ΟΤΑΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ “ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΝ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, θεωρεί τον πρώην αρχισυντάκτη της τουρκικής Miliyet, Αμπντί Ιπεκτσί, ως το alter ego του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ κατά την εισβολή στην Κύπρο. Καθ΄ ότι, ο Ιπεκτσί επηρέαζε τόσο τον Ετζεβίτ που συζητούσε όλα τα ζητήματα μαζί του και μάλιστα τον επηρέαζε στην τελική λήψη των αποφάσεών του!!

Επίσης, ο κ. Μαλκίδης αναφέρει, ότι ο Ιπεκτσί δεν παρέλειψε να γράψει και για την “καταπίεση” των “Τούρκων” της Θράκης με το άρθρο του: “Αυτός θα πρέπει να είναι ο δρόμος για να κρατήσουμε τους αδελφούς μας στη Δυτική Θράκη”. Το άρθρο βρίσκεται σε ειδική θυρίδα του τούρκικου υπουργείου εξωτερικών βιβλιογραφικής βάσης δεδομένων, που εκθέτει τις κεμαλικές θέσεις περί Θράκης, στο διεθνές δίκτυο Internet. Φυσικά το άρθρο, το οποίο για πρώτη φορά έρχεται στην επιφάνεια, έχει αποσιωπηθεί, καλύτερα έχει αποκρυφτεί από την επιτροπή του βραβείου Ιπεκτσί, όπως άλλωστε και όλα τα άλλα, μια και το προσωπείο είναι αυτό του “φιλέλληνα” και του “δημοκράτη”.

Η “Ελευθεροτυπία” χρηματοδότης του Ιδρύματος.

Την παραπάνω αναφορά έκανα στο χθεσινό άρθρο μου (30/12/16) στην Ελεύθερη Ώρα: “Το βαθύ κράτος της Τουρκίας και το Ίδρυμα Ιπεκτσί”.

Όπως επίσης, ανέφερα ότι στην ίδρυση των “βραβείων” του Ιδρύματος, συνέβαλαν αποφασιστικά με προτάσεις και χρηματικές προσφορές – σύμφωνα με ακριβέστατες πληροφορίες μας – ο δημοσιογράφος Τεγόπουλος Χρήστος (Κίτσος), ιδρυτής, εκδότης και ιδιοκτήτης της “Ελευθεροτυπίας”, καθώς ο επίσης δημοσιογράφος Φυντανίδης Σεραφείμ, διευθυντής της εν λόγω εφημερίδος.

Η οποία συμπτωματικώς ήταν η εφημερίδα που παραλάμβανε όλες τις επιστολές ανάληψης της ευθύνης για εγκληματικές πράξεις και τρομοκρατικές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι Αϊντίν Ντοάν και Μεχμέτ Μπαρλάς, εκδότες και διευθυντές της τούρκικης “Μιλιέτ” που εκδότης και ιδιοκτήτης της ήταν ο Αμπντί Ιπεκτσί.

Σ΄ αυτό το άρθρο μου στην ΕΩ της 30ης Δεκεμβρίου δεσμευόμουν, πως στο σημερινό άρθρο μου θα δημοσίευα ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις ή βραβεύθηκαν από το εν λόγω Ίδρυμα που υποτίθεται ότι προάγει την “ελληνοτουρκική φιλία”. Όταν, εκείνος στον οποίο τιμητικά έδωσαν το όνομα του Ιδρύματος, μισούσε κατάφορα τον ελληνισμό!!

Το απύθμενο μίσος του Αμπντί Ιπεκτσί για την Ελλάδα και τον Έλληνα.

Αυτός λοιπόν ο “φιλέλληνας” Τούρκος donme, εβραϊκής καταγωγής εκ Θεσσαλονίκης, μας έδειξε τα αισθήματα αγάπης του με ένα ποίημά του που το ονόμασε “το μίσος” και φέρεται να το έχει γράψει ο ίδιος ή κατά παραγγελία του, ο Behcet Kemal Caglar. Αυτό το ποίημα περιλαμβάνεται στην ανθολογία ενός Τουρκοκύπριου ονόματι Hassan Sefik Altay, με τίτλο “ο Ιερός Αγώνας και η Αντίστασή μας στην Ποίηση”.

Αυτό “το μίσος” φρόντισε ο “φιλέλληνας” Αμπντί Ιπεκτσί να το δημοσιεύσει στην “Μιλιέτ”, παραμονές της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Όπως ακριβώς είχε πράξει και λίγο πριν τα “Σεπτεμβριανά του 1955” όταν με παράρτημα εφημερίδος του, είχε μεγαλοποιήσει την επίθεση – προβοκάτσια κατά του τούρκικου Προξενείου της Θεσσαλονίκης και το παρακείμενο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, οπλίζοντας επί της ουσίας το “χέρι” του καθοδηγούμενου όχλου προκειμένου να πυρπολήσει και να καταστρέψει τις περιουσίες των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και να βιάσει Ελληνίδες. Όλα αυτά διά χειρός του “φιλέλληνα” Αμπντί Ιπεκτσί.

Το μίσος του Αμπντί Ιπεκτσί μέσα από “το μίσος”.

Διαβάστε παρακάτω το ποίημα του “φιλέλληνα” και “φιλειρηνιστή”, Αμπντί Ιπεκτσί:

«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ’ αυτόν τον κόσμο,
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο,
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος.
Σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα,
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα,
τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα,
εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές,
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος
και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα.
Πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους,
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,
ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση,
εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί,
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος».

Η 7η διοργάνωση στην Αθήνα του 1995.

 Η 7η διοργάνωση των ετών 1994-1995 για την απονομή των Βραβείων Ειρήνης και Φιλίας Ιπεκτσί, πραγματοποιήθηκε την 13η Οκτωβρίου 1995 στο ξενοδοχείο “Ξενία” στο Λαγονήσι. Την οποία παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων, ο τότε υπουργός Παιδείας και μετέπειτα Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ήταν Πρωθυπουργός πριν από δυο μόλις χρόνια). Όπως, οι Βύρωνας Πολύδωρας ο Αλέξανδρος Μαγκάκης, ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (όλοι τους διατέλεσαν υπουργοί) και ο εκλιπών ηγέτης της Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος. Συμμετείχαν βεβαίως, ο τότε υφυπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας Dr Emre kon Gar, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα Umit Pamir, Τούρκοι διπλωμάτες (λέγε πράκτορες) που εργάζονταν στην εδώ τούρκικη Πρεσβεία καθώς και πολλοί Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι!!   

 Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου είχε την τιμητική του.

 Συντονιστής σε αυτήν την χολιγουντιανή παράσταση που “στήνουν” οι Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας – και εκείνες καλά κάνουν εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους – ήταν ο μεγαλοδημοσιογράφος και της εποχής του 1995, Νίκος Χατζηνικολάου, αφού ήταν το μεγάλο όνομα του τηλεοπτικού σταθμού “Mega”, έχοντας στην ευθύνη του το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, το οποίο σήμερα έχει αναστείλει τα προγράμματά του και έχει απλήρωτους τους εργαζομένους του!!

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα που πλανάται στον ορίζοντα και θα θέλαμε μια απάντηση, είναι αν ο Νίκος Χατζηνικολάου γνώριζε για την ανθελληνική δραστηριότητα του Αμπντί Ιπεκτσί και αν επίσης γνώριζε ότι οι γείτονές μας χρησιμοποιούν το Ίδρυμα για να εγκλωβίζουν στα σχέδιά τους προσωπικότητες της πολιτικής, δημοσιογραφικής, αθλητικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου μας!!

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν τον Νίκο Χατζηνικολάου τον βρήκαν ή τους βρήκε.

Loading...

7 thoughts on “ΟΤΑΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ “ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΝ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 1. Ανώνυμος says:

  Λενε οτι στην τουυρκικη σχολη ευελπιδων εχει μια ταμπελα που γραφει : «Πρωτος εχθρος ο Ρωσος, δευτερος εχθρος ο Ελληνας»… ξερει κανεις κατι περισσοτερο ?

 2. η κοπρια πιο πολυ αξία εχει says:

  δες τις εφημερίδες τον συστημικών όλες έχουν διαφήμιση με τράπεζα στην πρώτη σελίδα…..!
  να διαφημίσουν τιιιιιιι?
  οτι τις συντηρούμε με αίμα κ αυτοκτονίες?
  πιο Γουδί…..? σε βραχονησίδα θέλουν να τους πας κ να τους βομβαρδίσεις με F16

 3. Ανώνυμος says:

  Για το ποίημα του Αμπντί Ιπεκτσί έχει γράψει ο δημοσιογράφος Κ. Διακογιάννης εδώ και 30 χρόνια… ο Χατζηνικολάου και όχι μόνο αυτός, δεν είναι μαλάκας… γνώριζε για το «Ίδρυμα Ιπεκτσί». Συνήθως η C.I.A. χρησιμοποιεί κάποιους ανθρώπους – συνδέσμους, από τις δομές ενός υποχείριου κράτους προς τις Η.Π.Α. ώστε να αποτελούν τους συνδέσμους πολιτικής ασφάλειας του πλέγματος των αμερικάνικων συμφερόντων… έτσι υπάρχουν άνθρωποι (μαριονέτες) – σύνδεσμοι, προς την Τουρκία και από την Τουρκία προς την Ελλάδα… η έστω προς το Ισραήλ και αντιστρόφως. Αυτοί οι άνθρωποι – πολιτικής ασφαλείας ζουν ανάμεσα μας, και έχουν απόλυτη κάλυψη όταν συμμετέχουν μαζικά και ενεργά σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο… βεβαίως βραβεύουν, η βραβεύονται από ιδρύματα, λέσχες, κλαμπ κ.λ.π. κάνοντας τις «κατάλληλες» γνωριμίες επί του πλέγματος των αμερικάνικων συμφερόντων. Όπου βλέπεις «φιλότουρκους»… «φιλοισραηλινούς»… «φιλοαλβανούς» κ.λ.π. είναι καρατσεκαρισμένοι σύνδεσμοι σχέσεων πολιτικής ασφάλειας, όπου από το επιφανειακό επάγγελμα τους, καταλαβαίνεις και τον ρόλο τους, επί του πλέγματος. Σε αρκετές περιπτώσεις οι σύνδεσμοι του πλέγματος, ανεξαρτήτως κράτους, καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα και μόνο σκοπό. Πριν από μερικούς μήνες σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm… άκουγα ότι ο F.S.A. και Al Nursa ήταν αντάρτες και όχι τρομοκράτες! Αυτή όμως είναι μια άποψη του State Department για τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία… το πρόβλημα σε αυτό έγκειται ότι ο Real Fm υποτίθεται ότι δεν είναι ραδιοφωνικός εκπρόσωπος του State Department… η μήπως είναι;! Προς τον Ανώνυμο 14:35.. υπάρχει αυτό το λογότυπο στην Σχολή Ευελπίδων της Τουρκίας… αλλά από ότι φαίνεται δεν το «γνωρίζουν» (λέμε τώρα) οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος, για αυτό και καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο του Κ. Ατατούρκ. Αυτά. Υγ. Όταν γράφω εδώ και μερικούς μήνες (από το καλοκαίρι του 2016) ότι τα ζητήματα μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας θα λυθούν με πολιτικούς τρόπους (κατά Β. Λίντλχαρτ Υψηλή Στρατηγική), γνωρίζω το τι γράφω.

  • andion says:

   Einai ακριβως όπως τα λες για τον Χατσινικολαου και ακομα χειροτερα, Τωρα εμενει πεισματικα στο ευρω απαξιώνοντας το εθνικο νομισμα με εκεινο το ειρωνικο υφακι που τα ξερει όλα και είναι μεσα σ,ολα

 4. Ουζο Power says:

  Eπειδη εχω κανει φοιτητης και εχω περασει απο το νομο Ροδοπης θελω να σας πω την Κατασταση που επικρατει εκει:

  Τα περισσοτερα χωρια ειναι γεματα απο μουσουλμανους και η πολη της Κομοτηνης ειναι στη πλειοψηφια μουσουλμανικη. Προσπαθουν να βαλουν τους Πομακους στη ιδα κατηγορια με αυτους. Σε αυτο τον νομο οι μουσουλμανοι εχουν τον ελεγχο του νομου και κατι αντιστοιχο γινεται στη Ξανθη. Οι μουσουλμανοι του νομου Ροδοπης αγοραζουν τουρκικα προϊοντα σπουδαζουν Τουρκια και εχουν μια φιλοτουρκικη κουλτουρα. Το Ελληνικο κρατος εκει δεν κανει απολυτως τιποτα για τις φιλοτουρκικες συγκεντρωσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *