Ουδείς Έλληνας είναι ή μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν “φασίστας”

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Στην πατρίδα της μητέρας των γλωσσών το ελληνικό λεξιλόγιο είναι υπό διωγμό και η λεξιπενία αποβαίνει εις βάρος μας. Είναι εις βάρος της έκφρασης ολοκληρωμένων σκέψεων, της ευφυΐας, της φαντασίας και γενικά εις βάρος της υγιούς προόδου και του ελληνικού πνεύματος. Υπάρχει όμως και ένα άλλο κρίσιμο φαινόμενο. Πολλές λέξεις χρησιμοποιούνται είτε λανθασμένα, είτε με διαστρεβλωμένη σημασία, είτε απλά και μόνο αν είναι κακόηχες ή εύηχες (ανάλογα με το πως θέλουμε να χαρακτηρίσουμε κάτι, έχουμε και “ρατσισμό” των λέξεων), είτε ενώ είναι ξένες “ελληνοποιήθηκαν”. Μια κακόηχη και ξένη λέξη που χρησιμοποιείται από όλους και για όλα είναι και η λέξη “φασίστας”, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως επειδή είναι κακόηχη, παρά διότι είναι ξένη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εύηχης λέξεως που επιβλήθηκε για ν’ αντικαταστήσει κάποια άλλη κακόηχη, είναι η λέξη “gay”. Αυτό ως παράδειγμα.

Με την λέξη “φασίστας” εννοείται ο οπαδός του φασισμού. Τι σημαίνει όμως και πως δημιουργήθηκε η λέξη; Η λέξη είναι ιταλική. Η αρχική λέξη είναι “fascismo”, η οποία προήλθε από το λατινικό “fasces”. Fasces ήταν δέσμες ράβδων οι οποίες είχαν στη μέση τσεκούρι. Τις κρατούσαν οι Ρωμαίοι ραβδούχοι στην αρχαία Ρώμη, οι οποίοι προπορεύονταν των επισήμων είτε όταν επρόκειτο για θανατική ποινή, είτε ως σύμβολο ισχύος και τιμωρίας της εξουσίας, και όχι μόνο των πολιτών.

Ο Μουσολίνι, πρώην ηγετικό στέλεχος του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ίδρυσε το φασιστικό κόμμα τον Νοέμβριο του 1921, το οποίο προέκυψε κυρίως λόγω της απογοητεύσεως που υπήρχε τότε στην Ιταλία. Ο φασισμός λοιπόν είναι ιταλικό πολιτικό δημιούργημα, προσαρμοσμένο στις συνθήκες και πραγματικότητα της Ιταλίας. Δημιουργήθηκε για το καλό της Ιταλίας. Πρώτο συμπέρασμα: Ως ιταλικό δημιούργημα, δεν έχει καμία πολιτική σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Φυσικά, οι ιδέες του φασισμού διαχύθηκαν και σε άλλες χώρες, αν και δεν υπήρξε Φασιστική Διεθνής, αλλά ο φασισμός έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό.

Αναπτύσσεται σε χώρες με ορισμένες πνευματικές και κοινωνικές παραδόσεις. Δεν είναι τυχαίο που ο φασισμός αναπτύχθηκε στην Γερμανία. Ο γερμανικός φασισμός είναι ο ναζισμός, ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός (Nationalsozialismus – Nazi). Ξαναείχαν ταυτιστεί, όχι απλά συμμαχήσει, Ιταλοί και Γερμανοί. Μην ξεχνάμε ότι ή Ρωμαϊκή αυτοκρατορία στα τέλη του 15ου αιώνος ονομαζόταν Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους. Η Ρώμη είχε Καίσαρ (Caesar) και η Γερμανία Κάιζερ (Kaiser). Δεύτερο συμπέρασμα: Εφόσον οι Ελλάς δεν έχει καμία σχέση με τις παραδόσεις των χωρών στις οποίες επικράτησε ο φασισμός, η Ελλάς δεν έχει καμία ιστορική ή παραδοσιακή σχέση με τον φασισμό.

Επειδή στην εφαρμογή της δημοκρατίας είναι βασικός παράγων ορισμένος βαθμός ωριμότητας των πολιτών, όταν αυτός εκλείψει ο φασισμός υπόσχεται κατάργηση των ελευθεριών αντί της κοινωνικής ασφάλειας και οικονομικής προόδου. Υπ’ αυτήν την έννοια καταλαβαίνετε ποιοί είναι “πραγματικοί φασίστες” σήμερα, με την προϋπόθεση ν’ απεγκλωβιστείτε από την προπαγάνδα με την οποία επέβαλλαν την λέξη “φασίστας”. Διότι η λέξη επιβλήθηκε ως έκφραση του συρμού “φασιστικά με δημοκρατικές μεθόδους”. Οι απανταχού εξουσιαστές θέλουν να μιλάνε οι πολίτες με το συναίσθημα και όχι με την λογική.

Ο φασισμός, όπως ο ναζισμός, ο κομμουνισμός, ο ισλαμισμός κλπ είναι πολιτειακά συστήματα επεκτατικά και σοβινιστικά. Καμία σχέση δεν έχουν η Ελλάς και οι Έλληνες μ’ αυτά. Και κάτι επιπλέον σημαντικό. Οι χώρες, στις οποίες επικράτησε ο φασισμός, είναι φανατικοί διώκτες της Ορθοδοξίας. Είναι φανατικοί διώκτες της Ορθοδοξίας διότι αυτή τους είναι σοβαρό εμπόδιο στην επίτευξη των σκοπών τους. Η Ιστορία μας διδάσκει πολλά επ’ αυτού. Πως μπορεί λοιπόν κάποιος να είναι Ορθόδοξος Χριστιανός και φασίστας; Τρίτο συμπέρασμα: Ιδεολογικά και θρησκευτικά ο φασισμός είναι ανθελληνικός.
Τι γίνεται όμως με την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα; 1) Η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα άρχεται από Γενικό Γραμματέα, όπως και το ΚΚΕ. Τι γίνεται με τον αρχηγό ή το Αρχηγείο της; 2) Στο πρώτο της καταστατικό η Χρυσή Αυγή δήλωνε ότι ήταν αντιχριστιανική, αλλά το έβγαλαν αυτό αργότερα, διότι δεν είχε απήχηση στους Έλληνες και αυτό διότι ο Έλληνας είναι από αρχαιοτάτων χρόνων θρησκευόμενος.

Δεν μπορεί λοιπόν να χαρακτηρισθεί ουδείς Έλληνας από κανέναν σαν “φασίστας”. Όπως δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί κανένας Ιταλός ή Γερμανός, σαν Πασοκτζής, Νεοδημοκράτης, Συριζαίος, κλπ. Αλλά, ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα τους.

Χρήστος Μαντζιάρης

Loading...

12 thoughts on “Ουδείς Έλληνας είναι ή μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν “φασίστας”

 1. Jordan says:

  παλιά το λέγαμε αλλιώς, » ο μπαγλαμας είναι όργανο αλλά και ο μπάτσος είναι όργανο…. άρα ο μπάτσος είναι μπαγλαμας» …
  Αυτή η ανάλυση, – να σαι καλά – με πάει πολλά χρόνια πίσω

  • stim says:

   ειρωνικά το λεει, αυτα που λεει το αρθρο λεει ο πλευρης οτι δν γινεται να εισαι φασιστας ουτε ναζιστης ειναι μλκιες αυτα γιαυτο τα προωθουν
   η Χ.Α. ειναι απλα περιεργη

 2. Πέτρος Μ. says:

  Δε μας τα λέτε καλά. Σύμφωνα με τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ο φασίστας πιστεύει ότι το έθνος του είναι υπεράνω κάθε άλλης αξίας και θέλει να δημιουργηθεί μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα…
  Προσέξτε, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και όχι υπεράνω των υπολοίπων εθνών, όπως μας λένε. Άρα λοιπόν και εγώ φασίστας είμαι, αφού πιστεύω ότι η Ελλάδα και το Ελληνικό έθνος είναι υπεράνω κάθε άλλης αξίας και θέλω να δημιουργηθεί μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα…

  Επίσης, η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ λέει ότι ο φασίστας δεν πιστεύει στη δημοκρατία. Και εγώ δεν πιστεύω στη «δημοκρατία», δε θέλω να αποφασίζει η πλειοψηφία για εμένα, δεν έχουν δίκιο οι πολλοί μόνο και μόνο επειδή είναι …περισσότεροι.
  Θα μπορούσα να δεχτώ τη δημοκρατία μόνο εάν όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε μια δημοκρατία μεγάλωναν κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Μόνο εάν δεν μεγάλωναν με απαράδεκτες στερήσεις, δεν πήγαιναν σε σχολεία κατωτέρας ή και αγνώστου ηθικής.
  Αφού αυτοί που συμμετέχουν σε μια δημοκρατία ήρθαν από άλλη ήπειρο (όπως γίνεται τώρα με τους «νέους Έλληνες») και αφού μεγάλωσαν με άλλα ήθη, έθιμα, παραδόσεις και αντιλήψεις από εμένα, είναι φυσικό να έχουν και άλλη άποψη για το καλό και το κακό, για το δίκαιο και το άδικο, για το σωστό και το λάθος. Και άρα, γιατί να αποφασίζουν αυτοί για εμένα;
  Είμαι λοιπόν …φασίστας, σύμφωνα με τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.
  Χωρίς να αναφερθώ σε Ιταλία και Μουσολίνι, όπως θα ήταν το σωστό, αφού μόνο εκεί υπήρχαν φασίστες.-

 3. ]+[ says:

  ΑΛΛΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ!!!
  ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
  ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ=NATIONALISTS!
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ…..

 4. Red Wolf + says:

  Εγω δεν θεωρω οτι το εθνος ειναι υπερανω της Αξιας και μαλιστα θεωρω οτι αυτη ειναι μια διαστροφικη αντιληψη της πραγματικοτητας και ενα παραγογο του πνευματικου εκφυλισμου που πρεπει και τελικως θα αφανιστει.

  Για την δημοκρατια δεν θα αναφερθω, καθως ουτε εγω πιστευω στην δημοκρατια και θεωρω μαλιστα οτι κανενας φασιστας δεν πρεπει να εχει δικαιωμα αποψης και ψηφου, ειτε αριστεροστροφος, ειτε δεξιοστροφος.

  Σε τελικη αναλυση αν συνεχισει η κατρακυλα του Ελληνισμου σας στον πνευματικο εκφυλισμο, τοτε το οφειλουμε στις γενιες του μελλοντος να αφανισουμε τον Ελληνισμο σας και τον Χριστιανισμο σας απο τον πλανητη και εμεις οι κοκκινοι θα κανουμε οτι μπορουμε για να σωσουμε τον πλανητη μας και απο τον φασιστα ευνουχο ψευτοθεο της Ρωμης και απο τα υπολοιπα καρκινωματα που πηγαζουν απο την Ρωμη οπως για παραδειγμα ο φασισμος.

  https://www.youtube.com/watch?v=9UglUjiJifA

 5. Αθανασιος says:

  Κομουνιστες , Ελληνες , βαρβαροι ,φασιστες ναζιστες χριστιανοι μουσουλμανοι, ολοι τους ειναι το ιδιο,βλακες,..και ψωφανε και σκοτωνοντε με το να υπηρετουν, τουςευλογιμενους απο τον θεο λεφταδες!!,.μονο ο καπιταλισμος και τα λεφτα μας σωνουν ,σε αφυπνιζουν!!οι αξιες του και τα ιδεοδη του!!!.οπως τον βλακα τον μαντζαρη που δεν ξερει ουτε τι λεει ουτε τι βλεπει γυρω του, τις μεγαλες αξιες!!!!!,του καπιταλισμου οπως την εξουσια και εκμεταλευση δηλαδη μεσω των χρηματων και του κεφαλαιου,.ετσι μπορεις και δικαια πατριοτικα Ελληνικα και νομιμα? να γ@μ@ς και να δερνεις καθε γυναικα καθε Ελληνα και ανθελληλα η και ξενη καθε κοριτσακι και αγορακι,.και οτι θες μονο με 5 ευρω την μερα!.. και να σε λεει και απο πανω σε ευχαριστω αγα μου που μ αφησες τουλαχιστον να ζεισω,αυτος ειναι ο σκατοκοσμος που υπερπιζεστε πουτανας γιοι,. δεν πατε στο διαλο ολοι σας!..βολεμενα φασισταρια, και ψευτοαριστερα φραγκατα λαμογια,…

 6. Red Wolf + says:

  Ο εθνικιστοφασισμος ειναι μακραν η μεγαλυτερη πνευματικη πανουκλα που εχει υπαρξει ποτε στην ιστορια του πλανητη και αυτη η αρρωστια εχει μολυνει τα μυαλα ενος μεγαλου ποσοστου των «νεοελληνων» ειτε μιλαμε για τους Χ.Α ειτε για τους ακροδεξιους γενικοτερα μεσα και εξω απο την πολιτικη.

  Το εθνος ειναι η μεγαλυτερη αξια και αυτο δεν ειναι προσβολη προς την Αξια!

  Το εθνος και δηλαδη η υλη και το εγω του εθνικιστοφασιστα που εχει υποστει πλυση εγκεφαλου και εχει ποτιστει με μισος ειναι πανω απο την οποιανδηποτε Αξια και χεστηκαμε ασφαλως για την ψυχη και των Ινδιανων επι του προκειμενου και σε τελικη αναλυση και του Μανωλη καθως ηταν Ασιατης.

  Μιλαμε για λατρες του Σατανα οπως για παραδειγμα οι θρησκοκαυλοι λατρες του Ρωμαικου σκοτους και καταληγουν και μονοι τους σε αυτο το συμπερασμα και μιλανε για το μαυρο «φως» του «Εωφορορου» καθως μιλαμε για λατρες του σκοτρους και της πνευματικης διαστροφη που δεν εχει ορια και απο την ριζα της ειναι μια αντιφατικη και διαστροφικη πλανη που δεν μπορει να την χωρεσει ο ανθρωπινος νους και αυτη η αρρωστια και μαζι και ο «θεος» του Ρωμαικου σκοτους δεν προκειται να περασουν απο εδω + ακομα και αν για να γινει αυτο θα πρεπει να ερθει το τελος του κοσμου σας στην ολοτητα του.

  https://www.youtube.com/watch?v=xI0iqHNwbDc

 7. Red Wolf + says:

  Οι ανθρωποι αριστεροι και δεξιοι θα αφυπνιστουν εναντια στον καρκινο του εθνικιστοφασισμου. Μαζι και εμεις οι Απατσι θα υψωσουμε με τους υπολοιπους ανθρωπους το τσεκουρι του πολεμου και οι κατ’ευφημισμον ανθρωποι θα μαζευτουν μαζι με τον ψευτοθεο τους και τα ειδωλα τους στο οχυρο του εχθρου μεχρι τον τελευταιο τους ασπασμο.

  Η συγκρουση των ανθρωπων με τα ζομπι ειναι αναποφευκτη και σημερα 29 του μηνος αριστεροι και δεξιοι θα υψωσουν την σημαια της ανιστασης εναντια στην πνευματικη πανουκλα και σε προεκταση εναντια στο «θεο» της εξουσιας και του Ρωμαικου σκοτους, που γεννησε την πανουκλα του εθνικισμου και του φασισμου, που μεγαλυτερο συμμαχο εχει τον Σορος και τα παιχνιδια της εξουσιας του σκοτους, που στοχευουν στην τεχνητη πολωση και καλλιεργουν το μισος αναμεσα στους λαους, που φροντισαν πρωτα να τους εξαθλιωσουν για να τους υποταξουν .

  Δεν θα περασει ο φασισμος. Η νικη του ανθρωπου εναντια στον γλυφτη της εξουσιας του σκοτους και τον εθνοζομπανθρωπο θα ειναι καθολικη και ο νεος Ελληνισμος θα ανατειλει μεσα απο τις σταχτες του εθνοζομπανθρωπου.

  Τα πνευματα των κοκκινων πολεμιστων Απατσι καταυθανουν για την υπερασπιση της Γαιας και των παιδιων της εναντια στον φασισμο και τον «θεο» του σκοτους. Η συγκρουση αναμεσα στα παραλληλα συμπαντα θα αφησει πισω της μονο τις σταχτες του πολιτισμου της χεστρας.

  https://www.youtube.com/watch?v=nXG7nd5TseU

  https://www.youtube.com/watch?v=hSgSRdOWYJ0

 8. Lugh + says:

  Σε τελικη αναλυση συμφωνω με το συμπερασμα αν και δεν θα μπορουσα να συμφωνησω με τον συλλογισμο καθως αλλωστε εχω απορριψει στην ολοτητα της την εθνοκουλτουρα που εκπηγαζει και στις δυο περιπτωσεις απο την Ρωμη και απο το καθεστος του σκοτους.

  Η συγκρουση θα ειναι αναμεσα σε Ελληνες και τα φασιστοζομπι, καθοτι βασικα για να εχει καποια Αξια η εθνικη ταυτοτητα πρεπει πρωτα απο ολα να μιλαμε για ανθρωπους.

  Ο αρχαιος Ελληνισμος υπηρξε ενα πολιτσμικο χωνευτηρι λογω και του Αλεξανδρου και οχι ενα κλειστοφοβικο και κομπλεξικο εθνοκεντρικο παρασιτο που βασιζεται στην αρχαιοκαπηλια και στον φασισμο του «θεου» του Ρωμαικου σκοτους.

  Η τεχνητη πολωση του φασιστα «θεου» του σκοτους θα συντριβει εδω + και μαζι και ολοι οι εφιαλτες που εσπειρε ο «θεος» του σκοτους.

  Μαζι με τουν Ινδιανους Απατσι και εμεις οι Κελτες που επισης μας σφαγιασε ο φασιστας «θεος» του σκoτους και καπηλευεται μεχρι σημερα τον πολιτισμο μας.

  HE IS THE GOD LUGH = 888

  https://en.wikipedia.org/wiki/Lugh

  Apollo +

  https://www.youtube.com/watch?v=59Ri26PIOLs

  https://www.youtube.com/watch?v=06H_6oI4EK4

 9. ΖΑΖΑΣ ο Ερζερουμοπουλος ο Ασιατης says:

  Πολυ »’τεχνικα» και μαγειρημενα μετα το ανακατεμα απο τις διαφορες αναφορες σε συγκεκριμενα συγχρονα θεματα -πολιτικα,θρησκευτικα , πολιτιστικα και αλλα μαφιοζικα των »λαων»- ΑΛΛΑ ενα θα πω ΦΑΣΙΣΤΑΝ=ΠΑΚΙΣΤΑΝ . Οι νοοτροπιες των λαων της ασιας »’κατασταλαξαν »’ στην δυση ΕΚΕΙ ακριβως που »’εφτασαν» οι προγονοι των απο παλια και επεται συνεχεια……Οασιατισμος =καρκινος των λαων και δεν ενδιαφερεται απο τα τεμαχια του τα διποδα αν υπαρχει δημοκρατια , φασισμος , βασιλικος οικος και βαλε , αυτα »’μπουκαρουν» παντου με χιλιους βαρβαρους τροπους προς λεηλασια των παντων …μελετηστε την παλαια λεγομενη διαθηκη , σκετος καρκινος του πλανητη μας , γκρεμισαν τα βαρβαρακια εκατονταδες πολιτισμους …οι γυφτοαθιγγανοι των στεππων και της ερημου και αυτοι πλεον κουστοματοι και ασφαλιτες βαρβαροφασιστοπακιστανηστες αγιοι με τον θεουλη των στον σβερκο μας »’εφορου»’ ζησης μας….

 10. Red Wolf + says:

  Να το και το διπλο εψιλον ]+[ του Μεγα Αλεξανδρου που το πηγε μεχρι την Μογγολια. Ηρθε να σας συμπαρασταθει. Ο εθνικισμος σε αντιδιαστολη με τον πατριωτισμο θεωρειται ως το μισος προς τους αλλους λογω της εθνιικοτητας τους και προσδιοριζεται ως μια μη ρεαλιστικη κοσμοθεαση που προτασσει ενα αδιαπραγματευτο μη ρεαλιστικο κοσμοειδωλο ως την «λυση» για ολα τα πραγματικα προβληματα. Ο φασισμος ειναι ο υπερμετρος υπερεθνικισμος που ξεπερναει τα ορια και δηλαδη ακριβως αυτο που συμβαινει που επι της ουσιας ειναι και η μεγαλυτερη απειλη και για τον συντηρητικο εθνικισμο που δεν μπορει αλλωστε να επιχειρηματολογισει με βαση την πραγματικοτητα και για αυτο οδηγειται στη πολιτικη απομονωση σε αντιθεση με τον φασισμο που προελαυνει ο οποιος υποσχεται οτι θα «λυσει» ολα τα προβληματα με την βια και τους πολεμους και οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στον ολεθρο.

  Ο υπερεθνικισμος των Βαλκανιων ουδεμια σχεση εχει με τον Τραμπ που λαναθασμενα μαλιστα και πραπαγανδιστικα αναφερται ως φασιστας και ως ο νεος Χιτλερ απο τους αριστεροστροφους φασιστες αν και ειναι προφανες οτι η consrvative δεξια και ο conservative εθνικισμος που ειναι καθολα εχθρικος με τον φασισμο μπορει να βρει πολιτικη εκφραση απο τον Τραμπ που καμια σχεση δεν εχει ουτε με τον ρατσισμο, καθως μαλιστα στην κυβερνηση του εχει περισσοτερους μαυρους απο τον Ομπαμα, ουτε με τον Σοβινισμο, καθως προσπαθει μαλιστα να δειξει οτι σεβεται τις κουλτουρες των λαων σε αντιθεση δηλαδη με τον φασισμο, που εκφραζει μαλιστα το βδελλυρο κατεστημενο της Ρωμης και συνεπως και την conservative «ορθοδοξη» δεξια η οποια ασφαλως δεν εχει καμια σχεση ουτε με την conservative δεξια της Αμερικης, ουτε με τους Προτεσταντες που συγκρουστηκαν με εκατομμυρια μαλστα θυματα με το κατεστημενο της Ρωμης και τον θρησκευτικο φασισμο επι της ουσιας. Θα μπουρουσε να χωρεσει η «ορθοδοξη» δεξια μεσα σε αυτο το Αμερικανικο σχημα και οχι το αντιθετο, που καταληγει στις δομες του θρησκευτικοπολιτικου καρκινωματος της Ρωμης και στο φασισμο του Χιτλερ.

  Καμια σχεση λοιπον ο Τραμπ με αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα. Λαθος σας τα εχουν βαλει μεσα στο μυαλο σας, καθως η κατασταση στην Ελλαδα εκφραζει ακριβως αυτο που ειναι το ιστορικο αλλοθι της φασιστερας.

  Οι αριστεροι λιμπεραλ της Αμερικης δεχονται μια προπαγανδα βασισμενη σε αυτη την αρρωστημενη νοοτροπια που εκπηγαζει απο την φασιστοπραγματικοτητα της Ρωμης και το «θεο» της που οδηγησε και στον σφαγιασμο των Ινδιανων κλπ.

  Το ψεμα επι του προκειμενου ειναι οτι η παραδοσιακη Αμερικανικη δεξια δεν εχει ουδεμια σχεση πλεον με αυτη την νοοτροπια με την οποια εχει παρει οριστικο ιστορικο διαζυγιο και δεν εχει ασφαλως ουδεμια σχεση με τον Χιτλερ εκει οπου μαλιστα υπηρξε ενας απο τους συμαντικοτερους ιστορικους του εχθρους. Μεγαλυτερη σχεση με τον Χιτλερ και αυτα τα σκουπιδια της ιστοριας εχει ο Σορος που μαλιστα μας λεει οτι οταν δουλευε για τους Ναζι ηταν η ποιο ευτηχισμενη περιοδος της ζωης του.

  Σε γενικες γραμμες μεγαλυτερη σχεση εχει η Αλβανια με την πολτισμικη πραγματικοτητα της Αμερικης παρα η Ελλαδα που τελικα καταληγει στο isolation λογω των απαρχαιωμενων εθνικιστικων ιδεοληψιων που την διακατεχουν.

  Ενα παραδειγμα:

  https://www.youtube.com/watch?v=g4bd7CfJ7eg

  Στην Ελλαδα οι θρησκευτικοι φασιστες ειτε «Ελληνκεντρικοι» ειτε «αρχαιολατρες» ειτε «ορθοδοξοι» μπορουν ακομα και να σε σκοτωσουν αν δεν υποταχθεις στα καλουπια που προσπαθουν να σου επιβαλουν και τον θρησκευτικο φασισμο επι της ουσιας.

  Για να εισαι «πραγματικος» Ελληνας πρεπει να εισαι αυτο και αυτο και να υποταχθεις σε αυτο που σου λεμε εμεις και στο ψεμα βασικα και η φασιστοσαπιλα εχει γιγαντωθει και βασικη αιτια ειναι ο εθνικισμος και η πλυση εγκεφαλου απο τα κεντρα εξουσιας που βασιζονται στην εθνικιστικη πλυση εγκεφαλου και στην ζομποποιηση.

  Στην Ελλαδα εχει δρομολογηθει κατι πολυ κακο και μονο μια μαζικη αντισταση εναντια στον φασιστοεθνικισμο μπορει να το ανατρεψει αλλα βασικα φαινεται οτι και η κεντροδεξια ακομα τρεφεται απο αυτη την εθνικστοσαπιλα που στο τελος της ημερας θα την καταπιει. Για αυτο θα πρεπει να αντιδρασουν ανεξαρτητοι παραγοντες για να τσακκισουν αυτη την πνευματικη πανουκλα αλλιως τελικα ο εμφυλιος ειναι η μοναδικη «λυση» και τελικα επιστροφη στον χρονο και στους Βαλκανικους πολεμους, μεσα σε πολυ χειρτερα δεδομενα. Θα πρεπει βασικα καποιοι να φωναξουν και να συγκρουστουν για την Ζωη. Αλλιως Θανατος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *