10:51 - 23/07/2021

Όταν οι τυφλοί της παλαιάς διαθήκης δεν βλέπουν τα προφανή

ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ 13:1-13

<<Αν μπορώ να λαλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων, ακόμα και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη για τους άλλους, οι λόγοι μου ακούγονται σαν ήχος χάλκινης καμπάνας ή σαν κυμβάλου αλαλαγμός. Κι αν έχω της προφητείας το χάρισμα κι όλα κατέχω τα μυστήρια κι όλη τη γνώση, κι αν έχω ακόμα όλη την πίστη, έτσι που να μετακινώ βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, είμαι ένα τίποτα. Κι αν ακόμα μοιράσω στους φτωχούς όλα μου τα υπάρχοντα, κι αν παραδώσω στη φωτιά το σώμα μου για να καεί, αλλά δεν έχω αγάπη, σε τίποτα δε μ’ ωφελεί. Εκείνος που αγαπάει έχει μακροθυμία, έχει και καλοσύνη· εκείνος που αγαπάει δε ζηλοφθονεί· εκείνος που αγαπάει δεν κομπάζει ούτε περηφανεύεται· είναι ευπρεπής, δεν είναι εγωιστής ούτε ευερέθιστος· ξεχνάει το κακό που του έχουν κάνει. Δε χαίρεται για το στραβό που γίνεται, αλλά μετέχει στη χαρά για το σωστό. Εκείνος που αγαπάει, όλα τα ανέχεται· σε όλα εμπιστεύεται, για όλα ελπίζει, όλα τα υπομένει. Ποτέ η αγάπη δε θα πάψει να υπάρχει. Τα θεία μηνύματα των προφητών κάποτε δε θα υπάρχουν πια· η γλωσσολαλία θα πάψει· θα σταματήσει η γνώση των μυστηρίων του Θεού. Γιατί και η γνώση μας και η προφητεία μας περιορίζονται μονάχα σ’ ένα μέρος της αλήθειας. Όταν όμως το τέλειο που περιμένουμε θα ’ρθεί, τότε το μερικό θα πάψει να υπάρχει. Μικρό παιδί όταν ήμουν, σαν μικρό παιδί μιλούσα, αισθανόμουν και σκεφτόμουν. Άντρας πια όταν έγινα, κατήργησα τους τρόπους του μικρού παιδιού. Αλήθεια, τώρα βλέπουμε τα πράγματα θαμπά, σαν μέσα από μεταλλικό καθρέφτη· τότε όμως πρόσωπο με πρόσωπο θα δούμε το Θεό. Τώρα γνωρίζω μόνο ένα μέρος, τότε όμως θα γνωρίσω με πληρότητα, όπως και ο Θεός μ’ έχει γνωρίσει. Θα μείνουν τελικά για πάντα αυτά τα τρία: η πίστη, η ελπίδα κι η αγάπη.Και απ’ αυτά, το πιο σπουδαίο είναι η αγάπη.>>

Τι μας λέει το παραπάνω; Μεγάλος προφήτης μπορεί να είσαι και να μην σωθείς. Μπορεί να μετακινείς βουνά και να κάνεις θαυματα οπως ο Χριστός και να μην σωθείς.

Πιο είναι το κριτήριο του καλού και του κακού; Θα πρέπει να έχεις αγάπη μέσα σου.

Τι μας λένε οι γιαχβεδιστες; Ότι ο θεός λέει άκουσον άκουσον ότι δεν θέλει τους κακούς να τον καταλάβουν γιατί θα τους σώσει.

Μα ο Χριστός δεν ήρθε στο κόσμο επειδή όλοι μας ήμασταν οι αμαρτωλοί και έπρεπε με κάποιο τρόπο να εξαγοράσει το δικαίωμα της μετανοίας;

Μα ο Χριστός δεν είπε ελάτε σε μένα κατατρεγμένοι και εγώ θα σας αναπαυσω;

Ο Χριστός όταν ήρθε δεν μιλούσε με πόρνες, με τελώνες, με πότες και πάσης φύσεως αμαρτωλούς;

Ποιος είναι αυτός που ορίζει τι είναι το κακό και τι είναι το καλό;

Αυτό το κάνουν χρόνια τα ιερατεία μέσω της παλιάς διαθήκης και των κανόνων των ιερών πάντα συνόδων.

Όπως στις μέρες μας που όποιος δεν μπολιαζεται είναι αμαρτωλός και θα καίγεται στο αιώνιο πυρ.

Όποιος γεννήθηκε στο Μάτριξ είναι εξ ορισμού αμαρτωλός, άρα με το σκεπτικό το ιερατικό της παλαιάς διαθήκης δεν θα έπρεπε κ θεός να μας αφήσει να τον καταλάβουμε γιατί θα έπρεπε να μας σώσει.

Τότε ποιος ο λόγος της ύπαρξης εδώ και της δοκιμασίας;

Τότε γιατί λένε ότι και στην εκπνοή της ζωής μας μπορούμε να σωθούμε όπως ο ληστής κάνω στο σταυρό;

Τι άλλες ασυναρτησίες θα μας πείτε παλαιοδιαθητες;

Αν ο Θεός δεν ήθελε να σώσει τον αμαρτωλό θα ήταν ο γιαχβέ, θα ήταν ένας θεός που αγαπάει μόνο τους ομοίους τους. Θα ήταν σαν τον Δία, που αν δεν πρόσφερες το σφαχτο θα σε ταλαιπωρούσε στις θάλασσες όπως τον Οδυσσέα.

Ο Χριστός όμως μας τόνισε ότι πρέπει να αγαπάμε και να προσευχόμαστε για τους εχθρούς μας, γιατί αν αγαπάμε μόνο όσους μας αγαπάνε τι ανταμοιβή περιμένουμε από το Πατέρα; Αυτό κάνουν οι τελώνες.

Άρα άλλη μια τρανταχτή περίπτωση ξεβρακωματος της παλαιάς διαθήκης , του ιερατείου και όλων των φανατικών τους και εχθρών του Χριστού.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 07/23/2021 @ 11:28 ΠΜ

 2. αραιτεος 07/23/2021 @ 11:37 ΠΜ

  ΙΕΖΕΚΙΗΛ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ 37.
  Ο Κυριος ωμίλησε πάλιν προς εμέ και είπεν· “υιέ ανθρώπου, αυτά τα οστά υποδηλώνουν τον ισραηλιτικόν λαόν, διότι οι Ισραηλίται λέγουν, ο καθένας δια τον εαυτόν του και δι’ ολόκληρον τον λαόν, ότι τα οστά μας έγιναν κατάξηρα, εχάθη πλέον κάθε ελπίς δι’ ημάς· έχομεν οριστικώς χαθή.

 3. Κωνσταντίνος 07/23/2021 @ 12:49 ΜΜ

  Σύμφωνα με το σχόλιο του Ιεζεκιήλ.

  Έχουμε τον Ιεζεκιήλ να λέει ότι χάθηκαν πλέον οι ισραηλίτες.

  Επίσης η αποκάλυψη μας λέει ότι θα σωθούν 144.000 από τις 12 φυλές του Ισραήλ.

  Μας οδηγεί σε συμπέρασμα ότι ο Ιεζεκιήλ δεν ήξερε τι έλεγε, άρα για πιο λόγο είναι μέσα στην Αγία γραφή την θεόπνευστη ή ότι η αποκάλυψη έχει αλλαχθεί και αν έχει αλλαχθεί κάποιοι έβαλαν εμβόλιμα το γνωστό στίχο όποιος αλλάξει ένα κόμμα ή τέλεια θα πέσουν πάνω του πληγές και αρρώστιες ή αυτοί δεν φοβούνται.

 4. Κωνσταντίνος 07/23/2021 @ 12:50 ΜΜ

  Και επομένως είναι ξεκάθαρα και πάμπολα τα παραδείγματα ότι τα γραπτά της Αγίας γραφής δεν είναι θεόπνευστα άλλα κείμενα που έχουν επιλέξει τα ιερατεία.

  Για αυτό δεν θέλουν ανθρώπους να ρωτάνε παρά μόνο να περιμένουν ερμηνείες από Χρυσοστόμους και διάφορους άλλους.

 5. ΠάνοςΓέριμου 07/23/2021 @ 3:00 ΜΜ

  Η Παλαιά Διαθήκη είναι 49 βιβλία… συνεπώς δέν μπορεί κάποιος νά τά κρίνει συνολικώς. Δεύτερον, είναι η Ιστορία τών παλαιών ανθρώπων που είχαν Αποκάλυψη Θεού καί τί έκαναν κακά, καλά, μετάνοιες, όπως αντίστοιχα γράφεται η Ιστορία τών Χριστιανών μ.Χ. μέ τά κακά, καλά, μετάνοιες.

 6. ΠάνοςΓέριμου 07/23/2021 @ 3:02 ΜΜ

  Οί 144,000 προφύτες τής Αποκάλυψης είναι τόσοι παρθένοι Αγίοι που είτε σκοτώθηκαν είτε συκοφαντήθηκαν από τούς τότε ισραηλίτες, ή ψευτοϊσραηλίτες, όπως καί μ.Χ. ψευτοχριστιανοί κατάστρεφαν καί καταστρέφουν ή σκοτώνουν αληθινούς Χριστιανούς, πολύ απλά πράγματα, τίποτε δέν άλλαξε, ό,τι γινοταν τότε γίνεται καί σήμερα…

 7. ΠάνοςΓέριμου 07/23/2021 @ 3:04 ΜΜ

  Ό Ιεζεκιήλ έχει δίκαιον! Προφύτευσε τί θά πάθαιναν οί ισραηλίτες μέ τήν άρνηση καί Ενσταύρωση Τού Χριστού! Πολύ ευκολονόητον. Εάν εύρω χρόνον θά κάνω μία ανάλυση σέ άρθρον διά μία σπουδαιότητα τού Ιεζεκιήλ που δείχνει τό μεγαλείον Τού Πατρός Ιαχά, Τού Υιού Χριστού καί Τού Αγίου Πνεύματος πρός τόν Άγιον Προφύτην Τούς!

 8. ΠάνοςΓέριμου 07/23/2021 @ 3:06 ΜΜ

  Τυφλοί υπήρχαν έκτοτε καί τώρα που μιλάμε, ποτέ δέν έπαψε η αμαρτία καί αφρονησία… Τά ίδια λάθη καί κακά που έκαναν είς τήν Παλαιά Διαθήκη καί σέ κάθε π.Χ. κοινωνία κάνουν καί σέ κάθε μ.Χ. κοινωνία, τόσο απλό όσο τό νηπειαγωγείον… Τά ευκόλως νοούμενα παραλείπονται… Αλλά πλέον δυστυχώς πρέπει νά λέγοντε… σέ τόση χαυνότητα φτάσαμε…

 9. Κωνσταντίνος 07/23/2021 @ 5:49 ΜΜ

  Δεν χρειαζόμαστε το μωσαϊκό νόμο των Εβραίων για να μάθουμε για τους παλιούς ανθρώπους.

  Υπάρχουν όσα δεν έκαψαν οι Εβραίοι στο Βυζάντιο των αρχαίων Ελλήνων και άλλων λαών που μας δείχνουν την ιστορία.

  Πράγματα πολύ παλαιότερα των Εβραίων που φυσικά έκλεψαν οι Εβραίοι και έβαλαν στο μωσαϊκό νόμο ως δικά τους.

  Πάλι μεταφράζεις τις γραφές όπως σε βολεύει και όχι όπως το γράφει. Προσπαθείς να δικαιολογήσεις το λάθος. Δεν θες να δεις την αλήθεια.

 10. Κωνσταντίνος 07/23/2021 @ 5:52 ΜΜ

  Όταν μου φέρνεις ένα βιβλίο ως θεόπνευστο σημαίνει ότι πήρες έμπνευση θεϊκή. Σημαίνει ότι ότι γράφεις προέρχεται από το θεό.

  Όταν στη Παλαιά διαθήκη μας μαθαίνει πως θα γίνουμε δανειστές όπως οι Εβραίοι και πως θα εκδίδουμε τις γυναίκες μας όπως ο Αβραάμ τη Σάρα στο φαραο, τότε συγνώμη αλλά ο θεός που πιστεύεις δεν είναι ίδιος με το δικό μου Θεό.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh