Νόμος του 1922 απαγορεύει χρήση ελληνικών φρούτων στην ελληνική ζυθοποιία

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Με ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου, σχετικά με την απαγόρευση χρήσης ελληνικών φρούτων στην ελληνική ζυθοποιία, η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά να καταργηθεί νόμος του 1922 (καλά διαβάσατε, νόμος 95 ετών), ο οποίος είναι αυτός που απαγορεύει τη χρήση ελληνικών φρούτων.

Όπως αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη:

Η ζυθοποιία αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Συνεισφέρει ετησίως έσοδα 1,9 δισ. στο Δημόσιο, συντηρεί 2000 θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέα προστιθέμενη αξία 500.000.000 ευρώ το χρόνο.

Παρά τη γενική υπερφορολόγηση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, οι Έλληνες ζυθοποιοί συνεχίζουν να επιχειρούν και να δημιουργούν ποιοτικά προϊόντα, με υψηλό εξαγωγικό δείκτη.

Όμως το Υπουργείο απαγορεύει στη ζυθοποιία να κάνει χρήση ελληνικών φρούτων στην παραγωγή μπίρας, καθώς και να παράγει και να εμφιαλώνει ποτά από ζύμωση, όπως ο μηλίτης.

Αυτή η αναχρονιστική και παράλογη διάταξη ισχύει από το 1922 και ουσιαστικά επιβάλλει τη χρήση αποκλειστικά εισαγόμενων φρούτων, καθώς και την εισαγωγή ποτών ζύμωσης.

Στην ουσία, η απραξία του Υπουργείου και η αδιαφορία του να αλλάξει αυτή την παρωχημένη πολιτική, εμποδίζει την ανάπτυξη της ελληνικής ζυθοποιίας, καταδικάζει περαιτέρω την ελληνική παραγωγή φρούτων και, φυσικά, δυσχεραίνει τη διατήρηση ή αύξηση των θέσεων εργασίας στις ζυθοποιίες, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική οικονομία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Υπάρχει σχεδιασμός για την κατάργηση του Ν. 2963/1922 που απαγορεύει στην ελληνική ζυθοποιία τη χρήση ελληνικών φρούτων στην παραγωγή μπίρας και την παραγωγή ποτών από ζύμωση;

Η ερωτώσα βουλευτής

ΠΗΓΗ
thesecretrealtruth.blogspot.com

Loading...

3 thoughts on “Νόμος του 1922 απαγορεύει χρήση ελληνικών φρούτων στην ελληνική ζυθοποιία

 1. Ανώνυμος says:

  ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΙΖΕΝΣ.
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

 2. Ανώνυμος says:

  Και αφού τον καταργήσει αυτή η πολιτική ταλενταρα η Ντόρα θα φτιάξει ένα καινούργιο που θα απαγορεύει την παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα έτσι ώστε να αγοράζουμε μόνο γερμανικές … ίσως τότε βγάλει μπύρα μέχρι και η Siemens !

 3. ομίχλη .......... says:

  Νταξ Συμφωνώ με τους προηγουμενους αλλα καλή κίνηση έστω κ αν σπρώχτηκε από κάποιον άμεσα ανδιαφερόμενο.
  Η στιαπου θα είναι με κανένα φωτογραφικό νόμο που θα καταργεί τον παλιό αλλά θα δίνει κ πάλι τα δικαιώματα σε μεγάλα τραστ αφού δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν τοπικοί παραγωγοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *