ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Παυλόπουλος σε Ερντογάν: «Θα έχεις κυρώσεις αν παραβείς τη Συνθήκη της Λωζάνης»

· Κατοχικά Νέα

«Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου, η τήρηση της οποίας είναι υποχρεωτική, μεταξύ άλλων επειδή οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων», υπογράμμισε με νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Τουρκία πρέπει να συνειδητοποιήσει πως ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συγκαταλέγεται ένα κράτος στα δημοκρατικώς οργανωμένα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας», πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Μικράς Ασίας και Μικρασιατών που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Διαβάστε όλη τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Πριν απ’ όλα εμείς, οι Έλληνες, πρέπει να διατηρούμε άσβεστη στην συλλογική μας μνήμη την συμβολή του Μικρασιατικού Ελληνισμού στην διατήρηση της Εθνικής και Πολιτισμικής συνείδησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διότι –και μεσ’ από την διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού ν’ αντιμετωπίζει με ηρωισμό τις συμφορές και να μην τους επιτρέπει ν’ ανακόψουν την ιστορική του πορεία- η Μικρασιατική Καταστροφή και η προσφυγιά που επακολούθησε ήταν το μπόλι που γονιμοποίησε, στο διηνεκές, το δέντρο της εθνικής και πνευματικής συνείδησης του Έθνους των Ελλήνων.

Πλην όμως πρωτίστως οφείλουμε να μην λησμονούμε την θυσία των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επιτελώντας έτσι και εθνικό χρέος, το οποίο πηγάζει και από την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1998.

Κι ακόμη τούτο, μ’ αφορμή την πρόσφατη επικαιρότητα αναφορικά με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις:

Η Τουρκία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί conditio sine qua non για το αν και κατά πόσον ένα κράτος αξίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοκρατικώς οργανωμένων μελών της Διεθνούς Κοινότητας.

Και η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου, άρα η τήρησή της είναι υποχρεωτική και, επομένως, οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων».

tribune.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αέναον: Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο μητροπολιτικό πάρκο στον Φαληρικό ΌρμοΕΛΛΑΔΑ

Αέναον: Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο μητροπολιτικό πάρκο στον Φαληρικό Όρμο

Τσίπρας: Πρόγραμμα 7,39 δισ. ευρώ με αυξήσεις μισθών, μείωση ΦΠΑ και νέο Ταμείο ΣύγκλισηςΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Πρόγραμμα 7,39 δισ. ευρώ με αυξήσεις μισθών, μείωση ΦΠΑ και νέο Ταμείο Σύγκλισης

Κουνούπι Culex – φορέας του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

Δυτικός Νείλος στο Παλαιό Φάληρο: Έκτακτοι ψεκασμοί μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά