Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
07:31 - 14/12/2021

ΟΜΟΛΟΓΙΑ “ΒΟΜΒΑ” που ρεζιλεύει την κυβέρνηση από την Μίνα Γκάγκα: “Το ΕΣΥ πιέζεται γιατί διώξαμε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Πήραμε εμβόλια έως το 2023”. Ας κάνουνε από 50 ο κάθε μπολιασμένος να τελειώνουμε

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ομολόγησε σήμερα ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται γιατί η κυβέρνηση έδιωξε περίπου 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Είναι ένα ποσοστό ασθενών που δεν θα μπορεί να μπει σε κρεβάτι Εντατικής άμεσα. Χρησιμοποιούμε όλα τα κρεβάτια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έχουμε μετατρέψει τις δικές μας ΜΕΘ κατά κύριο λόγο για περιστατικά κορωνοϊού και μεταφέρονται… σε ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές τα άλλα περιστατικά. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς για την παρακολούθηση ασθενών στις κλινικές, που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκεί ή με αυξημένη παροχή οξυγόνου χρειάζεται πολύ περισσότερο προσωπικό», είπε χαρακτηριστικά η Μ.Γκάγκα.

Δηλαδή οι εικόνες που μας δείχνουν καθημερινά στα ΜΜΕ για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να εμβολιαστεί, αλλά και οι θάνατοι που σημειώνονται λόγω της κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι λόγω της έλλειψης προσωπικού! Ένα προσωπικό που έδιωξε η κυβέρνηση γιατί ήταν ανεμβολίαστο!

Μάλιστα η Μίνα Γκάγκα ομολόγησε ότι η Ελλάδα έχει προμηθευτεί εμβόλια έως και το 2023, κάτι που είχε πει και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε πρόσφατη συνέντευξη του. Τότε ο Μ.Σχοινάς είχε πει ότι φάρμακα για τον Covid-19 θα πάρουν όταν έρθει το τέλος των εμβολίων.

«Έχουμε εμβόλια και για το 2022 και για το 2023. Εάν χρειαστεί και άλλη δόση, θα υπάρχει επάρκεια να την κάνουμε», σημείωσε αναφερόμενη στην τρίτη και στην τέταρτη δόση.

Η Μ.Γκάγκα είπε ουσιαστικά ότι όλη η τρέλα που ζούμε τον τελευταίο χρόνο και οι θάνατοι που καταγράφονται λόγω της έλλειψης φροντίδας είναι λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης!
Από εκεί και πέρα η Μ.Γκάγκα αναφερόμενη στο ΕΣΥ, είπε ότι «Αν και έχουμε μια σταθεροποίηση στα κρούσματα, ίσως και μια πτωτική πορεία, ωστόσο σε πολλές περιοχές το σύστημα υγείας πιέζεται πολύ, καθώς είναι αυξημένος ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νοσηλειών».

Και πρόσθεσε πως «πάντα έχουμε ασθενείς που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Αν μπορεί να μετακινηθεί ο ασθενής, μετακινείται σε άλλο νοσοκομείο, αν είναι ασταθής και δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αλλιώς».

Στη συνέχεια, σημείωσε πως «η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλές εισαγωγές και πολλές διασωληνώσεις κάθε μέρα. Χρειάζονται και κάποιες ώρες για να απολυμανθούν οι σωληνώσεις του αναπνευστήρα και να είναι τα πράγματα όπως πρέπει, για αυτό και δεν καταλαμβάνεται άμεσα όποια κλίνη ΜΕΘ μένει κενή».
Για τους εμβολιασμούς

Ακόμη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τους πολίτες άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι «έχουμε έναν μήνα μπροστά μας για να αποφύγουμε το πρόστιμο, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού, γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα, δεν υπάρχει περιθώριο να μην εμβολιαστούν όσοι το επιθυμούν».
Σχετικά με τις εγκύους, η Μίνα Γκάγκα είπε πως «το πρόβλημα με τις εγκύους συνίσταται στο ότι δεν έχουν εμβολιαστεί. Το θέμα είναι πως όλοι και σε κάθε τόνο λέμε πως οι εγκυμονούσες και όσες θέλουν να μπουν σε διαδικασία εγκυμονούσες πρέπει να είναι εμβολιασμένες, βλέπουμε νέες γυναίκες που νοσούν και διασωληνώνονται, είναι φοβερό αυτό το πράγμα. Μόνο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είχαμε 27 διασωληνώσεις τον Νοέμβριο».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως για τις ηλικίες 12-17 ετών δεν υπάρχει ακόμη κάποια αναφορά για απαιτούμενη τρίτη δόση, ενώ κάλεσε όλους τους γονείς «να παρακολουθήσουν την Τρίτη, την ζωντανή ενημέρωση από τις κ. Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου. Θα ενημερωθούν για όλες τις απορίες και τις αγωνίες τους και μάλιστα και από παιδίατρο και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών»

Σχετικά με την ενδεχόμενη τέταρτη δόση του εμβολίου, σημείωσε πως «από τα πρώτα δεδομένα φαίνεται ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά. Πρέπει να ξέρουμε ότι σε όλες τις λοιμώξεις, η πρώτη λοίμωξη είναι πιο βαριά, οι επόμενες που ακολουθούν είναι πιο ελαφρές, αφού έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον ιό». Προσέθεσε πως «φαίνεται ότι η τρίτη δόση του εμβολίου θωρακίζει καλά. Εάν θα υπάρξει τέταρτη δόση θα μας το πουν οι ειδικοί, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ανάλογα και με τις εξελίξεις διεθνώς».

Αναφερόμενη στα νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, η κυρία Γκάγκα είπε πως γίνεται ιχνηλάτηση, από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς, τα χαρακτηριστικά είναι ήπιο.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως «οι άνθρωποι που κινδυνεύουν περισσότερο, που είναι οι περισσότεροι στις Μονάδες και καταλήγουν, είναι ηλικίας άνω των 60 ετών για αυτό αφορά αυτούς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Έχουμε δει πως άλλες ομάδες που ξέρουν πως κινδυνεύουν, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και έχουν εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει αυτήν την ώρα σκέψη για διεύρυνση του υποχρεωτικού εμβολιασμού ηλικιακά ή λόγω επαγγέλματος»

Ερωτηθείσα με τους ελέγχους στους ναούς, εν όψει και των Χριστουγέννων, η κ. Γκάγκα είπε «θεωρώ πολύ σημαντική την τήρηση των κανόνων, καθώς και τον έλεγχο για την τήρηση των κανόνων. Όμως, το πιο σημαντικό είναι ο καθένας να τηρεί τα μέτρα από μόνος του για τον εαυτό του και τους γύρω του».

skeftomasteellhnika.blogspot.com

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. “Χρειάζονται και κάποιες ώρες για να απολυμανθούν οι σωληνώσεις”.. ποιοι ειναι αυτοί που το κάνουν;;

  “Έχουμε εμβόλια και για το 2022 και για το 2023”
  τα εμβόλια προ-πληρώθηκαν μέχρι και το 2023;; με ποιανού λεφτά;; μας τα χάρησαν;;

 2. Αριστοφάνης 12/14/2021 @ 11:09 ΠΜ

  “Ας κάνουνε”…. άρα ο εαυτούλης στην απ’οξω και ανεμβολίαστη! Αλλοιώς θα έλεγε “Ας κάνουμε”.

 3. ΑΛΑΪΑΔΟΥ ΜΙΧ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ 12/14/2021 @ 8:19 ΜΜ

  Η ΓΚΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ,ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.
  ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ 7ης ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ.
  ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ .
  ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ;;;
  Ο Χ Ι ΚΑΛΕ…
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ;;;
  ΙΔΟΥ:
  https://www.protothema.gr/greece/article/1183690/nea-epitropi-ebeirognomonon-me-proedro-ton-sotiri-tsiodra-deite-ola-ta-meli/

 4. ΑΛΑΪΑΔΟΥ ΜΙΧ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ 12/14/2021 @ 8:20 ΜΜ

  ΑΠ’ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ,ΠΑΡΕΑΚΙ,Η κ.ΓΚΑΓΚΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΟΣΤΟΥ;;;

  Εάν θα υπάρξει τέταρτη δόση θα μας το πουν οι ειδικοί, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ανάλογα και με τις εξελίξεις διεθνώς.
  ΕΔΩ ΚΑΠΟΥ ΚΟΛΑ Η ΛΑΙΚΗ ΡΗΣΗ :
  ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΟΥ ,ΚΙ’ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ…
  ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ…
  ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ .
  ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ κ. ΓΚΑΓΚΑ, ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤ. ΣΑΣ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ,ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*