12:46 - 15/05/2021

Ντροπή! Αγγαρεύουν εξαντλημένους γιατρούς να κάνουν και τη δουλειά του ΕΟΔΥ

Τις «αναγκαστικές εντολές σε υγειονομικούς νοσοκομείων και Κ.Υ. να κάνουν τη δουλειά του ΕΟΔΥ» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, γιατροί –«ειδικευόμενοι και επικουρικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία»- καλούνται να κάνουν… τη δουλειά των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, όπως κατήγγειλε χθες η ΟΕΝΓΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ανάλογες «απαράδεκτες καταστάσεις» έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Αναλυτικά, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του ΕΣΥ ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Μετά τη μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου και στη συνέχεια σε εμβολιαστικά κέντρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και υγειονομικούς, τώρα τα νοσοκομεία επιφορτίζονται και με τον ρόλο των κλιμακίων του ΕΟΔΥ. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι “όλα βαίνουν καλώς”, να διατυμπανίζει την επιστροφή στην “κανονικότητα” και την ίδια στιγμή οι ίδιοι λιγοστοί, εξαντλημένοι υγειονομικοί από την αρχή της πανδημίας να έχουν μετατραπεί σε πολυεργαλεία, ανεξάρτητα από ηλικία και ειδικότητα, οι ίδιοι λιγοστοί, εξαντλημένοι γιατροί να έχουν μετατραπεί σε παιδιά για όλες τις δουλειές, ανεξάρτητα αν είναι αγροτικοί, ειδικευόμενοι, ειδικοί.

Τους στερούν από τα αποδεκατισμένα τμήματά τους
»Συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων καλούνται οι γιατροί, ειδικευόμενοι και επικουρικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τους οποίους στερούν από τα αποδεκατισμένα τμήματά τους, να καλύπτουν τη λειτουργία του ιατρείου διενέργειας rapid test για Covid-19. Χαρακτηριστικά ένας έως δύο γιατροί επιφορτίζονται με τη λήψη έως και 400 δειγμάτων ημερησίως μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και με τη διενέργεια μοριακού ελέγχου όταν υπάρχει σχετική ένδειξη. Άλλωστε, παρόμοιες απαράδεκτες καταστάσεις είχαμε και πέρσι στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές, με αναγκαστικές εντολές σε υγειονομικούς νοσοκομείων και Κ.Υ. να κάνουν τη δουλειά του ΕΟΔΥ.

»Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση της διοίκησης και να εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια των rapid tests στο ΠΓΝ Ιωαννίνων».

Την περασμένη Τρίτη, ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, ανάρτησε στο Twitter απόσπασμα της καταγγελλόμενης απόφασης. «Οι νοσοκομειακοί γιατροί αγγαρεύονται να κάνουν τη δουλειά του ΕΟΔΥ στη θέση του ανύπαρκτου ΕΟΔΥ», σχολίασε.
crashonline.gr

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh