16:07 - 24/05/2021

Πιθανό νέο lockdown από Σεπτέμβρη

Πιθανό νέο lockdown από Σεπτέμβρη

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Εθνικού Ινστιτούτου καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη, υπάρχει ενδεχόμενο για νέο lockdown τον Σεπτέμβριο. Ο ερευνητής διευκρίνισε πως αυτό «θα εξαρτηθεί από το πιο στέλεχος θα επικρατήσει και πόσο γρήγορα». Επιπλέον, τόνισε το γεγονός πως θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα πανδημίας.

Τα κρούσματα θα περιοριστούν αρκετά κατά τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, υπολογίζεται πως από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέα έξαρση κρουσμάτων καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρούν.

Ανέφερε στη συνέντευξή του:

«Από τον 15 Αύγουστο και μετά είναι πιθανό ότι ο ιός δεν θα έχει εξαλειφθεί. Υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα τώρα υπάρχουν δεκαπλάσια κρούσματα και ο ιός κυκλοφορεί παντού… Με το καλοκαιρινό αεράκι ελπίζουμε ότι  θα πέσουν τα κρούσματα αλλά δεν θα εξαφανιστούν».

Ο κ. Παυλάκης στάθηκε στο γεγονός πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετεξέλιξης των στελεχών του ιού. Μεγαλύτερος από όλους τους κινδύνους αποτελεί η ινδική μετάλλαξη, καθώς έχει πιο γρήγορο τρόπο μετάδοσης και ότι δεν αντιμετωπίζεται με όλα τα εμβόλια. Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει νέο lockdown τόσο νωρίς, θα ήταν να παραμείνουμε στον αριθμό κρουσμάτων του περσινού καλοκαιριού. Αυτό προϋποθέτει αυστηρό, μόνιμο έλεγχο των κρουσμάτων, ομάδες επιτήρησης και ιχνηλάτηση.

Η Ελλάδα “χαλάρωσε” υπερβολικά

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε κίνδυνο. Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε με σωστά μέτρα για τον έλεγχο της επιδημίας, τώρα κινδυνεύει λόγω “υπερβολικής χαλάρωσης”. Οι περισσότερες χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης, παρά τα συνεχόμενα και αυστηρά μέτρα ελέγχου, δεν έχουν καταφέρει να εξαλείψουν τον κορωναϊό.

Οι μόνες χώρες που έχουν αντιμετωπίσει σωστά την πανδημία, μέχρι στιγμής, είναι:

 • η Αυστραλία
 • η Ισλανδία
 • η Ν. Ζηλανδία
 • η Ν. Κορέα και
 • η Ιαπωνία

Κίνδυνος και για τους εμβολιασμένους

Ο κ. Παυλάκης τόνισε πως ακόμα και όσοι έχουν εμβολιαστεί με όλες τις δόσεις εμβολίων, δεν είναι ακόμα ασφαλείς. Σύμφωνα με τα δεδομένα των ΗΠΑ, το 1% όσων ήδη εμβολιάστηκαν έχουν μολυνθεί ξανά από τον κορωναϊό. Ωστόσο, εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις, αν νοσήσουν τότε τα συμπτώματα θα είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Το φθινόπωρο δεν θα υπάρχει δικαιολογία για να μην κάνει κάποιος εμβόλιο. Θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια. Από κει και πέρα είναι ευθύνη του καθενός να κανονίσει τη συμπεριφορά του που περιλαμβάνει και το εμβόλιο». Ανέφερε ο ερευνητής, υπογραμμίζοντας τη λειτουργικότητα των ήδη εφαρμοσμένων μέτρων. Τέλος, η συμβουλή του κ. Παυλακάκη είναι να διατηρήσουν όλοι τις μάσκες τους, καθώς θα είναι απαραίτητες για όλο το επόμενο φθινόπωρο και χειμώνα.

Gemmaco

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. Μichalis prf 05/24/2021 @ 5:51 ΜΜ

  Τα εμβόλια θεραπεύουν δεν νοσεις και δεν μεταδίδεις την οποία νόσο.
  Μαυτα τα εμβόλια νοσεις, μεταδίδεις και δεν είναι θεραπεία. Οπότε ποιος ο λόγος που τα επιβάλουν ως λύση; Αν είσαι σκεπτόμενος και μπορείς.. πια να σκεφτείς δεν ακολουθείς!

 2. φυσικα κι τα προβατα ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 3. ΠΑΥΛΑΚΗ ΜΑΚΑΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΗ ΣΟΥ ΜΗΝ ΚΡΥΦΤΕΙς ΣΑ ΤΗΝ ΚΟΤΑ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*