαχχαχαχχα

  τι σχεση εχει ρε το ενα με το αλλο ?
  οσο σχεση εχει η βουρτσα με την,,αντε μην πω…

  με λιγα λιγια ο χριστιανισος ειναι τετοια θρησκεια που δεν ακουμπιεται ουτε απο τον Μεγα κωνσταντινο ουτε απο απο γεροντα παισιο…

  η θεολογια του ειναι τεραστια…

  δηλαδη αδελφια ο περικλης που τον ελεγαν οι Αθηναιοι ΔΙΟ!!!Με τις μαλακιες που εκανε σπιλωσε το εληνικο πνευμα?

  Αυτος ρε ,αφου εφαγε το συμμαχικο ταμειο της δηλου και εδωσε σε απευθειας αναθεση τα γλυπτα του παρθενωνα στον Φειδια?
  ..και οταν πηγαν να το δικασουν για καταχραστη και να τον εξορισουν την επεσε στους Σπαρτιατες ,μπας και γλιτωσει , και εκανε ολη την Ελλαδα μπουρδελο?

  αυτος ηταν ο περικλης ενας μεγαλος ανθρωπος ,που εκανε τα παντα να μεγαλωσει την εξουσια του αλλα και της αθηνας εις βαρος των υπολοιπων ελληνων…

  ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ?
  -ΟΣΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ..
  ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΓΙΟ!!
  ΗΡΘΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ..ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

  ετσι ειναι παντα αδελφια…η ισχυς και η εξουσια πατανε σε καμμενα κοκκαλα αθωων ανθρωπων..
  Αυτος ειναι ο κοσμος μας αδελφια ,μην κανετε οτι μολις βγηκατε απο το παρθεναγωγειο….

  ενταξει ειναι ξεκαθαρο οτι αυτος που εγραψε το αρθρο πηγε να χτυπησει τον χριστιανισμο..ριχνει αδεια να πιασει γεματα…
  οσα ψαρια μπουν στα διχτυα του στο τελος θα καταληξουν στο τηγανι του…

  • Τόση βλακεία μαζεμένη μόνο σε ψυχοπαθολογική προσωπικότητα θα μπορούσε να βρει κανείς, σε ΔΙΠΟΛΙΚΗ πνευματική διαταραχή δηλαδή, ανθρώπου που είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!
   Πως λέμε ΝΕΓΡΟΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΣ ένα πράγμα (και δεν εννοώ υπηκοότητα αλλά γονίδιο) ή ΓΑΤΑ ράτσας ΡΟΤΒΑΪΛΕΡ!
   Λοιπόν για να μαθαίνεις, μετά από τρεις γενιές ένα τραύμα στο ίδιο σημείο για την κάθε γενιά στο τέλος γίνεται γονιδιακή πληροφορία!
   Τα ίδια πιστεύω δε από προγονο σε απόγονους εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια γΐνεται όχι μόνο πεποίθηση αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, γίνεται ψυχή!
   Αυτό που σου συμβαίνει ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΑ λοιπόν κομμουνιστάκο λέγεται στη Βιολογία ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΙΑ, δηλαδή “ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ” και ορίζει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ της ΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ και την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που αυτή προσδίδει!
   Πάντως κάνει εντύπωση πως από εκεί που το έπαιζες “ουδέτερος” και με ίσες αποστάσεις τώρα ξεγυμνώθηκες!
   Είναι καλό που ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ και ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ!
   Αν εξηγήσεις και στους δύο από τα πιστεύω σου, οι οποίοι μισιούνται μεταξύ τους και κυνηγήθηκαν σφόδρα σρο παρελθόν, το πως συνδυάζονται στο μυαλό σου, θα πρέπει να αλλάξεις το όνομα σε HUNDINAROS!!!
   Μέχρι τότε άντε δες κανένα ΨΥΧΙΑΤΡΟ!

   • χαχαχχαχ

    γιατι ρε ο μαρξισμος αρνειται τον θεο?
    Για πες μας που το γραφει να το μαθω και εγω.?

    απο την στιγμη που δεχεται οτι και να υπαρχει θεος αυτος δεν μπορει να επεμβει στον κοσμο μας [επικουρος]- ναι και εδω ελλαδα εχει-
    μπορεις να πιστευεις οπου γουσταρεις!!!!

    τοσο απλα αγαπητε φιλε…και μην τρελενεσαι εδω γραφουμε οτι γουσταρουμε και τα τεκμηριωνουμε κιολας…
    τρεχα τωρα με τους ασπροκελεμπιες και τις χλαμυδες,που οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι μασονοι ,κανε λειτανιες στον δια και στον απολλωνα
    και ζησε το ονειρο σου…

    • Γιατί ρε… Παπαρήγο, σου απαγόρευσα εγώ (και πως θα μπορούσα αλλωστε) να γράφεις ΕΛΕΥΘΕΡΑ ότι γουστάρει η μονοδιάστατη ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ γκλάβα σου!
     Η ιερότερη λέξη – έννοια, του λαού μου, της παράδοσής του και της φιλοσοφίας του ήταν και είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και θα την υποστηρίξω τόσο για εσένα, για εμένα αλλά και για όλους, με ή χωρίς λευκή κελεμπία, όπως αναφέρεις ειρωνικά για εμένα, με ή χωρίς κουπόνι για φαγητό όπως θα ανέφερα ειρωνικά εγώ για εσένα και με ή χωρίς μαύρη μάξι φούστα και κοτσίδα και την ροτόντα στο κεφάλι, όπως θα έλεγα ειρωνικά για τις… θεούσες του… “δόγματος”!!!
     Τους τελευταίους όπως και τα… “συντρόφια” σου να πεις για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ, τη στιγμή που και οι δύο εκπροσωπείτε ΔΟΓΜΑΤΑ τα οποία όχι μόνο δεν αμφισβητούνται, αλλά όταν επικρατούν δεν δέχονται αντίλογο!
     Τώρα για την τρελίτσα που πουλάς για τον Μαρξισμό και την άποψή του για την ύπαρξη του θεού, σαφώς και ισχύει και επειδή δεν παρεμβαίνει στον κόσμο μας για αυτό και ο Μαρξισμός ΔΕΧΕΤΑΙ τον Θεό (θεολογία) αλλά ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τις θρησκείες (θρησκειολογία)!!!
     Για πες σε αυτούς που νομίζεις ότι μπορείς να δουλέψεις, την ρήση…… “Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ” ποιός είναι ρε πεταλωμένο γατάκι, ο Σκρούτζ Μακ Ντακ μήπως;;;;

     Η πας να κοροιδέψεις τα φουκαραδάκια ή είσαι ΑΔΑΗΣ υπερκτιμημένος, που μέσα από τη περιήγηση του διαδικτύου και το copy paste ξεγελιούνται οι σχεδόν αναλφάβητοι!

     ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΡΗΘΕΝ……

     • αλλο ρε θεος και αλλο θρησκεια…

      η θρησκεια ειναι μια μορφη εξουσιας Οσο αυτη βρισκεται κατω απο τον βασιλεα ,η τον αυτοκρατορα ,η το κρατος ολα ειναι μια χαρα ,ολοι την αποδεχονται την χρηματοδοτουν…αυτο λεγεται ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΣΜΟΣ….
      πρωτα ο καισαρας και μετα ο παπας

      Στην ελλαδα παντα η εκκλησια ηταν κατω απο τον καισαρα αλλα και στην αρχαια ελλαδα τα ιερατεια ηταν κατω απο τους ηγεμονες της Πολης…

      Στον αντιποδα εχουμε τον ΠΑΠΟΚΑΙΣΑΡΙΣΜΟ της Δυσης..Πρωτα ο παπας και μετα οι ηγεμενες και τα κρατη…ολοι οι ηγετες δηλωναν πιστη στην καθολικη εκκλησια..
      Στην αρχαια ελλαδα ειχαμε φωτεινη εξαιρεση, μονο το ιεαρατειο των ΔΕΛΦΩΝ ηταν πανω απο την πολη..μαλλον απο κει θα το πηραν το συστημα αυτο οι δυτικοι…

      ο μαρξισμος ειναι επαναστατικο κινημα .Δεν θελει την εκκλησια στα ποδια του κρατους που το θεωρει κτημα του λαου και οχι των λιγων…

      ο μαρξ και ο ενγκελς αλλα και οι μεταγενεστεροι θεωρητικοι του μαρξισμου χτυπουσαν την θρησκεια σαν εξουσια γιατι οσο κανει κουμαντο αυτη ,
      η επαναστατικοτητα του λαου ειναι στο μηδεν !!

      και μιλουσε κυριως για τον δυτικο χριστιανισμο που η θρησκεια τοτε ηταν πανω απο τα κρατη..τον ΠΑΠΟΚΑΙΣΑΡΙΣΜΟ δηλαδη
      γιαυτο ειπανε τοτε οτι η θρησκεια ειναι το οπιο των λαων…σκετη μαστουρα αδελφε..

      με την ορθοδοξη θρησκεια δεν ειχε μεγαλα προβληματα γιατι οπως εδειξε και στην ρωσια..που εφαρμοστηκε η χειροτερη μορφη του μαρξισμου.δηλαδη ενα μειγμα σταλινισμου μισομαρξισμου και ψευτολενινισμου,
      η εκκλησια επεζησε γιατι ειχε το βυζαντινο δογμα
      πρωτα το κρατος και μετα η εκκλησια..δηλαδη το ελληνικο..
      ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ..

      δεν τα λεω εγω μονο αυτα αλλα τα λενε και οι αλλοι οι ”κακοι΄΄
      διαβασε τι λεει ο Μακιαβελι για την εκκλησια..την δυτικη ετσι?
      και πως προτρεπει τον ηγεμονα να την στραγγαλισει αν δεν υποταχτει σε αυτον,,,

      παντως ο ηγεμονας του μαλλον απετυχε γιατι η καθολικη εκκλησια εξακολουθει να βρισκεται πανω απο τα κρατη

     • Δεν νομίζω να μελέτησες καλά και από πολλές πηγές την Βυζαντινή ιστορία, κάτι ομολογουμένως πολύ δύσκολο γιατί είναι πολυσύνθετο θέμα και πολύ δύσκολο!
      Να σε ενημερώσω ότι είμαι πολύ καλός γνώστης και ότι έπεσες στην περίπτωση!
      Λοιπόν, η μόνη διαφορά μεταξύ Δυτικού και Ανατολικού κράτους της αυτοκρατορίας, ήταν ότι ενώ στην πρώτη την εξουσία είχε η εκκλησία και αυτή φαινόταν, στο Ανατολικό κράτος την εξουσία είχε ΜΟΝΟΝ η εκκλησία και πετούσε μπροστά τους βασιλείς ώστε να φαίνονται και να εκτίθονται αυτοί!
      Απαραίτητη προυπόθεση ήταν πριν το χρίσμα του αυτοκράτορα να δήλωνε αυτός πλήρη ΥΠΟΤΑΓΗ στην εκκλησιαστική εξουσία!
      Για αυτό και ενώ ο Παλαιολόγος ήθελε την στήριξη – συμμαχία με τους Δυτικούς η εκκλησία τον απέτρεψε, για αυτό και στην εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Απόκαυκος, οι πιστοί
      με προτροπή της εκκλησίας σφάγιασαν στην Κωνσταντινούπολη τους 120 οπλαρχηγούς που πήγαν από τον Μοριά και τη Ρούμελη να συζητήσουν την στήριξη με τον στρατό τους, του Βυζαντινού στρατού.
      Η εκκλησία τότε χαρακτηρίζοντάς τους ως ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ (αύτο πίστευαν τότε για Πελλοπονήσιους και Στερεολλαδίτες)
      ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στον αυτοκράτορα την όποια διαπραγμάτευση και ξεσηκώνοντας το πλήθος τους σκότωσε μέσα σε ναό μάλιστα, όπου κατέφυγαν για να σωθούν.
      Παραδείγματα πάμπολλα, αλλά να θυμάσαι ότι μέσα στα πλάσια αυτού του υπερκράτους ΕΔΡΑΣΕ και ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ο ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, εφαρμόζοντας από τότε όλα τα ΥΠΟΥΛΑ τεχνάσματά του, όπως το γνωστό σε όλους μας σήμερα ΑΛΛΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ!!!
      Πες μου λοιπόν ότι…. ΜΑΣΗΣΕΣ από το κόλπο διαβάζοντας ιστορία;
      Τώρα για το αν ΑΝΕΧΘΗΚΕ το Σοβιετικό κράτος την ορθόδοξη εκκλησία επί εποχης ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, εδώ νομίζω ότι πραγματικά δουλεύεις τους αδαείς, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι το…. ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΜΟΥΣΕΙΑ!!!

      Πες μου πραγματικά ότι θέλεις να ξεγελάσεις αυτούς που θεωρείς θύματα και θα το δεχτώ, γιατί αν όντως έχεισωτέτοια ΑΣΧΕΤΙΛΑ, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίζουν όλοι τα σχόλιά σου από εδώ και πέρα σαν του ψυχικά άρρωστου γεροντοκύπριου!
      ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΠΑΡΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ
      ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΣΤΗ!

     • χαχαχαχ ρε συ ολα αναποδα τα λες,,,το μαυρο το κανεις ασπρο…

      θα σου απαντουσα εκτενεστερα αλλα διαβαζω την κορη μου στα μαθηματικα δινει εξετασεις….

      χαχαχχαχ μπραβο ρε μπαγασα..δηλαδη εσυ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ…

      αυτο δεν λες?

      Αφου ρε οι οι ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ..

      Με λιγα λογια ελεγαν οι παπαδες ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ…και οχι οι βασιλιαδες σας..

      ενω οι οι ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ?
      ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ …

      η εξουσια ειναι …«θείω νόμω καί διατάγματι τό κῦρος»..αντε γεια σας δηλαδη,,χιιχιχιχι

      ο βασιλιας ειναι πανω πανω απο μας…γιατι η βασιλεια ειναι εγκαθιδρυμένη από το Θεό,!!!!

      αυτα ελεγαν και λενε οι ορθοδοξοι…

      τωρα που τα βλεπεις εσυ αυτα που γραφεις και δεν τα βλεπω εγω,,ιχιχιχιχι μαλλον στραβος ειμαι και δεν τα βλεπω,, και εσυ εισαι γατονι,,,

     • Πανδαρε απέφευγε το τσίπουρο όταν είναι να διαβάσεις τα παιδιά!
      Ξαναπάρε την άποψή μου…………………

      “Λοιπόν, η μόνη διαφορά μεταξύ Δυτικού και Ανατολικού κράτους της αυτοκρατορίας, ήταν ότι ενώ στην πρώτη την εξουσία είχε η εκκλησία και αυτή φαινόταν, στο Ανατολικό κράτος την εξουσία είχε ΜΟΝΟΝ η εκκλησία και πετούσε μπροστά τους βασιλείς ώστε να φαίνονται και να εκτίθονται αυτοί!”

      Μετάφραση (αφού τη χρειάζεσαι):
      ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΒΓΑΖΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ… ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!!!
      Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΠΟΥΣΤΙΤΣΑ ΔΗΛΑΔΗ!

      Όσο για το…. “η βασιλεία είναι εγκαθιδρυμένη από τον Θεό” και αφού οι εκπρόσωποι του Θεού στη γη είναι οι παπάδες ποιός ελέγχει, προστάζει και ανεβοκατεβάζει τα βασιλόπουλα ρε τσακαλάκι; Είπαμε ιουδαική πουστίτσα οι ορθόδοξοι ενώ οι Δυτικοί πιο μπούφοι, πιο κοντά στον ανώτερο αλλά πιο…. “μπούφο” (ντομπρο δηλαδή) ελληνισμό, που για αυτό ηττήθηκε τελικά, γιατί πάντα όσο και ισχυρό να είναι το ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ τελικά ηττάται από το στρινγκάτο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΓΙΑΤΊ ΞΕΓΕΛΆΕΙ, άλλο είναι και άλλο δείχνει, ενώ στον καθαρό μπούφο…. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!
      Για να σου δώσω ένα παράδειγμα για την ΙΟΥΔΑΙΟΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ σκέψου αυτό….
      Είμαι ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος αλλά δεν διοικώ άμεσα τους εργάτες σε αυτό, έχω μόνο υψηλή εποπτεία και στο ρόλο του σκληρού διορίζω εσένα επιστάτη!
      Για να μην μου ζαλίζουν τον έρωτα τα εργατάκια, στην παρουσίασή σου σε αυτούς λέω ότι το ταλέντο της εξουσίας το κατάλαβε πρώτος και το αναγνώρισε ο… πατέρας μου (θεός για τους εργάτες) ο πρώτος ιδιοκτήτης του κτήματος, ο… “δημιουργός” της επιχείρησης!
      Ενώ ο μπούφος Δυτικός τι έλεγε; “Εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης, εγώ είμαι το αφεντικό, εγώ θα σας εποπτεύω γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλο για την περιουσία μου!
      Ο Δυτικός παπάς προστάτευε τον κυβερνήτη, γιατί αν κάποιος αμφισβητούσε την εξουσία θα αμφισβητούσε άμεσα την εκκλησία και άρα τον ίδιο τον ΘΕΟ!
      Άρα και οι δύο ΕΞΟΥΣΙΕΣ του ήταν προστατευμένες, το βασιλόπουλο από το παπαδάκι και το παπαδάκι από τον θεό, ποιόν να πειράξεις;;;
      Ενώ ο ανατολοικός ιουδαιάκος παπαδάκης τι έλεγε, το βασιλόπουλο είναι πάνω από όλα!
      Έβαζε το βασιλόπουλο λοιπόν να κάνει από απλές πουστιές μέχρι και εγκλήματα και μόλις τρελαίνότανε οι ανατολικομαμελούκοι τους πετούσε στα πόδια το βασιλόπουλο για λιντζάρισμα!!!
      Την εξουσία την έδειχνε μόνο στα βασιλόπουλα το παπαδαριό, αφού αυτό τους επέλεγε, τους εκπαίδευε, τους έχριζε και τους διέταζε!!!
      Για αυτό ο Δυτικός τελείωσε γρήγορα και είχε πολλελς μεταβολές, ενώ ο εβραιάκος Ανατολικός την έβγαλε για χίλια χρονάκια!!!
      ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΛΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;
      Προσπάθησε να το ψάξεις και να το σκεφτείς, όταν τελειώσεις τα διαβάσματα και είσαι καθαρός από αλκοόλ!

      Ελπίζω να μην του διαβάζεις ΙΣΤΟΡΙΑ (!!!!) του παιδιού; χαχαχα
      Καλή επιτυχία να έχει και να μάθει περισσότερα και καλύτερα από τον μπαμπά εύχομαι!!!

    • ΠΑΝΔΑΡΕ,
     EXΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ…
     ΚΑΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΑ ΥΑ ΔΥΟ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΟΓΩ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ…
     ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΦΡΟΝΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι-Δ-Ι-Α ΦΥΛΗ…
     ΨΑΞΕ ΤΟ…
     ΩΣΤΕ Ο “ΜΕΓΑΣ” ΦΛΑΒΙΟΣ ΑΟΥΡΕΛΙΟΣ{ΚΩΝ/ΝΟΣ}, ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ε???
     ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΡΑΒΟΛΑΝΟΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…
     ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ “ΕΙΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ” ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ “ΝΕΑΡΕΣ” ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ…
     ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ…
     ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ, ΣΕΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΟΥΝ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΟΥΝ, “ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ” ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟΣ!!!

 5. Όταν ο Μ. Κωνσταντίνος ήταν Καίσαρας στη Δύση, η Ρώμη ανέ­δειξε Αυτοκράτορα τον σκληρό και χριστιανομάχο Μαξέντιο, ο οποίος για να καλύψει τα δυτι­κά του νώτα, επειδή φοβόταν τον Κωνσταντίνο, τον ανάγκασε να χωρίσει την σύζυγό του Μινερβίνα και να νυμφευθεί την Φαύστα, μια πολύ φιλόδοξη και πανούργα γυναίκα, η οποία όμως ήταν αδελφή του Μαξέντιου, για να τον ελέγχει. Αυτή βλέποντας τον πρωτότοκο γιο του Κων­σταντίνου, τον Κρίσπο, να διακρίνεται στις μάχες και να προορίζεται για διάδοχος, ήθελε με κάθε τρόπο να τον εξοντώσει, και να προωθήσει στην εξουσία τους δικούς της τρεις γιους. Συκοφάντησε λοιπόν τον Κρίσπο, ότι προσπάθησε να την βιάσει και να σκοτώσει τον πατέρα του για να πάρει την εξουσία σαν νέος Αβεσσαλώμ. Δυστυχώς η σκευωρία της Φαύστας ήταν τόσο πειστική και οι συκοφαντίες της τόσο αριστοτεχνικές, ώστε και οι στρατηγοί και ο Κωνστα­ντίνος έπεσαν στην δαιμονική παγίδα. Και επέτρεψαν σύμφωνα με τους νόμους, να θανατωθεί ο Κρίσπος. Όταν έμαθε το γεγονός η βασιλομήτωρ αγία Ελένη, η οποία βρισκόταν μακριά, έλεγξε αυστηρά τον αυτοκράτορα γιο της για την απόφαση αυτή. Ο Κωνσταντίνος διέταξε εξ αρχής εξονυχιστικές έρευνες, από τις οποίες αποκαλύφθηκε, ότι είχε πέσει θύμα της εγκλημα­τικής πλεκτάνης της συζύγου του Φαύστας και του περιβάλλοντός της. Τότε διέταξε αμέσως να θανατωθεί και αυτή. Οι δύο αυτοί φόνοι προσώπων της οικογενείας του συγκλόνισαν τον Κων­σταντίνο, ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του αναστέναζε και θρηνούσε γι’ αυτό και ζητούσε να τον συγχωρήσει ο Θεός. Ακόμη για να δείξει δημόσια την μετάνοιά του έστησε τον ανδριά­ντα του Κρίσπου με την επιγραφή: «Τω ηδικημένω υιώ μου»

 6. Είμαι παντελώς ΑΘΕΟΣ ΑΘΡΗΣΚΟΣ.. Δεν πιστεύω σε τίποτα.. Απλός παρατηρώ και προσπαθώ να καταλάβω την μανία του κόσμου να βαφτιζει και να πρεπει μετά αυτό που ονόμασε μόνος του να το πιστευουν ξαι οι άλλοι.. Καταλάβετε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από διαφορετικά είδη.. Και όπως θέλετε σεβασμό πρέπει και να δώσετε σεβασμό.. Δεν είναι όλα ένα ή τρία… Και περισσότερο σταματιστε να βγάζετε το τίποτα που είστε.. Αποτυχημένοι στην ζωή και μάγκες στο ίντερνετ. Πίστεψε όπου θέλετε μην μας ζαλιζετε όμως ότι μόνο εσείς έχετε δίκιο…γιατί απλός δεν έχετε… Νιωσε μια φορά ότι όλοι μας ήμαστε μια στιγμή στο σύμπαν..

 7. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΎΒΕΤΕ ΑΡΑΓΕ; ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΩΣ Κ ΟΧΙ….

 8. ΟΙ κΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΕΣΤΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Α ΣΤΟ Δ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΑΡΧΙΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΠΛΑ)

 9. Αυτά τα επιχειρήματα που λένε ότι όσοι έχουν απαυδήσει από το πολιτικό σύστημα πρέπει να υποστηρίξουν τους νεοναζί που δημιουργήθηκαν από το σύστημα για το σύστημα είναι τουλάχιστον φαιδρά.

  Σε σχέση με το ποιοι είναι λιγότερο βλάκες, προφανώς είναι αυτοί που δεν ψηφίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έγγραφα για εξωγήινους που ήρθαν στην Γη θα δώσει στην δημοσιότητα ο Oμπάμα!

ΤΩΡΑ!!!ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!«ΑΓΝΩΣΤΟ» ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!!!