in

Οι Τούρκοι «βάζουν χέρι» στα Αντικύθηρα: Αίτημα για «άμεση κατάληψη του νησιού από τις τουρκικές ΕΔ» – Θέλουν δημιουργία ναυτικής βάσης

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Χέρι και στα Αντικύθηρα βάζουν πλέον οι Τούρκοι, δια στόματος γνωστού Τούρκους εθνικιστή και «αρχιερέα» της διεκδίκηση των 18 ελληνικών νησιών από την Τουρκία. Με δημοσίευμά του στα τουρκικά ΜΜΕ, ο Umit Yalim ζητάει άμεση κατάληψη του νησιού, το οποίο θεωρεί τουρκικό, από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, καθώς και τη δημιουργία ναυτικής βάσης.

Ο τουρκικός εθνικισμός και η προπαγάνδα που το συνοδεύει έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οι μονομερείς διεκδικήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Τα τουρκικά ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως από το καθεστώς και τα δημοσιεύματα που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο αποτελούν το βασικό «χαρτί» του Ερντογάν για άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι παράλογες διεκδικήσεις του «Σουλτάνου» και των Τούρκων εθνικιστών πέφτουν ξανά στο κενό.

O Umit Yalim ήταν πριν από χρόνια Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας και έφερε τον βαθμό του συνταγματάρχη. Γνήσιος Κεμαλιστής, βαθιά εθνικιστής και κυρίως δoγματικά ανθέλληνας, εδώ και αρκετό καιρό ζει αναπαράγοντας τη θεωρία των 18 νησιών που πρέπει απαραιτήτως να ανακαταλάβουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο.

Ο Umit Yalim είναι ο «νονός» αυτής της θεωρίας, που σιγά σιγά υιοθέτησαν οι Κεμαλικοί και οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι και η οποία αποτελεί ένα βασικό επιχείρημα της εθνικιστικής πτέρυγας του ρεπουμπλικανικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η θεωρία αυτή βρίσκει «χώρο φιλοξενίας» στις σελίδες της ακραιφνώς κεμαλικής εφημερίδας «Sozcu».

Eδώ και δύο χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει στον δικό του πολιτικό λόγο τις εθνικιστικές κραυγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υιοθέτησε κι αυτός -αποφεύγοντας ωστόσο συνεχείς και παρανοϊκές ακραίες φωνές- τη θεωρία της ενσωμάτωσης εκ νέου στην Τουρκία των 18 ελληνικών νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται στον κατάλογο αυτό.

Ανακάλυψαν τώρα τα Αντικύθηρα

Στην τουρκική γλώσσα, τα Κύθηρα, το Τσιρίγο δηλαδή, αποκαλούνται Cuha. Τα Αντικύθηρα αποκαλούνται Kucuk Cuha, δηλαδή τα μικρά Κύθηρα. Ο Umit Yalim λοιπόν, με δημοσίευμά του στην εφημερίδα «Sozcu» που δημοσιεύεται τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ζητεί την άμεση κατάληψη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις των Αντικυθήρων και τη δημιουργία πάραυτα ναυτικής βάσης στο νησάκι, δεδομένου ότι θεωρεί πως είναι τουρκικό και πως στρατηγικά ελέγχει τις θαλάσσιες οδούς μεταξύ Δύσης και Ανατολής προς την ανατολική Μεσόγειο.

Έκρηξη παράνοιας θα σκεφθούν οι περισσότεροι και οι στρατηγοί απανταχού Γης θα αρχίσουν τα γέλια. Πλην όμως και επειδή μιλάμε για την Τουρκία, οι θεωρίες αυτές που εκφράζονται και από επίσημα πρόσωπα, ακόμη και από υπουργούς του Ερντογάν, και που αναλύονται στο τουρκικό Κοινοβούλιο αλλά και με πολυσέλιδα δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ βρίσκουν εύφορο έδαφος στην κοινωνία της γειτονικής χώρας για αναπαραγωγή και ανακύκλωση.

Έτσι θρέφεται ο σύγχρονος νεο-οθωμανισμός που βήμα βήμα προσλαμβάνει τη μορφή ενός θεωρητικού οικοδομήματος με αναφορές στο παρελθόν και στο μέλλον, δημιουργώντας σιγά σιγά μία δογματική βάση, πάνω στην οποία, δυστυχώς, στηρίζονται όχι μόνο οι κυβερνητικοί ιεροκήρυκες του εθνικισμού αλλά και οργανωμένες εκφράσεις των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Αφορμή για τη νέα έκρηξη παράνοιας του πρώην Γ.Γ. του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας στάθηκε μια επίσημη ανακοίνωση της τοπικής Αρχής των Αντικυθήρων διά της οποίας προσκαλούνται Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες να εγκατασταθούν στο νησί με αντάλλαγμα ορισμένα κίνητρα, όπως παροχή γης, κατοικίας κ.λπ.

Ο παρανοϊκός «νονός» της θεωρίας των 18 νησιών κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες επιχειρούν να καταλάβουν τα Αντικύθηρα. Όντως η φράση αυτή και μόνο προκαλεί γέλιο και θυμηδία. Ωστόσο, στην Τουρκία οι αναγνώστες τέτοιων δημοσιευμάτων τα παίρνουν πολύ στα σοβαρά (συμβαίνει ενίοτε και στην Ελλάδα, με ανάλογες θεωρίες συνωμοσίας και εθνικού μεγαλείου).

Ο Umit Yalim όμως υπήρξε και λειτούργησε σαν «γρανάζι» στον μηχανισμό ασφαλείας του βαθέος κράτους της Άγκυρας. Το βαθύ κράτος έχει πάντοτε συνέχεια και δυστυχώς συνέπεια, όχι μόνο στην Τουρκία. Ουδείς σκέφτηκε στη γειτονική χώρα να στηλιτεύσει ή ακόμα και να καταγγείλει τέτοιου είδους δημοσιεύματα, τα οποία προσβάλλουν κάθε λογική καθώς και την Ιστορία.

Ουδείς σοβαρός άνθρωπος στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα κάθισε να σκεφτεί πως αυτός ο πρώην αξιωματούχος του κράτους «μοιράζει» με τα δημοσιεύματά του εθνικιστικό δηλητήριο στους αναγνώστες και αναπαράγει εθνικιστικές θεωρίες που δεν έχουν ούτε θεωρητική βάση ούτε απηχούν την ιστορική αλήθεια.

Θα μπορούσε ακόμη και ένας εισαγγελέας στην Τουρκία να ασχοληθεί με αυτόν τον παρανοϊκό ανακυκλωτή εθνικιστικής ανοησίας και να του ζητήσει να δώσει εξηγήσεις.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει, ενώ αντίθετα οι «ανοησίες» αυτές βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια κοινωνία που ζητεί απεγνωσμένα μια ταυτότητα στον σύγχρονο κόσμο. Τους τη δίνει ο Ερντογάν με τον ισλαμιστικό εθνικισμό του, τον οποίο εκτρέφει αυτή η δημοσιογραφική παραγωγή παρανοϊκών εθνικιστών, όπως είναι ο Umit Yalim.

Ωστόσο, η χρονική συγκυρία αναγκάζει την Αθήνα να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα ακόμη και αυτές τις παρανοϊκές διεκδικήσεις.

Πριν από 48 ώρες, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πως αν χρειαστεί, η Τουρκία θα εισβάλει εκ νέου στην Κύπρο.

ethnikosmaxitis.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Γιατί ασχολείστε?
    Είπα να παίρνω καμία ειδοποίηση… Αλλά μάλλον θα ρίξω άκυρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Φρίκη στην Αυστραλία! Αποκεφάλισε τη μητέρα της και άφησε το κεφάλι στην πόρτα του γείτονα!

ΞΕΦΤΙΛΑ…!!! Με το Ρωσικό Εθνόσημο στο κινητό του ο Βελόπουλος…!!! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ για τον Πατριωτικό Χώρο…!!!