in

Πώς θα σφραγίσει το ΝΑΤΟ τα ελληνικά σύνορα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Πώς θα σφραγίσει το ΝΑΤΟ τα ελληνικά σύνορα

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν αργά χθες το βράδυ επί σχεδίου για τις επιχειρήσεις των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο με στόχο να συνδράμουν την Ελλάδα και την Τουρκία στην αντιμετώπιση των δικτύων διακίνησης προσφύγων προς την Ευρώπη. Η επιχείρηση ξεκινάει την Παρασκευή.

Επειτα από συνομιλίες στις Βρυξέλλες που διήρκεσαν μέχρι αργά τη νύκτα, οι εκπρόσωποι των συμμαχικών χωρών κατέληξαν σε σχέδιο σχετικά με τον τρόπο συνεργασίας των νατοϊκών πλοίων με τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και με την υπηρεσία Frontex της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για τη διάσωση προσφύγων στη θάλασσα και την επιστροφή τους στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα στο ΝΑΤΟ αποφασίστηκε το εξής:

-Ελλάδα και Τουρκία θα δρουν στις περιοχές που δρουν και σήμερα. «Οι ελληνικές και οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο η μία της άλλης», διευκρίνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις συνομιλίες ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

-Τα νατοϊκά πλοία θα μπορούν να πλέουν στα χωρικά ύδατα των δύο χωρών.

-Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή αποστολή ανοικτά των ιταλικών ακτών, στο πλαίσιο της οποίας οι διασωθέντες στη θάλασσα πρόσφυγες μεταφέρονται στις ευρωπαϊκές ακτές, το ΝΑΤΟ θα επιστρέφει στην Τουρκία τους πρόσφυγες που θα διασώζονται ακόμη και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, σε μία προσπάθεια σφραγίσματος των ελληνικών , άρα και των ευρωπαϊκών, θαλάσσιων συνόρων.

-Γενικά αν το ΝΑΤΟ διασώζει ανθρώπους που προέρχονται από την Τουρκία, αυτοί θα μεταφέρονται πίσω στην Τουρκία

«Το καθήκον του NATO δεν είναι να αναγκάζει πλεούμενα να γυρίζουν πίσω. Θα διαβιβάζουμε πληροφορίες κρίσιμης σημασίας, ώστε να διευκολύνουμε τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως και τη FRONTEX, να εκτελούν την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά», πρόσθεσε ο ΓΓ του NATO.

Ο Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε ότι εάν πλοία της συμμαχίας διασώζουν ανθρώπους από πλοία που κινδυνεύουν στη θάλασσα και έχουν αποπλεύσει από την Τουρκία, θα τους μεταφέρουν στο έδαφος της Τουρκίας. Ακόμη ανέφερε πως το NATO θα εντείνει την επιτήρηση των συνόρων Τουρκίας-Συρίας για να βοηθήσει την Άγκυρα στη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι η ροή των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλη, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Άγκυρα πέρυσι. Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), πάνω από 78.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην ελληνική επικράτεια μέχρι στιγμής το 2016.

Πίεση φαίνεται ότι ασκήθηκε από συγκεκριμένες χώρες για να δεχθεί η Τουρκία τελικά τη δράση του ΝΑΤΟ. Την σημασία της νατοϊκής αποστολής και της συνεργασίας της Ελλάδος και της Τουρκίας στην προσπάθεια ελέγχου των ροών των προσφύγων προς την Ευρώπη συζήτησε χθες ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με την Καγκελάριο Μέρκελ, τον Πρόεδρο Ολάντ και τον Πρωθυπουργό Κάμερον, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ενώ ανάλογη ανακοίνωση έγινε, από τη Μεγάλη Βρετανία και το γραφείο του Γάλλου Προέδρου.

Σημειώνεται ότιο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει τα σχέδια για αποστολή πλοίων στο Αιγαίο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση προσφύγων στην Ευρώπη, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία ότι επιχειρεί να υπονομεύσει τη συμφωνία.

«Έστειλα μία επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ζητώντας του να εφαρμοστεί η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε ομόφωνα» είπε ο Πάνος Καμμένος σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Στην επιστολή ζητώ από τη δύναμη του ΝΑΤΟ να μετακινηθεί ανατολικά των ελληνικών νησιών» τόνισε.

Είπε ότι η Άγκυρα έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να δεχτεί να φτάσει στην Ελλάδα η δύναμη του ΝΑΤΟ. «Η Τουρκία επιχειρεί να ανατινάξει τη συμφωνία» σημείωσε.

Επίσης ενημέρωσε σχετικά τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, τον διευθυντή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, και τον διοικητή του 6ου αμερικανικού στόλου Αμερικής, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα και τον προϊστάμενο του Γραφείου ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Πάνο Καμμένο, ο Τούρκος εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στην στρατιωτική επιτροπή της Συμμαχίας, στράφηκε με πολύ σκληρό χαρακτηρισμό κατά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας του, χαρακτηρίζοντας ως «bullshit» τις προτάσεις της και λέγοντας πως αυτή δεν θα βρει εφαρμογή στην πράξη.

newsbeast.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 Comments

Leave a Reply
 1. Οπως δείξαμε χτές απο το σχόλιο όλα γινονται ερημην μας.

  Επίσης δειλά δειλά οι οδηγίες για κλείσιμο δρόμων και για ψιλοεξεγερσεις εχουν μπει σε λειτουργία.

  Οι ομάδες που θα εκμεταλευτουν τις συνεχώς αυξανόμενες αντιδράσεις για να τις εξοπλησουν τρίβουν τα χέρια τους.

  Επειδη πρέπει να προτείνουμε και λύσεις και οχι μονο να καταγράφουμε… νομίζω οτι όλα ξεκινούν απο την σωστη επανδρωση του Υπουργείου Αμύνης.

  Οι παραιτήσεις των χαμηλών τονων αχυρανθρωπων και των οδηγών τους ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΜΕΣΕΣ

  Υπουργος αμυνας θα μπορούσε να μπει στρατιωτικο΄ς ο οποίος κατα το παρελθόν εχει δείξει οτι αν προκληθει το Εθνος μπορει να παρει τα κατάλληλα μέτρα..

  Επίσης όλη η ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να είναι απο τέτοιους ανθρώπους.
  ακόμη η Αστυνομία θα πρέπει να τεθεί υπο την διάθεση της στρατιωτικής διοικησης και να αποτελεί το πρώτο αμυντικο κύμα εντός πόλεων.

  Οι παραιτησεις της κυβέρνησης καθώς και της αντιπολιτευσης και των βουλευτων ειναι απαραίτητες και οι εξουσίες να παραχωρηθούν στον πρόεδρο της δημοκρατίας μεχρι να περάσει η μπόρα

  Παράλληλα σε απάντηση της Ευρώπης που μας αφηνει στην τύχη μας πρέπει άμαεσα να ανακοινωθούν μέτρα όπως,,,

  Για κάθε μετανάστη που μένει στην Ελλαδα και αφορα μετακινήσεις σίτηση διαμονη αστυνομευση και προστασία πρέπει να εκπονηθεί ενα ποσο το οποιο θα πιστωνετε στον λογαριασμο της χώρας μας.
  π.χ Αφου θα μας στείλουν 3 εκ. προσφυγες με 100 Ε τοτε ημερησίως θα δαπανούμε 300.000.000 ευρω.
  Οταν ο άλλος πληρώνει τότε πονά και καταλαβαίνει…

  Επίσης άνεργοι Ελληνες μπορουν να προσληφθουν και να οργανώσουν σε ομάδες τους μετανάστες ανα 15 άτομα και να φροντίζουν την ομαλή διεκπεραίωση τους.. με αμοιβη φυσικά…απο τη Ευρωπαικη Ένωση.

  Επίσης η ενοικίαση των χώρων των Hot Spot που είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ δηλαδη ανοίκουν σε εμένα και εσένα πρέπει να έχουν τίμημα

  Ολο αυτό το κουστούμι να σταλεί εξωδίκως στην Ευρωπη που αποφεύγει να πάρει μετανάστες καθώς και να γνωστοποιηθει οτι Η χώρα μας δεν καταβάλει καμία μορφη τόκων και αποσυρει τον λογαριασμο του χρέους για την ικανοποιηση των αναγκων του λαου της .

  Πάγωμα των εκβιαστικών απαιτησεων των δανειστών.
  μέχρι να διευθετηθει το Θεμα των προσφυγων.

  κάπως έτσι για αρχή !!!

  Αλήθεια τα καύσιμα θα τα φέρνουν απο την πατρίδα τους για τα πλοία η θα τα πληρώνει ο Ελληνας ???

 2. Οι Τούρκοι συμφωνούν; Γιατί εκεί είναι το θέμα. Αν τους δεχτούν πίσω θα έχουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα (και λιγότερα χρήματα) ενώ για μας θα είναι καλά. Τι καλά, τέλεια θα είναι, θα τους στείλουμε και αυτούς που έχουμε εδώ τώρα.

 3. Eίναι θεμα χρόνου η τουρκική εισβολή αν συνεχίσει το ΝΑΤΟ να πλέει στις ελληνικές θάλασσες. Ολα αυτά τα πλοία θα φροντίσουν να τυφλώσουν τον ελληνικό στόλο και την αεροπορία ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν όσα περισσότερα νησιά μπορούν. Τα δωδεκάνησα τα θεωρώ ξεγραμμένα. Το ΝΑΤΟ ήρθε με αυτόν τον σκοπό, δεν ήρθε ούτε για τη Ρωσία, ούτε για τους μετανάστες. Τα ίδια έκαναν και το 74 που είχαν γεμίσει καράβια το Αιγαίο και την Κύπρο ώστε να μην μπορέσει να πλησιάσει εγκαίρως ο στόλος.

  • Πριν απ’ αυτό, αποκλείοντας τα υπόλοιπα νησιά, θα “αναγκάσουν” τους δουλέμπορους να αποβιβάζουν την πραμάτεια τους στο Καστελόριζο. Κάποια αναμπουμπούλα θα στήσουν εκεί με τους κατοίκους και θα επέμβει ο γείτονας να “επιβάλλει την τάξη”, όπως στην Κύπρο. (Διότι το ΝΑΤΟ χρειάζεται κάποια εύπεπτη δικαιολογία για τα ΜΜΕ της δύσης.)
   Και η παρουσία του στόλου θα εξασφαλίσει την ομαλή έκβαση της κατάκτησης. Όπως στην Κύπρο.

   Δεν τρελλάθηκαν ξαφνικά οι Ρώσσοι κι άρχισαν να βγάζουν δεκάρικους για την Κύπρο.

   Και ταυτόχρονα θα ξεσηκωθούν τα μουσλεμά, ως εγκλωβισμένα τα καημένα, για να μας κρατήσουν απασχολημένους.

   -Το συμφωνημένο αντίτιμο για το Κουρδικό κράτος.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

H μετακύλιση του χρέους των τραπεζών στον Ελληνικό λαό μέσα από ΦΕΚ!

Ιός Ζίκα, κλείσιμο ίντερνετ, Στρατ.νόμος, τρομοκράτες, θρησκεία Jedi, σατανισμός