13:09 - 02/06/2020

Πώς, πότε και ποιοι προκαθόρισαν τη χριστιανική πίστη

Ενα σύντομο ντοκυμαντέρ που καταγράφει ιστορικά δεδομένα που αφορούν την εδραίωση της θρησκείας (γωνιακό μαγαζί) τη θεσμοθέτηση του ιερατείου, το δόγμα, και εν γένει την ψυχονοητική χειραγώγηση των μαζών.

Δύο τα ισχυρά ιερατεία στον πλανήτη. Το πολιτικό και το θρησκευτικό. Συγκοινωνούντα δοχεία. Δύο προαιώνια δένδρα με τα κλαδιά και τα παρακλάδια τους, διαπλεκόμενα. Η θρησκειο-πολιτική ατζέντα σίγουρα δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Στόχος της ήταν είναι και θα είναι, η απόκρυψη ή η στρέβλωση αληθειών απο τους χειραγωγούς και ελεγκτές των συνειδήσεων (είτε ιεράρχες είτε πολιτικούς) που θα ήταν καθοριστικές για την ψυχονοητική ανέλιξη του ανθρώπου (στο πνευματικό πεδιο) και κατ’επέκταση για τη συνειδητή αντίληψη του αυτεξούσιου και των εξ ορισμού υπαρκτών ατομικών δικαιωμάτων που κανείς δεν δικαιούται να αφαιρεί, καταπατά ή καταστέλλει (στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο)

Εστιάζοντας στο πρώτο σκέλος (το πνευματικό ) το οποίο πραγματεύεται αυτο το βίντεο,  οι αντιδράσεις  ήταν ήδη (μια μέρα μετά την ανάρτησή του) πολλές, ποικίλες και κατά κανόνα έντονες… Σύνηθες φαινόμενο στην ανθρώπινη ψυχολογία, είναι η ενστικτώδης επίθεση, αποκλείοντας την ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη πρόσληψη της παροουσίασης, κι αυτο διότι αν κάτι πάει κόντρα σε ένα συγκεκριμένο σύστημα πεποιθήσεων, εκλαμβάνεται ως σκοτεινό, κακόβουλο και καταστροφικό γι’αυτό και οι άνθρωποι πάντα αντιδρούν ενστικτώδικα και σπασμωδικά απέναντι σε ό,τι απειλεί να γκρεμίσει το εδραιωμένο σύστημα πεποιθήσεών τους.

Το βίντεο παραθέτει ιστορικά δεδομένα που αν τα δει κανείς με ανοιχτό μυαλό, αντικειμενικά,  συναισθηματικά αποστασιοποιημένα και χωρίς τους φακούς των ατομικών του πεποιθήσεων, (δύσκολο μεν εφικτό δε) μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα ή/και να αντιδράσει διαφορετικά.

πηγή

Loading...
Σχετικά με vasoula2908
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. Ο κάθε ένας ας κάνει Π ι στην είδος-ιδέα του αν μπορεί, και γρήγορα. Every one must know that, … will destroy this Cosmos.

 2. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 06/02/2020 @ 4:34 ΜΜ

  Kαλησπέρα VASOULA2908.
  Εδώ είναι το πλήρες νεοποχήτικο video ,που τυχαίνει να το χω φάει στην μάπα,
  Στο History channel και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος.

  Απευθύνεται σε όσους παγκόσμια δεν μελέτησαν την Κ.Δ.
  Και είναι πολλοί .είναι η αλήθεια.
  Πως μπορούμε με ασφάλεια, να ξεχωρίσουμε την αλήθεια, από την μία αλήθεια;
  Ενας τρόπος είναι να ακολουθήσουμε το αίμα.
  Το διαρκές αίμα μέσα στην ιστορία ,δεν λέει ψέματα .
  Το αίμα που δεν σταμάτησε ποτέ να τρέχει μέχρι σήμερα,
  είναι χριστιανικό και όχι γνωστικό.
  Οι γνωστικοί που υπήρχαν ,φυσικά προ Χριστού, προσπάθησαν να δώσουν,
  Γνωστικό περιεχόμενο ακόμα και στον Θεάνθρωπο ,δωρεάν.
  Χωρίς να κοπιάσουν.
  Όμως η έλλειψη θυσίας για εκείνα που πίστευαν τους πρόδωσε.
  Δεν τους αποκαλύφθηκε η αλήθεια.
  Κατά την περίοδο των ρωμαικών διωγμών ,εναντίον σε όσους πίστευαν στον Χριστό,
  Οι γνωστικοί δέχθηκαν να θυσίασουν υπέρ του αυτοκράτορα,
  Για να γλιτώσουν την ζωούλα τους…σε αντιδιαστολή με τους χριστιανούς..
  Τζάμπα μάγκες!
  Τα ευαγγέλια είναι 4.
  Γιατί?Τα υπόλοιπα δεν είναι ευαγγέλια;
  Oxi,διότι ευαγγέλια συνεχίζουν να γράφονται ακόμα και σήμερα.
  Και τούτο,μας δικνύει την αλήθεια.

  • Το βίντεο ξεκίνησε παραθέτοντας (εν συντομία βέβαια) τον τρόπο
   με τον οποίο εδραιώθηκε το θρήσκευμα με βούλες και υπογραφές βεβαίως (βλ. Νικαια)
   από τον Κωνσταντίνο. Τα ευαγγέλια ήταν πολλά (άνω των 50) και επιλέχθηκαν 4 συγκεκριμένα. (τα πρωτότυπα των οποίων, πού είναι αλήθεια; τα’φαγε η μαρμάγκα;) Τα άλλα θεωρήθηκαν αιρετικά. Μόνο αυτά που ενέκρινε και αποφάσισε ο Κωνσταντίνος ήταν τα σωστά. Ήταν τόση η πρεμούρα να αποκρυβούν τα “απαγορευμένα”, που θανατώνονταν όσοι συλλαμβάνονταν με κάποιο ή κάποια από αυτά στην κατοχή τους.
   Δεν είναι φασιστικό να επιβάλλεται η όποια πίστη και να απαγορεύεται η όποια γνώση; Είναι. Ωστόσο σήμερα είναι απόλυτα αποδεκτή η επιλογή του Κωνσταντίνου
   να ορίσει ως αντιπροσωπευτικά μόνο 4 ευαγγέλια από τα πολλά (που ένας Θεός ξέρει τι παρεμβάσεις έχουν υποστεί κι αυτά για να εξυπηρετήσουν τα “πιστεύω” που ήθελε η εξουσία να περάσουν στον κόσμο.)

   Με λίγα λόγια, ο Κων/νος, ο Θεοδόσιος, ο Ιουστινιανός και το ιερατείο (όχι ο Θεός ή ο Χριστος) αποφάσισαν τι θα επικρατήσει ως “χριστιανισμός” και το δεχόμαστε όλοι
   χωρίς να σηκώσουμε ούτε φρύδι.

   Στάθηκες (και όχι μόνο εσύ) στους Γνωστικούς. Το θεματάκι μάλλον πονάει.
   Παρότι εκπορεύονται απ’τον Ελληνισμό, είναι τραγική η άγνοια που έχουν οι σημερινοί συνέλληνες γι’αυτούς. Αποδέχονται (πάλι χωρίς αμφισβητήσεις) τη δαιμονοποίησή τους απ’το χριστιανικό ιερατείο (Ορθόδοξο και όχι μόνο). ΑΣΦΑΛΩΣ και διώχθηκαν και κυνηγήθηκαν ως αιρετικοί (κυρίως από την καθολική εκκλησία που θέλει ακόμα πιο παθιασμένα απ’τα άλλα δόγματα, ο πιστός να χρειάζεται μεσάζοντες τους ιερείς
   για να φτάσει στο Θεό του, ενώ οι Γνωστικοί υποστήριζαν πως δε χρειάζονται τέτοιοι μεσάζοντες) ωσπου κάποια στιγμή χάθηκαν από το χάρτη…πώς χάθηκαν;
   σβήστηκαν με γομολάστιχα; το να λέμε πως κοίταξαν το τομάρι τους και συναίνεσαν σε όλα, είναι κατά τη γνώμη μου λαθεμένη και υπεραπλουστευτική λογική. Και δικό τους αίμα χύθηκε αναμφίβολα. Μέσα στα απαγορευμένα ευαγγέλια, ήταν πολλά των Γνωστικών.

   Αργότερα, πάλι οι Γνωστικοί ως κίνημα των “Καθαρών” (που τόλμησε να εμφανιστεί κατά τον 11ο αιώνα) κατασφαγιάστηκε από την καθολική εκκλησία. Το κυνηγητό ανελέητο, καθότι απειλούσαν τα θεμέλια της εκκλησίας… (ολόκληρη ιστορία και αυτή, που δε γίνεται να καταγραφεί σε ενα ποστ που είναι ήδη μακρυνάρι)

   Σε ο,τι με αφορά, εκκλησίες που καταφεύγουν σε καταστολή, απόκρυψη
   και σφαγές αντιφρονούντων (αιρετικών όπως τους αποκαλούν) είναι
   κατ’όνομα μόνο χριστιανικές και σε καμία περίπτωση επί της ουσίας.
   Οσο για τα 4 ευαγγέλια, άστο είναι πονεμένη ιστορία…

   Συνεπώς αγαπητε Α.Α. σε εκτιμώ και σέβομαι τις απόψευς σου, αλλά το ρήμα
   “σέβομαι” δε σημαίνει απαραίτητα και “συμφωνώ”. Το αξιότερο μάλιστα είναι να
   σέβεσαι και την άποψη με την οποία διαφωνείς.
   Εξέθεσα όσο μπορούσα πιο συνοπτικά κάποιες διαφωνίες,
   αλλά κι αυτές είναι στο πρόγραμμα. Καλή καρδιά.

   • ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ 06/02/2020 @ 7:04 ΜΜ

    Να συμπληρώσω ότι μαζί με τους Γνωστικούς (που δημιουργήθηκαν Μετά Χριστού και όχι Π.Χ.) κυνηγήθηκαν και σφαγιάστηκαν από τους Χριστιανούς (ειδικά τους καθολικούς) και οι Καθαροί που ήταν τεράστιο κίνημα, ειδικά στην Γαλλία. Γνωστή η αιματοχυσία σε πόλη της Γαλλίας με εντολή του Πάπα, που όταν του είπαν ότι δεν ήταν όλοι Καθαροί, απάντησε “Σφάχτε τους όλους και ο Θεός θα ξεχωρίσει τους δικούς του”. Και στο κάστρο του Μοντσεκούρ πάλι τα ίδια έκαναν και τους έκαψαν ζωντανούς.

    Όσο για τους Διωγμούς κατά των Χριστιανών, αυτοί δεν είναι τίποτα μπροστά στους διωγμούς των Ελλήνων από τους Χριστιανούς (άσε που δεν είναι διωγμοί κατά των Χριστιανών αλλά των Ισραηλιτών) . Είχα κάνει μια ερώτηση στις αναρτήσεις για την Αγία Σοφία και ζητούσα σε όσους μιλούσαν για βεβήλωση του Ναού, να ψάξουν να δουν την προέλευση των 4 πρασινοπών κιόνων που στηρίζουν τον τρούλο του Ναού! Και για όσους δεν γνωρίζουν και δεν έψαξαν, να πω ότι προέρχονται από την καταστροφή από τους Χριστιανούς ενός από τα 7 θαύματα της Αρχαιότητας: του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο. Όπως είχε πει και ο ίδιος ο Ιησούς στον Πέτρο (αν τα Ευαγγέλια δεν είναι “κατασκευασμένα” και πράγματι το είχε πει βέβαια) : “Μάχαιραν έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις”.

 3. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ 06/02/2020 @ 7:19 ΜΜ

  Τέλειο Βασούλα. Πάρα πολύ περιεκτικό σε τόσο λίγο χρόνο, με απόλυτα τεκμηριωμένα γεγονότα γύρω από την πραγματική ιστορία της προέλευσης της θρησκείας του Χριστιανισμού. Να πω μόνο ότι η φράση του Ιησού με την οποία τελειώνει το βίντεο που αναφέρεται στην μελέτη των γραφών, φυσικά αφορά τις γραφές της θρησκείας των Ισραηλιτών, της Παλαιάς Διαθήκης δηλαδή και όχι τα 4 Ευαγγέλια και τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης (αν και δεν είναι ακριβώς η Π.Διαθήκη οι γραφές των Ισραηλιτών, αλλά η Τορά που το μεγαλύτερο μέρος τους εμπεριέχεται στην Π.Διαθήκη).

 4. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 06/02/2020 @ 7:33 ΜΜ

  VASOULA2908 γνωρίζεις πόσο σε εκτιμώ.
  Γνωρίζω ότι δεν έχεις πρόβλημα ,για Ενα τελευταίο σχόλιο.
  Ο κανόνας των 4 ευαγγελίων καθιερώθηκε από τον Ειρηναίο τον 2 αιώνα ,
  -Ειρηναίος Κατά Αιρέσεων 1,20,1 [1.12.1]-
  Δεν κέρδισε τίποτα υλικό εξ αυτού.
  Ισα Ισα ο Αγιος Ειρηναίος αποκεφαλίστηκε από τον βασιλιά Σεβήρο.

 5. Γνωστικός (RAM STONE) 06/02/2020 @ 10:51 ΜΜ

  Α) Αν είναι, κάποιον να τον αγαπάει ο θεός επειδή εκείνος ο κάποιος με μισεί πιστέψτε με, ότι θα παραχωρήσω την σειρά μου μπροστά στον θεό σε εκείνον που με μισεί, για να έχει τουλάχιστον πιο πολύ χρόνο να μάθει από την Αγάπη Του, και μετά ας μπω εγώ. Τουλάχιστον την αλλη φορά που θα βρεθούμε ξανά σε ένα κόσμο να μην με μισεί. Αυτό είναι χάρισμα γνωστικού.
  Β) Όσο για την απάθεια των γνωστικών, τότε, κανείς απ’αυτούς δεν είναι σε αυτήν την ζωή για να μας μαρτυρήσει, ας πάμε στους ηγέτες κάθε θρησκείας σήμερα στον κοσμο για να μάθουμε τι εστι απαθεια, εγώ πάντως δεν ξέρω από την ιστορία να σταματήσουν ταυτόχρονα σε όλους τους ναούς η προσφορά και η προσευχή όπως και έγινε φέτος. Άλλο χάρισμα γνωστικού, θα το ξεκαθαρίσω πιο κάτω. Μόνο 4 ευαγγελία? Για κάποιον που Τον είδε ένας ολόκληρος λαός, που είχε πολλούς λόγιους και γράφείς. Μόνο 4? Λες και είναι μυθιστόρημα η έλευση του Σωτήρα μου?
  C) Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι άνθρωποι το Μυστήριο του θανάτου στο σταυρο. Δεν θα το εξηγήσω, για τους δικούς μου λόγους, αλλά θα πω, ενώ το Πνεύμα Του τέθηκε προς Επάνω, το αίμα χύθηκε κάτω. Με αυτο τον τρόπο κατάλαβε και ο ρωμαίος ότι είναι Γιος Θεού, για μας το Πνεύμα που Ανυψώθηκε είναι θεός. Κοιτάξτε, δεν είμαι από το είδος και το γένος που σκέφτηκα και ήθελα να προσβληθη ο θεός, ούτε εδώ και ούτε εκεί που ήμουν και ξαναπάω δεν ήθελα και δεν σκόπευα να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν ήθελα ούτε να διασταυρωθεί με αυτον τον Κόσμο, ούτε να σταυρωθεί σε αυτο τον Κόσμο. Και επειδή είμαι έτσι δεν διστάζω να σταυρώσω αυτό τον Κόσμο. Το γράφω αυτό επειδή είπα πιο πάνω ότι θα το ξεκαθαρίσω, και μάλλον σιγά-σιγά καταλαβαίνει κάποιος και το Μυστήριο του Θανάτου Του.

 6. Αργύρης 06/02/2020 @ 11:08 ΜΜ

  Βασούλα σε παρακολουθώ χρόνια και εκτιμώ την δουλειά σου, όμως εδώ εκτιμώ ότι σφάλεις. Αυτά είναι σημάδια των καιρών και πολύ φίλοι και γνωστοί έχουν πέσει θύματα της νέο ταξικής προπαγάνδας των γνωστικων της εποχής μας που ουδεμία σχέση έχουν με τους προγόνους μας που ήταν νηστευτες και ζούσαν όπως ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και όχι με ντράγκια, σεξουαλικο υπερκορεσμό και Ματριξιολογιες. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποφαίνεται καθαρά εναντίον της ορθοδοξίας που είναι η μόνη αλήθεια που διώκεται στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Επειδή έχω διαβάσει τα περισσότερα από τα λεγόμενα “απόκρυφα” Ευαγγέλια δεν έχω βρει κάτι που να αντιτίθεται στα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης όπως ισχυρίζεται ο κατευθυνόμενος αφηγητής χωρίς να παρουσιάζει κανένα γραπτό επιχείρημα αμφισβητεί την γνησιότητα του Ιωάννη του αγαπημένου μαθητή του Κυρίου. Έλεος ας πάει μια βόλτα στην Πάτμο, ας διαβάσει Ελληνική Ιστορία. Το Ελληνικό πνεύμα και η Ορθοδοξία δεν είναι αντίθετα, είναι Ε Ν Α. Τόσοι Άγιοι Πατέρες, τόσοι Άγιοι, φιλόσοφοι και θαυματουργοί με απέραντες μελέτες και προσευχές δεν γνώριζαν την αλήθεια και την γνωρίζουν κάποιοι σημερινοί τυχάρπαστοι? Ή μήπως όλοι οι Άγιοι ήταν εναντίον του Χριστού και απεκρυψαν την Αλήθεια για να κερδίζουν από τα κεράκια, τις βαπτίσεις και τους γάμους? Ας είμαστε προσεκτικοί, ζούμε έσχατους καιρούς, δεν είναι λογικό επειδή δεν γουστάρουμε τον ιερέα της ενορίας μας να μεμφόμαστε την ορθοδοξία μας με τους χιλιάδες Μάρτυρες και Άγιους και να λέμε ότι αυτοί δεν γνώριζαν και γνωρίζουμε εμείς επειδή είδαμε ένα ατεκμηρίωτο ντοκιμαντέρ από τα mainstream media. Με αγάπη

 7. Καταρχήν, δεν αναλύουν ότι όσον αφορά την Προεδρεία της Ά Οικουμενικής Συνόδου, θεωρείται ότι ήταν ο Ευστάθιος Αντιοχείας, αλλά υπάρχουν άλλοι που λένε ότι ήταν ο Νικομηδείας Ευσέβιος ή ο Μ. Κων/νος. Άρα και στην ανάλυση αυτή του βίντεο, δεν είναι και πολύ αντικειμενικό.
  Συγκαλέστηκε λόγω του Αρειανισμού η Οικουμενική Σύνοδο, στην οποία ήταν ο Μέγας Αθανάσιος, ο Αγ. Σπυρίδων, ο Αγ. Νικόλαος, ο Αγ. Γρηγόριος ο Νύσσης, ο Παφνούτιος, κτλ. Αυτό και μόνο λέει πολλά.
  Τέλος θέλω να κάνω μια ερώτηση: Αν δεν είναι σωστά τα Ευαγγέλια, για πιο λόγο ΟΛΟΙ δέχονται την Αποκάλυψη του Ιωάννη? Γιατί αν δεχόμαστε μόνο την Αποκάλυψη, κάτι δεν πάει καλά με εμάς…

 8. Απόλλων Έρως 06/03/2020 @ 10:46 ΠΜ

  Ο Γνωστικισμος ειτε ετσι ειτε αλλιως ειτε πριν ειτε μετα τον χριστιανισμο ειναι ενα παραγωγο της Ελληνιστικης εποχης και της Αλεξανδρειας οπου συγκεντρωθηκαν μυστικιστες απο ολο τον πλανητη για να συνθεσουν μια οικουμενικη universal προσεγγιση και αυτο βασικα εκφραζει ο Γνωστικισμος επι της ουσιας ομως Γνωστικιστης θεωρειται και ο Crowley και δεν μιλαμε παντοτε για κατι το “θετικο”. Απο εκει και μετα ασφαλως οι πρακτικες του ιερατειου που εφτασαν μεχρι και το καψιμο της βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας κλπ δεν συνιστουν κατι καλυτερο απο τις πρακτικες του Crowley. Μιλαμε προφανως για κατι το Σατανικο.

 9. Απόλλων Έρως 06/03/2020 @ 10:54 ΠΜ

  Οι Γνωστικοι διδασκαμε το αυτονοητο βασικα που εχει καψει και εδω μεσα και το “αφυπνισμενο” πνευμα του σκοτους οτι ο Ιησους ηταν η υλοποιηση του Αιωνα των Ιχθειων και για αυτο αλλωστε ειναι γνωστος και ως ΙΧΘΥΣ και δηλαδη βασικα ηταν μια υλοποιηση του αρχετυπου Οσιρις WHO IS JESUS = 888 = THE GOD OSIRIS που εκφραζει το κυκλο της Φ-υσης και του Οντος συμφωνα και με τις Αλεξανδρινες αντιληψεις που υπαρχουν ακομα σε αυτα τα Γνωστικα κειμενα που λεγονται Κ.Δ. Το πνευμα του σκοτους δεν εχει θρησκευμα και καταγωγη αν και ειναι προφανες οτι εχει φωλιασει μεσα στα κεφαλια των εξουσιαστων γενικοτερα και οχι μονο των θρησκευτικων εξουσιαστων.

 10. Κάποιος είπε ότι η αλήθεια είναι μία, μόνο ο τρόπος που την αντιλαμβανόμαστε
  διαφέρει, καθώς εξελισσόμαστε και αποκομίζουμε γνώσεις…

  Η αναζήτηση της αλήθειας, είναι κακοτράχαλος δρόμος και σίγουρα όχι
  με ροδοπέταλα σπαρμένος. Θέλει επιμονή, υπομονή, ανοιχτό νου, καλές
  προθέσεις και υπέρβαση του “εγώ”.

  Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας, που τιμήσατε και συμβάλλατε
  σε αυτό το νήμα με ευγένεια και θετική προαίρεση….

  Να είστε όλοι καλά. 🌷

 11. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ 06/03/2020 @ 3:16 ΜΜ

  Η ευγένεια και η θετική προαίρεση στην αντιπαράθεση ιδεών, σ’ ένα τόσο “δύσκολο” θέμα, δείχνει ότι οι σχολιαστές, επισκέπτες ή μέλη, των Κατοχικών έχουν ανεβάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα το σάιτ. Μακάρι να διατηρήσουμε αυτό τον υγιή διάλογο και, γιατί όχι, ν’ ανεβάσουμε σε ακόμα πιο ψηλά επίπεδα τα Κατοχικά Νέα!

  • Προσυπογράφω μέχρι κεραίας φίλε. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης
   δείχνει και εξελιγμένες ψυχές και τον πολιτισμό που εμείς διαδώσαμε
   στον κόσμο και οφείλουμε πρώτοι να μεταλαμπαδεύουμε..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh