Παίρνουν το σπίτι ανέργων Βολιωτών για οφειλή 625,54 ευρώ

-ΣΠΙΤΙΟΥ

Το σπίτι της κινδυνεύει να χάσει μία οικογένεια ανέργων από το Βόλο, μετά από αναγκαστική κατάσχεση περιουσίας στην οποία προχώρησε η Εφορία για οφειλή ύψους 625,54 ευρώ. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Μαγνησίας, στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Μαγνησίας καταγγέλλει, σε όλους τους εργαζόμενους, την κοινοποίηση, με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2015, από δικαστικό επιμελητή του Βόλου, έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, σε οικογένεια άνεργων εργατών, για οφειλές στην ΔΟΥ Βόλου. Οι οποίοι παρά το ότι είναι μακροχρόνια άνεργοι δεν παίρνουν κανένα επίδομα ανεργίας.

Το ποσό του φόρου για το οποίο η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτου είναι 519,38 ευρώ και οι προσαυξήσεις 106,16, το σύνολο 625,54 (!!!) και προέρχεται από μη καταβολή ΕΤΑΚ –ΕΕΤΗΔΕ και ΕΝΦΙΑ προηγούμενων χρόνων. Μάλιστα η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση χωρίς να έχει ειδοποιήσει προηγούμενα τους οφειλέτες, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποτίθεται προστατεύει την πρώτη κατοικία των φτωχών οικογενειών από τις τράπεζες έχει ανοίξει την «φάμπρικα» των κατασχέσεων για χρέη στις εφορίες υπακούοντας στις επιταγές ΕΕ και ΔΝΤ.

Η επίθεση στην ζωή των εργαζόμενων δεν έχει τέλος.
Τα σπίτια των εργατών και όλου του λαού μπαίνουν από την κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών στην ομηρία της κατάσχεσης και της απειλής πλειστηριασμού για «χρέη» προς την εφορία, από τα χαράτσια, για ποσά πάνω από 500 ευρώ, με στόχο να τους αναγκάσουν να πάνε άμεσα σε ρυθμίσεις, για να σώσουν το σπίτι τους, στραγγίζοντας από τις λαϊκές οικογένειες και το τελευταίο ευρώ. Ακόμα είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι με τις κατασχέσεις οι χρεώσεις στην εφορία αυξάνονται καθώς φορτώνονται τόσο με τα έξοδα των δικαστικών επιμελητών όσο και με τα έξοδα της άρσης της κατάσχεσης στο υποθηκοφυλακείο

Ανεργία, φτώχεια, χαράτσια, κατασχέσεις έχουν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης χιλιάδων και χιλιάδων εργαζόμενων. Εκεί τους έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική τους, που υπηρετεί το δόγμα: όλα για τους δανειστές -ληστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, όλα για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Καιρός για οργάνωση, αντίσταση και διεκδίκηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσουμε την καταστροφή της ζωής μας. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την λαίλαπα της επίθεσης που κλιμακώνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες



ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές ο εργαζόμενος λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα δικά του χέρια για να αντιπαλέψει την πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ.

• Να πάρουν πίσω τις κατασχέσεις ακινήτων από άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους

• Να καταργηθούν τα παλιά και νέα χαράτσια που φορτώνονται στις φτωχές λαϊκές οικογένειες

• Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους και για όλη την περίοδο ανεργίας»

http://www.myvolos.net/archives/126477

Loading...

9 thoughts on “Παίρνουν το σπίτι ανέργων Βολιωτών για οφειλή 625,54 ευρώ

 1. hk69 says:

  οταν δεν εχειs εισοδημα απο πουθενα ,και το κρατοs σου στελνει παρανομουs φορουs ( ΕΝΦΙΑ-ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ KΛΠ) και σε απειλει με κατασχεση περιουσιαs τι πρεπει να κανειs? Υπαρχει πουθενα στο κοσμο αυτο που συμβαινει στην ελλαδα?

 2. Eleni Kava-Kavgakou says:

  Μην αναπαράγετε τέτοιες ειδήσεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ !!
  Έπρεπε να είχαν κάνει ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΗ προσφυγή στην Εφορία, και τώρα να βάλουν δικηγόρο να κάνει ΑΝΑΚΟΠΗ.
  Πού τα χρήματα για δικηγόρο και νομικές συμβουλές?
  Αυτα θα έπρεπε να προσφέρουν οι διάφορες οργανώσεις και όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον κόσμο!
  Κι όχι μανιφέστα και ανακοινώσεις και διαφημίσεις για είδη επιβίωσης….
  Δεν το καταλαβαίνετε ότι στους 10 που θα διαβάζουν τέτοιες ειδήσεις, οι 9 θα σκύψουν και θα λιμοκτονησουν για να πληρώσουν τους Κλέφτες και μόλις ο 1 θα αντιδράσει οργανωμένα???

  • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ says:

   Ελένη αν διαβάζουν αραιά και που Κατοχικά αυτό θα κάνουν, έχεις δίκιο.
   Από την άλλη όπως ξέρεις καλά ανεβάζουμε συνέχεια άρθρα και λέμε που να απευθυνθούν.
   Εμείς δεν έχουμε τις νομικές γνώσεις, όμως είμαστε μέλη δικτύων αντίστασης και αντίδρασης.
   Επιπλέον και στις δύο περιπτώσεις έχουμε καθοδηγήσει τους ανθρώπους σε ομάδες αντίστασης πο έχουν και τους κατάλληλους δικηγόρους.
   Σου προτείνω να δεις και το τελευταίο άρθρο, θεωρώ ότι θα σε καλύψει
   http://katohika.gr/ellada/i-teliki-niki-einai-konta/

  • harry says:

   ΑγαπητηΕλενη, για το εξωδικο του σωματειου «αντισταση τωρα» προς τις ΔΟΥ τι γνωμη εχεις;;;νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο για τον ενφια που ειναι παρανομος. Θα ηθελα την αποψη σου.
   ευχαριστω

   • Eleni Kava-Kavgakou says:

    Χάρρυ, καλο το εξώδικο του Σωματείου, ειναι μια κίνηση.
    ΟΜΩΣ, πρέπει ΟΛΑ τα μέλη, 100, 50, όσα ειναι τέλος πάντων, το καθένα να κάνει ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο Δικαστικό Τμήμα της ΔΟΥ που υπάγεται, όπου θα αναγράφει λεπτομερώς την περίπτωσή του, γιατί αδυνατεί να καταβάλει τους φόρους κτλ.
    Ο καθε δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει σ´αυτό, αλλα ο Σύλλογος Δικηγόρων Πειραιά έχει αναρτήσει το κείμενο με τις οδηγίες επακριβώς των κινήσεων.
    Η Εφορία πρέπει να κατακλυστεί απο προσφυγές, όσες περισσότερες τόσο καλυτερα!
    Θα πάρετε αριθμό εισερχομένων και μετα απο 4 μήνες θα πάτε για να ορίσετε δικάσιμο.
    Οι οδηγίες υπάρχουν…
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ !!!
    Ήδη ο αδελφός μου με ενημέρωσε ότι μεταδόθηκε στις ειδήσεις ότι ένας συμπολίτης μας δικαιώθηκε…
    Αυτοί στην Κυβέρνηση ειναι αδίστακτοι δωσίλογοι, ξεπουλημένοι στους ερπετοειδεις Επικυριάρχους!
    Πρέπει να δουν ότι δεν μασάμε απο φόβο!

   • Eleni Kava-Kavgakou says:

    Χάρρυ, γράψε στο Google: υπόδειγμα ενδικοφανους προσφυγής- thesecretrealtruth.blogspot
    Έχει τα πάντα. Ένας φοιτητής ακόμα της Νομικής θα μπορούσε να σας βοηθήσει όλους στην σύνταξη του κειμένου, ειναι απλό. Χωρίς χρήματα. Ενημερώστε όσους πιο πολλούς μπορείτε. Αρκεί ένας που δεν δουλεύει να παίρνει τα χαρτιά όλων και να τα πηγαίνει για κατάθεση στην Εφορία. Να τους πεθάνετε στην χαρτούρα! Οργάνωση και τους φάγαμε!

   • Eleni Kava-Kavgakou says:

    Χάρρυ και Ζαχαρια και όλοι οι φίλοι! Το ξέχασα και ειναι το πρώτο-πρώτο που πρέπει να κάνουμε:
    ΓΕΛΙΑ ΓΕΛΙΑ ΓΕΛΙΑ μέχρι δακρύων!
    Πολύ σοβαρά και επιστημονικά: το γέλιο με χαχανητά ενισχύει το ανοσοποιητικό και κάνει τον εγκέφαλο να φτιάχνει καινούργιες νευρωνικες συνδέσεις. Αυτό σημαίνει ότι μετα απο μια γερή γελωτοθεραπεια θα σκεφτείς λύσεις εκεί που πριν έβλεπες αδιέξοδο!
    Φοιτητές που διάβαζαν αφού είχαν παρακολουθήσει μια κωμωδία, αφομοίωναν την ύλη τέλεια!
    Όποτε αρχίστε τις αναρτήσεις με ανέκδοτα! ??????

 3. PANDAROS says:

  επιτελους τα κατοχικα νεα εβαλαν αναρτηση που την εγραψαν… κομμουνιστες!!!
  χαχχαχαχαχ…
  .ελπιζω να μην γκρεμισε ο φουρνος της γειτωνιας μου δεν και θα εχω
  ψωμακι να φαω αυριο

  οπως και να εχει ενα μεγαλο μπραβο παιδια…ειλικρινα σας το λεω μπραβο…!!!!

  περα απο τον ξυλινο λογο που εχουν ολες αυτες οι οργανωσεις ….. γιατι νομιζουν οτι οσοι τους ακουν ειναι μαρξιστες οπως και αυτοι ..χαχαχχαχ τρεχουν σε αυτα τα θεματα ειναι γεγονος αυτο,,,,

  και ειμαι σιγουρος οτι θα εχουν στειλει και δικηγορους…ειναι στανταρ αυτο…οπου και αν απευθυνθουν οι ταλαιπωροι αυτοι ανεργοι, που εχασαν το σπιτι τους θα βρουν δικηγορο μην σου πω οτι αν απευθυνθουν ακομη και στην οργανωση ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ βολου αυτοι θα τους βρουν ….δεν μιλαμε για ΠΑΜΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ και τα σχετικα…εκει τον εχουν σιγουρα και μαλιστα καλο δικηγορο ασε που θα εχουν και λαο φουλ στην δικη

  οσο για την δικαιοσυνη τα εχουμε πει,,,ειναι αστικη,,,προστατευει τους αστους και λιωνει τα μπατηρια…Αυτος ειναι ο ρολος της γιαυτο εχει βγει και αυτην την δουλεια κανει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *