Πλήρης οδηγός για το σακίδιο επιβίωσης

Αν είστε καινούργιοι στην προετοιμασία, ίσως να μην είστε εξοικειωμένοι με το τι είναι ένα σακίδιο επιβίωσης (Bug Out Bag). Το σακίδιο επιβίωσης είναι μια επιλογή έκτακτης ανάγκης με εφόδια για 72 ώρες, το οποίο θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο για να το πάρουμε και να φύγουμε εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Για την δημιουργία ενός BOB μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ανθεκτικό σακίδιο, εφ ‘όσον είναι αρκετά ευρύχωρο για να μεταφέρει όλα τα αναγκαία εφόδια που θα χρειαστούμε για τρεις ημέρες. Η λογική της δημιουργίας ενός σακίδιου επιβίωσης είναι για να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε τις πρώτες κρίσιμες ημέρες καλύπτοντας τις βασικές μας ανάγκες καθώς κατευθυνόμαστε σε ασφαλές μέρος.

5 παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη για να επιλέξουμε το κατάλληλο σακίδιο.

1. Χρώμα. Τα φανταχτερά χρώματα δεν είναι προτεραιότητα σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το σακίδιο πρέπει να είναι διακριτικό ώστε να μην τραβά τα βλέμματα. Ένα σακίδιο με ουδέτερα χρώματα θα μας βοηθήσει να περάσουμε απαρατήρητοι.

2. Άνεση. Ένας βασικός παράγοντας είναι το βάρος που θα πρέπει να έχει το σακίδιο. Μην το παραφορτώσετε. Το σακίδιο επιβίωσης πρέπει να μπορείτε να το μεταφέρετε με ευκολία και άνεση. Δοκιμάστε το με όλα τα εφόδια που θέλετε να έχει μέσα και αν είναι πολύ βαρύ αφαιρέστε τα περιττά αντικείμενα.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


3. Ποιότητα. Η ποιότητα είναι ίσως ο καθοριστικότερος παράγοντας καθώς το σακίδιο πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικό και ταυτόχρονα να προστατεύει το περιεχόμενο του από την υγρασία. Ιδανικά είναι τα σακίδια τύπου MOLLE που διαθέτουν ιμάντες και σημεία στήριξης για τον εξοπλισμό μας.

4. Χρηστικότητα. Επίσης, σημαντικό είναι να υπάρχουν πολλές τσέπες για να κρατήσουμε τα εργαλεία μας οργανωμένα. Πολύτιμα εργαλεία όπως το φίλτρο νερού, ή ο σπινθηριστής, ή το φαρμακείο θα πρέπει να είναι εύκολα προσπελάσιμα σε πλευρικές τσέπες για μην να μην χρειάζεται να κάνουμε άνω κάτω το σακίδιο για να τα βρούμε.

5. Μέγεθος. Έχει υπολογιστεί ότι για ένα σακίδιο 72 ωρών ιδανικό μέγεθος είναι αυτό μεταξύ των 40 με 60 λίτρων, ώστε η μεταφορά του να είναι μια εύκολη υπόθεση. Ένα μεγαλύτερο σακίδιο ίσως μας παρασύρει να το παραφορτώσουμε με περιττά αντικείμενα.

Καταλήγοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σακίδιο επιβίωσης προορίζεται για μια έκτακτη ανάγκη και όχι για εκδρομή. Θα πρέπει να περιέχει μόνο τις απαραίτητες προμήθειες για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Όλα τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να γνωρίζουν που βρίσκετε ώστε να μπορούν να το πάρουν όταν χρειαστεί.

epiviosi.gr

4 thoughts on “Πλήρης οδηγός για το σακίδιο επιβίωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *