ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΝΤΡΟΠΗ! Βεβήλωση του μνημείου των 32 πεσόντων στην Χαβαρόβρυση: Έσπασαν το σταυρό και έριξαν μπογιά……

· Κατοχικά Νέα

 

Τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου 2020 έλαβε χώρα ένα (ακόμη) επεισόδιο εκδήλωσης βανδαλισμού στην Ηλεία


Πρόσφατα είδαμε στην Κεντρική Πλατεία Πύργου την βεβήλωση-βανδαλισμό κατά της προτομής του αειμνήστου Μητροπολίτου Αθανασίου (στην είσοδο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου).

Κάποιοι (ή κάποιος) με σφυριά και μπογιές βεβήλωσαν την Μνήμη των 32 πεσόντων στην Χαβαρόβρυση, καταστρέφοντας το εκεί εικονοστάσι και σπάζοντας με μίσος τον Σταυρό, σύμφωνα με το veteranos.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα γεγονός που πλέον προστίθεται στα πολλά (και αναρίθμητα) που συμβαίνουν σε όλην την χώρα και δείχνουν ότι ο Πολιτισμός μας ως βίωμα ή ως έκφραση της καθημερινότητας έχει αλλοιωθεί για μερικούς.

Απέναντι στα Μνημεία και τα έργα Πολιτισμού έδειξαν ανάλογη συμπεριφορά οι πνευματικοί πρόγονοι των δραστών, δηλαδή τα βαρβαρικά φύλα των Βησιγότθων και Ερουλών τον 4ο αιώνα μΧ στην Ηλεία ή των Βανδάλων σε πολλά μέρη της Μεσογείου. Τόσο πίσω γυρνάμε με τέτοιες άνανδρες και βανδαλικές κινήσεις!

Για να μην θυμίσουμε τις πολλές ανάλογες τακτικές των κατακτητών μας κατά την Τουρκοκρατία ή όσα υπέστησαν από τους Τζιχαντιστές στην Ασία πολιτιστικοί θησαυροί, προ ολίγων ετών….

Η μνήμη αυτών των 32 νέων του Αποσπάσματος του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου δεν πρόκειται να σβηστεί με μεθόδους καταδικασμένες στην συνείδηση όλων των ελευθέρων Ελλήνων.

Αυτοί που το έκαναν δεν πρέπει να είναι Έλληνες εθνικά ούτε πνευματικά, καθώς ο Έλληνας πάντοτε σεβόταν τα έργα του Πολιτισμού και κυρίως όσα συνδέονται με την θρησκευτική πίστη. Τι τους έφταιξε ο Σταυρός;

Ο Σταυρός, που τόσα συμβολίζει όχι μόνο για εμάς τους Ορθοδόξους Έλληνες, αλλά και για την Ανθρωπότητα που δέχθηκε το μήνυμα της θυσίας στον Γολγοθά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο εικονοστάσι της Χαβαρόβρυσης, ο σπασμένος Σταυρός θα μας θυμίζει ότι πάντοτε, τελικά, θα βρίσκονται αντιμέτωποι ο Πολιτισμός και η Βαρβαρότητα.

Από την μια μεριά ο σεβασμός στην Ιστορική Μνήμη και από την άλλη η επιβολή Ιστορικής «αμνησίας», κάτι που επιδιώκουν κάποιοι με μέσα σκοτεινά (βλέπε βανδαλισμοί ) είτε φανερά (πανεπιστημιακά προγράμματα και ξαναγράψιμο της Ιστορίας). Στο τέλος νικά όμως η Αλήθεια, όπως μας θυμίζει η πορεία του Λαού μας.

 

ΠΗΓΗ

Voice News

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ο Σούλης Μαρκόπουλος με τρόπαιο σε φωτογραφία του ΕΣΑΚΕΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος – Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ για τον σπουδαίο προπονητή

Καταιγίδα πάνω από το ελληνικό τοπίο ως συμβολική εικόνα για την επιδείνωση του καιρούΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει απότομα ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα

Οχηματαγωγό πλοίο στη θάλασσα ως συμβολική εικόνα για τη φωτιά βόρεια της ΜυκόνουΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Φωτιά στο BLUE CARRIER 2 με 29 επιβαίνοντες – Μεγάλη επιχείρηση στη θάλασσα

Μία απάντηση στο “ΝΤΡΟΠΗ! Βεβήλωση του μνημείου των 32 πεσόντων στην Χαβαρόβρυση: Έσπασαν το σταυρό και έριξαν μπογιά……”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *