16:08 - 09/08/2017

Η παράλογη Λογική των αριθμών…

1 δις πλήρωσαν σε φόρους σε μια μέρα οι Έλληνες (31/7/17).
700.000 Έλληνες πλήρωσαν ΟΛΟ το πόσο του φόρου με πιστωτική κάρτα.
700.000 Έλληνες ΔΕΝ πλήρωσαν τη “δόση”.
1.3000.000 Έλληνες πλήρωσαν την πρώτη δόση.

Η λογική λοιπόν λέει ότι το κράτος έκανε ταμείο… Όμως τα μαθηματικά διαφωνούν. Από τα 2.700.000 χρεωστικά ΑΦΜ στα 1.400.000 δεν πρόκειται το δημόσιο να εισπράξει ούτε σέντς τους επόμενους μήνες για φόρο εισοδήματος.

Το ότι πληρώθηκαν μαζεμένα 1 δις σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες αυτό το νούμερο απλά θα είναι άπιαστο όνειρο για το δημόσιο.

Οι 700.000 που δεν πλήρωσαν ούτε σεντς στο φόρο εισοδήματος, φυσικά δεν θα πληρώσουν ούτε σεντς στον ΕΝΦΙΑ που έρχεται προς το τέλος του μήνα.

Τα μαθηματικά λένε ότι σε αυτούς τους 700.000 ανθρώπους που έχουν κηρύξει στάση πληρωμών αντιστοιχούν από τα 3,2 δις ευρώ, περίπου 1,3 δις για τον ΕΝΦΙΑ. Οπότε από το 3,2 εισπράξιμα θα είναι λιγότερα από 2 δις. Πέρυσι από τα 3,2 εισπράχθηκαν τα 2,65…

Με αυτά τα δεδομένα μπορεί και ο πιο άσχετος στα απλά μαθηματικά να καταλάβει ότι ο στόχος για είσπραξη 1 δις το μήνα από φόρους αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός, ενώ ταυτόχρονα με την επιβάρυνση 1 δις των τραπεζών και μάλιστα εν όψει ολοκλήρωσης των άτυπων στρες τέστς που ολοκληρώνονται τέλη Σεπτέμβρη, δρομολογούνται εξελίξεις άκρως ανησυχητικές…

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας “τρελός” από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του.
Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό – ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας.
Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 13
  0
  Η αλήθεια είναι ότι πριν 7 χρόνια μπήκαμε στα μνημόνια, με δημόσιο χρέος 126% ενώ τώρα το δημόσιο χρέος βρίσκεται στο 186%! + του ότι πρόσφατα βγήκαμε στις “αγορές” προς εκ νέου δανεισμό με τις πλάτες των Rothschild, έτσι σύντομα το δημόσιο χρέος θα αγγίξει το 190%…. όπερ και σημαίνει, ότι ανεξαρτήτως μνημονιακής κυβέρνησης οι υπάρχων φόροι θα αυξηθούν, ενώ θα εφαρμοστούν και νέοι… έτσι η μοναδική διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που πληρώνουν ακόμα τους φόρους τους, και σε αυτούς που δεν δύναται να πληρώσουν είναι η εξής: όσοι μπορούν ακόμα να πληρώνουν θα απολαμβάνουν για λίγα περισσότερα χρόνια την περιουσία τους, από αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν και θα την χάσουν ποιο σύντομα! Όπως και να έχει και αυτό είναι το ζητούμενο, είναι να χάσουν όλοι (κατά 90%) την περιουσία τους, που από ιδιωτικό κεφάλαιο έχει μετατραπεί λόγο της χειραγώγησης του κράτους, σε κρατικό κεφάλαιο του δημοσίου. Αυτά.
  • 8
   1
   καλα τα λες φιλαρακο αλλα αυτο το…οι υπαρχων φοροι.. . τι να σου πω μου εβγαλε το ματι. Οι υπαρχοντες φοροι… μαμω τα ελληνικα μου μεσα… την δολοφονητε την ερμη την Ελληνικη γλωσσα και κατα τ αλλα το παιζετε και ελληναραδες…
   • 6
    1
    Ρε μεγάλε ΝΜ, γίνονται και λάθη στην πληκτρολόγηση, αλλά … και εσύ δεν πας πίσω.Είπεν ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!!!
   • 2
    0
    @ΝΜ… Ωραίο το σχόλιο του Ανώνυμου όπως παραδέχεσαι κι εσύ,αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους τόνους (τουλάχιστον),για να μπορείς να κρίνεις την σύνταξη του κειμένου toυ…… Επί της ουσίας του δημοσιεύματος, είναι κοινώς γνωστό ότι εάν δεν αρθούν οι νόμοι που έχουν επιβληθεί αντισυνταγματικά για καταβολή φόρων επί φόρων,όπως επίσης η ΔΙΚΑΙΗ κατανομή φόρων σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες ( & εταιρείες κάθε είδους ),καθώς και η δίωξη ΟΛΩΝ όσων έχουν συμβάλει στην τωρινή οικονομική κατάσταση,& τέλος να διεκδικηθούν ΟΛΑ τα επιπλέον ποσά που έχουν αποδοθεί σε ‘δανειστές’,τότε δεν θα υπάρχει σωστό μέτρο για την πορεία της χώρας και άξιο σημείο αναφοράς ως προς την ανάκαμψή της.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί