ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ! ETAΞΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΟΟΥ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ! Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΑΛΕΞΗ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΠΙΑ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ! ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αναφορές στην κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, αλλά και τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας, ήταν διανθισμένη η πανηγυρική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο με αφορμή τη συμφωνία του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο βήμα με την κόκκινη γραβάτα που του δώρισε στις Πρέσπες ο σκοπιανός ομόλογός του Ζόραν Ζάεφ.

«Στοχευμένες ελαφρύνσεις, αύξηση κατώτατου μισθού»
«Λύσαμε το πρόβλημα του χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς.(…) Δεν ήταν καθόλου αυτονόητο να φτάσουμε ως εδώ, παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού, με εκατομμύρια άνεργους, χωρίς παραγωγικό ιστό. Αναλάβαμε το δύσκολο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας. Αναλάβαμε το καθήκον να χτίσουμε πάνω στα ερείπια. Άλλοτε συγκρουστήκαμε, άλλοτε συμβιβαστήκαμε επώδυνα και φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος μια οδυνηρής για τη χώρα οκταετίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του.

«Η Ελλάδα γίνεται μια χώρα κανονική, ανακτά την οικονομική της κυριαρχία, στηρίζεται στα πόδια της. Αυτά δεν σημαίνουν ότι έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες, στην Ελλάδα της σπατάλης, των πελατειακών σχέσεων και της διαφθοράς. Μπορούμε πια με τις δικές μας δυνάμεις να οικοδομήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος», είπε ο κ. Τσίπρας που διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις, αλλά θα «δώσει τέλος στη λιτότητα».

«Έχουμε αποκαταστήσει σε τετοιο βαθμό την απόδοση της οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσεις σε όσους υπέφεραν πολύ τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε να προχωρήσουμε στοχευμένα σε μείωση φόρων το 2019, έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε την κοινωνική πρόνοια, μπορούμε να προχωρήσουμε σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις», υποστήριξε στη συνέχεια.

«Βιώσιμο το χρέος»
«Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το χρέος, η χώρα γυρίζει οριστικά σελίδα. (…) το χρέος καθίσταται βιώσιμο» είπε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στα μέτρα που συμφωνήθηκαν για τα δάνεια του EFSF τόνισε πως μειώνονται οι υποχρεώσεις της χώρας και ανοίγεται ένας διάδρομος για τους επενδυτές έως το 2033. «Το μαξιλάρι ρευστότητας που δημιουργήσαμε, διασφαλίζει ότι ακόμα και στο αρνητικότερο σενάριο, η χώρα θα μπορεί να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της για τρια χρόνια, χωρίς επιπλέον ρευστό από τις αγορές. Αυτή η συνθήκη μας αποσυμπιέζει και μας επιτρέψει να οργανώσουμε την έξοδο στις αγορές από τον Αύγουστο του 2018 με μέριμνα την καλύτερη διαχείριση του χρέους και όχι για την πιεστική αποπληρωμή τρεχουσών ομολόγων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε πως τα χρήματα από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα χρησιμοποιούνται είτε για επενδύσεις, είτε για αποπληρωμή χρέους. «Η χώρα είναι δεσμευμένη στους στόχους που έχει συμφωνήσει προκειμένου να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της», τόνισε, «αλλά με περισσότερο χώρο για να επουλώσει τις πληγές της. Και τα μέσα άσκησης πολιτικής θα ανήκουν αποκλειστικά στις εκλεγμένες κυβερνήσεις και όχι σε ξένου τεχνοκράτες που θα μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε. Το καθεστώς άρσης κυριαρχίας που επιβλήθηκε στη χώρα έως το 2010, έλαβε τέλος, έκλεισε τον κύκλο του μετά από οκτώ χρόνια. Θα έχουμε και εμείς το ίδιο καθεστώς παρακολούθησης με τις άλλες χώρες που βρέθηκαν σε μνημόνια. Με τη διαφορά πως θα υπάρχουν τέσσερις αποστολές και θα κάνουν τις αναφορές τους οι θεσμοί. Θα τις συζητάμε τις συστάσεις τους μαζί τους, αλλά δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να τις εφαρμόζουμε, στο βαθμό που εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας. Η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα».

Ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε επίσης το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την οικονομία. «Δεν ξέρω τι ακριβώς σκέφτεται και ζητάει τόσες συζητήσεις μετά από τόσες διαψεύσεις. Του απαντώ πως εάν θέλει μπορούμε να συζητάμε κάθε μέρα για την οικονομία», ανέφερε.

«Έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε»
Αναφερόμενος στον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, ανέφερε πως η κυβέρνηση συνεργασίας θα συνεχίσει την πορεία της. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. πετύχαμε να φτάσουμε ως εδώ και οι αντίπαλοί μας που ποτέ δεν αποδέχτηκαν ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε έως εδώ, σήμερα στέκονται αμήχανοι μπροστά σε ό,τι καταφέραμε», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι «κάποιοι άλλοι στέκονται με φόβο , γιατί αν η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν ο πρώτος στόχος αυτής της συμμαχίας, ο δεύτερος στόχος, ήταν και είναι αυτός της κάθαρσης και της δικαιοσύνης».

«Για αυτό Πάνο, να ξέρεις», είπε στον Πάνο Καμμένο, «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να δώσουμε ακόμη πολλές μάχες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάθαρση και θα αποδοθεί, για να καθαρίσουμε τη χώρα από την διαφθορά». Υπογράμμισε ότι «έχουμε ακόμα μπροστά μας 15 ολόκληρους μήνες για να πετύχουμε τον δεύτερο μεγάλο στόχο της κυβέρνησης μας και θα τον πετύχουμε».

«Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια τη μάχη την έδινα με τη στολή εργασίας, χωρίς τη γραβάτα», ανέφερε κλείνοντας καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη γραβάτα και τόνισε ότι «κάθε φορά που πετυχαίνουμε νίκες θα φοράμε τις γραβάτες».

Τέλος, ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι «τον Σεπτέμβριο του 2019, θα ζητήσουμε εκ νέου την εντολή του λαού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα»

makeleio.gr

Loading...

18 thoughts on “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ! ETAΞΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 1. stratos says:

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΠΕ?ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

 2. Πέτρος Μ. says:

  Αλ6, θα αποδείξω ότι είσαι ένας ψεύτης πρωθυπούργος, με στοιχεία και όχι …αερολογίες και …ευχέλαια:
  «…το χρέος καθίσταται βιώσιμο»
  Πώς έγινε το χρέος της Ελλάδας 320 δις; ‘Η 330 δις, ή 340 δις; Πόσο ήταν το χρέος μας πριν την είσοδο στην ΕΕ; Ούτε 150 δις. Μήπως αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις; Ή αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς …δημοσίους υπαλλήλους;
  Δεν πρέπει να διενεργήσουμε έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου χρέους για να δούμε πόσα πραγματικά χρωστάμε; Το σίγουρο είναι πως όταν λήξει αυτός ο λογιστικός έλεγχος και ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι το 65 με 70% του Δημοσίου χρέους μας για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) τα διεθνή δικαστήρια θα μας διαγράψουν το χρέος αυτό με παράδειγμα την Ισλανδία.
  Δώσαμε από το 2010 έως και το 2012 πολλές δεκάδες δις για ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ και αγοράζουμε πιο ακριβά από τις άλλες χώρες τον στρατιωτικό εξοπλισμό (τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ δε θα έπρεπε όμως να την κάνουμε μόνοι μας…), καθώς και το πετρέλαιο μας το πουλάει μέχρι και η ομόδοξη Ρωσσία πιο ακριβά (είμαστε …άτυχοι και ούτε την ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ανακηρύξει), αλλά το βασικό είναι ότι εισάγουμε πολύ περισσότερα από ότι εξάγουμε. Και αυτό κάθε χρόνο χειροτερεύει. Εσκεμμένα όμως μπήκαμε στο Ευρώ και καταργήσαμε τους δασμούς από τις εισαγωγές μας. Πώς θα ζήσει λοιπόν έτσι η Ελλάδα;
  Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι με την είσοδο μας στην ΕΕ, μειώσαμε εσκεμμένα τα έσοδα της χώρας;
  Για ποιο λόγο; Επειδή …»ανήκομεν εις την Δύση»;
  Τι θέλει η Ελλάδα στην ΕΕ, η οποία δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ατελώς, χωρίς να επιβάλλονται δασμοί;
  Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι εμείς που εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε, θα έχουμε κάθε χρόνο έλλειμμα; Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο;
  Και κάτι πολύ σημαντικό Αλ6. Μέχρι και ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.
  Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας.
  Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε.
  Ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε όμως πριν κάτι χρόνια, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.
  Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» περίπου 240 δις, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός έβγαινε δεν έβγαινε. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα;

  Και αφού ανέφερα την Ισλανδία, θα ενημερώσω ότι και εκεί ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος”. Και οι ιδιωτικές της τράπεζες ήθελαν και άλλα. “Χρειάζονταν” να κάνουν και άλλη ανακεφαλαιοποίηση.
  Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα. Αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
  Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει βάσει Ισλανδικού συντάγματος. Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.
  Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς;
  Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
  Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία.
  Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
  Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
  Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
  Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της. Όπως έχει και η Ελλάδα…

  Πρωθυπούργε μας, θα αποδείξω και το άλλο μεγάλο ψέμα που είπες:
  «Η Ελλάδα γίνεται μια χώρα κανονική, ανακτά την οικονομική της κυριαρχία, στηρίζεται στα πόδια της.»
  Ποια κανονική χώρα ρε προδότη, σιχαμένε ψεύτη που φόρεσες και γραβάτα για να μας το παίξει …νικητής; Αφού είσαι συνυπεύθυνος της …ιδιωτικοποίησης των πάντων.
  Εδώ και λίγα χρόνια ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ιδιωτικοποιείται. Και για να ιδιωτικοποιηθεί …πωλείται. Πωλείται όμως με τιμές της πλάκας και άρα ξεπουλιέται. Ξεπουλιέται χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά αιτία. Και τα χρήματα δεν τα παίρνουμε, αλλά πάνε προς αποπληρωμή τόκων δανείων. Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο (900 εκ.), για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ κλπ.
  Ξεκινήσαμε βέβαια με τις Σκουριές και τα 28 εκατομμυριάκια…
  Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, από όπου η Ελλάδα είχε έσοδα.
  Έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει.
  Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα αναγκαστούμε λοιπόν να δώσουμε και τον ορυκτό μας πλούτο. Για να μειώσουμε το χρέος μας.
  Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος δήθεν ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού τάχα φοβόμαστε τους Τούρκους.
  Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
  Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η φτωχοποίηση της Ελλάδος.
  Ο ορυκτός μας πλούτος είναι …υπεύθυνος για αυτά που περνάμε.
  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου της Αφρικής, είναι η …Νιγηρία.
  Ενώ ο λαός της Νιγηρίας πεθαίνει της πείνας.

  Να έχεις υπόψη σου πως σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, όταν εσείς που τα κάνατε καταδικαστείτε για αυτό το λόγο, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.-

  ΥΓ.Το δεξί χέρι του Χριστοφοράκου, ο Γερμανός αντιπρόεδρος της SIEMENS ΕΛΛΑΣ, δήλωσε ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης, κάτι που φυσικά και γνωρίζει η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, ότι η SIEMENS ΕΛΛΑΣ χρηματοδοτεί με το 25% του τζίρου της, τα τρία μεγαλύτερα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα.
  Με την αρχή 3 – 2 – 1 . Το 25% του τζίρου της!
  Τον οποίο τώρα κανείς δε τον ψάχνει για να τα καταθέσει αυτά και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ούτε καν ο …αδιάβλητος Τσίπρας δεν έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης.
  Εφόσον μάλιστα πρόκειται για δημόσια παραδοχή στη γερμανική Δικαιοσύνη, δε θα έπρεπε να τον κυνηγήσουν, να τον μηνύσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑΣΟΚ και ΝΔούλα;
  Εάν αυτό ήταν ψέμμα και δεν μπορούσε να αποδειχτεί,

  Βέβαια η SIEMENS δεν είχε αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, αλλά είχε υποκατάστημα και έδινε ολόκληρο το 25% στα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα. Εάν είχε αποκλειστικό αντιπρόσωπο θα έδινε και σε αυτόν μέρος από αυτό το 25%, για να μη …μιλήσει.

  Όπως κάνουν οι άλλες γερμανικές εταιρίες. Για αυτό γράφω ότι φυσικά και το γνωρίζει η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας.
  Αφού όλα τα Γερμανικά προϊόντα τα αγοράζει η Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι αγοράζουν ακριβώς τα ίδια προϊόντα οι άλλες δυτικές χώρες.
  Δεν είναι η κακιά μου φαντασία, τα τιμολόγια αγοράς το λένε.
  Και η πώληση γίνεται από Γερμανία, τα μεταφορικά έξοδα τα πληρώνει μόνος του ο εισαγωγέας.

  Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν δει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, αλλά και της Ελλάδας.

  Αυτό είχε μια λογική κάποτε, όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει. Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
  Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.
  Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα, κάθε χρόνο εδώ και χρόνια εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
  Φανταστείτε λοιπόν πόσα εκ. Ευρώ είναι αυτό το 25%. Το χρόνο. Κάθε χρόνο. Εδώ και χρόνια.
  Και μιλάμε για μαύρο χρήμα. Άρα η ελληνική εφορία δεν παίρνει τα ποσοστά της…

  • ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ says:

   Πολύ καλά τα είπες όλα και σεβαστός ο κόπος σου να τα γράψεις. Δεν είπες όμως το σπουδαιότερο: Η Ελλάδα δεν χρωστούσε σε κράτη αλλά σε ιδιωτικές τράπεζες των Ρόθτσιλντ και οι Γιωργάκης Παπαντζής, ο Βαγγελάκης Γουρουνέλος και ο Αντωνάκης Σαχλαμαράς Δανείστηκαν από τα κράτη της Ε.Ε. και έδωσαν τα χρωστούμενα στους Ρόθτσιλντ με αποτέλεσμα από χρέος προς ιδιώτες τραπεζίτες που υπαγόταν στο Ελληνικό δίκαιο, να γίνει χρέος προς Κράτη και μάλιστα στα κράτη της Ε.Ε. και να υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο!!!!

   • Πέτρος Μ. says:

    Δεν …κουράζομαι, copy-paste κάνω.
    Ξέχασες τον Παπαδήμο, κάπου ενδιάμεσα ήταν και αυτός…
    Ο οποίος έκανε και το εγκληματικό PSI…

    Έγραψα όμως ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, όταν αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για αυτό το λόγο, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

    Και επίσης έγραψα το παράδειγμα της Ισλανδίας, όπου φαίνεται πόσο εύκολα ένα χρέος σβήνεται από τα διεθνή Δικαστήρια.
    Σε όποιο δίκαιο και αν υπάγεται.

    Αυτό που δεν έγραψα είναι ότι εμείς που δεν παράγουμε τι φοβόμαστε; Μη τυχόν και χρειάζεται να αλλάζουμε το νόμισμά μας στα αεροδρόμια του εξωτερικού στα ταξίδια μας, που πλέον δεν κάνουμε; Πως θα ζήσει η χώρα εάν δεν μπορούμε να βάζουμε δασμούς δε ότι εισάγουμε; Αφού πλέον σχεδόν μόνο εισάγουμε…
    Αν παραμείνουμε στο Ευρώ, υπάρχουν απλές λύσεις, αφού υποτίθεται ότι θέλουμε μια ενιαία Ευρώπη:
    Ότι εισάγει μια χώρα της ευρωζώνης από εταιρία άλλης χώρας της ευρωζώνης, η εταιρία αυτή θα πληρώνει το ποσοστό του φόρου της, όχι στην εφορία της χώρας στην οποία βρίσκεται, αλλά στην εφορία της χώρας που πωλούνται τα προϊόντα αυτά.
    Διαφορετικά, τους δασμούς που εισπράττει η Ευρώπη από τις εισαγωγές της θα τους μοιράζονται αναλογικά τα κράτη που έχουν αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών (όλων των εισαγωγών τους, προϊόντων εντός και εκτός ΕΕ).
    Επίσης, θέλουμε ενιαία Ευρώπη με ενιαία οικονομικά (ΟΝΕ). Και όχι με δικές του τράπεζες το κάθε κράτος, τις οποίες μόνο του θα τις …χρηματοδοτεί, ενώ η ΕΚΤ θα συμμετέχει μόνο στα κέρδη (όχι μόνο …ΝΕ).
    Και τέλος, ότι κατασκευάζεται εκτός ευρωζώνης, θα πρέπει να εισέρχεται στην ευρωζώνη με δασμούς (πχ. τα «γερμανικά» φάρμακα της Bayer, κατασκευάζονται στο Μπαγκλαντές).
    Όλα είναι πολύ εύκολο να γίνουν και προπάντων δίκαια, αλλά ποιος θα τα πει, ποιος θα τα επιβάλλει…

    • ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ says:

     Θέλει γενικό Ευρωπαϊκό ξεσήκωμα, αλλά δεν είναι εύκολο πράγμα. Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι κάποιος θα βρεθεί που θα ενώσει όλους τους Ευρωπαίους και θα αποτινάξουμε τους κλέφτες και λωποδύτες πανευρωπαϊκά.

     • Πέτρος Μ. says:

      Πανευρωπαϊκά ναι. Για την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος, ελπίζω, εύχομαι και έχω …πίστη.🙂 Πιστεύω λοιπόν, πως μόλις κάποιος «ηγέτης» μας φάει μια σφαίρα κατακούτελα, όλοι οι υπόλοιποι θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και τον Έλληνα.
      Και δεν …προτρέπω, απλά όπως είπα, ελπίζω, εύχομαι, πιστεύω και η ελπίδα, η ευχή, η πίστη, δεν είναι παράνομη, δε διώκεται.

 3. Αgela says:

  Αφηστε τους προδοτες να κανουν το τελευταιο σοου θεατρινισμου και οταν τελειωσει η παρασταση θα πληρωθουν απο τον Ελληνικο λαο ο οποιος εχει δωρακια εκπληξη.

 4. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Πολύ καλός ο χαζάρος στα ψευδή,ασυστολα,ασύλληπτα,αυτός έχει 3 γλωσσες,αυτοι που τον ακολουθούν είναι τα λαμογια ,που γλείφουν τα τσανακια με τις ερπετόκακαραντζες τους,οι ηλίθιοι είναι πολύ λίγοι.

 5. ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΙΣΟΑ says:

  τουδωσαν τη γραβατα να πνιγει αλλα οι δειλοι δεν τολμουν .αν πουλησει τον περ——–ρα τι θα παρει ; ειναι ικανος να το κανει εκτος αν τον σταματησει ο συχαμενος- συγκαμενος…

 6. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Σ ΕΝΑ ΟΒΑΛ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ: ΘΑ ΕΡΗΜΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ, ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ, ΘΑ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.
  ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ , ΑΦΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΝΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
  Η ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.
  ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.
  ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ, ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΣΥΦΙΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΓΡΟΘΙΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΡΙΟ, ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΟΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΕΤΕ. ΑΠΟΧΗ 100% AΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.

 7. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΑΥΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 58 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 2 ΓΕΝΕΩΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ 850m2 ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2018.
  ΚΟΠΟΙ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΚΟΥΜΠΙΟΥ.
  ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ; MAZI ΙΔΡΩΣΑΜΕ; ΜΑΖΙ ΠΟΝΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΑΜΕ;
  ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΚΑΘΗΚΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

 8. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ says:

  Ασφαλως δεν ειμαι οικονομολογος και ουτε πιστευω σε απολυτοτητες σε οτι αφορα το οικονομικοπολιτικο συστημα και για αυτο αλλωστε βλεπω εξ αποστασεως ως τριτος τις πολιτικες εξελιξεις και σε σχεση με το πως αυτες εκφραζονται σε ενεργειακο επιπεδο και χωρις απαραιτητα να πρεπει να συμφωνησω με αυτα που κανουν οι μεν και οι δε και για αυτο αλλωστε μπορει να συμφωνω και με τους μεν και τους δε αναλογα με το δεδομενα.

  Το μεγαλο προβλημα της Ελλαδας ειναι ο κρατικος μηχανισμος ο οποιος εχει συρρικνωθει μετα απο την λογικη απαιτηση της Ευρω-οπης και αυτο εκφραζει κυριως τις αποψεις της «δεξιας» και οχι της παραδοσιακης αριστερας η οποια πιστευει σε εναν πανισχυρο κρατικο μηχανισμο και εκφραζει ακριβως το αντιθετο απο αυτο που για παραδειγμα εξεφραζε η πολιτικη του Μητσοτακη με τις ιδιωτικοποιησεις που επρεπε να γινουν τοτε και που ομως η αριστερα δεν το επτρεψε και φτασαμε στο σημερα που εχουν εισελθει οι πολυεθνικες οι οποιες επι της ουσιας αγοραζουν τους κρατικους οργανισμους.

  Αυτο ασφαλως ειναι και θεμα απλης λογικης οτι θα εχει καλυτερη αποδοτικοτητα μεσα στα πλαισια της παγκοσμιας οικονομιας του ανταγωνισμου και θα ελαχιστοποιησει τις ρουσφετολογικες και πελατιακες σχεσεις του δημοσιου τομεα τις οποιες μαλιστα εχει θεμελιωσει η αριστερα.

  Απο εκει και μετα το προβλημα της παγκοσμιας οικονομιας περα απο τις θεωριες ειναι τα κεφαλια που μαζευουν το κεφαλαιο και για αυτο θα πρεπει να σχηματιστει μια παγκοσμια κυβερνηση και να μπουν οι βασεις για μια παγκοσμια τραπεζα η οποια θα υπαγετε στην παγκοσμια κυβερνηση (και οχι δηλαδη στους τραπεζιτες και στα ιδιωτικα συμφεροντα) και θα ελεγχει τον πλανητικο πλουτο και θα κανει μια λογικη και δικαιη ανακατανομη του πλουτου στα εθνη με στοχο την προοδο και την εξελιξη. Το bitcoin ασφαλως θα μπορουσε να παιξει συμαντικο ρολο σε αυτη την προσπαθεια που προβλεπει την μεταβαση σε μια νεα οικονομια.

  Για αυτο και περα απο ολα αυτα που λετε και περα απο ολα αυτα που πιστευετε για το τι θα πρεπει να γινει με την εθνικη οικονομια το προβλημα επι της ουσιας του ειναι ενεργειακο, καθως και το χρημα ειναι ενεργεια και για αυτο η συνειδησιακη στοχευση θα πρεπει να ειναι μεσα σε ενα οικουμενικο πλαισιο που να προβλεπει την «ενεργειακη ελευθερια» καθως το προβλημα ειναι παγγοσμιο και οχι μεμονομενα «εθνικο» και που μαλιστα θα μπορουσε να λυθει μεσα απο την συντηρηση της αποτυχημενης και λαικιστικης προσεγγισης της πρωην αριστερας που προβλεπει το «παχουλο» εθνικο κρατος.

  Απο εκει και μετα ο Τσιπρας ειναι ενας νεος ανθρωπος που βρισκεται αντιμετωπος με την πραγματικοτητα και καλειται να βρει λυσεις μεσα σε μια αθλια κατασταση που του κληροδοτησαν οι προηγουμενοι και αυτοι που νομιζουν οτι υπαρχουν «ευκολες λυσεις» ειναι εκτος πραγματικοτητας και εκφραζουν μαλιστα την νοοτροπια του Τσιπρα πριν απο την εκλογη του που μπορουσε ως ο «νεος» να κατακεραυνωνει αυτους που ηταν για χρονια αντιμετωποι με την πραγματικοτητα.

  Στο θεμα του Μακεδονικου θεωρω οτι ο Τσιπρας επραξε συμφωνα με την συνειδηση του καθως αλλωστε δεν υπηρχε ποτε θεμα για την αριστερα ως προς την ονοματολογια και ουτε για παραδειγμα για την Αρβελερ που ελεγε οτι μια λυση ειναι το «Νεα Μακεδονια» και για αυτον θα μπορουσε καλλιστα να θεωρηθει οτι αυτη η συμφωνια ειναι μια ΝΙΚΗ εναντια μαλιστα στο παλαιο εθνικιστικο κατεστημενο το οποιο εξεφραζε και ο Γκουρτζεφσκι και σημερα ο Ιβανοφ που κατακεραυνωνει τον Ζαεφ και ριχνει λαδι στην φωτια για να προκαλεσει εθνικιστικη ενταση.

  Η συμφωνια ανοιγει τον δρομο για ενα καλυτερο μελλον στην ευρυτερη περιοχη των Βαλκανιων και σε οτι με αφορα σε ενεργειακο επιπεδο ανοιγει την πορτα για να εισελθουν νεες ενεργειες που μπορουν να συμβαλουν στην μεταμορφωση της σαπιας εθνικιστικης συνειδησης-ενεργειας και η συμβολη του Σορος προς αυτη την κατευθυνση ειναι ασφαλως καλοδεχουμενη μεχρι σε εκεινο το σημειο οπου θα σχηματιστει μια παγκοσμια κυβερνηση η οποια θα ελεγχει τον παγκοσμιο πλουτο για το κοινο οφελος και οχι για τα ιδιωτικα συμφεροντα.

  Απο εκει και μετα ασφαλως το θεμα ειναι το πως θα σχηματιστει αυτη η παγκοσμια κυβερνση και απο ΠΟΙΟΥΣ και αυτο ειναι το παιχνιδι που παιζετε και οχι κατι αλλο καθως η συλλογικοτητα χωρις εθνικες, φυλετικες και θρησκευτικες διακρισεις προκυπτει ως ιστορικη αναγκαιοτητα. Για αυτο και θεωρω βασικα οτι το ολο θεμα αναποφευκτα θα καταληξει στα Χριστικα μυστηρια που μπορουν να νοηματοδοτησουν τον Νεο Κοσμο που ερχεται και αυτο ειναι το δικο μου θεμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *