11:24 - 22/05/2019

Περί της “εφορευτικής επιτροπής το πήδημα”

Λοιπόν με την βλακεία των 4πλων εκλογών (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δήμο και Κοινότητα) από τους ηλίθιους της κυβέρνησης θεωρήθηκε πιο σωστό να σπάσουν τα εκλογικά τμήμα σε δύο (Α) για Ευρωεκλογές και Περιφέρεια και (Β) για Δήμου και Κοινότητα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει δύο πράγματα.

Πρώτον εμείς οι ψηφοφόροι θα μπούμε σε δύο διπλανές αίθουσες, άρα θα κάτσουμε σε δύο ουρές (κρατήστε το αυτό θα εξηγήσω γιατί αυτό λειτουργει προς όφελος των κομματόσκυλων).

Δεύτερον απαιτεί διπλάσιο αριθμό πολιτών μελών για εφορευτικές επιτροπές, καθώς και δικαστικών αντιπροσώπων και των γραμματέων τους, οι οποίοι μάλιστα φέτος θα λάβουν και περισσότερα χρήματα. Οι μεν βέβαια πληρώνονται και πολύ καλά για μιας μέρας δουλειά, οι δε (εφορευτικές) πρέπει να κάτσουν ΤΖΑΜΠΑ από το πρωί στις 06.30 έως όποτε τελειώσει η καταμέτρηση (με τόσους υποψηφίους λένε ότι αν τελειώσουν πριν το πρωί της Δευτέρας θα είναι είναι θαύμα).

Κοιτάξτε όμως τι έχει γίνει αυτές τις μέρες. Η αστυνομία που έχει επιφορτιστεί να επιδόσεις – ενημερώσει τα μέλη των εφορευτικών έχει ακριβώς διπλάσια αριθμό χαρτιών, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να τα πετάνε κάτω από την πόρτα ή να τα βάζουν στα γραμματοκιβώτια, ενώ δεν προλαβαίνουν ούτε να εξακριβώσουν αν όντως μένει κάποιος στην εμφαινόμενη στο χαρτί διεύθυνση, ούτε καν αν ζει ή πέθανε ή βρίσκεται κρεβατωμένος σε ένα νοσοκομείο ή τον έχουν σε καμια φυλακή…

Μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις, που αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες απλά είναι το πρώτο μέρος από την θεατρική παράσταση που θα συνεχιστεί την Κυριακή που οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τη συνδρομή της Αστυνομίας θα πιάνουν τους “πρώτους ηλίθιους” που βιάζονται να ξεμπερδεύουν για να συμπληρώσουν τα μέλη. Ακόμα πιο γελοίοι θα είναι οι τσακωμοί μεταξύ δικαστικού αντιπροσώπου και μέλους που υποτίθεται ότι γνωρίζει το διορισμό του (ενώ κάποιοι απλά πέταξαν ένα κωλόχαρτο κάτω από μια πόρτα που μπορεί να μην μένει και κανείς) οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να παραμείνει μέχρι το τέλος…

Το σύστημα έχει φαγωθεί σήμερα από το πρωί να βγάζει ανακοινώσεις σε συστημικά κανάλια και τον ηλεκτρονικό τύπο για τις “βαριές καμπάνες” όσων δεν παρουσιασθούν.

Λοιπόν ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!

Ποτέ και σε κανέναν πολίτη δεν ασκήθηκε δίωξη επειδή δεν εμφανίστηκε, όπως ποτέ και σε κανέναν πολίτη δεν ασκήθηκε δίωξη γιατί δεν ψήφισε. Ο εκλογικός νόμος στο συγκεκριμένο εδάφιο περί υποχρέωσης είναι εξαρχής αντισυνταγματικός και απορώ γιατί στην κωδικοποίηση του το 2007 δεν άλλαξε. Οι πολίτες όσο έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν άλλο τόσο έχουν δικαίωμα να απέχουν, το ότι η αποχή δεν μετράει στο εκλογικό αποτέλεσμα ως απάντηση αυτό είναι επιλογή του πολιτικού συστήματος της χώρας ώστε να κάνει ότι γουστάρει και τίποτα άλλο.

Προσοχή όμως, αν ο δικαστικός αντιπρόσωπος σας πει ΜΕΝΕΙΣ εκεί δεν εφαρμόζονται όσα έγραψα πιο πάνω. Στην περίπτωση αυτή έχουμε απείθεια σε νόμιμη εντολή που δίνει υπάλληλος του κράτους και επειδή συνήθως ακολουθεί και σύγκρουση πολύ πιθανός από απλή απείθεια (του κώλου σαν αδίκημα, μερικοί μήνες με αναστολή) προστίθεται οι εξυβρίσεις, οι απλές σωματικές και αν εμπλακεί και αστυνομικός σου φορτώνουν και μια αντίσταση και το ήπιες μετά κρύο λουτρό. Γι΄αυτό προσοχή!

Αυτά τα “λίγα”. Θα ακολουθήσουν αρκετά ποστ. Για την εκτίμηση μου για το εκλογικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσω να γράψω αργά το βράδυ που θα λάβω τις απαραίτητες πληροφορίες, αλλά να ξέρετε ότι οι φετινές εκλογές όπως είπα και προχθές είναι τρελό παζλ χωρίς εύκολη λύση. Θα πω μοναχά ότι η συμμετοχή στις αποκαλούμενες “εργατικές περιοχές” είναι αυτή που θα κρίνει όχι μόνον τη διαφορά αλλά και πιο θα είναι πρώτος… Ναι καλά καταλάβατε ακόμα και αυτό μέχρι και αυτή τη στιγμή παίζει και παίζει πολύ…

Loading...
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Απο το πολυ ψεκασμα εχουν χαζεψει ..

  και η αληθεια ειναι οτι τελευταια εχουν γαμηθει να ψεκαζουν πανω απο τα νοτια προαστια (τουλαχιστον ετσι φαινεται )αλλα και ολοκληρη την Αθηνα ..

 2. Αν δεν γνωρίζεις καλύτερα να μη γράφεις άρθρα. Η μόνη δυσκολία δηλαδή σε μία εκλογή με 4 κάλπες και άπειρους σταυρούς, είναι η παράδοση της κλήσης από την αστυνομία ; Ή το να περιμένει κανείς λίγο παραπάνω στην ουρά; Ελεος! Και όλο αυτό το κατεβατό για να μας πεις “μην ακούτε μαλακίες, η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική”; Δυστυχώς ο νεοέλληνας έμαθε να μην συμμετέχει πουθενά εθελοντικά (π.χ. εφορευτικές) και να μην ψηφίζει (π.χ. δεν είναι υποχρεωτικό) και ύστερα να γκρινιάζει ότι γίνονται νοθείες, ότι όλα τα αποτελέσματα είναι στημένα κλπ Οσο για τις εφορευτικές, εφόσον κάποιος έχει πράγματι πρόβλημα π.χ. υγείας ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να δείξει έγγραφο και να απαλλαγεί, διαφορετικά, μπορεί να ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα συμμετάσχει για ορισμένες μόνο λίγες ώρες, λόγω κωλύματος. Καλή διάθεση να υπάρχει… Γιατί όμως να μην εμφανιστεί καθόλου, ώστε να γλιτώσει; Θα του χαθεί η μαγκιά; Ή θα φύγει ο φραπές από τη θέση του; Μη στεναχωριέστε, κι εκεί έχει φραπέ! Εκτός εάν κάποιος την ώρα που τον πίνει, θέλει ταυτόχρονα και να ξύνεται!

  • Βασίλης Δ 05/22/2019 @ 9:09 ΜΜ

   Δηλαδή εσύ κατάλαβες ότι ο Ζαχαρίας προτρέπει τον κόσμο να μήν ψηφίζει;;

   • Ναι, κεκαλυμμένα. Αυτές τις ημέρες από παντού (π.χ. παρατάξεις, αφίσες, “ερευνητές”, “ψαγμένους”, προφητολάγνους, κλπ κλπ) υπάρχει ξεκάθαρη προτροπή αποχής ή ακούγεται και ένα δήθεν τυχαίο ότι η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική και μην ψαρώνεται δεν τρέχει και τίποτα… Αυτές τις ημέρες εμείς θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε ο κόσμος να πάει να ψηφίσει και να πάρει την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει.

 3. Αν ψαξετε υπαρχουν περιπτωσεις που εγινε δικαστηριο παντως πχ μεσολλογγι 40 ατομα και στο μαρουσι μια περιπτωση

 4. Γιαννης Κουκακι 05/23/2019 @ 4:05 ΜΜ

  Να βγαζουν την εφορευτικη επιτροπη απο τις λιστες του ΟΑΕΔ και να πληρωνονται 50€ μεσω του ταμειου.
  Τι πιο απλο και ευκολο. Δεν μπορουν να πουν δουλευω εκεινη την ημερα ,ουτε την χρειαζονται για ξεκουραση. Εχουν αναγκη τα χρηματα και υπαρχει ετοιμη η διαδικασια πληρωμης τους (iban ,κτλ ) μεσω του ΟΑΕΔ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh