Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΥΜΝΟΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο όρκος δεν είναι προσωπείου εγώ, αλλά αιώνιος ύμνος Θεού και ανθρώπου.
Το όνομα του Ιησού δεν είναι μοιχεία και πορνείας πλάνη, αλλά αλήθεια ανθρωπισμού και ελληνισμού παιδεία.

Του Ιησού η εκκλησία δεν είναι θρησκεία, αλλά τρόπος ζωής που πηγάζει το φως Του.

Ο ελληνισμός δεν είναι έθνος εθνών, αλλά των εθνών μητέρα.

Η ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, αλλά βασιλεία ανθρώπου με Θεό πατέρα στο πνεύμα, και κράτος γης ανθρώπων Υιών Του Θεού, ως μάνα του ανθρώπου την εκκλησία σε ζώσα Θεού παρουσία.

Μα σήμερα ο Θεός των φιλοσόφων είναι η αγάπη του ανθρώπου να είναι η προδοσία του γάμου. Σήμερα η σοφία του κόσμου είναι το «φτύσιμο» των ιερών όρκων της ιερής μυσταγωγίας του γάμου του Αιώνα από αλήθεια σε ψέμα· η απάτη, η μοιχεία, και η προδοσία του ίδιου του Θεού όταν ο άνθρωπος ψεύδεται, μοιχεύει, εκπορνεύει, και στο όνομα του Ιησού Χριστού έρχεται να σταυρώσει της αιώνιας αγάπης του Χριστού τον Λόγο του Ευαγγελίου.

Όχι Έλληνες, όχι πλανεμένοι που ψάχνετε βασιλιάδες να σας αγιάσουν, την ώρα που εσείς δεν γνωρίζετε το τι είναι Θεός.

Socratesnios

Loading...

20 thoughts on “Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΥΜΝΟΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 1. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  «Ο» Υιός τού Θεού

  Ένας απλοϊκός άνθρωπος, ο Ναθαναήλ, πώς ονομάζει Υιόν τού Θεού έναν απλοϊκό άνθρωπο, τον Ιησού, που μέχρι το τριακοστό έτος τής ηλικίας Του ζούσε ιδιωτική ζωή και δεν έκανε τίποτε το εξαιρετικό, αλλά εργαζόταν ως ξυλουργός; Πώς εις έναν χωρικό, πτωχό, αγράμματο, ξυλουργό και άσημο ο Ναθαναήλ λέγει «συ εί ο Υιός τού Θεού’; Είναι δυνατό εμείς σήμερα σ’ έναν απλοϊκό άνθρωπο, ή και επίσημο, ή και θαυματουργό, να πούμε «Συ είσαι ο Υιός τού Θεού»; Εις κάποιον θαυματουργό δύνατα

 2. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  να πούμε «Συ είσαι άγιος», αλλά ποτέ δεν θα πούμε «Συ είσαι ο Υιός τού Θεού».

  Και πώς εννοείται ‘ο Υιός τού Θεού’; Εις τον ΨΑΛΜ. Β:7, σαφώς μεσσιακό Ψαλμό, ο Θεός λέγει εις τον Μεσσία: «Υιός μου εί συ, εγώ σήμερον γεγέννηκά σε». Εδώ ο Μεσσία διακηρύσσεται Υιός τού Θεού ως άνθρωπος. Εις το ‘Υιός μου’ και εις το ‘εγώ’ υπάρχει μεγίστη έμφαση η οποία διαφεύγει από τούς μελετητές. Η δε έννοια τού ψαλμικού τούτου λόγου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εν λόγω εμφάσεις, είναι: Δικός μου Υιός είσαι συ, ώ

 3. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  Μεσσία. Δεν είσαι υιός κανενός ανδρός. Εγώ σήμερα σε γέννησα. Εγώ ο Θεός εις τον ορισμένο τούτο χρόνο με την παντοδυναμία μου σε εσχημάτισα από τα καθαρά αίματα τής Παρθένου και σε έφερα εις τον κόσμο ως άνθρωπο.

  Αξίζει όμως να κάνουμε εις το σημείο αυτό μία παρένθεση, και να εμβαθύνουμε εις τον υπέροχο τούτον λόγο. Επειδή τινές ευσεβείς χριστιανοί, θεωρώντες ότι ο ανωτέρω ψαλμός κάνει λόγω περί τής αχρόνου γεννήσεως τού Υιού, ίσως εγείρουν ενστάσεις περί τής ημετέρας ερμηνείας, παραθέτουμε

 4. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  την εξήγηση τού ψαλμού εκ τού ιδίου τού πανσόφου και θεσπεσίου Παύλου, η οποία παρατίθεται εις τις ΠΡΑΞ. 32-33:

  «Και ημείς υμάς ευαγγελιζόμεθα την προς τούς πατέρας επαγγελίαν γενομένην, ότι ταύτην ο Θεός εκπεπλήρωκε τοις τέκνοις αυτών, ημίν, αναστήσας Ιησούν, 33. ως και εν τω ψαλμώ τω δευτέρω γέγραπται· υιός μου εί συ, εγώ σήμερον γεγέννηκά σε»

  «Και εμείς κηρύττουμε εις εσάς για την υπόσχεση η οποία εδόθη εις τούς πατέρες, ότι ο Θεός την εκπλήρωσε εις τα τέκνα του (εις εμάς δηλαδή), με το ν

 5. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  «Και εμείς κηρύττουμε εις εσάς για την υπόσχεση η οποία εδόθη εις τούς πατέρες, ότι ο Θεός την εκπλήρωσε εις τα τέκνα του (εις εμάς δηλαδή), με το να φέρει εις τον κόσμο τον Ιησού, 33. όπως είναι γραμμένο εις τον δεύτερο ψαλμό: Δικός μου Υιός είσαι συ (δεν είσαι υιός κανενός ανδρός), εγώ σήμερα σε εγέννησα (σε έφερα εις τον κόσμο ως άνθρωπο)»

 6. ΜΒ says:

  Λόγια που ειλικρινά αγγίζουν την καρδιά σου….δεν τα έχω δει πουθενά γραμμένα…..σε ευχαριστώ που τα μοιράστηκες μαζί μας!
  Καλή σου μέρα!

 7. Ανωνυμος says:

  Το ερωτημα ειναι πιστευουμε σαν Ελληνες Χριστιανοι Ορθοδοξοι …πως ο Ιησους Χριστος ο ενσαρκωμενος ειναι ο Υιος του Θεου;;;;και αν Ναι …δεχομαστε την αλλιοωση της Ορθοδιξιας μας …απο προσωπα που επιχειρουν την αλλοιωση του Λογου Του Θεου …φερνοντας μας Αιρεσεις για θρησκειες;;;;Ο Θεος αγαπη ειναι ….αν λοιπον συμφωνουμε σε αυτο ….τοτε γιατι διαφωνουμε;;;;

   • ΗΡΩ says:

    με μπέρδεψες ,Θα στο εξηγήσω διαφορετικά. Όταν ο λαός είναι ενωμένος, σαν δύναμη είναι ανυπολόγιστη και όχι καταφερτή. Δηλαδή όταν κάτι δεν ενώνεται , γρήγορα μπορεί να διασπαστεί.
    Δηλαδή αυτό που γράφεις βγαίνει νόημα; Πώς όταν είναι ενωμένο μπορεί να διασπαστεί;Μάλλον η σειρά μου είναι να πω ότι δεν βγάζω νόημα.
    anyway..Μάλλον πρωί είναι ακόμη……

 8. ΣΟΦΟΣ says:

  Μόνον τα όμοια είναι φίλοι μεταξύ τους. Ο Άνθρωπος με σάρκα όμως είναι ένα σύνθετο σώμα από γη, νερό, αέρας, φωτιά, όλα ανόμοια μεταξύ τους. Μόνον ο Νους τηξς ψυχής, και όχι το πνεύμα της σάρκας είναι ο Αληθινός Άνθρωπος δεύτερος θεός, ο Υιός του Αληθινού Τριαδικού Θεού Ζωή και Φως…ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *