Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

02:11 - 16/07/2018

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Ζ Ο Υ Ν τα Αρχαία Χειρόγραφα;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες έδρες σπουδών του εξωτερικού, δυστυχώς όμως όχι και στις ελληνικές πανεπιστημιακές έδρες, υπάρχει μια αλλαγή στάσεως απέναντι στα αρχαία ελληνικά συγγράμματα. 

Μετά την ανακάλυψη του αστρολάβου των Αντικυθήρων και των λειτουργιών που εκτελούσε, πολλοί ειδήμονες αντιλήφθηκαν ότι αυτά που γνώριζαν για την Αρχαία Ελλάδα είναι ελλιπέστατα.
Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων υπολογίζει τις κινήσεις των αστεριών και είναι για την αρχαιότητα υψηλής τεχνολογίας και από πλευράς ακρίβειας κατασκευής και από πλευράς μαθηματικής δομής (οι Αμερικανοί έχουν φέρει ειδικό τομογράφο για να «δούν» στο εσωτερικό του και ίσως πλέον ότι έχει μέσα «διαφορικά» γρανάζια). 
 
Αντιλήφθηκαν, λοιπόν, ότι αυτό που ονομάζουμε μυθολογία είναι ουσιαστικά και σε μεγάλο βαθμό κωδικοποιημένη, κρυφή ιστορία η οποία  α π ο κ ρ ύ π τ ε τ α ι    ε σ κ ε μ μ έ ν α   από αφανή κέντρα, που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση.
 
Για να κατασκευαστει ένα τέτοιο μηχάνημα πρέπει να γνωρίζουν άψογα μεταλλουργία (φαντάζεστε τι χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα γρανάζι, ενός εκατοστού; Πόσο καθαρό πρέπει να είναι το μέταλλο; πώς φτιάχτηκε τόσο λεπτό έλλασμα; Πώς κόπηκαν όλα τα δόντια ίσα;).
 
Φυσικά αυτός που έφτιαξε το μηχάνημα γνώριζε το ηλιοκεντρικό σύστημα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορεούσε το μηχάνημα τις κινήσεις των πλανητών.
Το τραγικό για την Ελλάδα και κάποιες άλλες χώρες του εξωτερικού είναι, ότι διδάσκεται ακόμα στα σχολεία όλων των βαθμίδων, ότι οι Έλληνες πίστευαν ότι η Γή είναι επίπεδη και …επιπλέει στα νερά.
Οι κατεστημένες λοιπόν αντιλήψεις περί μυθολογίας είναι μεσαιωνικές και πρέπει να αρχίσει μια νέα αντίληψη η οποία ήδη κατοχυρώνεται με καινούριες έρευνες και ανακαλύψεις (διαβάστε το περιοδικό Ελληνόραμα, Εκδόσεις Κάδμος).
Πώς φτάσαμε να διδασκόμαστε για την Ινδοευρωπαϊκή καταγωγή των Ελλήνων από το κέντρο της Ασίας και για την καταγωγή του ελληνικού αλφαβήτου από το …φοινικικό, όταν δεν έχουν βρεθεί πινακίδες, ή άλλα αρχαιολογικά ευρήματα που να πιστοποιούν την ύπαρξη Ινδοευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως αναφέρεται στην κεντρική Ασία;
Όλοι ξέρουμε ότι από το σύνολο της ελληνικής βιβλιογραφίας έχει σωθεί μόνο το 2% και αυτό το 2% είναι χιλιάδες βιβλία.
Πώς γίνεται εμείς, “πήραμε” το αλφάβητο από τους Φοίνικες, φτιάξαμε τεράστιο πολιτισμό και αφήσαμε χιλιάδες συγγράματα, ενώ οι Φοίνικες, οι υποτιθέμενοι του αλφαβήτου δεν έχουν αφήσει ΟΥΤΕ βιβλία, ΟΥΤΕ μαρμάρινες πλάκες σε ελληνική αλφάβητο και φυσικά ΟΥΤΕ αστρονόμους, ΟΥΤΕ φιλόσοφους. 
Ούτε έναν για δείγμα! 
Η απάντηση για αυτά τα παράδοξα βρίσκεται αν εξετάσει κανείς ποια κέντρα προωθούν την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και ποιοι τους  χ ρ η μ α τ ο δ ο τ ο ύ ν.
Τα τελευταία χρόνια ένα επιπλέον στοιχείο και περίεργο γεγονός δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά:
Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Μέγας Ναπολέων ΚΑΤΕΛΑΒΕ το Βατικανό και έστειλε ανθρώπους του να ερευνήσουν τις ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΣΤΟΕΣ με τις βιβλιοθήκες του…
 
(Είναι γνωστό στους ερευνητές ότι υπάρχουν χιλιάδες παμπάλαια συγγράμματα στις στοές του Βατικανού, κυρίως στην αρχαία ελληνική και λατινική γλώσσα, τα οποία δεν είναι κάν αρχειοθετημένα. Τελευταία έχει αρχίσει η αρχειοθέτησή τους).
 
 
Κάποια από τα βιβλία τα κατάσχεσε, τα πήρε στο Παρίσι για να τα μελετήσουν οι Γάλλοι καθηγητές ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Ελληνας Αθανάσιος Σταγειρίτης.
 

FILE – in this Monday, Sept. 13, 2010 file photo, a view of the Vatican Apostolic Library, Vatican City. A Japanese information technology company has agreed to digitize 3,000 Vatican manuscripts in a deal to make some of the Catholic Church’s most historic documents available online. The Vatican Apostolic Library says it hopes Thursday’s announced agreement with Tokyo-based NTT DATA Corp. would protect fragile manuscripts for perusal by scholars worldwide. NTT DATA said it would digitize 3,000 manuscripts totaling 1.5 million pages over the next four years in a contract worth 18 million euros ($22.6 million). The company’s president, Toshio Iwamoto, told a Vatican press conference, Thursday, March 20, 2014, he hoped NTT ultimately would make 82,000 manuscripts totaling 41 million pages accessible by computer. The Vatican Library, founded in 1451, is one of the world’s most important research libraries. It has 180,000 manuscripts, 1.6 million books and 150,000 prints, drawings and engravings. (AP Photo/Pier Paolo Cito, File)

 
(Τότε ο μόνος τρόπος μελέτης ήταν η ανάγνωση και η κράτηση σημειώσεων, καθώς δεν ήταν εύκολη η αντιγραφή).
 

L’empereur Napoleon 1er sur son cheval qui pourrait etre Le Fayoume (Napoleon possedait plus 1500 chevaux dans son equipage de selle, essentiellement des arabes) lors de la bataille de Wagram, 5-6 juillet 1809 (victoire des Francais sur les Autrichiens), tableau par Horace Vernet — Emperor Napoleon 1st during battle of Wagram in july 1809 (french victory over austrian army), oil on canvas by Horace Vernet (1769-1821). Emperor of France, 1804-14. Battle of Wagram, 1809. Oil on canvas by H. Vernet

Μετά την ήττα του Ναπολέοντος, το Βατικανό τα διεκδίκησε δικαστικά και τα ξαναέκλεισε στα υπόγειά του και δεν επιτρέπεται η μελέτη τους από τους ερευνητές(;)
 
[Ο Μέγας Ναπολέων συνελήφθη απο τους Άγγλους μετά τήν ήττα του Γαλλικού στρατού στην μάχη του Βατερλώ, οδηγήθηκε στο μικροσκοπικότατο απομονωμένο νησάκι  του Ατλαντικού Ωκεανού, την Αγία Ελένη όπου μετά 5ετή αιχμαλωσία τον δηλητηρίασαν το 1821… 
ΕΤΣΙ …”ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΑ” ΔΕΝ ΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ;]
 
Ο Σταγειρίτης με τις σημειώσεις του μετά από χρόνια, εξέδωσε πέντε τόμους οι οποίοι εκδόθηκαν λίγο πριν το θάνατό του.
Το περίεργο είναι, ότι το Βατικανό “ενοχλήθηκε” και προφασιζόμενο πνευματικά δικαιώματα ζήτησε και ΠΕΤΥΧΕ (!) την απόσυρση των βιβλίων, από την αγορά εκείνης της εποχής…
Ξαφνικά ένας εκδότης παραλαμβάνει άγνωστο πώς, μικροφίλμ με τα βιβλία του Σταγειρίτη και επανεξέδωσε τα βιβλία.
Κυκλοφόρησαν σε κάποια αντίτυπα και είναι δύσκολο να βρεθούν, εκτός από κάποια βιβλιοπωλεία της Αθήνας κυρίως, με τον τίτλο ΩΓΥΓΙΑ.
Οταν οι αρχαίοι ήθελαν να μιλήσουν για την αρχαία ιστορία τους τότε έλεγαν: «Την εποχή του Ωγύγου, έγινε το τάδε γεγονός….».
Ο ‘Ωγυγος ήταν πανάρχαιος πρόγονος για τους αρχαίους μας προγόνους. Τότε έγινε ο κατακλεισμός του Ωγύγου (η αρχαία ελληνική Μυθιστορία αναφέρει τρείς κατακλεισμούς, σε αντίθεση με τη Παλαιά Διαθήκη που περιγράφει μόνο έναν).
Ωγυγία λοιπόν είναι η Ιστορία των αρχαίων μας προγόνων, οι Τιτάνες, οι Θεοί, οι ήρωες, οι άθλοι τους, πρέπει να θεωρούνται πια πραγματικά γεγονότα και πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού πραγματοποιούν τις έρευνές τους με βάση αυτή τη παραδοχή (ψάξτε τις έρευνες στην Λατινική Αμερική, στην Ινδονησία, την αποστολή της Μυθωδίας με ραδιοτηλεσκόπιο στο Διάστημα- θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο).
Το γεγονός ότι κι εμείς τους ονομάζουμε μύθους και όχι παραμύθια, δείχνει ότι έχουν κάποιο μακρινό συμβολισμό; Γιατί δεν κυκλοφορούν αυτά τα βιβλία; Οποιος μπορέσει να βρει αντίτυπο και να το μελετήσει πραγματικά αξίζει…
Κατά τον ίδιο τρόπο έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια η ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ εγκυκλοπαίδεια του «Ηλίου» η οποία κυκλοφορούσε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70. 
Ηταν η πιο γνωστή και ΠΛΕΟΝ εμπεριστατωμένη εγκυκλοπαίδεια στην Ελλάδα την οποία εξέδιδε ο ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ, ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ αλλά απέραντα και σκοπίμως συκοφαντημένος Ιωάννης Πασάς. 
 
Μετά το θάνατό του μεγάλος εκδοτικός οίκος αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα από την σύζυγό του αντί πολύ μεγάλης αμοιβής, για να την επανεκδόσει, έτσι  ι σ χ υ ρί σ τ η κ ε.
Αλλά παρ΄όλο που πλήρωσε πολλά για τα δικαιώματα δεν την επανεξέδωσε ποτέ, απεναντίας εκδόθηκε μια άλλη μικρή (!) από τον ίδιο εκδοτικό οίκο στην οποίαν είχαν …σβηστεί οι σημαντικές έρευνες του Ιωάννη Πασά για την Αρχαία Ελλάδα, προωθούσε την Ινδοευρωπαϊκή καταγωγή και το Φοινικικό αλφάβητο!…
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 
Σήμερα, από την εγκυκλοπέδια «΄Ηλιος» κυκλοφορούν μόνο κάποιοι τόμοι σε παλαιοπωλεία και ενώ έχει ζητηθεί από πολλούς εκδότες η εξαγορά των δικαιωμάτων για να επανεκδοθεί, ο «εκδοτικός αυτός» οίκος αρνείται (…) να την εκδώσει αλλά και να πουλησεί τα πνευματικά δικαιώματα.
Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν να επανεκδοθεί και δεν ενδιαφέρονται για το οικονομικό όφελος της επανέκδοσής της.
Το φαντάζεστε; 
Κάποιοι έδωσαν εκατομμύρια για να …θάψουν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ εκείνη εγκυκλοπέδια! 
 
Είναι φανερό ότι ζούμε σε πολύ σκοτεινές εποχές.
 
[Πηγές:http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2014/09/blog-post.html
&
http://exoorama.blogspot.gr/2008/11/blog-post_25.html]

odysseiatv

Σας Ενδιαφερουν:

Τωρα λιγοτερος πονος σε Οστεοπόρωση ,αρθρίτιδα , παρελκομενες ασθενειες ...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Αναρτηθηκε το νεο Μενου της Peinases.gr που θα παραλαβετε στις 9/12
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πώς Να Φαίνεσαι Νεότερος Απ’ Ότι Είσαι Αν Δεν Υπάρχει Δυνατότητα Να Πηγαίνεις Σε Κέντρα Αισθητικής;
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Αυτή η επαναστατική εφεύρεση είναι πιθανότατα η πιο αποτελεσματική θερμάστρα που θα δείτε ποτέ.
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Fly Bra Στήθος με τέλειο σχήμα, χωρίς περιττές λεπτομέρειες
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Αποκτήστε ξανά την δυναμη σας και νιώστε υπέροχα
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Η Ελλάδα έχει αριθμό ρεκόρ αντρών με προβλήματα ισχύος! Καινοτόμες μέθοδοι θεραπείας για ανικανότητα...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πώς έχω απαλλαγεί από τις σκασμένες φτέρνες και τους κάλους των ποδιών μου στο σπίτι
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μαμά που δεν μπορούσε να αγοράσει καινούργιο καναπέ ανανεώνει τον καναπέ της μέσα σε λίγα λεπτά
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
SHUNGITE - Πώς είναι αυτό το ορυκτό τόσο ΔΥΝΑΤΟ;
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. Μολοσσίς Απειρωτάν 07/16/2018 @ 2:22 ΠΜ

  Έχω μελετήσει την εγκυκλοπαίδεια του ΉΛΙΟΥ από μικρή ηλικία και είναι ανεκτίμητος θησαυρός. Στην βιβλιοθήκη μου βρίσκεται στο πάνω ράφι και συχνά-πυκνά κατεβαίνει για να αντλήσω περισσότερη γνώση.
  Πάντα μου έκανε εντύπωση γιατί σταμάτησαν να την εκδίδουν και όταν χρόνια μετά άρχισα να καταλαβαίνω πως λειτουργεί ο κόσμος σήμερα, δεν είχα καμία απορία γιατί εξαφανίστηκε.

 2. Τι τα θες μωρέ Νίκο!…Λεφτά έχουν αγοράζουν,οικιοποιούνται και εξαφανίζουν,ας είν’καλά οι φιλοχρήματοι,αγραμματοι(και μη)…Ιθαγενείς!

 3. Να χεσω τον Αινσταιν σου ! 07/16/2018 @ 2:03 ΜΜ

  alonsenfants dela patrie !

  Ω Υποταγμενα Χανουμακια στα Ευρω-πεη,
  σκαναρατε και διαδωσατε τομο -τομο !

 4. Γιά ρωτήστε καί τήν “εκκλησία”. Αυτοί είναι πρωταθλητές ώστε νά κρατούν τούς Ελληνες στόν πιό μαύρο μεσαίωνα !

 5. ΑΛΑ'Ι'ΑΔΟΥ ΜΙΧ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ 07/16/2018 @ 8:29 ΜΜ

  ΑΔΕΛΦΙΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ,ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ .
  Ο Μ Ω Σ:
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ .ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΣΕ ΣΤΙΚΑΚΙ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ,ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  https://iopas.files.wordpress.com/2013/05/helios_ancient_greek_spirit.pdf

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*