Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Του Γιώργου Αδαλή (οικονομολόγου)

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΣΟΡΡΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΓΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (Νούμερο 1)

Εδώ και καιρό, διάφοροι φίλοι μου στέλνουν την φωτογραφία που βλέπετε, διότι κάποιοι ανεγκέφαλοι υποστηρίζουν ότι τα 567 δις ευρώ αυτά, που αναγράφονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό, στο Υπουργείο Οικονομίας, αν τα μετατρέψεις με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, βγάζουν ακριβώς 600 δις δολάρια, που -δήθεν- έχει ο Σόρρας στον Καναδά και με αυτά θα σώσει την Ελλάδα!

Την γνώμη μου για τα 600 δις του Σώρρα σας την έχω πει από το 2013. Οχι 600 δις δεν υπάρχουν αλλά ούτε 6 σεντς !!!

Τι είναι όμως αυτά τα 567 δις ευρώ που εμφανίζονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό;

Πράγματι είναι ένα τεράστιο νούμερο για μια χώρα όπως η Ελλάδα!


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατ αρχάς, αν διαβάσετε καλά την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα δείτε αριστερά ότι αυτό το ποσό είναι ΕΞΟΔΑ !!!

Αν επρόκειτο για τα 600 δις δολάρια του … Σώρρα, θα εμφανιζόταν σε ανάλογη στήλη «ΕΣΟΔΩΝ»!

Συνεπώς είναι κάτι άλλο! Και διευκρινίζω:

Τα 567 δις ευρώ αυτά αποτελούν το σύνολο του δημοσίου χρέους καθώς και άλλων χρεών του Ελληνικού Κράτους, τα οποία μετά από μελέτη ολόκληρου του Προϋπολογισμού, βρήκα την σύνθεσή τους.

Σας παραθέτω λοιπόν αναλυτικά, τι είναι αυτή η τεράστια βόμβα χρέους καθώς και πως αναλύεται επιμέρους και αθροιζόμενα όλα αυτά, φτάνουν ακριβώς στο νούμερο των 567 ΔΙΣ ΕΥΡΩ:
– To μεγαλύτερο μέρος τους είναι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας που στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν στα 326 δισ. ευρώ
– Τα «κόκκινα» δάνεια που ανέρχονται στα 107 δισ., με διαρκώς αυξανόμενες τάσεις.
– Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία στα 82 δισ. ευρώ
– Τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων και των επιχειρήσεων στα ταμεία που έχουν φτάσει στα 29 δισ.
– Οι εγγυήσεις σε κρατικές επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ για λήψη δανείων είναι συνολικά άλλα 14,5 δισ.
– Οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες ανέρχονται σε 6 δισ.
– Και τέλος οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ που βρίσκονται στα 2,5 δισ. ευρώ.

Αν λοιπόν αθροίσουμε όλα αυτά έχουμε:
326+107+82+29+14,5+6+2,5 = 567 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

Πρόκειται λοιπόν για χρέη που έχει η χώρα μας και καταγράφηκαν στον Κρατικό Προϋπολογισμό επίσημα!

Προφανώς λοιπόν , κάποιοι επιτήδειοι, παρασύρουν αφελείς, σε καινούρια παραμύθια επειδή το νούμερο αυτό μοιάζει με τα 600 δις του Σόρρα!

Επίσης προφανώς για να συντηρηθεί το μεγάλο παραμύθι που σερβίρουν σε απελπισμένους συμπολίτες μας!

Ολα τα παραπάνω, προέρχονται μετά από δικές μου ερωτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και ανάλυση του Προϋπολογισμού που πραγματοποίησα σε μικρό χρονικό διάστημα!

Η βόμβα χρέους αυτή όπως την αποκαλώ εδώ και χρόνια, αν και απεικονίζεται στα ΕΞΟΔΑ του κρατικού προϋπολογισμού εν τούτοις χρησιμοποιείται από αδίστακτους ανθρώπους, για να παρασύρουν συμπολίτες μας σε απίστευτες περιπέτειες!

Αφού λοιπόν εξήγησα επαρκώς την απάτη αυτή σε όλους όσους με ρώτησαν, θεωρώ χρέος μου να την αναλύσω και δημόσια!

Φυσικά, λίγο αργότερα, ένα νέο νούμερο που εγγράφεται στα έσοδα του Προϋπολογισμού και ξεπερνά τα 700 δις ευρώ, βρέθηκε ως πιο πειστικό από διάφορους απατεώνες και λανσάρεται ως το νέο αποδεικτικό της εγγραφής των 600 δις σε επίσημα Κρατικά Εγγραφα!

Ασχολήθηκα ΚΑΙ με αυτό λοιπόν και θα σας το αναλύσω σε δεύτερο άρθρο σύντομα!

Προσωπικά , δεν ντρέπομαι για όσους διακινούν τέτοιου είδους ψέματα στους ανυποψίαστους πολίτες! Ντρέπομαι γιατί η συντεταγμένη πολιτεία και η Δικαιοσύνη το επιτρέπουν! Και το επιτρέπουν γιατί τους συμφέρει πολιτικά μιας και διασπάται ο «εχθρός» όλων , που είναι η άνοδος της ακροδεξιάς. Στο σημείο αυτό «τα έχουν βρεί» άπαντες και γι αυτό ουδείς σταματά αυτή την απάτη εναντίον χιλιάδων συμπολιτών μας που την πιστεύουν !

Για μένα οι πραγματικοί ένοχοι είναι αυτοί που επιτρέπουν την διαιώνιση αυτού του τραγελαφικού όσο και επικίνδυνου φαινομένου και είναι αυτοί που θα δεχτούν κάποτε την οργή του κόσμου που έπεσε θύματα αυτής της υπόθεσης!

polemikos-antapokritis

Loading...

18 thoughts on “Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

 1. I R A says:

  Η δική μου άποψη είναι ότι κάτι πολύ ισχυρότερο κρύβεται πίσω από αυτήν την υπόθεση και δεν έχει να κάνει με την άνοδο ή όχι της ακροδεξιάς. Το ίδιο το σύστημα δεν εμποδίζει την άνοδό της για τον απλούστατο λόγο ότι θα (η ακροδεξιά) χρησιμοποιηθεί ως δεκανίκι της νέας τάξης πραγμάτων.

 2. ΨΩΡΡΑΣ says:

  Ξυπνάτε μωρε γιδια που πιστευετε ακομα τον Παραμυθά… Στο τέλος εσεις θα πληρωσετε τη νυφη, αυτος ξερει τι κανει και θα γλιτωσει ενω εσεις θα συνεχισετε να τρωτε τις φαπες και με το παραπάνω για τα χρεη σας. Ουτε νομικα ειστε καλυμμένοι, ουτε ο θεος Απόλλων θα σας φυγαδευσει με το διαστημοπλοιο απο τον πλανητη Γη, ουτε τιποτα, σας δουλεύουν ψιλο γαζί. Ξυπνατε οσο ειναι νωρις γιατι μετά θα ειναι αργα…

 3. ΜΟΛΟΣΣΟΣ says:

  Την γνώμη μου για τα 600 δις του Σώρρα σας την έχω πει από το 2013. Οχι 600 δις δεν υπάρχουν αλλά ούτε 6 σεντς !!!

  ΒΡΕ ΤΟΝ ΑΔΑΛΗ. ΣΧΟΛΗ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ.

 4. Awoken says:

  Συμφωνώ απόλυτα με τον αρθρογράφο. Ένα ακόμα ‘κατηγορώ’ που πρέπει να προστεθεί στην μακρά λίστα των εγκλημάτων των προδοτών και ανθελλήνων που μας κυβερνάνε τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον. Είναι πραγματικά πανούργοι και τους πρέπει ανάποδο κρέμασμα μπροστά το Κοινοβούλιο.

 5. Jordan says:

  Φουμαροφάγοι, μπαρουφοτραφείς και άλλοι των συναφών κλάδων παρακαλώ να περάστε το γρασίδι σας περιμένει.
  Όσοι κάνουν νηστεία με θαλασσινα στον μπουφε σας περιμένει φύκι για μεταξωτή κορδέλα.
  Ο ΜΑΣΤΕΡΣΕΦ των πέντε δακτύλων μαγείρεψε για σας

 6. EFSS says:

  Υπέροχη ανάλυση. Αν ζούσε ο Γκέμπελ θα τρωγε τα ρούχα του όπως ο Ρόμπαξ τα καπέλα του. Πόσο κορόϊδα μπορεί να είστε μερικοί.
  Τώρα γιατί τα γράφω αυτά αφού ΔΕΝ θα τα δημοσιεύσουν; Για να γνωρίζουν οι διαχ/στές ότι ο καιρός γαρ εγγύς !!!

 7. ΕΥΤΑΞΙΑΣ says:

  ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ‘ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ’. ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΟΥΤΕ Ο ΟΔΗΧ, ΚΑΙ ΤΟ »ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ» Ο ΛΕΓΑΜΕΝΟΣ? ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ »ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ» ΕΒΓΑΛΕ »ΜΟΥΦΑ» ΤΑ 600 ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ? ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ. Ο ΝΤΕΝΕΚΕΣ Ο ΞΕΓΑΝΩΤΟΣ.

  • ΨΩΡΡΑΣ says:

   Κατά διαολου πάμε εξαιτίας μερικών ατομων σαν κι εσένα αλλά το θέμα ειναι οτι για τον εαυτό σου μπορει να μη σε νοιαζει αλλα παίρνεις στον λαιμο σου κι αλλους που δε φταινε τιποτα εκμετελλευομενος την απελπισια τους απο την παρουσα κατασταση. Θα ελθει ο καιρος που θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

   • Αλεξανδρος says:

    ρε μεγαλε αφου ειναι μουφα τα 600 δις, γιατι δεν τον βαζουν μεσα για διασπορα τετοιας ψευδους ελπιδας? και δεν λεω οτι υπαρχουν τα λεφτα αλλα εσεις τα προβατα που πατε και ακουτε τον καθε στρέϊντζερ και καθε παπαγαλακι δεν βαζετε τα κουφαρια σας να δουλεψουν μονα τους, τα θελετε ετοιμα στο πιατο και μετα οπου παει το κυμα εκει και εσεις! Για αυτο μην ακουτε τον καθε μ@λακα που σας λεει με μια αναλυση του κολου πως τα λεφτα δεν υπαρχουν, ή και το αντιθετο, μην ακουτε κανεναν που με μια αναλυση του κολου σας λεει οτι υπαρχουν, αλλα για ακουστε λιγο και τις δυο μεριες και αντι να ψαχνετε ποιον θα φατε σημερα καντε κατι για το καλο του συνολου και με πραξεις οχι λογια, μακρια απο τραπεζες γινετε αυτονομοι οσοι μπορειτε, μην πατε και αγοραζετε σαν τα προβατα οτι σας πλασαρουν (και μαλιστα ως Ελληνικο πρωιον). μην τσακονεστε ανθρωπος με συνανθρωπο, ολοι μας υποφερουμε και οσο ειμαστε σε μικρες ομαδες (οπως μα θελανε και μας εχουνε) θα τρωμε πο@τσα καθε μερα, και τιποτα δεν θα καταφερουμε!

    Τελος ζηταω συγνωμη για οποια ορθογραφικα λαθοι (διοτι θα ακουσω και τετοιο παραπονο) και για το λεξιλογιο μου! Το μονο που επιθυμω σαν Ελλην στην ψυχη και το πνευμα ειναι να αναγενηθει η Ελλας μας και να καταλαβουν ολοι ποιος ειναι ο πραγματικος σκοπος του βιου μας1

 8. Ανώνυμος says:

  ρε ψέυτες τι λέτε στον κόσμο [που δεν το ψάχνει και πολύ]για συγκρίνετε τους παλαιότερους προηπολογισμούς να δείτε αν υπάρχουν αυτά τα ποσά και διαβάστε και την έκθεση του ελεκτικού συμβουλίου !!!!

 9. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. says:

  https://www.e-nomothesia.gr/kat-oikonomia/nomos-4444-2016-fek-234a-14-12-2016.html

  ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΘΩΔΕΣ ΚΟΝΔΥΛΙ 563 055 375 000 ΕΥΡΩ. ΕΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ/ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΗΠΑ 1.065615 ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΓΙΝΟΜΕΝΟ 600 000 000 000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ.

 10. someone says:

  Η αλήθεια είναι ότι όντως έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό ετών 2015,2016 και 2017 ποσά γύρω στα 600 δις ως έσοδα και ενώ έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα που μας απασχολεί γιατί από αυτό προκύπτει ότι ενεγράφησαν έσοδα στον προϋπολογισμό των αναφερομένων ετών, έσοδα τα οποία εγίνοντο είτε ως εγγυήσεις νέων δανείων είτε ως ομόλογα είτε ως μετοχές.
  Το θέμα είναι ότι αυτά τα έσοδα κατετέθησαν είτε στον ΟΔΔΗΧ,είτε στην ΤτΕ είτε σε κάποιον οργανισμό του εξωτερικού που ελέγχουν οι δανειστές π.χ. στον ΕSM) αλλά δεν είναι γνωστή ούτε η προέλευση τους ούτε πού διετέθησαν.Σύμφωνα με την ερμηνεία του κατ’ εξοχήν αξιόπιστου καθηγητή Γ.Ζουγανέλη μπορεί να συμβαίνουν τα εξής.Έγινε τιτλοποίηση υδρογονανθράκων,υποθηκεύτηκε η ακίνητη περιουσία των πολιτών (το συνδέει με την εφεξής μη δυνατότητα μεταβίβασης ακινήτου ή γονικής παροχής,είτε πρόκειται για κρυφό χρέος άνω του 1 τρις βασιζόμενος σε παλαιότερη δήλωση Προβόπουλου.
  Τα υπέρογκα αυτά ποσά προφανώς δικαιολογούν και τις εξωφρενικές αμοιβές των στελεχών του ΟΔΔΗΧ είτε ως επιβράβευση είτε ως αντάλλαγμα σιωπής.
  Φυσικά αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τα ομόλογα Σώρρα αλλά είναι κάτι πολύ χειρότερο που όταν το αντιληφθούν οι Έλληνες θα έχουν ήδη αποδεκατισθεί και θα είναι ανήμποροι να αντιδράσουν καθώς δεν θα δύνανται να προσφεύγουν στα Ελληνικά δικαστήρια αλλά στα ξένα που διοικούν οι ίδιοι οι δανειστές.
  Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο,αναλώστε λίγη από την εναπομείνασα φαιά ουσία για επεξεργασία και συνειδητοποιείστε την κρισιμότητα της εθνικής και ατομικής ύπαρξης μας.http://zcode-gr.blogspot.gr/2017/03/2015-700.html
  καθώς και πρηγούμενη αναφορά σε αυτό https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/03/04/%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-675-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-2015-563-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CF%86/

 11. Μαύρη είν΄η νύχτα στα βουνά... says:

  Κατ αρχάς, αν διαβάσετε καλά την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα δείτε αριστερά ότι αυτό το ποσό είναι ΕΞΟΔΑ !!!

  Αν επρόκειτο για τα 600 δις δολάρια του … Σώρρα, θα εμφανιζόταν σε ανάλογη στήλη «ΕΣΟΔΩΝ»!

 12. ΗΛΙΑΣ says:

  πρωτον δεν ειναι 567 δις στον προυπολογισμο του 2017 ειναι563 δις αρα ο συλλογισμος σου ειναι λαθος…. Ξανακοιταξε το…. Πως να μας πεισεις ετσι….
  δευτερον ειναι στα ΕΣΟΔΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ στα ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ….και οχι στα ΕΞΟΔΑ….ΤΟ εχω τον προυπολογισμο μπροστα μου απο την σελλιδα του εθνικου τυπογραφειου…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *