in

Ο Θεόδωρος Π. Μέτσης για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στην Καλαμάτα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
H διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στην Καλαμάτα
Η απάντηση του Υπoυργείου σας για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο αναπτυξιακός νόμος 4635/2019 περιλαμβάνει “σαφείς διατάξεις για τον έλεγχο των κεραιοσυστημάτων και ρυθμίσεις για τα όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας βάσει των οδηγιών που έχουν εκδώσει οι διεθνείς οργανισμοί”

Θα ήταν πλήρης η απάντηση σας αυτή αν περιελάμβανε και επεξηγούσε ότι τα όρια της ακτινοβολίας που ασπάζεται ο Ν 4635/2019 είναι του 2000 και οι οδηγίες στις οποίες αναφέρεστε, που έχουν εκδώσει διεθνείς οργανισμοί, είναι του 1998. Τα σημερινά όρια πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν έχουν συσταθεί για ακτινοβολίες τεχνολογίας 3G, 4G και πολύ περισσότερο για την νέα τεχνολογία 5G. Η ακτινοβολία του 1998 δεν έχει καμία σχέση ως προς τους παλμούς, την πολικότητα και τις συχνότητες της 4G και πολύ περισσότερο αυτής της 5G. Τα όρια και οδηγίες που αναφέρεστε είναι αυτά της ICNIRP του 1998 που ορίσθηκαν ως γνωστόν για έκθεση ακτινοβολίας μόλις 6 λεπτών, και βεβαίως περιλαμβάνουν κάποια μικρή “έκπτωση” που έχει υιοθετήσει η Ελληνική Νομοθεσία δύο χρόνια αργότερα. Ως εκ τούτου θα έλεγα ότι οι διατάξεις του Ν 4635/2019 όχι μόνο δεν είναι σαφείς αλλά είναι ιδιαίτερα μπερδεμένες, αναξιόπιστες και αναχρονιστικές με αναφορά σε ήδη παρωχημένες τεχνολογίες μιας άλλης μακρινής εποχής.

Στην συνέχεια η απάντησή σας μας παραπέμπει στους ελέγχους των επιπέδων της Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που πραγματοποιεί (κατ’ αποκλειστικότητα και χωρίς δυνατότητα ελέγχου) η (ΕΕΑΕ) Ελληνική Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας τονίζοντας ότι το 2018 δεν διαπιστώθηκε υπέρβαση αυτών των ορίων μέσα σε αστικό ιστό. Με την απάντηση σας αυτή φοβούμαι ότι δεν καθησυχάζετε τον Έλληνα πολίτη. Μας επιβεβαιώνετε ότι η ακτινοβολία είναι εντός των ορίων που θεσμοθετήθηκαν με την ΚΥΑ του 2000 και με αναφορά στα όρια της ICNIRP (1998) η οποία καθορίστηκε όπως προανέφερα για έκθεση μόλις 6 λεπτών. Σήμερα η έκθεση σε αυτήν την ακτινοβολία μπορεί να είναι συσσωρευτική έως και δεκαετιών, και επιπλέον τα όρια της ICNIRP έχουν ορισθεί για την τεχνολογία GSM, ένα σήμα όπως προανέφερα με άλλη γεωμετρία, δυναμική και προδιαγραφές, όμως ο Ν 4635/2019 εμμέσως μας πιστοποιεί τα ίδια όρια της “προηγούμενης εικοσαετίας και τεχνολογίας” ως έγκυρα και ασφαλή.

Η πιθανώς εσκεμμένη σύγχυση ορίων, τεχνολογιών, συχνοτήτων, και χρόνου έκθεσης δεν εγγυάται καμία ασφάλεια για τον Έλληνα πολίτη και τον Έλληνα εργαζόμενο και μάλιστα με όρια στατικά αλλά “ξεχειλωμένα χρονικά” σε ένα απαράδεκτο διάστημα δύο δεκαετιών. Ο Έλληνας εργαζόμενος καλείται σήμερα να βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον και συχνά μέσα σε μία θάλασσα ακτινοβολίας κάτω από κεραίες, 2G, 3G, 4G και 5G, συμβατικές, μικροκυματικές, MIMO και μαζί με 5-15 ξεχωριστά σήματα Wi Fi εκτός των άλλων ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων που μπορεί να επιβαρύνεται ένας χώρος εξωτερικός η εσωτερικός ή ακόμα και εργασιακός όπου ο πολίτης είναι αναγκασμένος να έχει συνεχή, παρατεταμένη ή και μακρόχρονη παραμονή.

Εφ’ όσον οι θεσμοθετημένοι φορείς βρίσκονται μέσα σε αυτήν την σύγχυση και ακόμα επιμένουν να διασφαλίζουν τον πολίτη μέσα σε αυτό το περιβάλλον με πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας με όρια της προηγούμενης εικοσαετίας και για τεχνολογία σήματος και συχνότητες εντελώς διάφορης της σημερινής είναι όχι μόνον άστοχο αλλά και εγκληματικά επικίνδυνο να ανατρέξουμε και να αφεθούμε όπως προτείνετε στους “θεσμοθετημένους φορείς” και τα “ασφαλή επίπεδα” ακτινοβολίας που καλύπτονται πίσω από τον πρόσφατο Ν 4635/201

Θα πρέπει να επισημάνω ότι η προτεινόμενη – στην απάντησή σας – ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών αποκλειστικά από τους θεσμοθετημένους φορείς της Πολιτείας ως τους μόνους που διαθέτουν τεχνογνωσία και τους μόνους που είναι σε θέση να δώσουν επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση, ακυρώνει αντιδεοντολογικά αλλά και προκλητικά τους Έλληνες και διεθνείς επιστήμονες με σαφή και εξειδικευμένη γνώση σε αυτόν τον τομέα που επανειλημμένα έχουν προειδοποιήσει για τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Οι Έλληνες πολίτες και εργαζόμενοι απαιτούν να πάρετε υπεύθυνη και σοβαρή θέση για τα θέματα της ΗΜ ακτινοβολίας χωρίς να διαιωνίζεται η σημερινή σύγχυση. Τουλάχιστον έτσι θα γνωρίζουν τους κινδύνους που τους εκθέτει η εκ παραδρομής ή άγνοιας, πρόσφατη νομοθεσία της πολιτείας και τι μέτρα θα πρέπει μόνοι τους να πάρουν για να προστατευθούν.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Π. Μέτσης Dipl.Eng, M.Sc.(Eng.), Ph.D.
Μηχανολόγος, Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός Περιβάλλοντος.

tharrosnews.gr1

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. ΜΠΡΑΒΟ κ.ΜΕΤΣΗ, ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ ΚΑΠΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΜΕΣΩ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΓΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΑ.
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ.

 2. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΣΗΣ ΕΙΠΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩ ΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ).
  ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ. ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
  ΕΙΔΕΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Η ΒΟΝΤΑΦΟΝ …ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ. ΤΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!!

 3. ..ΤΟ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΕΠΗΔΕΙ ΑΚΟΥΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 5G ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΘΕ 50 ΜΕΤΡΑ ΑΝ ΤΠΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΟΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΥ ΔΟΞΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ [ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΧΑ ΠΙΕΙ ΜΠΟΜΠΑ] ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΕΜΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΩ ΤΟ ΑΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ..ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ “ΑΣΦΑΛΗ” ΟΡΙΑ

 4. ΚΑΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΩ ΕΓΩ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΝΗΤΗΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ
  ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΩ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

 5. απο το 2004 λεω και ξαναλεω οτι η η/μ ακτινοβολια δεν εχει αποσαφηνησει επαρκως την επιδραση ης στον ανθρωπινο οργανισμο και μολις τωρα βλεπουμε καποια σημαδια της (αυτοανοσα και καλα-καρκινοι που δεν υπηρχαν κτλ)οι κινητες εταιριες λεφτα θελουν οι δημοι τα περνουναπ αυτες και μια χαρα περναμε ολοι στην ”ψωροκωσταινα” ….χαιρομαι που εβαλα και γω το χερακι μου για αυτην την αποφαση….
  Υ,Γ.ειμαι ηλεκτρονικος 25χρονια με εξειδικευση σε εφαρμογες η/μ και ηχο

 6. Θα το περασουν με καθε τροπο γιατι απλα πρεπει να μεγαλωσουν τα κερδη τους οι καρκινοφαρμακαδες και παραλληλα θα πρεπει να σκοτωσουν πολλους γιατι η παγκοσμιοποιηση δεν μας χρειαζεται …ειναι γνωστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΣΑΝ ΑΡΧΉ ΤΗΣ ΚΑΤΆΠΤΩΣΗΣ

Κίνα: Τουλάχιστον 14 νεκροί λόγω έκρηξης αερίου σε στοές ανθρακωρυχείου