23:46 - 16/02/2013

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο τουρκικός στρατός για πρώτη φορά μετά το 1974 παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη. Οι κύριες μονάδες του 3ου και 5ου Σώματος Στρατού μεταφέρθηκαν περίπου 50 χλμ ανατολικότερα, μακριά δηλαδή από την γραμμή προκάλυψης.

Στην πρώτη γραμμή έχουν παραμείνει λίγες μονάδες και μεθοριακοί φρουροί. Η κίνηση αυτή μπορεί να μοιάζει ακίνδυνη, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Οι κύριες μονάδες μεταφέρθηκαν στα μετόπισθεν διότι πιθανότατα προετοιμάζονται για ανάληψη επιθετικών ενεργειών στον Έβρο. Εξοπλιστικές δραστηριότητες των Τούρκων που είναι ειδικά στοχευμένες για τον Έβρο αυξάνουν στο έπακρο αυτή την πιθανότητα επίθεσης εκ μέρους των.

Αναλυτικότερα οι εξοπλιστικές δραστηριότητες είναι οι εξής:

α) 52 αμφίβιες γέφυρες Samur τις οποίες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να θέσουν σε υπηρεσία εντός του 2013, με προφανή στόχο να προσφέρουν δυνατότητα ταχείας ζεύξης αμφίβιου κωλύματος στους τουρκικούς μηχανοκίνητους σχηματισμούς στο μέτωπο του Έβρου. Η αυτοκινούμενη γέφυρα Samur βασίζεται στα σχέδια της γερμανικής αμφίβιας γέφυρας Μ3 της εταιρίας Santa Barbara Systemas GmbH (πρώην EWK).

Το όχημα-γέφυρα είναι πλήρως αμφίβιο, προωθείται με δυο υδατοπροωθητές (water jet), με δυνατότητα πλεύσης και σε ρηχά νερά βάθους μόλις 1 μέτρου και μπορεί να υποστηρίζει άρματα βάρους έως 70 τόνων. Δύναται να χρησιμοποιηθεί και ως πορθμείο η δε ταχύτητα οδήγησης στην ξηρά φτάνει τα 80 χλμ/ώρα και στο νερό κινείται με ταχύτητα έως 14 χλμ/ώρα. Η αμφίβια γέφυρα Samur έχει κατασκευαστεί από την τουρκική εταιρία FNSS (κοινοπραξία της τουρκικής Nurol Holding και της βρετανικής BAE Systems).

Με αυτές τις αμφίβιες γέφυρες οι Τούρκοι έχουν την δυνατότητα να ζεύξουν σε 15 λεπτά τις δυο όχθες του Έβρου και λειτουργώντας αυτές τις γέφυρες ως πορθμείο μπορούν να μεταφέρουν δυο ίλες αρμάτων στην δυτική όχθη του Έβρου μέσα σε 7 λεπτά. Η αμφίβια γέφυρα Samur είναι ένα καθαρά επιθετικό σύστημα με το οποίο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν ανά πάσα στιγμή, ημέρα και νύχτα, να αιφνιδιάσουν τις ελληνικές δυνάμεις σε διαφορετικά σημεία του Έβρου.
β) Τα τουρκικό Μηχανικό Σώμα διαθέτει στον Έβρο δυο τύπους ταχέως αναπτυσσόμενων πλωτών γεφυρών. Συγκεκριμένα διαθέτουν 8 συλλογές πλωτών γεφυρών μήκους 250 μέτρων η κάθε μια (της εταιρίας (EWK) και 6 συλλογές πλωτών γεφυρών Ribbon αμερικανικής προέλευσης.

γ) Οι Τούρκοι προμηθεύονται επίσης 36 γεφυροφόρα άρματα τύπου Leguan των 70 τόνων. Τα γεφυροφόρα αυτά άρματα είναι σε θέση να γεφυρώνουν ανοίγματα έως 24 μέτρα και αναπτύσσονται συρταρωτά. Τα πρώτα 6 γεφυροφόρα άρματα τα έχει ήδη προμηθευτεί η Τουρκία από την γερμανική εταιρία KMW και τα υπόλοιπα κατασκευάζονται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και ήδη άρχισαν να παραδίδονται στο τουρκικό Μηχανικό Σώμα.

δ) Διαθέτει ακόμη η Τουρκία στον Έβρο 56 άρματα μηχανικής διάσπασης ναρκοπεδίων τύπου Keiler.

Οι προμήθειες εξειδικευμένων μέσων σε μεγάλες ποσότητες για το Μηχανικό Σώμα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, προκαλεί ευλόγως μεγάλη ανησυχία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνδυασμό μάλιστα με τις κινήσεις επιθετικής τακτικής του τουρκικού Σώματος Στρατού. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξοπλίζονται με πολύ σύγχρονα μέσα για να μπορούν να ζεύξουν ταχέως υδάτινα ή ξηρά κωλύματα. Τα μηχανοκίνητα αυτά μέσα φωτογραφίζουν και για τον πλέον αδαή μόνο τον Έβρο.

Όλες αυτές οι ξεκάθαρα επιθετικές στρατιωτικές τακτικές και ενέργειες των Τούρκων βρίσκουν την Ελλάδα σε τραγική κατάσταση από πλευράς αμυντικού σχεδιασμού. Η ελληνική στρατιωτική ισχύς, ένεκα των προδοτικών ενεργειών και αποφάσεων των πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν, είναι αποδυναμωμένη και αποδιοργανωμένη. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρουμε την επάρκεια πυρομαχικών των 120 mm των αρμάτων Leopard ,που είναι και η αιχμή του δόρατος στον Έβρο.

Είχαμε αναφερθεί στο θέμα αυτό στην ιστοσελίδα μας (Χωρίς πυρομαχικά τα Leopard- Παίζουν με την Εθνική Ασφάλεια) και έχουν γίνει και σχετικές ερωτήσεις από τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Κοινοβούλιο. Για να γίνει όμως καλύτερα κατανοητή η υφιστάμενη κατάσταση στο ελληνικό αρματικό δυναμικό σε σχέση με τις εξοπλιστικές δραστηριότητες της Τουρκίας ειδικά στην περιοχή του Έβρου, είναι χρήσιμο να αναλύσουμε την επάρκεια των πυρομαχικών 120 mm των αρμάτων μας σε πιθανότατη περίπτωση εμπλοκής.

Η Ελλάδα παρατάσσει στον Έβρο 170 Leopard- 2 HEL και 183 Leopard- 2A4. Το απόθεμα βλημάτων για αυτά τα άρματα είναι περίπου 12.000 (διατρητικά και εκρηκτικά, χωρίς να εξετάσουμε την παλαιότητα κάποιων εξ αυτών). Όπως λοιπόν είχαμε τονίσει τα διαθέσιμα αυτά βλήματα δεν επαρκούν για την συμπλήρωση πλήρους φόρτου που είναι 42 βλήματα ανά άρμα, αφού το απόθεμα δημιουργεί φόρτο 35 βλημάτων ανά άρμα. Το επαχθές και ανησυχητικό σημείο όμως αυτής της ανάλυσης είναι ότι αυτά τα 35 βλήματα ανά άρμα επαρκούν από 2 έως 4,5 ημέρες στρατιωτικής εμπλοκής.

Σύμφωνα με στρατιωτικά εγχειρίδια για καταναλώσεις πυρομαχικών αρμάτων και ανάλογα με το πόσο καλά ή κακά εξελίσσεται μια σύγκρουση στον Έβρο ο Ελληνικός Στρατός έχει απόθεμα πυρομαχικών 120 mm των Leopard για 2 έως 4,5 ημέρες, δηλαδή μετά το βράδυ της τέταρτης ημέρας ο αμυντικός σχεδιασμός καταρρέει. Για επιθετικό σχεδιασμό καλύτερα να μην ονειρευόμαστε.

Ο αμυντικός σχεδιασμός των πολιτικάντηδων στα καθαρά επιθετικά και προφανή σχέδια των Τούρκων στον Έβρο, και ενώ είναι θέμα χρόνου η επιθετική τους ενέργεια εναντίον της Ελλάδας με όλα αυτά τα στρατιωτικά μέσα που έχουν συσσωρεύσει, είναι τα άρματά μας να μπορούν να επιχειρήσουν το πολύ για σκάρτες 5 ημέρες. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Άμυνας έχουν συναίσθηση του τι διαχειρίζονται; Είναι τόσο απίστευτα ανίκανοι; Όχι, τίποτε από όλα αυτά. Διεκπεραιώνουν εντολές των Αμερικανοσιωνιστών, το πρόσφατο ταξίδι του Σαμαρά στις ΗΠΑ το αποδεικνύει, για να καθυποτάξουν την Πατρίδα μας στον τούρκο χωροφύλακα.

Δεν θα τους περάσει. Ο Ελληνικός Λαός θα αντισταθεί. Η ώρα της κρίσης και της τιμωρίας για τους πολιτικάντηδες, αυτούς τους ανεπάγγελτους γόνους των «τζακιών» των σοσιαληστών και της ψοφοδεξιάς, πλησιάζει και θα είναι σαρωτική.
ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

makeleio.gr

pentapostagma

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (16)

 1. 52 αμφίβιες γέφυρες Samur τις οποίες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να θέσουν σε υπηρεσία εντός του 2013….? από πότε είναι αυτό το άρθρο?

 2. Το άρθρο μιλάει για το 2013 ή είναι ιδέα μου?

 3. “2 αμφίβιες γέφυρες Samur τις οποίες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να θέσουν σε υπηρεσία εντός του 2013” τα λεει ολα πιστευω

 4. Ποιας χρονιάς είναι το άρθρο;

 5. Δημοσίευση

  14 Αυγούστου 2013, 6:13 μμ

 6. S.O.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ Ο.Ε.Α...ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 120MM ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!! 02/17/2016 @ Φεβρουάριος 17, 2016 12:34 πμ

  ΣΗΜΕΡΙΝΗ (ΤΡΑΓΙΚΗ) ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

  Τέλος προς πληροφόρηση σας, σας επισυνάπτουμε συνοπτικώς τις έσχατες προδοσίες του Καμμένου ως υπουργού (καταστροφής) της Άμυνας της προδοτικής μνημονιακής κατοχικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ. και των προηγούμενων μνηομονιακων κατοχικών κυβερνήσεων περιόδου 2009 – 2015 μαζί με τα συμπαιγνιακά μασωνικά ΓΕΕΘΑ-αρχηγεία του στρατού:
  Είναι ένοχοι “ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ” διότι επι συνολικών σήμερα ετησίων δαπανών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ενός δις και τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (1.300.000.000) με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ-3, δέχτηκαν να μειώσουν την ως άνω ετήσια δαπάνη, με διαταγές των ξένων δανειστων, ως ακολούθως:
  Μείωση 100.000.000 Ευρώ το 2015.
  Μείωση 200.000.000 Ευρώ το 2016.
  Μείωση 400.000.000 Ευρώ το 2017.
  ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΙΩΣΕΩΝ: 700.000.000 ΕΥΡΩ δια την τριετία.
  Υπόλοιπο αμυντικών ετήσιων δαπανών Ελλάδος: 600.000.000 Ευρώ, ήτοι λιγώτερο απο το μισό των σημερινών ετήσιων δαπανών των 1.300.000.000 Ευρώ.
  Η ως ανω προδοτική μείωση δαπανών, μειώνει δολίως την αμυντική ικανότητα της Ελλάδος, με σκοπό των εβραιοσαξόνων δανειστών, του προδοτικού “ΝΑΤΟ” και της προδοτικής συμμορίας των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ, την διευκόλυνση της εισβολής των στρατών της Τουρκίας και των βορείων γειτόνων (αξονας ΒΑΣΤ/Ρ) στην Ελλάδα.
  Με τον ίδιο προδοτικό σκοπό οι προδότες της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ, και οι ως ανω μασώνοι, ήτοι τεχνητοί εβραίοι, επιτελείς των ελληνικών ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ, συμφώνησαν και διέταξαν:
  1) Την πώληση Εικοσι (20) ελληνικών μαχητικών Α/φων F-16 εις την Βουλγαρία, ητοι σε εχθρική χώρα του άξονας ΒΑΣΤ/Ρ εναντιον Ελλάδος!
  2) την πώληση διακοσίων (200) Τ.Ο.Μ.Α. (Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης – συνοδών των βαρέων αρμάτων), εις την Αίγυπτο.
  3) την πώληση της Φρεγάτας “Μπουμπουλίνας”
  4) Την πώληση δυο πλοίων – κανονιοφόρων του Ελληνικού πολεμικού Ναυτικού
  5) τον παροπλισμό 2 τορπιλακάτων κλάσεως “Παναγόπουλος” του πολεμικού ναυτικού.
  6) Κλείσιμο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας “ΕΛ.Β.Ο.” (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων), κατασκευάστρια των ερπυστριοφόρων Τ.Ο.Μ.Π. (Τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού) “ΛΕΩΝΙΔΑΣ-1” και “ΛΕΩΝΙΔΑΣ-2” και του ερπυστριοφόρου ελαφρού άρματος Τ.Ο.Μ.Α. “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ” ως συνοδού βαρέων αρμάτων και ως απαραίτητου στοιχείου των ελληνικών μηχανοκίνητων ταξιαρχιών.
  7) Ένταξη των ταξιαρχιών του προδοτικώς διαλυθέντος Β’ Σώματος Στρατού Βέροιας, εις το στρατηγείο του “ΝΑΤΟ” του πρώην Γ’ Σώματος Στρατού Θεσ/νικης, ωστε αυτές οι ταξιαρχίες να μη δύνανται να δεχθούν διαταγές απο τα ελληνικά ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ , δια την άμυνα της Ελλάδας.
  8) Πλήρη Έλλειψη αντιαρματικών βλημάτων ΚΑΙ δια τις τέσσερις Ελληνικές Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες των Βαρέων αρμάτων μάχης LEOPARD-2.
  9) Έλλειψη των κοινών εκρητικών βλημάτων 120mm, με αποτέλεσμα, οι 2 απο τις 4 ταξιαρχίες των LEOPARD να είναι “μη επιχειρησιακές”, και τα μισά ελληνικά άρματα μαχης LEOPARD-2 των 120mm, να εχουν αντικατασταθεί απο τα παλαιά M-48/-5 MOLF των 100mm.
  10) Πλήρη Έλλειψη νέων τορπιλών υποβρυχίων.
  11) Αχρήστευση των 6 απο τα 7 ελληνικά υποβρύχια, με αποτέλεσμα την ανυπαρξία ελληνικού υποβρυχιακού στόλου
  12) Απόσυρση των κορυφαίων τυφεκίων “FN” από τον στρατό ξηράς, δήθεν δια “φωσφάτωση”, και χρήση μόνον των προβληματικών τυφεκίων “HK” (G-3).
  13) Διακοπή παραγωγής του αντιαεροπορικού “ΑΡΤΕΜΙΣ-30” απο την ελληνική “Ε.Β.Ο.” (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων)
  14) Υπολειτουργία και κλείσιμο της “ΕΒΟ”
  15) Υπολειτουργία και κλείσιμο της “ΕΑΒ” (Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας)
  16) Μη συντήρηση και μη αναβάθμιση των ελαφρών αρμάτων μάχης Τ.Ο.Μ.Α., BMP-1
  17) Πλείστες άλλες προδοσίες με αποτέλεσμα την δραματική κατάσταση στο στράτευμα που περιγράφει συνοπτικά ο Αρχηγός του ΓΕΣ Τελλίδης:
  «…..«Δεν έχουμε ούτε φαγητό, ούτε στολές να τους δώσουμε».
  Ούτε λεφτά για στολές των νεοσύλλεκτων έχουν πλέον οι ελληνικές ΈνοπλεςΔυνάμεις αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
  Χαρακτηριστικά τόνισε ότι “Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε καν τους νέους που θέλουν να διακόψουν την αναβολή τους και να καταταγούν αλλά είναι αδύνατον να τους δεχθούμε. Δεν έχουμε ούτε φαγητό, ούτε στολές να τους δώσουμε”.
  http://elldiktyo.blogspot.gr/2015/10/strateyma-ypo-katarreysh.html

  ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
  Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ EINAI ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΤΕ:

  Η κρυφή ατζέντα της πρότασης για μείωση των αμυντικών δαπανών. Ποιους εξυπηρετεί ο αφοπλισμός;
  http://greeknation.blogspot.gr/2015/07/blog-post_10.html

  ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ «ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ» ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – Έρχονται περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και το προσωπικό
  http://www.hellas-now.com/2015/09/blog-post_959.html

  ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ”ΜΜΕ”, Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΕΚΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ 20 F-16, ΜΙΑΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ, ΔΥΟ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΩΝ , ΚΑΙ 200 ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ”Τ.Ο.Μ.Α/ΒΜΡ-1” ΠΡΟΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΕΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ”ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΗΣ 26/7/2015, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ , ΣΕΛΙΔΑ 19, ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ , ΜΕ ΕΜΑΙΛ: e.p.petrou@gmail.com
  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ : http://www.dimokratianews.gr

 7. Χθεσινο ρε παιδια!εχω κολητους επανω.κλαιν μαιν ειδησεις μας εδωσαν.δεν υσχυει τπτ.αλλα προβληματα εχουν τα μεμετια…ΝΟΤΙΑ.

 8. Ειναι αληθεια ότι περιμενουν βοήθεια από εξωγήινους?

 9. “Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. Δεν θα προφθάσουν όμως”.

  . “Στο Μπουκορμέ θα χυθεί πολύ αίμα”.

  “Θα έρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα”.

  ” Θα έρθει καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγονται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην”.

 10. Πιο ακριβώς είναι το νόημα αυτού του άρθρου που αναρτήσατε ;;; Απ ότι κατάλαβα πρέπει να είναι τουλάχιστον τριετίας !!!!! Λίγη σοβαρότητα ρε παιδιά !!!!!

 11. Όλα καλά αλλά έχει υπηρέτησει κανείς από εσάς στον Έβρο? Μάλλον όχι γιατί μέχρι να στήσουν τις γέφυρες θα είναι ήδη στον πυθμένα ή θα τους έχει πάρει το ποτάμι και θα τους ξεράσει στη Σαμοθράκη.

 12. Palio lipame alla einai palio!as to epiveveosei kai allos einai palio to arthro!

 13. Εντάξει τα περί προδοσίας και αποθέματος πυρομαχικών είναι σωστά.

  Τα σχόλια όμως γύρω από το χρόνο στησίματος των γεφυρών αλλά και η προσπέλαση των αρμάτων σε αυτούς τους χρόνους προκαλεί γέλιο !!!!!! Περά του ότι πολλές φορές σε δοκιμές που έκαναν τα μερεμέτια κόντευαν να πνιγούν (!!!!!) υπάρχει ακόμη και ο ελληνικός στρατός , όσο αποδυναμωμένος και να είναι , που ΔΕΝ πρόκειται να κάθεται να βλέπει τις προετοιμασίες των τούρκων με τα χρονόμετρα στο χέρι…….
  έλεος πια με τις μαλακιες περί τουρκικού στρατού….. ένα μάτσο ανίκανων σκουπιδιών το έχουμε αναγάγει σε εξωγήινους υπερ στρατιώτες …… φτάνει πια αυτή η κουταμάρα !! οι κούρδοι με τα λιανοτούφεκα και μόνο τους έχουν ξεκολιάσει……

  Παραμένει όμως , ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ , η ρωσική στρατιωτική ασπίδα για την Ελλάδα (S300 στη Σερβία , S400 Triumph στη Συρία και πολλά ακόμη…) καθως δεν συμφέρει την Ρωσία ελληνικό έδαφος να περάσει στα χέρια των Τούρκων. Όσοι έχουν μελετήσει τα γεωπολιτικά το γνωρίζουν καλά αυτό.

 14. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ (ΜΗΝ ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΝ)ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΑΣΟΥΝ!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*