ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΒΟΜΒΑ: Παραδίδουν την Κύπρο στους Τούρκους…

· Κατοχικά Νέα

Σε ομιλία του στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων της κοινότητας Περιστερώνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός οδυνηρού συμβιβασμού με τους Τούρκους. Ο Πρόεδρος δήλωσε, “41 χρόνια μετά, βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα ευκαιρία και έτσι θα την αποκαλέσω, διότι διαδοχικές προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού συναντούσαν την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς, είτε της Τουρκίας αυτής καθεαυτής είτε των Τουρκοκυπρίων ηγετών που την εκπροσωπούσαν”.

“Σήμερα – και δεν παραγνωρίζω βεβαίως δηλώσεις που κάθετα μας βρίσκουν αντίθετους – υπάρχει ένας νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης. Θέλω να πιστεύω ότι η αποφασιστικότητα και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε θα δημιουργήσουν τις συνθήκες έτσι ώστε μέσα από το κοινό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί είτε αυτό του 1977 είτε του 1979 είτε της 8ης Ιουλίου του 2006 είτε της 14ης Φεβρουαρίου του 2014, να δούμε ότι με αποφασιστικότητα θα εργαστούμε στη βάση των όσων έχω αναφέρει για να επιτύχουμε μια λύση που πριν και πάνω από όλα θα απαλλάσσει την πατρίδα μας από την κατοχή” συνέχισε.

Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι “δεν διανοούμαι κράτος ευρωπαϊκό το οποίο να υστερεί των υπολοίπων στην κατοχύρωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών”.
Αν θέλουμε, είπε, να ζήσουμε πραγματικά ειρηνικά και να συνδημιουργήσουμε αυτό που επιβάλλεται και υπαγορεύει και η Ιστορία και οι υποχρεώσεις μας, αλλά και το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα και το λαό μας – “και όταν αναφέρομαι στο λαό μας δεν εξαιρώ τους Τουρκοκύπριους – είναι να δημιουργήσουμε επιτέλους τις προϋποθέσεις όπου να μπορούμε με περηφάνια να στεκόμαστε και να λέμε ότι επιτέλους έχουμε δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό κράτος που δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος κανενός των πολιτών”.

voicenews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashionΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashion

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρεςΔΙΕΘΝΗ

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρες

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της ΛειψίαςΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά