in

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ – ΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

sdoe1ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ – ΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Άγνοια για το θέμα της παραίτησης του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)… Παναγιώτη Δάνη, δήλωσε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι έχει υπόψη του τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά δεν έχει λάβει επίσημη παραίτηση στο γραφείο του. «Όταν ενημερωθώ για τους λόγους της παραίτησης, θα απαντήσω», είπε χαρακτηριστικά.

Η επιστολή παραίτησης εστάλη την Παρασκευή και προκαλεί πολλά ερωτήματα για το τί οδήγησε τον κ. Δανή στην παραίτηση.

Κύκλοι εφοριακών αντιδρούν για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων και κάνουν λόγο για διάλυση της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Ισως η αποψίλωση του ΣΔΟΕ να είναι η αφορμή για την παραίτηση – βόμβα.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πλέον, πέρα από τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Σαββαΐδου, ψάχνει να βρει και νέο επικεφαλής για το ΣΔΟΕ.

Πάντως, στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει υποβληθεί παραίτηση.

Ποιος είναι ο κ. Δάνης

Ο κύριος Παναγιώτης Δάνης συνταξιοδοτήθηκε το 2005, έχοντας συμπληρώσει ήδη 30 χρόνια υπηρεσίας. Για την επιλογή του από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, λέγεται πως συνεκτιμήθηκε ότι στην δεκαετία που ακολούθησε, δεν συνεργάστηκε σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

Ο κύριος Δάνης «έγραψε ιστορία» όμως ως Διευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου Διακίνησης Αγαθών (ΥΠΕΔΑ) μέχρι και τις αρχές του 1997, όταν η υπηρεσία αυτή καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από το νεοσύστατο τότε ΣΔΟΕ. Είχε συμβάλει μάλιστα στην αποκάλυψη μεγάλων κυκλωμάτων λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών στα οποία εμπλέκονταν και τελωνειακοί υπάλληλοι.

Ο κ. Δάνης διετέλεσε επίσης και προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ την περίοδο 2002-2004, όταν το ΣΔΟΕ προέβη σε αποκαλύψεις μεγάλων κυκλωμάτων φοροδιαφυγής, η δράση των οποίων είχε κοστίσει στο Δημόσιο την απώλεια εσόδων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Report

What do you think?

Written by ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του.
Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας.
Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Comments

Leave a Reply
  1. Και που υπάρχει το ΣΔΟΕ σε τι ωφελεί; Στο να βάζει πρόστιμα σε κουλουρτζήδες, καστανάδες και άπορες γιαγιάδες με καλαμπόκια. Καλώς παραιτήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κακώς τα δεχτήκαμε! Ο ισλαμικός στρατός δημιουργεί μεγάλη στρατιωτική βάση απέναντι από την Κρήτη!

Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120 του Συντάγματος;