ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΥΠΕΡΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΞΙΑΣ 2 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ!

Από 572 δισ. έως 2,15 τρισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζουν την αξία των νεοεκτιμηθέντων τεράστιων πιθανών κοιτασμάτων στα θαλάσσια οικόπεδα 6,7,10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, η Γεωλόγος  Τερέζα Φωκιανού, νυν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FLOW S.A., τέως Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου, υπεύθυνη της Ελλάδας για τον αρχικό διεθνή γύρο αδειοδότησης το 1996 ερευνών υδρογονανθράκων και ο Χημικός Μηχανικός Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, νυν Αντιπρόεδρος της FLOW S.A & Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, πρώην Γενικός Διευθυντής των Ελληνικών Πετρελαίων – Upstream Oil & Gas Division!

Βάσει νέων στοιχείων και δεδομένων, τα οποία περιγράφουν αναλυτικά στο παρακάτω άρθρο τους, που δημοσιεύθηκε στο Energypress στις 17-7-2017, στα οικόπεδα 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ προκύπτουν πλέον δύο υπεργιγάντιοι στόχοι κοιτασμάτων, ο επάνω, διπλάσιος του ισραηλινού Λεβιάθαν και ο κάτω, πενταπλάσιος του αιγυπτιακού Ζορ!
Αυτό σημαίνει ότι οι δύο στόχοι πιθανά να κρύβουν, ο επάνω 40 τουλάχιστον τρισ. κυβικά πόδια και ο κάτω 150 τρισ. κυβικά πόδια, συνολικά δηλαδή 190 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, αξίας 1,09 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, στα οικόπεδα 6 και 7!
Στα δε οικόπεδα 10 και 11 (όπου βρίσκεται ήδη το West Capela για ερευνητική γεώτρηση) οι δύο Έλληνες Επιστήμονες υπολογίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν από 68 έως 180 τρισ. κ.π. φυσικού αερίου,  αντίστοιχης αξίας 272 δισ. έως 1,06 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!
Οι εκτιμήσεις αυτές είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν παγκόσμιο σάλο, καθώς ανατρέπουν όλα τα δεδομένα και εάν επαληθευθούν στην πράξη, θα καταστήσουν την Κύπρο τον μεγαλύτερο φορέα φυσικού αερίου ολόκληρης της Ευρώπης και έναν από τους τρεις μεγαλύτερους του κόσμου! Μια θαλάσσια “Σαουδική Αραβία”!
Όποιος τα κατέχει, όποιος τα εκμεταλλευθεί, θα είναι μια ενεργειακή υπερδύναμη και θα εξουσιάζει ενεργειακά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, κάτι που φυσικά με κανέναν τρόπο δεν θέλει πρώτη η Ρωσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και μπορεί να εξηγήσει κάλλιστα την φιλοτουρκική στροφή του Πούτιν (δείτε εδώ)…
Δείτε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο, με δικές μας υπογραμμίσεις και υπότιτλους:

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ των Τερέζας Φωκιανού και Ηλία Κονοφάγου*
Αυτές τις ημέρες, η Κύπρος ζει ιστορικές στιγμές. Το γεωτρύπανο “West Capella” των εταιρειών Εni-Total άρχισε ήδη την πρώτη Κυπριακή γεώτρηση “Ονησιφόρος” μέσα στο block 11, έξη σχεδόν χρόνια μετά την γεώτρηση “Αφροδίτη” στο block 12 της Κυπριακής ΑΟΖ που οδήγησε στην ανακάλυψη του πρώτου κοιτάσματος φυσικού αερίου της μεγαλονήσου.
Ο στόχος κοιτάσματος “τύπου Ζορ” “Ονησιφόρος” βρίσκεται 40 χιλιόμετρα απόσταση από το κοίτασμα “Ζορ” και μόλις 6 χιλιόμετρα από τα όρια με το block 10 των εταιρειών ExxonMobil-Qatar Petroleum. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΥΠΕΡΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΞΙΑΣ 2 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ! - Εικόνα1 Με κίτρινο χρώμα οι στόχοι ασβεστολίθων “τύπου Ζορ” & με πορτοκαλί χρώμα οι στόχοι ψαμμιτών “τύπου Λεβιάθαν”  Αναλύοντας τις χαρτογραφήσεις στόχων κοιτασμάτων (Εικ.1, με κίτρινο χρώμα οι στόχοι ασβεστολίθων “τύπου Ζορ” & με πορτοκαλί χρώμα οι στόχοι ψαμμιτών “τύπου Λεβιάθαν”) που παρουσίασαν πριν μόλις μερικούς μήνες οι γεωφυσικές Εταιρείες PGS και Spectrum στο Λονδίνο, διαπιστώσαμε ότι από επιστημονική άποψη η Total επέλεξε να διατρήσει την δομή “Ονισηφόρος” διότι βαθύτερα και περιμετρικά περιβάλλεται εξ’ ολοκλήρου από μητρικά πετρώματα (πετρώματα που δημιούργησαν φυσικό αέριο) της καινοζωϊκής εποχής.

Είναι φανερό ότι εάν ανακαλυφθεί φυσικό αέριο στον “Ονησιφόρο” θα αναβαθμίσει πολλαπλά τις προοπτικές ολόκληρης της ΑΟΖ της Κύπρου καθώς και την αξία των παραπλήσιων 3 στόχων του block 10.

Επί πλέον η γεωγραφική γειτνίαση τυχόν ομαδικών ανακαλύψεων στα blocks 10 & 11 θα διευκολύνει συνεκμεταλλεύσεις εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου οδηγώντας ταυτόχρονα στην ελαχιστοποίηση του κόστους αξιοποίησης των κοιτασμάτων.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


ΟΙ ΕΞΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ 10 ΚΑΙ 11 = 272 δισ. έως 1,06 τρισ. δολάρια   Υπολογίσαμε τις αναμενόμενες ελάχιστες, μέσες και μέγιστες ποσότητες πόρων αερίων υδρογονανθράκων που θα μπορούσαν να προκύψουν από τα κοιτάσματα των blocks 10 &11. Στην περίπτωση που η Κύπρος σταθεί τυχερή και υπάρξουν τελικά επαναλαμβανόμενες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στους παραπάνω 6 στόχους (σ.σ. με κίτρινο χρώμα) πιθανών κοιτασμάτων της Κύπρου, οι οποίες συνοδεύονται με αντίστοιχη πληρότητα των δομών σε υδρογονάνθρακες, παρόμοιες με αυτήν του κοιτάσματος “Zor”, η συνολική ποσότητα φυσικού αερίου που θα μπορούσε να προκύψει σε μία ελάχιστη 68 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (Tcf), μία μέση 116 Tcf και μία μέγιστη 180 Tcf., (με δεδομένες τις πρόσφατες συμφωνηθήσες συμβατικές τιμές πώλησης φυσικού αερίου από την ΕΝΙ στην Αίγυπτο, μεταξύ $ 4-6/ mbtu), η τοπική ακαθάριστη αξία της συνολικής αναμενόμενης ποσότητας φυσικού αερίου που θα μπορούσε να προκύψει στα blocks 10 & 11, κυμαίνεται μεταξύ μιας ελάχιστης 272 Δισεκατομμυρίων και $1,06 Τρισεκατομμύριων δολλαρίων.

ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ 6 ΚΑΙ 7 = 300 δισ. έως 1,09 τρισ. δολάρια   Όσον αφορά τον πιθανό πλούτο που θα μπορούσε να περιέχουν το block 6, το οποίο παραχωρήθηκε στην κοινοπραξία Total-Eni, η χαρτογράφηση των PGS & Spectrum δείχνει παρουσία δύο υπεργιγάντιων στόχων κοιτασμάτων, έναν “τύπου Λεβιάθαν” (σ.σ. με κίτρινο) διπλάσιο σε μέγεθος από το Λεβιάθαν και έναν δεύτερο στόχο “τύπου Ζορ” (σ.σ. με πορτοκαλί) πενταπλάσιο σε μέγεθος από το “Zoρ”.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΥΠΕΡΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΞΙΑΣ 2 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ! - Εικόνα2

Δεκαπλάσιοι από το αιγυπτιακό κοίτασμα “Ζορ” οι κυπριακοί στόχοι στα οικόπεδα 6 και 7   Σε περίπτωση ανακάλυψης φυσικού αερίου στους στόχους αυτούς, η αναμενόμενη ελάχιστη, μέση και μέγιστη συνολική ποσότητα πόρων αερίων υδρογονανθράκων των στόχων κοιτασμάτων που βρίσκονται στο block 6 αλλά και μέρους αυτών που βρίσκονται μέσα στο block 7 (Εικ.2) υπολογιζόμενες με ελάχιστες 75 Tcf, μέσες 130 Tcf, και μέγιστες 185 Tcf. Θα μπορούσαν να δώσουν τοπική ακαθάριστη αξία των αναμενομένων ποσοτήτων μεταξύ 300 και $1,09 Τρισεκατομμυρίων δολλαρίων.

ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ 6 ΚΑΙ 7 Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  Με βάση τα παραπάνω είναι φανερό ότι η Τουρκία δεν διεκδικεί τυχαία -με παράνομο μάλιστα τρόπο- τον πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ευτυχώς όμως ο αναμενόμενος πιθανός Κυπριακός πλούτος υδρογονανθράκων φαίνεται να είναι πολύ μεγάλος (μη λαμβανομένων υπ’ όψη των βαθύτερων ποσοτήτων στόχων αργού πετρελαίου στην περιοχή) πράγμα που έχει δελεάσει σε υψηλό βαθμό τις Διεθνείς Εταιρείες Πετρελαίων ( IOC’s).

Πιστεύουμε ότι αν στο τέλος του 2018 η Κοινοπραξία Τotal-Eni τοποθετήσει γεώτρηση στο block 6, -πιθανότατα στο κέντρο της δομής τύπου ψαμμίτη (σ.σ. με πορτοκαλί) – όπως αυτό φαίνεται στην Εικ.2. , η Τουρκία μάλλον θα επιδιώξει μέσα στο 2018 να τοποθετήσει και εκείνη ταυτόχρονα γεωτρύπανο (εάν βεβαίως καταφέρει να αποκτήσει κάποιο πλωτό γεωτρύπανο) σε γεωγραφική θέση που βρίσκεται μέσα στην ίδια δομή “τύπου Λεβιάθαν” (σ.σ. του block 6), επί της οποίας το 1/5 της έκτασης της θεωρεί ότι δικαιωματικά της ανήκει. Θεωρούμε ότι όταν έρθει αυτή η ώρα της διάτρησης της δομής αυτής από την κοινοπραξία Eni-Total το γεγονός θα αποτελέσει την πιο κρίσιμη στιγμή για την Κυπριακή δημοκρατία.

Καταλήγοντας να προσθέσουμε ότι εάν η γεώτρηση “Ονησιφόρος” οδηγήσει τελικά σε θετικά αποτελέσματα υπάρχει πιθανότητα η Κύπρος να αποτελέσει μεσοπρόθεσμα ένα μεγάλο κέντρο υγροποίησης φυσικού αερίου προς εξαγωγή καθώς και κέντρο εξαγωγής φυσικού αερίου μέσω αγωγών.

* Η κα. Τερέζα Φωκιανού είναι Πρόεδρος & Δ.Σ. FLOW S.A.
* Ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος είναι αντιπρόεδρος FLOW S.A & Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ     Δείτε ακόμη στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ:      1. “ΥΔΡΙΤΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ” – ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΚΑΥΣΙΜΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ!   2. ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΤΟ ΑΝΤΙ ΕΜΙΡΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ – Όλος ο υποθαλάσσιος πλούτος μας, ξένες και ελληνικές αναφορές, χάρτες, στοιχεία
thesecretrealtruth.blogspot.com

8 thoughts on “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΥΠΕΡΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΞΙΑΣ 2 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ!

 1. Ταγιπ ο πολιορκητης says:

  ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ..ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ..ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΗΕ GREATER ISRAEL PROJECT KAI THE NEW AMERICAN CENTURY PROJECT ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ…

  • ]+[ says:

   Λόγω σύμβασης Cooper η οποία έληξε το 2010 και έκτοτε ανανεώθηκε σιωπηρά διότι καμία ελληνόφωνη πολιτική πουτάνα δεν έκανε τίποτα γι αυτό, σύμφωνα με τις εντολές των αμερικανοεβραιωπαιων νταβατζήδων της

  • Νικητας says:

   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ…,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ !!!!!……ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !!!!…….Και φυσικα γιαυτο, αυτος ο ασβοηλιθιος παλιομαλακας , λακκες Γωγως Παπανδρεου , ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ….ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΧΩΣΕ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ Ν.Δ.Τ !!!!!!!……..αρα; 100% σιγουρακι οτι γνωριζαν .., και ΑΜΜΕΣΑ ΘΑ ΤΑ ΕΞΟΡΥΓΑΝ !!!!!!……..ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ;

 2. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Υπάρχει ηδη,η τεχνολογία της δωρεάν ενεργειας και αποκρύπτεται σκοπίμως,όχι για πολύ ακόμα….,ηδη,κατέστρεψαν τον πλανήτη με την εξόρυξη πετρελαίου.

 3. ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ says:

  ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΛΑΣΠΟΝΕΡΟ !!!!!!!!! ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΕ ΣΑΝ ΜΑΧΑΡΙΑΓΙΑΔΕΣ ????? ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *