in ,

Ομιλία του Dr. med. Wolfgang Wodarg, στο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο 2020 στην Ελλάδα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Γεννημένος το 1947, είναι παθολόγος και πνευμονολόγος ιατρός, ειδικός για την Δημόσια Υγεία και την Περιβαλλοντική Ιατρική, καθώς και την Κοινωνική Ιατρική.

Μετά την κλινική του δραστηριότητα ως παθολόγος, ήταν, μεταξύ άλλων, διευθύνων στέλεχος της Δημόσιας Υγείας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν της Γερμανίας για 13 χρόνια, ταυτόχρονα Λέκτορας σε πανεπιστήμια και τεχνικά κολέγια και Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Περιβάλλον που σχετίζεται με την Υγεία και την προστασία στον ιατρικό σύλλογο Schleswig-Holstein.

Το 1991 έλαβε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ στον τομέα της επιδημιολογίας.
Ως μέλος του Γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου από το 1994 έως το 2009, ήταν πρωτοπόρος και ομιλητής στην επιτροπή Enquête «Ethics and Law of Modern Medicine, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου διετέλεσε πρόεδρος της υποεπιτροπής Υγεία και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Επιστημών.

Το 2009, ξεκίνησε την Εξεταστική Επιτροπή για τον ρόλο του ΠΟΥ στην H1N1 (γρίπη των χοίρων) στο Στρασβούργο, όπου παρέμεινε ως Επιστημονικός Εμπειρογνώμονας μετά την αποχώρησή του από τοΚοινοβούλιο.

Από το 2011 εργάζεται ως ανεξάρτητος Λέκτορας πανεπιστημίου, γιατρός και επιστήμονας υγείας και ήταν εθελοντικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την υγεία στο Transparency International Germany έως το 2020.

Ομιλία στο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο 2020 στην Ελλάδα

Θεωρώ ότι αυτή η περίοδος είναι διαφορετική και σημαντική, γιατί όλο και περισσότεροι γιατροί και επιστήμονες, είναι κριτικοί και θέτουν ερωτήματα.

Στήν Αμερική, στην Αγγλία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία και στην Γερμανία και πιστεύω και σε πολλές άλλες χώρες, όλο και περισσότεροι επιστήμονες και γιατροί, αρχίζουν και τολμούν να βάζουν ερωτήματα.

Πιστεύω πως το καθήκον του επιστήμονα είναι να αμφιβάλλει πάντα, ποτέ δεν πιστεύεις σαν επιστήμονας, πάντα αμφιβάλλεις, η επιστημονική αμφιβολία είναι που δείχνει ότι είσαι επιστήμονας.

Η αντικειμενικότητα είναι μια ιδέα ότι μπορεί κάποιος να παρατηρεί χωρίς να παίζει ρόλο ο ίδιος ο παρατηρητής.

Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα από ποια οπτική γωνία παρατηρείτε κάτι, το βλέπετε διαφορετικά

Και αυτό είναι που στην επιστήμη ονομάζουμε αλήθεια, είναι αυτό που έχουμε συμφωνήσει ότι είναι αυτό που παρατηρήσαμε.

Τώρα περνάμε μια φάση που την κόβιντ 19 την βλέπουμε διαφορετικά και ο μόνος τρόπος να διαχειριστεί κανείς αυτή την διαφορετική οπτική είναι ακριβώς αυτό που κάνετε εσείς τώρα, δηλαδή να γίνει μια συνεύρεση επιστημονική, όπου όλοι να θέτουν ερωτήματα.

Η εργασία μου πάντα ήταν σαν γενικός γιατρός στην Δημόσια Υγεία και όταν θέλεις να κάνεις σωστή εργασία, θα πρέπει να γνωρίζεις πολλά, πάντα θα πρέπει να διαβάζεις και να κάνεις ερωτήσεις και θα πρέπει να εξετάζεις την επιστήμη, γιατί όταν συμβουλεύεις τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με αυτόν ή τον άλλο τρόπο, αυτό είναι υγιεινό και αυτό ανθυγιεινό έχεις μεγάλη ευθύνη να μην τους κοροιδεύεις, αλλά να λές την αλήθεια.

Ετσι όταν παρατηρούσα τι συνέβαινε το 2005 και 2006, ήταν η γρίπη των πτηνών τότε, είχα ακούσει ότι θα υπήρχαν 30 εκατομμύρια νεκροί από αυτόν τον καινούριο τότε ιο και αναρωτήθηκα, γιατί, πως το γνωρίζουν και ταξίδεψα στην Γενεύη στον Π.Ο.Υ και ρώτησα τον υπεύθυνο που το είχε ανακοινώσει αυτό, ήταν ο αρχηγός αυτής της καμπάνιας και του ζήτησα να μου δώσει τα στοιχεία που έδειχναν ότι θα πεθάνουν τόσοι άνθρωποι.

Και μου έδωσε ενα cd στο οποίο ήταν γραμμένα μόνο τα αποτελέσματα της έρευνας ενός νέου αντιικού φαρμάκου για την γρίπη των πτηνών του ταμιφλού της GileadScience και δεν μπορούσε να μου δώσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο γιατί αυτή η γρίπη των πτηνών θα ήταν τόσο επικίνδυνη.

Η γρίπη των πτηνών ήταν γελοία στα 15 χρόνια έκτοτε πέθαναν περίπου 600 άνθρωποι και αυτοί που πέθαναν ήταν αυτοί με χαμηλό ανοσοποητικό σύστημα και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή είχαν πολύ στενή επαφή με και εργαζόντουσαν σε πτηνοτροφεία.

Αλλα η Γερμανία έδωσε 100 εκατομμύρια και αγόρασε ταμιφλού και τα αποθήκευσε σε κάποιες αποθήκες και παρέμειναν εκεί για κάμποσα χρόνια.

Και όταν πήγα στην Αφρική είδα κάτω απο την βροχή τυλιγμένα με πλαστικά παρατημένα κουτιά ταμιφλού, ευτυχώς γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Και η δεύτερη εμπειρία μου ήταν το 2009, ήταν τον Απρίλιο, που άκουσα στο ράδιο και είδα στην τηλεόραση, εικόνες από το Μεξικό ανθρώπους τυλιγμένους με πλαστικά, αποστείρωναν τα πάντα και ήμουν περίεργος, τι συμβαίνει τώρα, ήταν η γρίπη των χοίρων και άρχισα να το ερευνώ.

Ηταν 460 περιπτώσεις και ο κύριος Φέργκιουσον, ο ίδιος επικεφαλής των επιδημιολογικών προβλέψεων από το Λονδίνο που ήταν και με την γρίπη των πτηνών, έκανε μετρήσεις και πολλαπλασίασε τις 460 περιπτώσεις επί όλων των ταξιδιωτών απο το Μεξικό πρός όλον τον κόσμο και έκανε μια μεγάλη γραφική παράσταση, ενα μοντέλο για τον Π.Ο.Υ που ήταν τρομακτικό και σύμφωνα με τις μετρήσεις του πάλι προέβλεψε εκατομμύρια θανάτους ξανά και άκουγα την ίδια ιστορία όπως τότε με την γρίπη των πτηνών.

Ημουν στο Γερμανικό Κοινοβούλιο εκείνη την εποχή και ξεκίνησα να ρωτάω ξανά, αλλά κανένας δεν άκουγε, ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας έλεγε στους ανθρώπους, ότι θα χρειαζόντουσαν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και αγόρασαν τα εμβόλια από την GlaxoSmith 25 εκατομμύρια για την Γερμανία και η Ιαπωνία αγόρασε 100 εκατομμύρια, τηλεφώνησα στην Αυστραλία το ίδιο και σε όλες τις χώρες συνέβαινε το ίδιο, προετοιμαζόντουσαν για την μεγάλη πανδημία και όλες προαγόρασαν εμβόλια.

Είχα έρθει σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας για το πανδημικό εμβόλιο, επειδή είχε πολύ λίγη έρευνα και δεν είχε μελετηθεί για αρκετό χρόνο, για το εάν θα είχε σοβαρές παρενέργειες.

Τα είχαν μελετήσει μόνο 6 μήνες και αυτός ήταν πολύ λίγος χρόνος για ένα νέο εμβόλιο και δεν λειτουργούσε αποτελεσματικά η δόση του αντιγόνου ήταν το ενα δέκατο, οπότε προσθέσαν φαρμακευτικά ανοσοενισχυτικά τα οποία θα αυξάναν την επίδραση του εμβολίου και θα ενεργοποιούσαν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά αυτή η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι επικίνδυνη, μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσες ασθένειες και άλλες παρενέργειες, το γνώριζα και το δημοσίευσα, αλλά στην Γερμανία κανένας δεν άκουγε.

Η κατάσταση στην Γερμανία τότε, ήταν παρόμοια με την κατάσταση στην Αμερική τώρα, ήταν ακριβώς σε προεκλογική περίοδο που συνέβαιναν όλα αυτά.

Και για αυτόν τον λόγο ότι και να λέει κάποιος πολιτικός την συγκεκριμένη περίοδο του προεκλογικού αγώνα, οι άνθρωποι δεν το πιστεύουν, θεωρούν ότι οτδήποτε λές το λές γιατί θέλεις να εκλεγείς.

Ετσι δεν επανεκλέχθηκα, αλλά ήμουν ακόμη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, όπου και η Ελλάδα είναι μέλος αλλά το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι μεγαλύτερο από την Ευρωπαική Ενωση, η Ρωσία, η Τουρκία, η Γεωργία και άλλα έθνη είναι μέλη στο Ευρωπαικό Συμβούλιο, είναι 47 μέλη χώρες.

Και τότε εισακούστηκα, κέρδισα, αυτό που είχα προτείνει είναι να γίνει μια Ερευνα για την Διαφθορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και την σύγκρουση συμφερόντων του ΠΟΥ με τις φαρμακευτικές εταιρείες γιατί ο ΠΟΥ ήταν ο παίκτης κλειδί και ήταν αυτός που είπε ότι θα υπάρξει μια επικίνδυνη πανδημία, η πανδημία της γρίπης των χοίρων.

Και δημιουργήσαμε αυτή την έρευνα και την ακρόαση και ήρθαν αντιπρόσωποι από τον ΠΟΥ και τους ρωτήσαμε για ποιο λόγο το κάναν για ποιο λόγο κήρυξαν την πανδημία.

Και αυτό που ανακαλύψαμε τότε με εκείνη την έρευνα, ήταν ότι υπήρχε μεγάλη διαφθορά και μεγάλη χρηματική εξάρτηση από τις φαρμακευτικές εταιρείες και από το Ιδρυμα Μπίλ και Μελίντα Γκέιτς και από διαφόρους δωρητές και χορηγούς που χρηματοδοτούν τον ΠΟΥ.

Το 80% της χρηματοδότησης του ΠΟΥ προέρχεται από ιδιωτικά κεφάλαια χορηγών και επίσης χρηματοδοτείται με έξτρα χρήματα που διάφοροι ιδιωτικοί οργανισμοί του δίνουν για συγκεκριμένους σκοπούς, πρότζεκτ, ( πχ διαγνωστικά τέστ) και αυτό διαμορφώνει αρκετά τις οδηγίες και τις επιταγές που ο ΠΟΥ θα ακολουθήσει ή δεν θα ακολουθήσει.

Αυτές οι εμπειρίες μου με την γρίπη των πτηνών και την γρίπη των χοίρων αλλά και άλλες υπάρχουν πολλές αλλά δεν έχω τον χρόνο να σας τις αναφέρω.

Εχω ένα σωρό εμπειρίες για την σύγκρουση συμφερόντων των υπαλλήλων του ΠΟΥ με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τον τρόπο που αυτές επηρεάζουν τις κυβερνήσεις, να πληρώνουν πολλά χρήματα για άχρηστα πράγματα, τρομάζουν τους ανθρώπους και καθοδηγούν τις κυβερνήσεις, γιατί όταν φοβίζεις τους ανθρώπους οι πολιτικοί αναγκάζονται να κάνουν κάτι και τότε τους λένε έχουμε ένα εμβόλιο έχουμε κάποια φάρμακα.

Εκαναν ακριβώς το ίδιο με την γρίπη των πτηνών, με την γρίπη των χοίρων και κέρδισαν πάρα πολλά χρήματα, αυτές οι εταιρείες.

Και αυτός είναι ο λόγος που μου ζητήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαφάνειας, που είναι ένας οργανισμός που καταπολεμά την διαφθορά να συνεχίσω το έργο μου σε αυτόν τον οργανισμό.

Και από το 2010 είμαι πρόεδρος της ομάδας για την καταπολέμηση της διαφθοράς στα συστήματα της Υγείας.

Και επίσης είμαι ηγετικό μέλος σε ένα Πανευρωπαικό οργανισμό ενάντιον της διαφθοράς στα συστήματα υγείας και είμαι ευχαριστημένος γιατί και η Ελλάδα είναι επίσης μέλος με τον ΕΟΠΥ και για αυτό τον λόγο ήρθα 2 φορές στην Αθήνα για να συνεργαστώ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥ.

Όταν αυτόν τον χρόνο ξεκίνησε ο ιός στην Γιουχάν ήμουν πολύ ευαισθητοποιημένος και παρατήρησα αμέσως στενά τι συνέβαινε εκεί, ήταν η ίδια εικόνα με εκείνη του Μεξικού που είχα δεί στο παρελθόν και αμέσως ξεκίνησα να ερευνώ τι είχε συμβεί στην Κίνα.

Και βρήκα ότι ο ΠΟΥ είχε βρεί την γονιδιακή αλληλουχία του Sars Cov2 και ο Γερμανός καθηγητής Ντρόστεν αμέσως ήδη είχε βρεί κάποια πράιμερς καποια γονίδια που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για να ανιχνεύσουν αυτόν τον ιό, το πρότεινε στον ΠΟΥ και αυτόματα την ίδια στιγμή τα δεχτήκαν. Αυτό συνέβη στις 13 Ιανουαρίου ούτε καν 2 εβδομάδες δεν είχαν περάσει που οι Κινέζοι είχαν σημάνει την προειδοποίηση για τον ιό.

Αλλά ο καθηγητής Ντρόστεν δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε τον ίδιο τον ιό, το μόνο που είχε ήταν μια γονιδιακή αλληλουχία στο κομπιούτερ και με αυτή την αλληλουχία δημιούργησε το διαγνωστικό τεστ.

Οπότε πήρε 2 μέρη από την αλληλουχία του RNA του ιού και με αυτά τα μέρη, περιέγραψε ότι όταν βρίσκετε αυτά τα 2 μέρη τότε έχετε τον SarsCov2, αυτό είναι το πρωτόκολλο του διαγνωστικού τεστ που χρησιμοποιούμε.

Οι Κινέζοι τον ονόμασαν SarsCov2 επειδή υπήρχε ήδη ένας ιός ο SarsCov1 το 2002 και ο Mers και έπειτα υπήρχε ένα κενό δεν υπήρξαν άλλες εξάρσεις.

Αλλά όλο αυτό το διάστημα οι ιοί δεν είχαν εξαφανιστεί, οι ιοί κάθε μήνα αλλάζουν και μεταλλάσονται, διασταυρώνονται με άλλους ιούς και προσαρμόζονται στο να βρούν ξενιστές για να επιβιώσουν.

Κυκλοφορούν παγκοσμίως πάντα όταν έχουμε Χειμώνα αυτοί οι αναπνευστικοί ιοι, εμφανίζονται για παράδειγμα τώρα είναι στην Αυστραλία και μετά θα έρθουν πάλι τον Χειμώνα στην Ευρώπη. Κυκλοφορούν κάθε χρόνο παγκόσμια και ο κορονοιός είναι μέρος τους. Εχω εξειδίκευση στην Δημόσια Υγεία και στην πενυμονολογία για αυτό ξέρω ακριβώς για το θέμα που μιλάω.

Και γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι ιοί προξενούν μια αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα των ξενιστών, στους ανθρώπους που πολλαπλασιάζονται.

Και υπάρχει μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση διεγείροντας τις IgM, IgG, που εξαφανίζεται μετά από κάποιες εβδομάδες ή μήνες και υπάρχει και η μακροπρόθεσμη ανοσοποιητική αντίδραση που είναι κυτταρική αντίδραση με τα Τ κύτταρα , τα κύτταρα μνήμης και αυτή μένει για πολύ καιρό.

Στην Γερμανία στο Πανεπιστήμιο του Τούμπινιε έκαναν μια κλινική έρευνα, πήραν δείγματα αίματος από αιματοδότες προηγούμενων ετών και εξέτασαν την ανοσία που θα μπορούσαν να βρουν ενάντια στον νέο κορονοιό και βρήκαν ότι 81% από αυτούς τους αιμοδότες του προηγούμενου έτους είχαν ήδη κυτταρική διασταυρώμενη ανοσία ενάντια στον νέο κορονοιό.

Και αυτή η διασταυρώμενη ανοσία δεν είναι εξειδικευμένη για τον συγκεκριμένο κορονοιό. Και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε από 60-80% ανοσία αγέλης παντού παγκόσμια σε όλη την γη, έχουμε την κυτταρική ανοσία των Τ κυττάρων. Και έχουμε μια αναβάθμιση της ανοσοποιητικής μας μνήμης κάθε χρόνο και έτσι είμαστε προστατευμένοι, αλλά κάποιοι άνθρωποι ιδίως εάν είναι πολύ ηλικιωμένοι την έχουν χάσει, όταν δεν έχουν επαφή με παιδιά αυτή η μνήμη δεν αναβαθμίζεται. Το σώμα την ξεχνάει αυτήν την ανοσία. Και έπειτα είσαι εξασθενημένος και είσαι εσύ που βρίσκεσαι σε κίνδυνο.

Και όταν κοιτάξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο κυρίως είναι παιδιατρική έρευνα που έχει γίνει για τους κορονοιούς, γιατί οι παιδίατροι ενδιαφέρονται για την πνευμονία και ποιοι ιοι μπορεί να την προκαλέσουν.

Και έκανα έρευνα στο τέλος του Φεβρουαρίου και δημοσίευσα στις 26 Φεβρουαρίου 2020 μια σελίδα, που ανέφερα ακριβώς ότι το 5-15% του πληθυσμού θα προσβληθεί από κορονοιούς κάθε χρόνο.

Υπάρχουν κάποια Ινστιτούτα που κάνουν πολύ καλές μελέτες για την πορεία των αναπνευστικών ιών που εμφανίζονται κάθε χρόνο και η καλύτερη εργασία που είδα ήταν από την Γλασκώβη, οι οποίοι έκαναν μελέτες και είχαν πάρα πολύ καλά στοιχεία και συγκρίσεις διαφόρων ιών, για αρκετά χρόνια και έχουν μελετήσει πολλούς ιούς της μεταπνευμονίας, ρινοιούς, παραινφλουένσας, ινφλουένσας και έχουν μελετήσει και τους κορονοιούς. Παρατηρούν περίπου 10 αναπνευστικούς ιούς για πολλά χρόνια, και μπορούμε να δούμε ότι πάντα οι μολύνσεις των κορονοιών έρχονται μαζί με τον ιό της γρίπης τύπου Α και όταν οι άνθρωποι ασθενούν και βρίσκονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία και εξετάζονται για αυτούς τους ιούς, βρήκαν ότι το 50% αυτών των ασθενών περίπου οι μισοί, όταν έχουν προσβληθεί από κορονοιό έχουν και άλλους ιούς.

Υπάρχουν μέσα μας περίπου 100 ιοί που ανταγωνίζονται μεταξύ τους, αλλά παρατηρούμε περίπου 10 από αυτούς.

Πρέπει να έχουμε μια οικολογική άποψη για αυτό, όταν ήμουν στην Ελλάδα παρατήρησα όλα αυτά τα όμορφα λουλούδια με διάφορα χρώματα, που υπάρχουν και ανταγωνίζονται μεταξύ τους και έχουν τις εποχές τους και αλλάζουν, είναι το ίδιο που συμβαίνει στην βλεννογόνο του στόματος και της μύτης μας, στο σώμα μας υπάρχουν διάφοροι ιοι που ανταγωνίζονται και όταν σκοτώνουμε κάποιον για παράδειγμα με το εμβόλιο της γρίπης οι άλλοι βρίσκουν μεγαλύτερο έδαφος να αναπτυχθούν.

Και αυτό που παρατηρήσαμε αυτόν τον χρόνο είναι το ίδιο που θα παρατηρούσαμε παγκόσμια όλα τα άλλα χρόνια, αλλά δεν το παρατηρούσαμε γιατί ο κορονοιός ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικός, γιατί όλοι παρατηρούσαμε τον ιό της γρίπης γιατί για τον ιό της γρίπης υπήρχε εμβόλιο. Ετσι παρατηρούσαμε τον ιό της γρίπης για να κατασκευάσουμε το εμβόλιο για τον επόμενο χρόνο και οι άλλοι ιοί δεν είχαν ενδιαφέρον για τους ερευνητές και την φαρμακοβιομηχανία.

Αυτά έχουν να κάνουν με την ιολογία και την ανοσολογία για αυτό τον λόγο άλλαξα κατεύθυνση και ασχολούμαι με την επιδημιολόγία.

Και προσπάθησα να βρω την αιτία που κάποιοι άνθρωποι αρωσταίνουν και κάποιοι άλλοι όχι. Γιατί κάποιοι άνθρωποι αναπτύσσουν κάποια συμπτώματα και άλλοι όχι. Βρίσκονται στα νοσοκομεία βρίσκονται στα ασθενοφόρα; Που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν;

Βρίσκονται σε μια χώρα ή κάποιες χώρες αναπτύσσουν τα ίδια συμπτώματα. Δεν υπάρχει κανένας ιός που σταματάει στα σύνορα. Εάν κοιτάξουμε τα αεροπλάνα υπάρχουν τα ραντάρ και βλέπουμε χιλιάδες αεροπλάνα να ταξιδεύουν παντού σε όλη την Γή κάθε μέρα. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, κάθε ημέρα και συνήθως δεν κοιτάζουμε για κάποιο ιό. Και τώρα ξεκινήσαμε να παρατηρούμε έναν ιό, τον κοιτάμε όπως κοιτάζει ο λαγός το φίδι, έχουμε παραλύσει κοιτάζοντας συνέχεια αυτόν τον συγκεκριμένο ιό.

Αλλά και οι άλλοι ιοί συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως κάθε χρόνο. Κοιτάζουμε πόσοι άνθρωποι νοσούν και έχουμε και το τέστ, το διαγνωστικό τεστ PCR , είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσουμε ένα τεστ PCR για οποιοδήποτε ιό, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τεστ PCR για τον μεταπνευμονοιό ή για κάποιον από τους 100 ιούς που υπάρχουν θα μπορούσαμε να έχουμε τεστ για όλους.

Στην επιστήμη αυτόν τον ιό για τον οποίο έχουμε το τέστ τον ονομάζουμε ιό της προσοχής μας, αυτόν που παρατηρούμε, είναι μια επιλογή αυτού που παρατηρούμε, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε πολλούς αλλά επιλέγουμε να επικεντρωθούμε σε ένα σημείο.

Και το ψάχνουμε με αυτό το εργαλείο την PCR, προσπαθούμε να δούμε κάποιο κομμάτι του ιού και η PCR δεν μας λέει τίποτα για την μόλυνση, επειδή η μόλυνση είναι η αντίδραση του δικού μας οργανισμού στην παρουσία κάποιου ιού, ο ιός δεν είναι η μόλυνση, αλλά αυτό που ονομάζουμε μόλυνση είναι η αντίδραση του οργανισμού μας ενάντια στον ιό.

Και γνωρίζουμε από όλη την επιστημονική έρευνα που έχει γίνει για τους κορονοιούς ότι πάντα το 5-15% του πληθυσμού θα προσβληθεί από τους κορονοιούς κάθε χρόνο. Το ίδιο ακριβώς που είδαμε αυτό το χρόνο επίσης.

Όταν εξετάζεις 1 εκατομμύριο με το τεστ 1 -15% βρίσκουμε θετικούς στην εποχή της γρίπης και όταν κάνουμε περισσότερα τεστ βρίσκουμε περισσότερους θετικούς ανθρώπους και όταν κάνουμε τεστ στα νοσοκομεία που οι άνθρωποι είναι σοβαρά άρρωστοι έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό θετικών, το ίδιο και στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου, όταν εξετάζουμε τον κανονικό πληθυσμό έχουμε χαμηλότερο ποσοστό. Είναι φυσιολογικό.

Όταν το κύμα της γρίπης περάσει και υπάρχει μικρή επικράτηση που σημαίνει ότι ο κορονοιός έχει εξαφανιστεί όπως εξαφανίζεται και η γρίπη και έρχονται οι ρινοιοί.

Αλλά όταν έχουμε ένα τεστ που έχει ψευδώς θετικά και ψευδώς αρνητικά και κάνεις πολλά τεστ τότε τα ψευδώς θετικά είναι περίπου 1%, στους 100 ανθρώπους, ο ενας θετικός από τους 100 δεν έχει τον ιό και όταν κάνεις σε 100 χιλιάδες ανθρώπους την εβδομάδα τεστ θα βρεις χιλιάδες περιπτώσεις και το 1% από αυτές είναι ψευδώς θετικές. Κανένας δεν είναι άρρωστος κανένας δεν έχει τον ιό, μόνο το τεστ στο λέει αυτό, γιατί κάνεις τόσα πολλά τεστ και αυτός ο αριθμός είναι χιλιάδες άνθρωποι που όλοι είναι υγιείς, κανένας δεν είναι άρρωστος.

Αλλά ακούς ανθρώπους να λένε ναι αλλά πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν, και αυτό είναι αλήθεια, αλλά συμβαίνει να πεθαίνουν σε κάθε εποχική γρίπη πολλοί άνθρωποι, συνήθως οι πιο ασθενείς και οι πολύ ηλικιωμένοι, ο μέσος όρος των ανθρώπων που πεθαίνουν σε κάθε εποχική γρίπη είναι 80 ετων.

Που σημαίνει, όταν είσαι ηλικιωμένος και έχει έρθει η ώρα να πεθάνεις πολύ συχνά είναι η γρίπη που θα σε βοηθήσει να περάσεις το ποτάμι.

Και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι και βρίσκονται σε πανικό γιατί τους έχει ειπωθεί ότι υπάρχει κάτι εξωπραγματικό και όλοι πρέπει να φοβούνται και όταν είσαι φοβισμένος από κάποιο επικίνδυνο κορονοιό και φροντίζεις ηλικιωμένους τους στέλνεις στο νοσοκομείο για να γλυτώσουν.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα στην Γερμανία, γιατί έχουμε πάρα πολλά κρεβάτια στα νοσοκομεία μας, αλλά είναι μεγάλο πρόβλημα σε άλλα μέρη της Ευρώπης

Είναι τόσο διαφορετικό και σε κάποιες περιοχές όταν ο πανικός ήταν μεγάλος και όταν και άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο για παράδειγμα στην Ιταλία έχουν πολλές νοσοκόμες από άλλες χώρες και πήγαν στα σπίτια τους, οπότε είχαν πολύ λίγο προσωπικό και πολλοί άνθρωποι δεν είχαν φροντίδα, επικρατούσε πανικός και πολλούς ανθρώπους τους έστελναν στα νοσοκομεία.

Ένα θέμα της αμφισβήτησης είναι όταν πιστεύετε ότι μπορείτε να παρατηρήσετε κάτι χωρίς να παίζει ρόλο ο παρατηρητής.

Πρέπει να θέσουμε πολλά ερωτήματα το κύριο ερώτημα που θέτω και συνομίλησα με πολλούς γιατρούς στην Ιταλία και σε άλλες χώρες από όλη την Ευρώπη, και συντάξαμε μια επιστολή με τα ερωτήματα μας και το υπέγραψε και ο κύριος Κένεντυ και το στείλαμε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση, γιατι εάν είναι ο ίδιος ο ιος υπήρξαν τόσες μεγάλες διαφορές, οι άνθρωποι στην Μαδρίτη, στο Λονδίνο, στην Βόρεια Ιταλία γιατι πέθαιναν τόσο πολύ, γιατί υπήρξε τόσο μεγάλος πανικός και δράμα εκεί και σε άλλες περιοχές, όπως σε κάποια μέρη στην Γερμανία δεν συνέβη τίποτα το ιδιαίτερο, οι άνθρωποι πέθαιναν όπως κάθε χρόνο. Αυτή είναι η πιο σημαντική ερώτηση. Γιατι υπάρχουν τόσο τεράστιες διαφορές αφού ο ιός είναι ο ίδιος.

Χρειαζόμαστε την Ευρωπαική επιστήμη σε αυτό και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μάθουμε πως χρησιμοποιήθηκαν τα τεστ στην Ευρώπη και ποια ήταν η ποιότητα των τεστ, έχουμε περισσότερα από 300 διαφορετικά τεστ.

Κάθε εργαστήριο μπορεί να κάνει το δικό του τεστ. Δεν υπάρχει Ευρωπαικη διαπίστευση, δεν είναι ιατρικό προιόν, υπάρχουν πολλά διαφορετικά τεστ που χρησιμοποιούνται και στο σπίτι με πολύ διαφορετικές ποιότητες κάποια έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό ψευδώς θετικών έως και 10% ενώ άλλα είναι πολύ καλά, εάν κάνεις τεστ σε ανθρώπους που πεθαίνουν και στην Ιταλία κάναν ακόμη και σε πεθαμένους τεστ, και εάν έχεις τεστ με μεγάλο ποσοστό ψευδώς θετικών τότε λες έχουμε πολλούς που πέθαναν από κορονοιό.

Πρέπει να βρούμε ποια επιρροή έχουν αυτές οι διαφορετικές εικόνες που έχουμε στην Ευρώπη.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μαντεύουμε τώρα.

Εχω διαμορφώσει και εξειδικεύσει 3 κύρια ερωτήματα τα οποία έχω καταθέσει στην Ευρωπαική Επιτροπή και μπορώ να σας τα στείλω εάν θέλετε και θα σας παρακαλούσα εάν στέλνατε και εσείς αυτά τα ερωτήματα στην Ευρωπαική Ενωση και στην κυβέρνηση σας.

Γιατί ο ίδιος ο ιός είχε τόσο μεγάλες διαφορές σε διαφορετικές χώρες ακόμη και σε διπλανές χώρες 20 μιλια μακριά.

Δεν είναι ο ιός που κάνει την διαφορά, είναι αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία.

Αγαπητοί δικηγόροι, αγαπητοί φίλοι της ιατρικής βάσει αποδεικτικών στοιχείων,

Το αίτημά μου είναι να εξετάσετε τις συνημμένες ερωτήσεις και – εάν θέλετε / μπορείτε – να συμβάλετε στην έναρξη διαδικασίας αποσαφήνισης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ιατρική βάση όλων των μέτρων, δηλαδή των δοκιμών PCR που χρησιμοποιούνται, μπορεί να αμφισβητηθεί με νομικά με αποτελεσματικό τρόπο. Κατά την άποψή μου, οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EMA Commission, ECDC;) και εθνικό (G-BA, IQWIG;) έχουν διατηρήσει μια επιστημονικά ορθή βάση για αυτό.

Αγαπητές κυρίες και κύριοι,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως συντονιστής πολλών μέτρων προστασίας της υγείας, υποστηριζόμενη από τους ειδικούς της οργανισμούς, έχει ηθικό, νομικό και πολιτικό καθήκον να τηρεί την αρχή της προφύλαξης στην κρίση Covid-19.
Είναι σημαντικό οι αρμόδιοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί και αρχές να σταθμίσουν την ενημερωτική αξία, την πιθανή βλάβη και το αναμενόμενο όφελος των ιατρικών συσκευών που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης.
Ωστόσο, οι επιστημονικές μελέτες που απαιτούνται γι ‘αυτό λείπουν σε μεγάλο βαθμό.
Οι διαφορετικές στρατηγικές δοκιμών και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν έγιναν ανεκτά χωρίς τις απαραίτητες απαιτήσεις έγκρισης στο πλαίσιο της χρήσης έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουν εγκριθεί για ιατρική διάγνωση. Τα εργαστήρια μπορούν να συντάξουν τις δικές τους δοκιμές και να τις χρησιμοποιήσουν ως «εσωτερικές δοκιμές». Αυτό χρησιμοποιήθηκε πιο έντονα και με διάφορους τρόπους σε όλη την Ευρώπη. Επομένως, τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα.
Έτσι, με το πρόσχημα μιας έκτακτης ανάγκης, ένα επιστημονικά σημαντικό μέσο παρακρατείται από το κοινό και τους δημοκρατικούς φορείς που τους εκπροσωπούν προκειμένου να προσδιορίσουν μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έγκυρη επιστημονική βάση και να την ελέγχουν τακτικά και σύντομα, όπως απαιτείται.
Τα αποτελέσματα των προηγούμενων «άγριων» δοκιμών ήταν και συνεχίζουν να αποτελούν τη βάση για πολλούς δραστικούς περιορισμούς στις νομικά εγγυημένες ελευθερίες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κρατικές αρχές έχουν το βάρος της απόδειξης της αναγκαιότητας, της καταλληλότητας και της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων έναντι των μέτρων τους. Αυτό μέχρι στιγμής ήταν αμέλεια ή κατάφωρα αμέλεια, επειδή αποφεύχθηκε ο έλεγχος της ενημερωτικής αξίας των εξετάσεων σε σχέση με ασθένειες και την εξάπλωσή τους.
Ένας ιός που έχει διαφορετική παθογένεια σε γειτονικές περιοχές και σε συγκρίσιμους πληθυσμούς δεν έχει ακόμη επινοηθεί. Παρ ‘όλα αυτά, τα αποτελέσματα των δοκιμών διαφέρουν σημαντικά σε περιφερειακό και / ή εθνικό επίπεδο.
Επιπλέον, οι δοκιμές αποκαλύπτουν μόνο καθορισμένες αλληλουχίες ιών που τώρα φαίνεται προφανώς σε πολλές εκατοντάδες μεταλλαγμένους απόγονους του ιού SARS, χωρίς καμία έγκυρη απόδειξη της αντίστοιχης παθογένειας και των χαρακτηριστικών εξάπλωσής τους.
Λόγω των συναφών συνεπειών για τους περιορισμούς, τις απαιτήσεις και την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων στην Ευρώπη, είναι καθήκον της δέουσας επιμέλειας να διευκρινίσουμε τα ερωτήματα που τίθενται εδώ επιστημονικά και με διαφάνεια.
Τα αποτελέσματα θα ήταν επίσης ιδιαίτερα σημαντικά για να προσδιοριστεί εάν ενδείκνυται ένα ad hoc εμβόλιο με όλους τους σχετικούς κινδύνους και ότι οι σχετικοί κίνδυνοι είναι αποδεκτοί, όπως ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς βάση δεδομένων.
Για να κατανοήσουμε σωστά την επιδημιολογική αξιολόγηση των λοιμώξεων του SARS-CoV-2 στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες.

Tα 3 ερωτήματα είναι.

1.Έχετε διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους το ποσοστό θνησιμότητας περιστατικών (CFR), δηλαδή το ποσοστό των θανάτων μεταξύ εκείνων που είχαν θετικά αποτελέσματα, ποικίλλει τόσο ευρέως στις χώρες;
Εάν ναι: Πού συλλέγονται και αξιολογούνται αυτές οι αξιολογήσεις και πώς αξιολογούνται τα αποτελέσματά τους, εάν υπάρχουν;
Εάν όχι: Πότε και πώς σκοπεύει η ΕΕ να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα με την απαιτούμενη επιστημονική ποιότητα ενόψει της χρήσης έκτακτης ανάγκης, ανέχεται δοκιμές PCR που δεν έχουν εγκριθεί στη συνήθη διαδικασία;
2.Τι στρεβλώσεις προκαλούν οι εθνικά πολύ διαφορετικές στρατηγικές δοκιμών ως επιστημονική και νομική βάση για την αξιολόγηση της αντίστοιχης επιδημιολογικής κατάστασης και, συνεπώς, για τη μέτρηση των περιορισμών στην ελευθερία των κατοίκων στα κράτη μέλη της ΕΕ;
3.Ποιες μελέτες και αποτελέσματα υπάρχουν που αποκλείουν τις διαφορές στα διαγνωστικά προϊόντα ή / και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται ή διαφορετικές πρακτικές εφαρμογής ως αιτία των περιφερειακών ή εθνικών διαφορών;

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να απαντήσετε σε αυτά τα ουσιώδη ερωτήματα, θα το σημειώσουμε αυτό και θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα των ατόμων που επηρεάζονται από αντιφατικές διαδικασίες, κανονισμούς και μέτρα σε όλους τους νομικούς τομείς.

Δρ. Wolfgang Wodarg

Ειδικός στην εσωτερική ιατρική, πνευμονική και βρογχική ιατρική

Ειδικός στην ιατρική υγιεινής και περιβάλλοντος

Ειδικός Δημόσιας Υγείας – Κοινωνική Ιατρική

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ WOLFARG WODARG

Η φανταστική πανδημία

Επιχείρηση παραπλάνησης

Πόλεμος εναντίον του τζόκερ

Μια υπόθεση για ιατρικούς ντετέκτιβς. Covid-19

Η χλωροκίνη μπορεί να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους στην Αφρική, το Σικάγο και αλλού!

fytro.wordpress.com

Report

What do you think?

10 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η NASA ψάχνει για ενέργεια στο σκοτάδι της Σελήνης

Κατάντια – Japan Airlines: Προσφώνηση μόνο σε ουδέτερο γένος!