Ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων απεφάνθη ο Άρειος Πάγος

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ : 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ … ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ ! ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΧΕ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ ….ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ…. ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ; Η ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟ; ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ….ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΌΤΗΤΑ ΜΑΣ !!

Αναιρέθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών που είχε δεχθεί ότι ο φυγόδικος Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, εξαπατώντας χιλιάδες πολίτες. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή ελέγχθηκε δικαστικά και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες οδηγήθηκε σε απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών κατά Σώρρα και στενών του συνεργατών.

Ο Αρτέμης Σώρρας παρά την άσκηση σε βάρος του ποινικών διώξεων μέχρι σήμερα διαφεύγει τη σύλληψη. Η απόφαση που αναιρέθηκε είχε αποτελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα «σημαία» της προπαγάνδας Σώρρα που στο μεταξύ είχε ιδρύσει και πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» προσδίδοντας στην κίνηση του και πολιτικά χαρακτηριστικά. Μετά την αναίρεση της αποφάσεως αυτής από τον Άρειο Πάγο δεν μπορεί ούτε και τυπικά να γίνεται επίκληση της καθώς αναίρεση σημαίνει πως η απόφαση αυτή εξαφανίζεται και είναι σαν μην εκδόθηκε ποτέ.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύνθεση έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της επίμαχης απόφασης για τον Σώρρα που είχε γίνει από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου. Με την απόφαση της Ολομέλειας,που φέρει αριθμό 2 του 2017, κρίθηκε ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έτους 2013, είχε μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία είχε εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Ειδικότερα η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δις δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιό αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού. Ακόμη, δεν αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν, ότι ενώ δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%. Τέλος, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

kathimerini

Loading...

11 thoughts on “Ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων απεφάνθη ο Άρειος Πάγος

   • ΕΝΑΣ says:

    Ακριβώς κατοχικέ είστε για γέλια!!!!
    Η απόφαση υσχύει κανονικότατα και θα υσχύει για πάντα. Η αναίρεση υπέρ του νόμου δεν αναιρεί την προτώδικη απόφαση του δικαστηρίου, γιατί έχει κριθεί αμετάκλητη…Απλά σε μια παρόμοια περίπτωση δεν θα αποτελεί δεδικασμένο….δηλαδή σε νέα περίπτωση 600δις….για να ξέρουμε τι ακριβώς λέμε χαχαχαχα…..

    • ΟΥΡΑΝΙΑ says:

     ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΦΟΛΕΣ… Επειδή η αναίρεση υπέρ του νόμου επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς προθεσμίας και κατά παρέκκλιση από τους γενικούς κανόνες, δεν επηρεάζει το κύρος της απόφασης κατά της οποίας στρέφεται. Αν δηλαδή ο Άρειος Πάγος δεχθεί ότι έσφαλε η προσβαλλόμενη απόφαση και είναι αναιρετέα, η απόφασή του αυτή δεν έχει έννομες συνέπειες για τους διαδίκους. Η εσφαλμένη απόφαση εξακολουθεί να δεσμεύει τους διαδίκους (να αποτελεί δεδικασμένο για αυτούς). Η υπόθεση, σε αντίθεση με την κανονική αναίρεση, δεν αναπέμπεται στα δικαστήρια της ουσίας για να ξαναδικαστεί. Η απόφαση του Αρείου Πάγου ξεκαθαρίζει το ζήτημα για το μέλλον, σε περίπτωση που ανακύψουν παρόμοιες υποθέσεις στα δικαστήρια. Πρόκειται δηλαδή μόνο για «οιονεί πανηγυρική διακήρυξη» ότι η αναιρετέα απόφαση ήταν λανθασμένη[1] χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

 1. ΕΞΑΡΕΣ says:

  τον βλεπω να ξαναγυριζει στις παλιες του συνηθειες..
  κανα μπαρμπουτι,κανα παπα, κανα μουφα χρυσαφικο σε κανα τουριστα και τσιλιαδορο τον κολητο του με το μουσι τον δρ.μουσια..αληθεια που κρυβεται τοσο καιρο?? μην ακουσω καμια μ@λ@κι@ οτι ειναι στο εξωτερικο γιατι θα πεσουν φαπες..το πολυ μεχρι την κουλουρη ή κανα αγκιστρι..

 2. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ! (??????????????) says:

  ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΙ ΕΣΤΙ==Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ=Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΙΝ=ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩθΟΥΝ=2952(?????????????)

  Η ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ=Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ=5381

  Η ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ=Η θΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕθΝΟΥΣ=ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ θΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ=2841(???????????)

  Ο ΕΛΛΗΝ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ=ΣΩΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ=2320 (???????????????????)

  ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ=ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΩΝ Ε=4414

  ΑΥΤΟΣ ΕΣΤΙ Ο ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ=Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ=Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ=3683

  ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΩΡΡΑΣ=θΕΟΣ ΑΝθΡΩΠΟΣ ΑθΑΝΑΤΟΣ=2226(??????)

  ???????????????????????????????????????????????????????????????

 3. wooolfos says:

  Τι μπούρδες είναι αυτές; ούτε η πυθία δεν τα έλεγε έτσι.
  Τελικά πουθενά δεν αποδυκνείεται ότι όντως δεν υπάρχουν τα 600δις!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *