in

Πως επιτήδειοι αλλοδαποί αρπάζουν την γη των Ελλήνων

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

του Στέφανου Σωτηρίου

Δηλώσεις κτηματολογίου και ΟΣΔΕ (οι δεύτερες για τον πατέρα μου που είναι επαγγελματίας αγρότης) με έφεραν στην Άρτα πριν λίγες ημέρες. Και οι δυο δηλώσεις, γίνονται με εντελώς όμοια διαδικασία, με την διαφορά ότι ο ΟΣΔΕ αφορά δηλώσεις ενίσχυσης (επιδότησης) από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους επαγγελματίες αγρότες, την οποία δίνει το υπουργείο Γεωργίας/Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κάθισα στο τραπέζι της υπαλλήλου του Συνεταιρισμού και έβλεπα τα αγροτεμάχια (βάσει Ε9) στην ορθοφωτογραφία/αεροφωτογραφία του υπουργείου Γεωργίας. Φτάνοντας σε ένα απομακρυσμένο χωράφι, κοντά στον Αμβρακικό κόλπο, το οποίο ήταν φυτεμένο με μανταρινιές, δηλώνω πάνω στον χάρτη την τοποθεσία του και η υπάλληλος μου λέει ότι αυτό είναι δηλωμένο, διότι έχει ήδη επάνω του άλλο κωδικό.

Κλικάρει για να δει τι γίνεται και μου λέει ότι το συγκεκριμένο χωράφι με τις 100 μανταρινιές, το έχει δηλωμένο κάποιος Αλή Χασάν, Μουχαμετό ή κάπως έτσι. Έμεινα έκπληκτος, μα απάντησα άμεσα κάνοντας χιούμορ. -Από πότε ξανάρθαν οι Τούρκοι στην Άρτα; -Δεν πρόκειται περί Τούρκων, μου λέει γελώντας η υπάλληλος. Αλβανός είναι αυτός που το έχει δηλωμένο και το έχει δηλωμένο εδώ και μερικά χρόνια. -Μα, μισό λεπτό, ερωτώ: Αν το έχει δηλωμένο αυτός, τότε εγώ τι έχω δηλωμένο; Διότι και εγώ παίρνω επιδότηση. Πως γίνεται να παίρνουμε για το ίδιο χωράφι και οι δυο μας επιδότηση; -Μα το δικό σας είναι το αποπάνω, μου λέει η υπάλληλος. -Μα το από πάνω, εκτός του ότι είναι ξένο, απ’ ότι βλέπετε, είναι χέρσο. Δεν έχει δένδρα, πολύ δε περισσότερο 100 μανταρινιές. Οι 100 μανταρινιές βρίσκονται εδώ και ανήκουν στον πατέρα μου πάνω από 50 χρόνια. Η υπάλληλος φώναξε την προϊσταμένη.

Με ξαναρώτησε αν είμαι σίγουρος για την τοποθεσία του χωραφιού, που φυσικά λιπαίνω, κλαδεύω, κόβω βάτα και μαζεύω μανταρίνια, πάνω από 30 χρόνια. Με ρώτησε αν ποτέ το είχα νοικιάσει σε κάποιον Αλβανό αν είχα υπογράψει τίποτε κ.λ.π. Όμως ποτέ δεν είχα πάρε δώσε με κάποιον Αλβανό. Ούτε καν ως εργάτη. Μόνος μου το δούλευα. Στο τέλος το χωράφι δηλώθηκε σωστά, στο όνομα του πατέρα μου και η υπάλληλος κράτησε τα στοιχεία του Αλβανού, τον οποίον θα περίμεναν να εμφανιστεί να κάνει και εφέτος «Δήλωση» καθότι δήλωνε αρκετά χωράφια στο χωριό.

Τα δήλωνε πιθανότατα με τον ίδιο τρόπο, για να εισπράττει επιδοτήσεις και στο τέλος να τα οικειοποιηθεί. Μου είπαν ακόμα ότι θα έψαχναν στους φακέλους να δούνε με τι χαρτιά τα δήλωσε για να τα στείλουν τον εισαγγελέα. Το θέμα είναι ποιος συνέταξε μισθωτήριο, ποιος υπέγραψε για το γνήσιο της υπογραφής και ποιος δικηγόρος ή εφοριακός έβαλε την υπογραφή και την σφραγίδα του; Ηλικιωμένοι… τα εύκολα θύματα

Ο πατέρας μου είναι γέροντας, περασμένα 83, έχει καιρό να επισκεφτεί τα χωράφια καθότι δεν οδηγεί πλέον. Αυτό πιθανότατα έδωσε την ευκαιρία σε αλλοδαπούς καιροσκόπους να βάλουν χέρι στην περιουσία και να κλέψουν και το Δημόσιο. Είναι σίγουρο ότι παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουν πολλοί υπέργηροι αγρότες, ή άνθρωποι που μένουν στις πόλεις και επισκέπτονται τα χωράφια τους πολύ αραιά, ή δεν ξέρουν καν που βρίσκονται τα χωράφια που κληρονόμησαν από τους γονείς τους.

Το θέμα είναι σοβαρό, διότι περνάει η γη, όχι με πώληση, αλλά με απάτη σε κάθε Αλή και σε κάθε Χασάν. Κτηματολόγιο και κατοχύρωση Τώρα με το κτηματολόγιο είναι ευκαιρία να δηλώσουμε όλοι τα κτήματα. Είναι πολύ απλό, διότι όπου δεν υπάρχουν συμβόλαια, γίνεται ένορκη βεβαίωση χρησικτησίας στο Ειρηνοδικείο ή σε συμβολαιογράφο με δυο μάρτυρες.

Πρέπει όλοι να σπεύσουμε για το κτηματολόγιο. Διότι, ότι χωράφι ή ακίνητο μείνει αδήλωτο, στο τέλος θα κρατικοποιηθεί. Και το ανθελληνικό κράτος της Αθήνας, κάποια στιγμή, θα κάνει ένα νόμο διανομής αυτής της κενής αγροτικής γης και θα την δώσει όλη σε «μετανάστες» εποίκους. Η γη είναι συνώνυμο της πατρίδας. Και σύμβολο της εθνικής μας ύπαρξης. Ας μην την αφήσουμε στα χεριά του κάθε «μετανάστη» Χασάν!…
elkosmos.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Παρόντων των Γαϊτανάρου, Παττακού, Λαδά και Θεοφιλογιαννάκου, ο Παπαδόπουλος έκανε την εξής τελευταία του δήλωση από το κρεβάτι του θανάτου: «Εγώ τελειώνω.

  Εύχομαι εσείς να είστε καλά. Εμείς δεν θα υπάρχουμε αλλά το αργότερο σε μια εικοσαετία πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός θα νοσταλγήσει την 21η Απριλίου».

 2. ΜΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕΣ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΤΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.
  ΠΑΛΙ ΕΚ ΤΗΣ ΝΕΦΕΛΗΣ ΠΤΩΣΗ;

 3. Όλα πάνε βάση σχεδίου. Δεν τίθεται θέμα ανικανότητας της κρατικής μηχανής, αλλά εσκεμμένης φαινομενικά δυσλειτουργίας της. Έχουν δεδομένη την μη αντίδρασή μας.

 4. ΕΠΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
  ΑΣΤΕΓΟΙ ΜΗΔΕΝ
  ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΗΔΕΝ
  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ
  ΚΛΌΠΕΣ ΜΗΔΕΝ
  ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΗΔΕΝ
  ΠΟΡΝΕΙΑ ΜΗΔΕΝ
  ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΗΔΕΝ
  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗΔΕΝ
  ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
  ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ 40% ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΣΕ ΕΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.
  ΜΙΖΕΣ ΜΗΔΕΝ.
  ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ 2 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΙ ΕΠΤΑΕΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΙΩΤΗ ΕΠΙ ΕΠΤΑΕΤΟΥΣ

 5. ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ”ΑΡΧΑΙΕΣ” ΨΥΧΟΥΛΕΣ; ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΘΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΣ…..ΝΟΗΜΟΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΛΩΛ…ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΝΤΛ.

  ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΟΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΣΟ ΦΑΡ

 6. ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΑ.
  Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΦΤΩΧΟΣ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟ ΑΚΑΠΝΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΖΙΒΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ ΠΟΡΝΟΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΑ ΠΛΟΥΤΗ.
  Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΛΑΣΕ 4.000 ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
  ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Η ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ;

 7. ΤΩΡΑ ΦΑΤΕ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΦΑΤΕ ΞΕΡΑΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
  ΠΑΡΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΛΟΑΤΚΙ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΩΝ
  ΠΑΡΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕΛΤΖΟΥΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ
  ΠΑΡΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΑΣΠΙΔΑ.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΤΙ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΑΣ;
  ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ ΣΑΣ.

 8. Το θέμα είναι πως το Δημόσιο έχει δηλώσει τεράστιες εκτάσεις στο κτηματολόγιο, ενώ δεν το δικαιούται, ώστε να χαθεί η ιδιοκτησία των ιδιωτών. Αυτά περνούν ΤΑΙΠΕΔ και μετά…σε funds. Στους ίδιους θα καταλήξουν και τα δάνεια των αγροτών…Οταν ξυπνήσει ή όταν αποφασίσει να ενωθεί ο κόσμος, τότε δεν θα υπάρχει ούτε ελληνική ιδιοκτησία ούτε έθνος! Η ανήμπορη μειοψηφία, πάντα το βουλώνει. Ετσι παίρνεις αναίμακτα μια χώρα, με μνημόνια και διορισμένους πολιτικούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σουηδία: Τρέχουν τώρα… Βγάζουν πρώτο το αντιμεταναστευτικό κόμμα!!

Ροδόπη: Μετανάστης μαχαίρωσε αστυνομικό, στο νοσοκομείο αυτή την ώρα