19:16 - 17/12/2018

Οι πρώτες απογραφές πληθυσμών στα Βαλκάνια αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει Μακεδονική φυλή

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία εκ των οποίων απορρέει αβίαστα το συμπέρασμα ότιΜακεδονική φυλή δεν υπήρξε ποτέ. Το σημερινό Μακεδονικό πρόβλημα αποτελεί απλά ένα επώδυνο, αλλά θνησιγενές, fake news. Θα παρατεθούν παρακάτω
στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται ότι Μακεδονική φυλή δεν υπήρξε.

Και εφόσον δεν υπήρξε, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει. Εφευρέθηκε αναγκαστικά,μετά την επέκταση της Ελλάδος κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, όταν είχε αποφασισθεί από τις “υπερδυνάμεις” που πασχίζουν για την επιβολή του δικαίου
στον πλανήτη, ο σταδιακός περιορισμός της εδαφικής επικράτειας της Ελλάδος, μέχρι της πλήρους αφανίσεώς της.

Τα παρατιθέμενα στοιχεία προέρχονται ΟΛΑ από ξένες πηγές, τα οποία δημοσιεύθηκαν και στην Ελλάδα. Η δημοσίευσή τους έγινε με το σύγγραμμα- μελέτη του Έντουαρντ Στάνφορντ που ετιτλοφορείτο “Εθνογραφικός χάρτης της Ευρωπαϊκής Τουρκίας και Ελλάδος μετά εισαγωγικών παρατηρήσεων περί της διασποράς των φυλών εν τη Ιλλυρική Χερσονήσω και στατιστικών πινάκων του πληθυσμού”, το 1877. Δηλαδή λίγα χρόνια πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Πρώτο Παγκόσμιο, ή Μεγάλο, Πόλεμο.

Επισημαίνεται ότι ως Ευρωπαϊκή Τουρκία, τότε, εθεωρείτο όλη η Βαλκανική Χερσόνησος από την Αδριατική Θάλασσα μέχρι τον Εύξεινο Πόντο. Προς Βορρά εκτεινόταν ως τον Δούναβη ποταμό συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής
Βοσνίας, και προς νότο μέχρι την Στερεά Ελλάδα ,διότι είχε εν τω μεταξύ απελευθερωθεί ένα εδαφικό υποσύνολο της Ελλάδος (Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάς και Κυκλάδες).

Στον χώρο αυτό ζούσαν, σύμφωνα πάντα με καταγεγραμμένα στοιχεία, οι εξής φυλές. Έλληνες, Τούρκοι, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Αλβανοί (Γκέκηδες και Τόσκηδες. Οι Κοσοβάροι προέκυψαν αργότερα), Εβραίοι, Αθίγγανοι, Αρμένιοι,
Τάταροι (σωστά αναφέρονται ως Τάρταροι) και Κιρκάσιοι.

Η πρώτη απόπειρα απογραφής του πληθυσμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε το 1844. Ήταν όντως απόπειρα, διότι στην απογραφή της Τουρκικής Κυβερνήσεως δεν συγκαταλέγονταν οι γυναίκες και τα παιδιά διότι εθεωρούντο από τους Τούρκους “όντα” μικρότερης αξίας (ήττον πολυτίμων) από τους άνδρες, κάτι το οποίο συμβαίνει σχεδόν μέχρι σήμερα, προφανώς λόγω της θρησκείας του Μωάμεθ.

Επιχειρήθηκε λοιπόν απογραφή πληθυσμού στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1844, διότι τότε ο Υπουργός Στρατιωτικών Ριζά Πασάς ήθελε να οργανώσει τον Τούρκικο στρατό με νέο στρατολογικό σύστημα. Τα στοιχεία της τότε απογραφής
είχαν δοθεί από τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Τεχεράνη, Αχμέτ Βεφίκ εφέντη, προς
τον συγγραφέα Ubicini, ο οποίος συνέταξε τον Πίνακα 1. Οι αριθμοί αμφισβητήθηκαν, αλλά ήταν η πρώτη προσπάθεια των Οθωμανών, εξ’ άλλου διενεργήθηκαν αργότερα και άλλες απογραφές πληθυσμού με πιο ακριβή στοιχεία.

Στα στοιχεία που δημοσίευσε ο Ucini δεν έχουν τόση σημασία οι αριθμοί, αλλά σημασία έχει ότι πουθενά δεν εγράφη ότι βρέθηκαν “Μακεδόνες”. “Μακεδονική φυλή” δεν υπάρχει.

Αργότερα, το 1857, ο Henri Matieu στο σύγγραμμά του “Περί Τουρκίας και των διαφόρων λαών αυτής” δημοσιεύει τα στοιχεία του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, όπως φαίνονται στον Πίνακα 2, τα οποία θεωρήθηκαν σχεδόν ακριβή

Πέραν του ότι πάλι δεν ευρέθη κανείς “Μακεδόνας”, παρατηρούμε στον Πίνακα 2 ότι “Ορθόδοξοι Έλληνες” χαρακτηρίζονται όλοι οι Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα και επίσης, ότι οι αριθμοί για τους Εβραίους και τους Αθιγγάνους είναι ίδιοι τόσο στην φυλή όσο και στο θρήσκευμα. Υπάρχει απόλυτος ομοδοξία στους λαούς αυτούς.

Και άλλοι ειδικοί ασχολήθηκαν με το θέμα του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, αλλά εγκυρότερα απογραφικά στοιχεία θεωρούνται του Βλαδιμήρου Διάξιτς, ο οποίος ήταν Διευθυντής του Στατιστικού Γραφείου της Σερβίας. Ο Διάξιτς
τα δημοσίευσε το 1875, και φαίνονται στον Πίνακα 3.

Πάλι δεν υπάρχει Μακεδονική φυλή. Βλέπουμε λοιπόν ότι σε επίσημες απογραφές των Τούρκων, και σε χρονικό διάστημα 31 ετών, από το 1844 έως το 1875 δεν ευρέθη ούτε ένας “Μακεδόνας”. Αλλά προκειμένου να ικανοποιήσουν τα σχέδιά
τους οι ηγέτες του κόσμου τούτου, μέσα στα οποία είναι και ο αφανισμός της Ελλάδος, έπρεπε να βρουν δικαιολογίες, και μια απ’ αυτές είναι η εφεύρεση του “Μακεδονικού έθνους”.

Επιπροσθέτως, σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αποτελούν οι Πίνακες (δεν δημοσιεύονται λόγω χώρου) στους οποίους φαίνονται οι τοποθεσίες όπου υπήρχαν τα Ελληνικά σχολεία κατά την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή την περίοδο των τελευταίων απογραφών, και στις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες εκτεινόταν τότε η Μακεδονία, αλλά και στην Θράκη μέχρι τον Αίμο. Τα μόνα σχολεία που υπήρχαν ήταν Ελληνικά. Καμία άλλη φυλή δεν είχε σχολεία.

Ως επίλογο θα παραθέσω το συμπέρασμα του Στάνφορντ στο σύγγραμμά του από το οποίο αντλήθηκαν τα στοιχεία. Γράφει ό Στάνφορντ ότι, τα στατιστικά στοιχεία επικυρώνουν “την ελληνικωτάτην εθνικότητα της Θράκης και Μακεδονίας”.

Χρήστος Μαντζιάρης

Loading...

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. God please save the world from the Fascists 12/17/2018 @ Δεκέμβριος 17, 2018 8:48 μμ

  Αυτο που προκυπτει απο τον 3ο πινακα ειναι οτι η πλειοψηφια των σημερινων Ελληνων ηταν αλλοφυλοι και αλλογλωσσοι. Απο 3 εκατομμυρια μεχρι τα 10 δηλ. Προφανως οι Σλαβοφωνοι εθεωρουντω Βουλγαροι και προφανως η πλειοψηφια μαλιστα αυτων συμφωνα με τον παραπανω πινακα εξελληνιστηκαν.

  —————-

  Το παραπανω γραψε ακυρο. Δεν ειδα καλα το θεμα.

  —-,

  Αυτο συνεχιζει να ισχυει.

  Προφανως οι Σλαβοφωνοι θερουμενοι Βουλγαροι κατοικοι της Μακεδονιας που ξεκινησαν τον αγωνα για ανεξαρτησια τους το 1904 ειναι αυτοι για τους οποιους μιλαμε. Προφανως επισης συμφωνα με τον 3ο πινακα αυτοι προσεμετρουνται στους Ορθοδοξους «Ελληνες» και δηλαδη απο το 3 μεχρι το 5.6 αυτο συνιστα.

  Σε οτι αφορα τις φυλες και τα εθνη αυτα γεννιουνται μεσα απο το χαος μεσα απο την μιξη και την αλληλεπιδραση με αλλες φυλες και αλλα εθνη. Αυτοι δεν ζητανε αποκλειστικοτητα του ονοματος και η συνθετη ονομασια αυτο δηλωνει. Μοναδικη λυση ειναι η αποδοχη και η συνυπαρξη.

 2. God please save the world from the Fascists 12/18/2018 @ Δεκέμβριος 18, 2018 7:46 πμ

  Αυτο το αρθρο και γενικα ολα οσα λετε για το θεμα δεν εχουν ποτε καμια βαση. Δηλαδη τι θελει να μας πει το αρθρο, οτι δεν υπηρχαν Σλαβοφωνοι Μακεδονες και τους «φυτεψε» καποιος?

  Μετα ψαχνετε και τον λογο που κανενας δεν παιρνει στα σοβαρα αυτα που λετε και που τελικα τους αναγνωρισαν 140 χωρες, που ασφαλως ΘΕΛΟΥΝ να υπαρχουν και να εχουν δηλαδη το δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου και ανεξαρτησιας σε αντιθεση με εσας, που προοκειμενου να συνεχισουν να υπαρχουν οι ψυχωσεις σας, αναφορικα και με την «ανωτεροτητα» της φασιστοφαρας σας (που της κανουν ολοι πολεμο και αυτη δεν φταιει ποτε σε τιποτα και δεν εχει ποτε καμια ευθυνη) εισαστε ετοιμοι να πηδηξετε απο τον γκρεμο και να τους παρασυρετε ολους στον ολεθρο.

  Ο εγωκεντρισμος/τομαρισμος η αλαζονεια η υπεροψια η περιφανεια και ολα αυτα ειναι που συνθετουν την φασιστικη σας νοοτροπια, που εχει πολυ βαθιες ριζες μεσα στον χρονο και δεν ειναι ασφαλως καθολου τυχαιο, που στην Ελλαδα υπαρχει το μεγαλυτερο φασιστικο κομμα στον πλανητη.

  • ΕΤΣΙ, ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΕΣ ΤΡΟΛ.
   ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ.
   ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.
   ΜΙΛΑΣ ΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΣΟΥ.
   ΕΤΟΙΜΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝΕ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*