Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:44 - 08/12/2023

Οι αλήθειες της Ορθοδοξίας μέσα από την ελληνική γλώσσα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι αλήθειες της Ορθοδοξίας μέσα από την ελληνική γλώσσα (την αριθμοσοφία)

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Εμείς οι Έλληνες ομιλούμε από αρχαιοτάτων χρόνων την ίδια γλώσσα. Την μητέρα όλων των γλωσσών. Είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο με την οποία ο ομιλών εννοεί αυτό που λέει. Εκτός από την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και την δυνατή ονοματοδοσία των πάντων, η ελληνική γλώσσα είναι μαθηματικά και μουσική. Είναι μια γλώσσα δημιούργημα ανωτέρων πνευματικά ανθρώπων. 

Στις ημέρες μας η ελληνική γλώσσα πολεμάται στην νοηματική της αξία. Την μουσική και μαθηματική αξία της γλώσσας μας, μάς τις έχουν κρύψει αιώνες τώρα, αλλά όλο και κάτι έρχεται στο φως. Τα γράμματα, που είναι και αριθμοί στην ελληνική γλώσσα, μας κρύβουν απίστευτες και διηνεκείς αλήθειες. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννου είναι σημαντική η ύπαρξη του εδαφίου στο οποίο φαίνεται η αξία της μαθηματικής αξίας της γλώσσης μας. Στο εδάφιο στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι στο 666 που στα ελληνικά γράφεται με γράμματα ως «χξστ» (το «στ» παλαιότερα ήταν ένα γράμμα) μεταφράστηκε ως «666». Αυτό αποτελεί αφορμή ερεύνης για κάθε μελετητή για την συνέχεια του ελληνισμού μέσω της γλώσσας του. Αποτελεί απόδειξη της ισχύος των κρυφών μυστικών της γλώσσας μας και στην Ορθοδοξία.  

Στην αρχαία ελληνική τα γράμματα είναι και αριθμοί με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Δεν υπάρχει το μηδέν. Οι πρόγονοί μας δεν είχαν το μηδέν. Είχαν μεν το «ου-δεν» και το «μη-δεν» αλλά δεν τα συμβόλιζαν. Π.χ. το «Ι» είναι το 10, το «Κ» είναι το 20, το «Ρ» το 100, κλπ. Οπότε οι λέξεις στα ελληνικά δεν είναι τυχαίες ούτε η μαθηματική τους αξία είναι τυχαία. Οι κλίσεις, τα άρθρα, τα πάντα είχαν και την μαθηματική τους αξία. Απλώς, εμείς έχουμε «μαύρα μεσάνυχτα» για το θέμα λόγω της ανθελληνικής παιδείας, την μεταλλαγμένη σε «εκπαίδευση», που επικρατεί στην χώρα. 

Λίγα είναι γνωστά σε μας, όπως π.χ. γνωρίζουμε τις σχέσεις των γραμμάτων της Θεάς Αθηνάς, ως αριθμούς, με τον Παρθενώνα. Δηλαδή, οι κίονες του Παρθενώνος είναι 84, ο αριθμός αυτός είναι ίσος με το άθροισμα των γραμμάτων, λαμβάνοντας την αριθμητική αξία τους, του «ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ» (Θ=9, Ε=5, Α=1, Η=8, Ν=50), στην οποία είναι αφιερωμένος ο Παρθενών. Και πολλά άλλα. Οι γνώσεις είναι τόσο ρηχές και γι αυτό περιοριζόμαστε σε απλές μαθηματικές σχέσεις. 

Εδώ ας ανεβάσουμε λίγο επίπεδο λαμβάνοντας αφορμή και από την… NASA. H NASA είχε ονομάσει το πρώτο πρόγραμμα για την εξερεύνηση της Σελήνης «Απόλλων». Αγγλοσαξονικές πονηριές! Τώρα, την συνέχιση του προγράμματος το ονομάζει «Άρτεμις». Η λέξη ΑΠΟΛΛΩΝ ισούται με 1061, και η λέξη ΑΡΤΕΜΙΣ ισούται με 656. (Με κεφαλαία γράμματα θα γράφονται από ‘δω και παρακάτω οι λέξεις που μετράμε μαθηματικά). Αν διαιρέσουμε την αξία των δύο λέξεων, δηλαδή ΑΠΟΛΛΩΝ / ΑΡΤΕΜΙΣ  έχουμε το 1,617. Βλέπουμε ότι έχουμε τον χρυσό ή τέλειο αριθμό «φ» (φ=1,618). Τον αριθμό που εκφράζει στην αρχιτεκτονική την τέλεια αρμονία. Εδώ αυτός ο αριθμός μας δείχνει την τέλεια, την αρμονική αδελφική σχέση μεταξύ του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος μέσα από την οικογένεια, όσο και την τέλεια σχέση ανδρός γυναικός. Μήπως είναι επιβεβλημένο να ξαναβάλουμε στις ζωές μας το «π» και «φ», ως γνήσιοι Έλληνες; και να πάμε αντίθετα στις ανθελληνικές μεθοδεύσεις; 

Το ΕΛΛΗΝ ισούται με 123 ή φ10 (φ εις την δεκάτη). Ο Έλλην δηλαδή είναι το απόλυτο τέλειο και αρμονικό ων ως σώμα, ψυχή και πνεύμα. Αν προσθέσουμε τα: ΕΛΛΗΝ και ΕΛΛΗΝΙΣ, έχουμε 456. Έχουμε την αριθμητική σειρά 1, 2 ,3, 4, 5, 6.  Το 789, για να ολοκληρωθεί η σειρά των αριθμών, ισούται με το Η ΕΛΛΑΣ ΕΣΤΙ. Δηλαδή η αριθμητική σειρά 1, 2 – 9 μας λέει ότι ο Έλλην, η Ελληνίς και η Ελλάς είναι η ουσία όλων των αριθμών, άρα όλης της υπάρξεως. Γι αυτό ο Πλάτων είπε ότι «ο Έλλην είναι το ωραιότερο μεταξύ των ανθρώπων γένος». Επίσης, στην ελληνική γλώσσα ΑΝΗΡ + ΓΥΝΗ = ΤΕΛΕΙΟΣ. Ενώ το ΕΛΛΗΝΙΣ + ΕΛΛΗΝΙΣ = 666. Η σοφία των αριθμών τα λέει αυτά. 

Όλ’ αυτά μεταφέρονται και στην Ορθοδοξία, αλλά δεν μας τα λένε. Δεν μας τα λένε διότι θα φανούν πολλές αλήθειες και αυτό δεν συμφέρει στην εξουσία. Την μαθηματική αξία της γλώσσης μας και συνέχειά της στην Ορθοδοξία, θα την δούμε δια κάποιων παραδειγμάτων. Το άθροισμα των ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ και ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ισούται με 1879. Αυτός ο αριθμός, πέραν των άλλων αληθειών που κρύβει, ονομάζεται «πρώτος» και είναι αδιαίρετος. Διαιρείται μόνο με τον εαυτό του και την μονάδα. Εμείς μιλάμε περί «αδιαιρέτου Τριάδος». Η ελληνική γλώσσα αποδεικνύει και μαθηματικά το αδιαίρετον της Αγίας Τριάδος. 

Σε αντιστοιχία με το παράδειγμα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΣ, ας πάρουμε τον Χριστό και την Παναγία όπως τους βλέπουμε στις εικόνες. Γράφεται στις εικόνες για την Παναγία «ΜΡ ΘΟΥ» και για τον Χριστό «ΙΣ ΧΣ». Τα αθροίσματα αντίστοιχα είναι 1010 και 619. Αν διαιρέσουμε το ΙΣ ΧΣ δια ΜΡ ΘΟΥ, ή 1010/619, έχουμε το 1,63. Έχουμε τον χρυσό αριθμό «φ» (1,62), μόλις από 9 γράμματα – αριθμούς. Μας δείχνει αυτό την τέλεια σχέση μητρός και Υιού, καθόσον και οι δύο είναι τέλειοι. Την ουράνια αρμονία Θεού και ανθρώπου. 

Η πράξη ΟΥΡΑΝΟΣ διά ΘΕΟΣ μας δίνει το 3,14 ή το «π». Ο Θεός είναι πανταχού παρών διότι το «π» είναι σύμβολο του κύκλου, της σφαίρας. Περιβάλει τα πάντα. Ο ΘΕΟΣ ισούται με 354, αριθμός κοντά στις μοίρες του κύκλου και στις ημέρες του χρόνου! Ο κύκλος συμβολίζεται με το όμικρον. Εδώ να πούμε ότι ο κύκλος έχει 360 μοίρες για τον εξής λόγο. Το άθροισμα των γραμμάτων της λέξεως ΟΜΙΚΡΟΝ είναι 360. Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ισούται με το 627 ή αλλιώς 200 φορές το «π». Η δε ΒΙΒΛΟΣ με το 314 ή 100 φορές το «π». Αυτό σημαίνει ότι η Αγία Γραφή είναι η πλήρης γνώση. 

Πάμε στην Θεία Κοινωνία. Η Θεία Κοινωνία είναι άρτος και οίνος. Το ΑΡΤΟΣ ισούται με ΣΙΤΟΣ μείον ΗΡΑ. Εμείς λέμε να χωρίσει η ήρα από το στάρι. Το ΑΡΤΟΣ είναι ίσος με την ΒΡΟΧΗ και ίσος με το ΕΔΑΦΟΣ. Η Θεία Κοινωνία είναι ΑΡΤΟΣ και ΟΙΝΟΣ με συνολικό άθροισμα 1071. Το ΣΩΜΑ και ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ δίνει άθροισμα 2773. Επομένως η διαίρεση 2773 / 1071 μας δίνει 2,59 ή φ2 ! Αυτό σημαίνει την απόλυτη σχέση της Θείας Κοινωνίας με το σώμα και αίμα του Χριστού. Η γλώσσα μας μάς λέει ότι η Θεία Κοινωνία όντως είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Μετά την λήψη της Θείας Κοινωνίας ο Ιερεύς αναφωνεί ότι «είδομεν το φως το αληθινόν». Το ΦΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΝ δίδει άθροισμα 1728. Τώρα ακολουθεί το εκπληκτικό. Διαιρώντας το ΣΩΜΑ και ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ (2773) με το ΦΩΣ (1728), και το ΦΩΣ (1728) με το ΑΡΤΟΣ και ΟΙΝΟΣ (1071), και οι δύο αυτές διαιρέσεις μας δίνουν το «φ». (1,605 και 1,613 αντίστοιχα). Άρα είναι τέλεια εναρμονισμένα το σώμα και αίμα του Χριστού με την Θεία Κοινωνία και με το αληθινό φως! 

Συνεχίζοντας, διαιρώντας το ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ με το ΙΗΣΟΥΣ έχουμε το 1,63. Πάλι έχουμε το χρυσό αριθμό «φ» !!! Αυτό σημαίνει ότι όπως ο Χριστός είναι όντως σε τέλεια σχέση με την ορθοδοξία, άρα όχι με άλλες «χριστιανικές» θρησκείες όπως π.χ. ο παπισμός.  

Και ένα τελευταίο, αλλά καλό. Στις εικόνες του Εσταυρωμένου, επάνω στον σταυρό, βλέπουμε γραμμένο τον χλευασμό των εβραίων προς τον Θεάνθρωπο, το ΙΝΒΙ (Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς Ιουδαίων). Το άθροισμα των γραμμάτων του ΙΝΒΙ είναι 72. Ο αριθμός 72 παραπέμπει άμεσα στο Σαχεντρίν, στους72  αρχιερείς του Ναού του Σολομώντος που σταύρωσαν τον Χριστό. Που σημαίνει ότι όντως αυτοί οι 72 είναι οι εκτελεστές του Χριστού. 

Το συγκεκριμένο πεδίο έρευνας, αναφορικά με τις μαθηματικές σχέσεις των λέξεων, είναι τεράστιο και άγνωστο. Κανονικά πρέπει να ιδρυθεί πανεπιστημιακή σχολή γι αυτό. Οι Έλληνες πρέπει να εργασθούμε πολύ για να ξανα-ανακαλύψουμε την χαμένη μας γνώση και η ελληνική γλώσσα είναι ένας τέλειος μηχανισμός με τον οποίο μπορούμε να επεκτείνουμε τα πεδία της γνώσεως, της φιλανθρώπου γνώσεως, για το καλό ολοκλήρου του πλανήτου. Οι πρώτοι πάντα έχουν τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις έναντι των υπολοίπων και γι αυτό έχουμε αγώνα μπροστά μας. 

Στην ομιλούμενη γλώσσα μας κρύβονται οι αλήθειες του παρελθόντος και του μέλλοντος. Χρειαζόμαστε πνευματική έξαρση. 

Χρήστος Μαντζιάρης



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...
Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*