ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Οι “ντίλερ” των εμβ-ολίων Μητσοτάκης και Πλεύρης πάνε να κουκουλώσουν το σκάνδαλο με τον ΙΦΕΤ

· Γιώργος Μαριόλης

Την οξύτατη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη προκαλεί η σκανδαλώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να θάψει το σκάνδαλο του ΙΦΕΤ, το οποίο είχε φέρει στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Με διάταξη του νομοσχεδίου Πλεύρη που πέρασε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής επιχειρείται, σύμφωνα και με όσα αποκάλυψε η βουλευτής, η μετατροπή του ΙΦΕΤ σε «παραμάγαζο της μαφίας των φαρμακαποθηκών και κερδοσκόπων».

Η Δώρα Αυγέρη, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επικαλέστηκε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» από τον περασμένο Φεβρουάριο, το οποίο έφερε στο φως πόρισμα-φωτιά του εσωτερικού ελέγχου για το ΙΦΕΤ και αποκαλύπτει σωρεία σκανδάλων και παράνομες εξαγωγές φαρμάκων.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, η σκανδαλώδης υπόθεση ακόμη δεν έχει διερευνηθεί από την κυβέρνηση. Μάλιστα, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε πως το υπουργείο Υγείας δεν αντέδρασε ούτε στην αποκάλυψη του σκανδάλου από την εφημερίδα, αλλά ούτε και όταν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση ύστερα από λίγες ημέρες, σε συνέχεια αυτού του δημοσιεύματος που καλούσε τον Θάνο Πλεύρη να απαντήσει στην ερώτηση «τι προτίθεστε να πράξετε μετά την Εκθεση Εσωτερικού Ελέγχου, τα ευρήματα της οποίας είναι άκρως αποκαλυπτικά για όσα σκανδαλώδη γίνονταν και γίνονται στο ΙΦΕΤ;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως αναμένετο, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν απάντησε επί της ουσίας του σκανδάλου, περιοριζόμενος να αναφερθεί στη διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει τη μεταβολή του δημόσιου χαρακτήρα του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας σε μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρία και, άρα, σε κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμό, και ισχυριζόμενος πως «απλά θα δοθεί η δυνατότητα να γίνονται πιο εύκολα οι εισαγωγές και να περιορίζονται επιπλέον οι εξαγωγές». Νωρίτερα, πάντως, η Δώρα Αυγέρη ξεκαθάρισε πως με αυτή τη διάταξη «επιβεβαιώνετε ότι και γνωρίζατε και με τις ευλογίες σας διαπράχθηκε και συνεχίζει να διαπράττεται αυτό το έγκλημα στο ΙΦΕΤ, που από ένας φορέας κοινωνικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας στην ουσία πάει να καταστεί με τον νόμο σας παραμάγαζο των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών».

karditsastakra.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

PISA 2025: Σχεδόν οι μισοί 15χρονοι στην Ελλάδα κάτω από τη βασική επάρκεια στα Μαθηματικά

Στρατιώτες σε ευρωπαϊκή στρατιωτική τελετή - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή η 39χρονη πυροτεχνουργός Μαρία Κολτσακλή – Μητέρα τριών παιδιών

ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κανδήλι Μεγάρων – Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα

Μία απάντηση στο “Οι “ντίλερ” των εμβ-ολίων Μητσοτάκης και Πλεύρης πάνε να κουκουλώσουν το σκάνδαλο με τον ΙΦΕΤ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά