14:53 - 26/09/2021

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κάπου τον Σεπτέμβριο του 2018, οι Έλληνες ψαράδες (36 τον αριθμό) απέστειλαν στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ) εξώδικο και στο οποίο έκαναν λόγο για έναν ακήρυχτο πόλεμο που βιώνουν στο Αιγαίο Πέλαγος! Κατήγγειλαν την τουρκική προκλητικότητα στα ελληνικά χωρικά μας ύδατα!

Σύμφωνα δε, με την “Καθημερινή” στο εξώδικό τους οι Έλληνες ψαράδες ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι:
«Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής τους ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα.

Θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία».
Στο εξώδικό τους οι αλιείς επισημάνουν ακόμη ότι η απάντηση του υπ. Ναυτιλίας στις οχλήσεις τους ήταν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις!

Με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αλλάζει η ΝΔ παραβιάζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο…

Ναι αυτός ήταν και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα και ο αρχηγός του που ήταν από τα νεανικά του χρόνια θολωμένος ως προς την ελληνικότητα του Αιγαίου! Όπως τουλάχιστον ορίζουν οι Διεθνείς Συμβάσεις!
Εκείνος όμως είχε άλλη άποψη, πιστεύοντας ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του! Μια θέση θολοκουλτουριάρικη, αντεθνική θέση!

Αυτός λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας ντε, ελέω του άμυαλου ελληνικού λαού έγινε Πρωθυπουργός και μαζί με άλλους θολοκουλτουριάρηδες διεθνιστές παραχώρησαν την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς!
Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν, εννέα μήνες μετά το εξώδικο των Ελλήνων ψαράδων, φρόντισε να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα προς όφελος των Τούρκων ψαράδων και εις βάρος των Ελλήνων!

Τούτο αποδεικνύεται μέσω ερώτησης που κατέθεσαν τον Αύγουστο του 2021, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης και ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της “Ελληνικής Λύσης” Απόστολος Αβδελάς με αναφορά στο μέγα αυτό ζήτημα!
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τους απάντησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, πως:
«Το αρχηγείο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ μεριμνά για την αποτελεσματική επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και κυρίως περιοχών του Ανατολικού Αιγαίου, μεριμνά για την λήψη και υλοποίηση μέτρων ενίσχυσης των περιοχών, όπου απαιτείται, με τη διάθεση μεγαλύτερου αριθμού επιχειρησιακών μέσων (σκαφών, οχημάτων, αεροσκαφών) προσωπικού και λοιπού εξοπλισμού, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού»!

Βέβαια θα αντιληφθείτε παρακάτω, πως αυτή ήταν η σάλτσα του Υπουργείου προς απάντηση των ερωτήσεων των δυο Βουλευτών!

Έτσι συνεχίζοντας το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μας ενημερώνει πως:
«Το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για την αλιεία από πλοία ξένης εθνικότητας καθορίζεται από τα άρθρα 32-34 του Ν.Δ. 420/70 (Α΄ 27) περί του Αλιευτικού Κώδικα. Από τα παραπάνω άρθρα επιγραμματικά προκύπτει ότι στην αιγιαλίτιδα ζώνη του Ελληνικού κράτους απαγορεύεται η αλιεία με πλοία ανήκοντα, τόσο από πλευράς εθνικότητας, όσο και πλοιοκτησίας, κατά πλειοψηφία σε υπηκόους τρίτων χωρών.»!

Ως εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Όμως διαβάστε την εξωφρενική συνέχεια που υποδηλώνει κυβερνητικές (ΣΥΡΙΖΑ) αντεθνικές ενέργειες!

«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το νέο Π.Κ. που κυρώθηκε με τον νόμο 4619/2019, ΦΕΚ 95/Α στις 11 Ιουνίου 2019 η διενέργεια αλιείας από αλιευτικά (Α/Κ) σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (Ε.Χ.Υ) δεν αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα.»!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, φίλες και φίλοι γιατί ασκούν οι Τούρκοι αλιεία στα χωρικά μας ύδατα και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επιλαμβάνεται δραστικά του θέματος;

Πού ναι μεν η αλλαγή προς το συμφέρον της Τουρκίας στον Π.Κ. έγινε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019 (και εδώ είναι το πονηρό της υπόθεσης), αλλά στη συνέχεια και επί 26 μήνες η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν τροποποίησε!

Προ ημερών όμως ο πρώην ΥΠΕΘΑ στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, έθεσε στο twitter μια άλλη επίσης σημαντική διάσταση στο εν λόγω ζήτημα! Με ανάρτησή του λοιπόν στο διαδίκτυο ο Πάνος Καμμενος τονίζει:
«Τα Τουρκικά αλιευτικά παραβιάζοντας κάθε διεθνή νομοθεσία χωρίς ακόμα και έπαρση Ελληνικής σημαίας για ασφαλή διέλευση προκαλούν σε ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. Εδώ κάποιοι γραφειοκράτες δεν εφαρμόζουν την απόφαση της ΕΕ και τον έστω μικρό στόλο μικρών αλιευτικών την κρατάνε στα λιμάνια.

ΛΑΘΟΣ»!
Στην ανάρτησή του ο Πάνος Καμμένος, συνοδεύει αυτήν με έγγραφο της ΕΕ!

Θα ανιχνεύσει τα παρακάτω η κυβέρνηση;

Όμως εμείς το ψάξαμε λίγο περισσότερο το φλέγον αυτό εθνικό ζήτημα και απευθυνθήκαμε σε αρμόδια επί αυτών των θεμάτων αξιόπιστη πηγή μας και η οποία μας είπε τα παρακάτω απίστευτα και συνάμα τραγικά:
Την διετία 1986-1988 ο Ελληνικός Αλιευτικός Στόλος του Β.Α. Αιγαίου (Λήμνου, Άη Στράτη, Λέσβου) ήταν παντοδύναμος, σε σχέση με τον αντίστοιχο Τουρκικό, και η παρουσία Μυτιληναίων αλιευτικών σκαφών στα Μοσχονήσια, ήταν κάτι συνηθισμένο.

Σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού δεν παρενοχλούσαν (τότε) ούτε κατά διάνοια τις Ελληνικές μηχανότρατες, ενώ υπήρξε συμβάν κατά το οποίο μεγάλο Ελληνικό αλιευτικό σκάφος εγκλώβισε στα δίχτυα του Τουρκικό υποβρύχιο και το “πήγε βαρκάδα” μέχρι τον Άη Στράτη.

Την ίδια χρονική περίοδο στα Δωδεκάνησα ήταν αυτονόητη η Ελληνική κυριαρχία στα Ίμια, ενώ δεν υπήρχε καμιά παρενόχληση από την Τουρκική ακτοφυλακή, εναντίον των πανίσχυρων αλιευτικών στόλων της Λέρου και της Καλύμνου!
Στην ΘΑΛΆΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΕ Ρόδο, Καστελλόριζο και Κύπρο, κυριαρχούσαν τα Κρητικά, Κασιώτικα και Συμιακά καΐκια, όπως το ίδιο συνέβαινε και στο Λιβυκό Πέλαγος, σχεδόν μέχρι τις ακτές της Αιγύπτου και της Λιβύης!
Σήμερα, 33 χρόνια μετά, τίποτε δεν παραμένει ίδιο, αλλά η κατάσταση έχει αντιστραφεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνο βαθμό για τα Ελληνικά συμφέροντα!

Το Τουρκικό κράτος με τα κέρδη που αποκόμισε από τη διακίνηση ναρκωτικών και των παράνομων μεταναστών, συγκρότησε και εξόπλισε παραστρατιωτικούς αλιευτικούς στόλους με σκάφη μήκους από 15-45 μέτρων, εξοπλισμένων με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, που μπορούν να δημιουργούν παρεμβολές! Ηλεκτρονικές παρεμβολές, συστήματα άρσεως θαλασσίων και υποθαλάσσιων ναρκοπεδίων! Αλλά και συστημάτων αναγνωρίσεως ακτών!

Έτσι αντιλαμβανόμαστε πως είναι εύκολη σε αυτούς η καταγραφή των Ελληνικών στρατιωτικών μονάδων!
Έτσι φτάσαμε σήμερα να παίρνουν την μπουκιά από το στόμα των Ελλήνων αλιέων!

Στο Βόριο-Ανατολικό Αιγαίο ο Τουρκικός (παραστρατιωτικός) αλιευτικός στόλος, νομίζω πως βοηθούσε και βοηθά την επταετία 2014-2021 στην αθέατη διείσδυση Τούρκων καταδρομέων – ανιχνευτών σε νησιά μας. Όπου τα εποικίζουν με τζιχαντιστές και Μουσουλμάνους έποικους, που δεν θα φύγουν ποτέ!

Όλοι αυτοί, ακούγεται έντονα, πως έδιναν στοιχεία κινήσεως των Ε.Δ. της Πατρίδας μας, αλλά και του Λιμενικού Σώματος, επί και πέριξ της νήσου Λέσβου!

Όμως ιδιαίτερη παρενόχληση δέχτηκε ο αλιευτικός μας στόλος των Φούρνων Ικαρίας από τους Τούρκους αλιείς – πειρατές, στην θαλάσσια περιοχή των νήσων Ανθρωποφάγων και Αγαθονησίου, κάτι το οποίο οργανώθηκε το έτος 2003, όταν ήταν σε εξέλιξη το τουρκικό σχέδιο SUGA (μυστικό σχέδιο που είχε ως επιχείρηση προβοκάτσια προκειμένου να προκαλέσει ένταση με την Ελλάδα για εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια)!

Ένα μυστικό ναυτικό σχέδιο που επανεξετάζεται από τις Ε.Δ. της Τουρκίας!

Συνεχίζοντας η πηγή μας, μας λέγει ότι, στις νήσους Λέρο, Κάλυμνο και Κω, ο αλιευτικός τουρκικός στόλος είναι πανίσχυρος. Αλλά και της Κρήτης, αφού η Τουρκία θέλει να δείχνει ότι είναι δική της Επικράτεια η περιοχή! Όπου συχνά τουρκικά πειρατικά αλιευτικά σκάφη προσεγγίζουν την νήσο Χρυσή, απέναντι από την Ιεράπετρα Λασιθίου, όπως πράττουν και στα Πολύνησα των Διονυσάδων, Δραγοναίων και στην περιοχή Γαύδου, Γαυδοπούλας και Γραμβούσας Κισσάμου Χανίων!

Στο σημείο αυτό η πηγή μου, ειρωνικά μου είπε, να στείλω τα συγχαρητήριά της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Σημίτη, επειδή συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε η Τουρκία σήμερα να βρίσκεται κοντά στην υλοποίηση των στόχων της!
Όπως μου υπενθύμισε πως, χωρίς Κύπρο, Κρήτη και Δωδεκάνησα, δεν μπορεί να υπάρχει Ελλάδα!
Ειλικρινά δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω με την πηγή μου στην τελευταία αναφορά της!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 12 nnaphtika milia kai teliosan ta logia kai oi analyseis.

 2. Traveler (ΜΑΝΤΗΣ) 09/27/2021 @ 6:26 ΠΜ

  Ο αορατος υπαρχει μονο στην ελλαδα κι οχι στην τουρκια;
  Αν υπαρχει και στις 2 χωρες κι ακολουθειτε το ιδιο προτοκολλο πως ξερουμε οτι αυτες οι χωρες δεν ακολοθουν τις ιδιες εντολες;
  Στα ιμια η Ελλαδα ειχε αν οχι καλυτερο εξοπλισμο ειχε στηθει καλυτερα ειχε καλυτερες θεσεις μαχης παρ ολ αυτα εχασε την μαχη. Οι ανθρωποι αντιμετωπιζονται σαν να μην υπαρχουν ειναι εκει γιατι ειναι αναλωσιμοι.

 3. Έλληνας 09/27/2021 @ 10:01 ΠΜ

  Μα φυσικά. Ψάξτε να βρείτε ποιοι υπέγραψαν και πότε τη Συμφωνία της Μαδρίτης. Και βάλτε με το νου σας για πάρτη ποιών έπεσαν τότε οι υπογραφές χωρίς να ακουστεί ούτε κρότος. Έτσι έδωσαν το Αιγαίο χωρίς να κάνουμε οι αποκοιμισμένοι ούτε μία διαδήλωση.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*