in

Ο Αριστοτέλης μας λέει τι πρόκειται να συμβεί με τους Μουσουλμανικούς θύλακες

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Αριστοτέλης Πολιτικά, Βιβλίο V, 1303a25-1303b

…………. στασιωτικον δε και το μη ομοφυλον, εως αν συμπνευση. ωσπερ γαρ ουδ εκ του τυχοντος πληθους πολις γιγνεται, ουτως ουδ εν τω τυχοντι χρονω. διο οσοι ηδη συνοικους εδεξαντο η εποικους, οι πλειστοι διεστασιασαν.

οιον τροιζηνιοις αχαιοι συνωκοισαν συβαριν, ειτα πλειους οι αχαιοι γενομενοι εξεβαλον τους τροιζηνιους, οθεν το αγος συνεβη τοις συβαριταις. και εν θουριοις συβαριται τοις συνοικησασιν (πλεονεκτειν γαρ αξιουντες ως σφετερας της χωρας εξεπεσον). και βυζαντιοις οι εποικοι επιβουλευοντες φωραθεντες εξεπεσον δια μαχης. και αντισσαιοι των χιων φυγαδας εισδεξαμενοι δια μαχης εξεβαλον. ζαγκλαιοι δε σαμιους υποδεξαμενοι εξεπεσον αυτοι. και απολλωνιαται οι εν τω ευξεινω ποντω εποικους επεγαγομενοι εστασιασαν. και συρακουσιοι μετα τα τυραννικα τους ξενους και τους μισθοφορους πολιτας ποιησαμενοι εστασιασαν και εις μαχην ηλθον. και αμφιπολιται δεξαμενοι χαλκιδαιων εποικους εξεπεσον υπο τουτων οι πλειστοι αυτων…………….

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

(μετάφραση)
Αιτία που προκαλεί επαναστάσεις είναι και η φυλετική ανομοιογένεια του πληθυσμού. Εως ότου και ΕΑΝ επέλθει σύμπνοια. Ούτε εκ τυχαίου πληθους πόλις γίνεται ούτε και σε τυχαίο χρόνο. Και όσοι εδέχθησαν σύνοικους οι εποίκους, οι περισσότεροι επαναστάτησαν, είτε από τους μεν είτε από τους δε.

Και ακολουθούν τα παραδείγματα με τους Αχαιούς και τους Τριψηφίους στην Συβαριν, και εν Θουριοις Συβαριται, και Βυζαντιοις οι εποικοι επιβουλευοντες, και Αντισσαιοι των Χιων φυγαδας και Ζαγκλαιοι δε Σαμιους και Απολλωνιαται οι εν τω Ευξεινω Ποντω εποικους και Συρακουσιοι μετα τα τυραννικα και Αμφιπολιται δεξαμενοι Χαλκιδαιων.

Και μπορούμε για του λόγου το Αληθές να φτάσουμε και εως το 1946-49.

Και αν ομόφυλοι και ομόθρησκοι δεν μπορούν εύκολα να μονιάσουν και να ζήσουν ειρηνικά καταλαβαίνουμε τι μπορεί να συμβεί με αλλόθρησκους που (όπως φαίνεται) δεν ενσωματώνονται και επιπλέον κάποιοι διαλαλούν πίστη σε φανατισμό.

Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε σε διεθνή παραδείγματα όπως της Ουκρανίας στην πρώην ΕΣΣΔ αλλά και πιο πρόσφατα αυτό της Γιουγκοσλαβίας και των σφαγών όπως και των εκκαθαρίσεων ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους στον Νίγηρα.

Ο Αριστοτέλης μας λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τι πιθανότατα πρόκειται να συμβεί με τους Μουσουλμανικούς θύλακες.

Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ τι θέλουμε να πιστεύουμε.

https://epanastasiskepsis.blogspot.com/2020/02/blog-post.html

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΗ. ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ARSAM MOMENI ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ΤΟ 555 Μ.Χ. ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
  [Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ 15.45 ΛΕΠΤΟ [ΜΕΤΑ ΤΗΝ SIMON LE BARON], KAI TO EΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΤΑ…

 2. Γιατί ; δεν το βλέπεις ;
  Στάσου !ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα .
  Δες το κέντρο των Αθηνών ,δες το κέντρο της Θεσσαλονικης ,δες στους καταυλισμούς.
  ΕΠΙΔΡΟΜΗ.
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΝΕΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.
  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
  ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.
  ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ.
  ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΒΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
  ΚΟΠΡΕΣ ,ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
  ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΗ …
  ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΚΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟ ΟΒΡΑΙΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
  ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΕΙΣΘΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.

 3. Δυστυχώς όλα τα σχόλια περιγράφουν το Αίσχος.. Γιατί όμως το Αρχαίο Κείμενο το γράψανε Ατονικό;;;;

 4. και ξαναγράφω: ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ. ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ. Υ.γ. βέβαια, οι αναγνώστες εδώ μέσα δε νομίζω ότι είναι επιχειρηματίες και γαιοκτήμονες αλλά όλους μας αφορά γιατί εγώ π.χ. έχω ένα μικρό σπίτι και δεν τους το νοικιάζω μακάρι να πεθάνω από την πείνα… θα το δώσω για αποθήκη να παίρνω 50-100 ευρώ και τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τούρκοι: «Οι μαθητές στην δυτική Θράκη χρησιμοποιούν πολλές ελληνικές λέξεις, αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε»

Τουριστικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Γαλλία