ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Πέπλο αράχνης κάλυψε τα πάντα στο Αιτωλικό

· Κατοχικά Νέα

Για ακόμη μια χρονιά εντύπωση προκαλεί στο Αιτωλικό και συγκεκριμένα στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας το τεράστιο πέπλο από αράχνες που έχει καλύψει τα φυτά σε μήκος 300 μέτρων.

Επανήλθαν και φέτος στην περιοχή οι απόκοσμες εικόνες του 2018 που είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης από όλον τον πλανήτη.

Πρόκειται για ένα εποχικό φαινόμενο, το οποίο κυρίως εμφανίζεται αυτή την περίοδο, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του Φθινοπώρου, και προκαλείται από τις αράχνες του γένους Tetragnatha.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνικών Ορέων είχε εξηγήσει πως «το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών αραχνών, που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες. Το πιο πρόσφατο υπόβαθρο για τους ιστούς τους ήταν παρόχθια μικρά δέντρα και θάμνοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμένεται ότι όταν θα πέσουν οι θερμοκρασίες και θα μειωθεί η αναπαραγωγή της σκνίπας θα εκλείψουν βαθμιαία και οι αράχνες και οι ιστοί τους θα ξεπλυθούν μετά από τις πρώτες δυνατές βροχές.

Δείτε τις φωτογραφίες από το agrinionews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

enikos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Φωτιά και πυκνός καπνός - έκτακτη ενημέρωση για Σαλαμίνα και ΒοιωτίαΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιές σε Σαλαμίνα και Βοιωτία – 112 για εκκενώσεις, ισχυρές δυνάμεις στη Στεφάνη

Δημήτρης ΚόκοταςΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών – Η μεγάλη μάχη που ξεκίνησε το 2024

Αιγαίο Πέλαγος και ελληνική ακτογραμμήΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα της Αθήνας προς την Άγκυρα: «Ειρήνη από θέση ισχύος» – γιατί επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα

2 απαντήσεις στο “Πέπλο αράχνης κάλυψε τα πάντα στο Αιτωλικό”

  1. Πάλι; Δεν είναι η πρώτη χρονιά.
    To ίδιο φαινόμενο στην Βικτώρια της Αυστραλίας τον Ιούνιο. Τι γίνεται;

    bbc.com/news/world-australia-57492960

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά