Οι αλβανοί έφτιαξαν Εθνική Τσαμουριάς στο ποδόσφαιρο

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Η νεοσύστατη, άμα και θνησιγενής, «Δημοκρατία της Τσαμουριάς» έφτιαξε και εθνική ποδοσφαιρική ομάδα. Η ομάδα απαρτίζεται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Αλβανίας. Αλλά γιατί η “τσάμικη ομοσπονδία” δεν κάλεσε και ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα; Άρα παραδέχονται έμμεσα ότι είναι αλβανοί και ότι τσάμικη εθνότητα δεν υπάρχει. Αλλ’ αυτό δεν έχει καμία σημασία όταν οι παγκόσμιοι εξουσιαστές έχουν προαποφασίσει τον διαμελισμό της Ελλάδος. Όλα τ’ άλλα είναι “λογικοφανείς” τρόποι πραγματοποίησης των αποφάσεών τους.

Η “Εθνική ομάδα της Τσαμουριάς” είναι μέλος της CONIFA (Confederation of Independent Football Associations, Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών) , στην οποία εντάχθηκε επισήμως την άνοιξη του 2018. Η CONIFΑ, που έχει την έδρα της στην Σουηδία, είναι διεθνής συνομοσπονδία στην οποία ανήκουν “εθνικές” ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες δεν είναι μέλη της FIFA.

Στην CONIFΑ ανήκουν 9 ποδοσφαιρικές ομάδες από την Αφρική, 10 από την Ασία, 2 από την Βόρειο Αμερική, 2 από την Ωκεανία και 26(!) από την Ευρώπη. Στην CONIFΑ εκτός από την ομάδα της Τσαμουριάς ανήκει και η εθνική ομάδα της Δημοκρατίας της βορείου Κύπρου, η οποία μάλιστα έχει δώσει ποδοσφαιρικά παιγνίδια με επίσημες εθνικές ομάδες. Η CONIFΑ, που έχει ως σήμα την χειραψία με λυγισμένο έντονα το μεγάλο δάκτυλο που φαίνεται στο χέρι, διοργανώνει πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η επομένη ετήσια γενική συνέλευση των μελών της CONIFA θα γίνει στις 26-27 Ιανουαρίου 2019 στην Κρακοβία της Πολωνίας. Αξίζει να περιηγηθεί κάποιος στην επίσημη ιστοσελίδα της, www.conifa.org, από την οποία θ’ αποκομίσει πολλά συμπεράσματα.

Γράφει η CONIFA ότι Τσαμουριά, είναι ονομασία που χρησιμοποιείται κυρίως από Αλβανούς, και εδαφικά είναι η παράκτια περιοχή της Νοτίου Αλβανίας μαζί με την Ελληνική Ήπειρο. Η Τσαμουριά σχετίζεται παραδοσιακά μ’ έναν λαό που μιλάει αλβανικά και καλούνται Τσάμηδες. Δηλαδή, μας πληροφορούν ότι η Νότιος Αλβανία, (δεν την ονομάζουν Βόρεια Ήπειρο) και η Ελληνική Ήπειρος, παραδοσιακά, (δηλαδή, αποφεύγουν το ιστορικά) κατοικείται (από πότε;) από Τσάμηδες. Είναι φανερό ότι οι εχθροί της Ελλάδος εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς τακτική, που εφαρμόζουν και στο Μακεδονικό.

Όπως με πρόσχημα την μακεδονική εθνότητα θέλουν να μας αρπάξουν την Μακεδονία, έτσι και εδώ, με πρόσχημα την τσάμικη εθνότητα θέλουν να μας αρπάξουν την Ήπειρο, που και αυτή την έχουμε μισή ακόμα.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μας πει από πού προέρχεται ο όρος “Τσάμης” και κατ’ επέκταση, Τσαμουριά. Κάτι έχει να μας πληροφορήσει η μικρή αλλά σημαντική αυτή ανάλυση. Ο όρος προέρχεται από τον ποταμό Θύαμι, αλλά ως γνωστόν, επειδή οι αλβανοί δεν μπορούν να προφέρουν το «Θ», το αντικατέστησαν με «τσ».

Από τη μια σφετερίζονται ονόματα που δεν μπορούν ούτε να προφέρουν, και από την άλλη διεκδικούν επιπλέον εδάφη μας. Επομένως και ο όρος “Τσάμης” έχει ελληνική προέλευση και κατά τα άλλα θέλουν να μας πείσουν για τα απίστευτα. Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις, είπε ο Αντισθένης, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο σημαντικό διότι δεν το “είπε η τηλεόραση”.

Η Τσάμικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με έδρα την Ολλανδία, όπου είναι και η έδρα της Τσάμικης κυβέρνησης, αισιοδοξεί ότι θα πάρει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που ανήκουν στην CONIFA, που γίνεται του χρόνου. Ενώ έχει κερδίσει ήδη η “Εθνική Τσαμουριάς” ένα διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου.

Μετά το Μακεδονικό μας φέρνουν με φόρα και το Τσάμικο. Η δύσμοιρος Ελλάς βρίσκεται στην αρχή μιας περιπέτειας που όμοιά της δεν θα έχει ξαναζήσει. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί, και μεγάλοι, και μας ζώνουν όλοι μαζί από παντού. Δεν προέκυψαν συμπτωματικά όλα αυτά που γίνονται, και θα κληθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφού πρώτα αδρανοποιήσουν πλήρως την χώρα και τον λαό της.

Οι Τσάμηδες παίρνουν θάρρος βλέποντας ποιοι τους υποστηρίζουν και τι κάνει η κυβέρνηση που διοικεί την Ελλάδα. Παίρνουν θάρρος και ετοιμάζονται με μπροστάρη τον UÇÇ και όχι το ποδόσφαιρο.
Χρήστος Μαντζιάρης

Loading...

8 thoughts on “Οι αλβανοί έφτιαξαν Εθνική Τσαμουριάς στο ποδόσφαιρο

 1. trelos says:

  παιδια ολοι αυτοι που περνουν μερος σε αυτα τα στημενα , ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.και εμεις καθομαστε και βγαζουμε τα μυαλα μας και τα αντερα μας , αυτο εχω καταλαβει ,οχι τωρα αλλα απο παλια .

 2. ΓΝΗΣΙΟΣ ΙΛΛΥΡΙΟΣ says:

  Ρε τηγανοκέφαλοι!

  Εμείς που είμαστε Αρβανίτες και Αρβανιτόβλαχοι, που καθαρίζαμε Τουρκαλβανούς και Τούρκους στην Τουρκοκρατία, ως λήσταρχοι, με άλογα, γένια και μαλλιά μέχρι το πάτωμα και μαχαίρες και μπιστόλες, από τα Ζαγόρια το Σούλι και τα Γιάννενα, τι είμαστε γαμώ το φελέκι μου;

  Ξέρετε τι θα πει Βλάχος και τι Αρβανίτης και τι Σαρακατσάνος και τι Αλβανός και τι Ενετός και τι Ρουμανόβλαχος; Δεν υπάρχει τσάμης!

  Υπάρχουν Τουρκαλβανογενείς, υπάρχουν Σλαβοαλβανογενείς, υπάρχουν Λατινοαλβανογενείς και ελάχιστοι Ελληνοαλβανογενείς και οι Αρβανίτες, δεν έχουμε καμία σχέση με τι φάρα σας!

  Είμαστε οι γνήσιοι, ντόπιοι από το Άρβανον, οι αυθεντικοί Ιλλύριοι (προσδιορισμός Ελλήνων που αποίκησαν όλη την Ιλλυρική μέχρι την Δαλματία), που μιλούσαμε Ελληνικά, από τα αρχαία χρόνια και μας κατακτήσαν οι Ρωμαίοι πρώτους, κατακτώντας το αρχαίο Ελληνικό, της Ελληνικής υπο-εθνότητας, Δυρράχιο, που οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν Dyrrachium και τότε δεν υπήρχαν Αλβανοί.

  Εκτός κι αν ο Οβελίξ κατέβηκε κάτω και πλάκωσε κάποιους στο ξύλο με αποτέλεσμα να πατηθεί το κεφάλι τους από πίσω και να γίνουν τηγανοκέφαλοι. Φαντάζομαι τον πρώτο θα τον ονόμασε ΤΗΓΑΝΟΚΕΦΑΛΙΞ

  Ακούς εκεί, τσαμουριά… Τηγανοκεφαλιστάν λέγεστε!

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟ-ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ, ΑΣ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ.
  ΤΟΝ ΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ.

 4. Μάριος says:

  Εσείς που λέτε ότι είστε Αρβανίτες μιλήστε λίγο αρβανίτικα να σας ακούσουν οι αλβανοί για να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *